sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăDezvăluiri"Misiunea specială" a jandarmilor din Craiova, pentru care au refuzat s-o salveze...

„Misiunea specială” a jandarmilor din Craiova, pentru care au refuzat s-o salveze pe Alexandra: mitingul din 10 august!

-

Raportul MAI în cazul tragediei de la Caracal arată că Gruparea Mobilă Jandarmi Craiova a refuzat să trimită luptători pentru a sprijini operațiunea de salvare a Alexandrei Măceșanu (15 ani) și de de prindere a celui ce o răpise, Gheorghe Dincă (66 de ani). Am aflat motivul acestui refuz: Brigada condusă de coloneii Mirea și Botan se pregătește intens pentru protestul din 10 august, de la București.

În Raportul MAI se precizează că polițistul care coordona acţiunea din noaptea percheziţiei de la casa lui Gheorghe Dincă a cerut 20 de jandarmi, în sprijin, comandandului Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova. Comandantul a refuzat, motivând că are oamenii ocupaţi cu alte misiuni.

Poliţistul din Caracal avea de acoperit cu forţe trei adrese în care se intra simultan pentru percheziţii, la ora 6.00. A obţinut sprijin în cele din urmă de la jandarmi, dar nu 20, ci 10, ;i nu de la Craiova, ci de la Slatina. Jandarmeria Craiova și-a dus refuzul până la capăt.

- Advertisement -

Fragment din Raportul MAI: „Poliţistul a luat legătura telefonic cu adjunctul şefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul B, solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv. Ulterior, comandantul IJJ Olt, domnul colonel D, a pus la dispoziţie 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea percheziţiilor domiciliare, aceştia prezentându-se la ora 5.30 la sediul Poliţiei Municipiului Caracal”.

Pregătiri de la 1 iule pentru 10 august

Raportul MAI face referire la discuţia care a avut loc în jurul orei 1.00 noaptea între adjunctul şefului IPJ Olt, comisarul-șef Nicolae Alexe, şi adjunctul şefului Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” din Craiova, locotenent-colonelul Emanuel Theodor Botan.

Surse din interiorul Jandarmeriei au dezvăluit, pentru Ziaristii.com, motivul pentru care lt. col. Botan a refuzat să-i sară în ajutor comisarului-șef Alexe: în momentul solicitării – 26 iulie 2019 -, Gruparea Mobilă de Jandarmi din Craiova se pregătea pentru o misiune specială – mitingul și marșul anunțate pentru 10 august la București.

- Advertisement -

Gruparea Mobilă condusă de lt. col. Cosmin Mirea și de adjunctul său, Emanuel Botan, a început pregătirile pentru 10 august încă de la 1 iulie, la fel ca alte câteva Grupări Mobile, printre care cele de la Constanța, Ploiești și Brașov.

Ca și anul trecut, protestul de la București este considerat „misiune de gradul zero”. Totuși, spre deosebire de 2018, în acest an jandarmii din Grupările Mobile nu au mai fost intoxicați cu informații false, de genul „va fi o tentativă de lovitură de stat”. Cel puțin până în acest moment, eu au fost sfătuiți să nu provoace, să nu fie violenți și să nu agreseze protestatarii pașnici. Adică, exact pe dos decât s-a întâmplat anul trecut.

Obligație legală: combaterea infracționalității

Grupările Mobile de Jandarmi nu se subordonează Inspectoratelor județene de Jandarmerie, ci direct Inspectoratului general al Jandarmeriei Române. Aceste Brigăzi Mobile au fost înființate prin Legea nr. 550 din 29.11.2004 (Legea jandarmeriei), publicată în Monitorul Oficial pe 13 decembrie 2004.

În art. 11 al legii se precizează: „Gruparea de jandarmi mobilă funcționează în subordinea Inspectoratului General, ca structură destinată organizării și executării misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice și de combatere a infracționalității în zona de responsabilitate teritorială”.

Pe baza acestui articol a apelat comisarul-șef Nicolae Alexe, de la IPJ Olt, la Brigada Mobilă de la Craiova – pentru o misiune de „combatere a infracționalității în zona de responsabilitate teritorială”. Iar „zona de responsabilitate teritorială” o găsim definită chiar pe site-ul instituției:Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova este destinată organizării, conducerii şi executării misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice şi de combatere a infracţionalităţii în zona de responsabilitate corespunzătoare teritoriului judeţelor Dolj, Olt, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Gorj și Mehedinţi ori în alte zone”. Așadar, județul Olt e precizat explicit.

Jandarmii din Gruparea Mobilă au un statut superior celor de la inspectoratele județene. Sunt mai odihniți, mai bine hrăniți, au salarii mai mari cu 40-50%. Nu merg la inundații sau la alte misiuni civile. Nu se numesc „jandarmi”, ci „luptători în brigada mobilă”.

Încă un amănunt important: și Gruparea Mobilă a Jandarmeriei este cuplată la 112, pentru a interveni în sprijinul Poliției în situații grave.

Colonelul Botan, de la Slatina la Craiova

Documentul Ministerului de Interne precizează clar: Gruparea Mobilă de la Craiova a refuzat să trimită oameni la Caracal, în sprijinul echipei formate din polițiști și procurori, pentru prinderea unui violator periculos și, eventual, pentru salvarea Alexandrei (în acel moment, nu se știa dacă fata mai este în viață sau nu).

Aceeași Grupare Mobilă de la Craiova n-a refuzat să trimită trupe la București, la represiunea din 10-11 august 2018. Atunci, jandarmii craioveni, alături de colegii lor din București, Constanța, Prahova etc., au dat dovadă de mult zel în a-i gaza, bate și hăitui pe manifestanții pașnici din Piața Victoriei.

Colonelul Emanuel Theodor Botan, cel care pe 26 iulie 2019 a refuzat să sprijine acțiunea de la Caracal, nu se afla la comanda Jandarmeriei Craiova în august 2018. El a fost numit adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova în noiembrie 2018, la trei luni după masacrul din Piața Victoriei, fiind adus de la Slatina.

Faptul că lucrase la Jandarmeria din județul Olt era un argument în plus pentru colonelul Botan să sară în ajutorul colegilor săi polițiști din Olt, pentru operațiunea de la Caracal, mai ales că acest oraș se află la numai 55 de kilometri de Craiova.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

* După ce a omorât-o pe Alexandra, monstrul s-a dus în oraș să cumpere pastile de carbid, ca s-o incinereze

Un aparat foto şi noi pete de sânge găsite în casa monstrului din Caracal

Votați PSD! Votați monstrul din Caracal!

Până și Cumpănașu, omul PSD, insinuează că Paul Stănescu și „Ciordache” sunt pe mână cu interlopii din Caracal!

Bunicul Luizei: „Să vină Iordache! Să vină toți politicienii care au făcut legi pentru criminali! Au dat legi să scape niște nemernici din pușcărie!”

Cadavrul Alexandrei a ars în 5-6 ore. Monstrul a folosit vaselină și carbid, obținând temperatura de 1.000 de grade

Bunicul Luizei: „I-aș scoate ochii, să nu mai vadă lumină, să nu mai vadă soare!”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

Şansa ca Luiza să fie în viaţă: monstrul spune că nu a ars-o, recunoaşte doar două crime. A apărut o „a treia victimă”

Comunicat DIICOT: oasele din cenușa monstrului din Caracal sunt ale Alexandrei, nu și ale Luizei

Contribuția primarului PSD din Caracal la tragedia Alexandrei: a cumpărat 48 de camere de supraveghere, dar nu le-a montat

Interlopii din Caracal, protejați de Poliție, aduc voturi pentru PSD. Verigile-cheie: Paul Stănescu și Dan Ciocan

Luis Lazarus cântă în orchestra propagandei ruse. Către militarii americani de la Deveselu: „Acum ne luați și fetele?!”

Alexandra putea fi salvată în 40 de minute. Era atât de simplu! Dar polițiștii de la 112 nu i-au pus întrebarea salvatoare

Am dezlegat misterul! Alexandra la 112: ora 11.05 – „A venit, a venit, a venit!”; ora 11.51: „Vine, vine!”. Acum știm cine „a venit”!

RECONSTITUIRE. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Șeful Poliției Olt a avut mai mult încredere într-un lider interlop din Caracal decât în DOS sau STS, instituții ale statului!

Au găsit telefonul Alexandrei, în parcul din Caracal! Cartela, tot acolo, dar aruncată în altă parte

„Cazul Alexandra” decimează Guvernul PSD-ALDE. Al doilea ministru plecat în 3 zile. Motivul: o declarație tembelă

Berbeceanu către Dăncilă: „Tanti, tocmai partidul pe care-l conduceți a indus starea de comă profundă structurilor de aplicare a legii”

VIDEO. Monstrul a mințit-o pe Alexandra: nu s-a dus la farmacie, ci la Craiova. A luat o cartelă și a sunat-o pe mama fetei

Șeful Poliției Caracal e premiat cu pensionarea la 51 de ani! Ca să ia 12.000 de lei pe lună, a fost demis doar din vorbe

Un criminolog analizează apelurile Alexandrei la 112. „O fată de 15 ani, răpită, violată şi bătută, e tratată cu o răceală dezarmantă”

Șoc în direct, la A1: „De 10 ani, Poliţia din Caracal racolează tinere şi le duce la Belina, pentru orgiile sexuale ale lui Paul Stănescu şi Liviu Dragnea. Tot Caracalul ştie…”!

Fiica monstrului din Caracal, complice la „plasat” fete italienilor? Mărturia unui partener de afaceri al concubinului Danielei Dincă

Monstrul din Guvern: Nu l-am prins pe monstrul din Caracal pentru că ne-am concentrat pe lupta anti-corupție!

Monstrul din Caracal și-a legat soția în lanțuri. Tatăl lui s-a spânzurat, iar fiica lui are un fond de vânătoare

Curtea Constituţională Criminală. La cererea lui Ciorbea, CCR a respins legea care obliga posesorii de cartele pre-pay să-şi dea datele personale. Monstrul din Caracal folosea cartele

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

Ghinionul teribil al Alexandrei: n-a ajuns la noptiera în care se afla buletinul expirat al soției monstrului! Ar fi putut da adresa exactă la 112

EXCLUSIV. „Monstrul va fi găsit mort în celulă. Săpaţi mai adânc, până la Ciordache! Alexandra n-a fost salvată din cauză că poliţiştii s-au temut să nu dea peste o reţea cu ramificaţii la vârful PSD”

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

AUDIO. Vocea îngerului. O auzi pe Alexandra și îți vine să-i sari cumva în ajutor. Doar polițiștii de la 112 au fost de piatră…

Încă un indiciu vital ratat de Poliție: telefonul dat de ucigaș mamei Alexandrei, cu o oră și jumătate înainte de a-i omorî fata

Presimțire sumbră a Alexandrei? Mesaj cu 5 zile înainte de a fi răpită: „S-a zis cu mine”. Pasărea străpunsă de suliță

Paranoia: PSD-iștii cred că în spatele crimelor de la Caracal se află serviciile secrete, pentru a le distruge partidul

Al doilea monstru din Caracal

VIDEO. Băsescu: „Doar Ministerul de Interne și SRI au echipamente cu care o puteau localiza cu precizie pe Alexandra”

VIDEO. Halucinant! Șeful PSD zice că Alexandra a murit din cauza protestatarilor #Rezist, care „țipă și se împotrivesc schimbărilor în sistem”!

PSD-ule, uită-te-n oglindă: tu ești monstrul din Caracal!

Poliția a deschis aplicația de localizare a Alexandrei la peste o oră de la primul apel al fetei la 112. Minora putea fi salvată!

O minciună a Poliției PSD-iste: „STS a furnizat trei adrese greșite”. Dacă suni de pe mobil, STS nu dă adrese, ci sectoare

Alexandra a vorbit cu polițiștii, prin 112, nu de trei, ci de cinci ori! Monstrul plecase la farmacie, să ia o alifie

Încă un nebun lăsat în libertate, care devine ucigaș! Acum 10 ani, monstrul din Caracal a fost internat la psihiatrie

CCR confirmă: PSD și ALDE au modificat Codurile penale pentru infractori precum monstrul din Caracal

Calvarul Alexandrei a început la scurt timp după ce a urcat în mașină. Lovită, legată și „orbită” cu bandă adezivă

Observație cruntă a lui CTP: polițiștii gândesc la fel ca monstrul din Caracal – „fetele sunt curve”

Paradox dureros: telefoanele date de Alexandra la 112 i-au grăbit moartea. Fata a fost ucisă la scurt timp, joi la prânz

Boule-cu-epoleți, Luiza nu fugise cu Făt-Frumos! O răpise Monstrul, o violase și omorâse, o arsese în butoiul de tablă!

Monstrul din Caracal scapă mai devreme cu ajutorul PSD-ALDE! Chiar dacă va fi condamnat pe viaţă, va beneficia de legea penală mai favorabilă

„Tatăl ucidea cai, el câini. Îi plăcea să-i vadă cum se chinuie”. Mărturii despre viaţa monstrului din Caracal

Amănuntul care-i înfundă definitiv pe polițiști: Alexandra le-a dat numărul de telefon al monstrului. De ce nu l-au folosit pentru identificare?

GALERIE FOTO. Ea e Alexandra, fata zâmbitoare din Ansamblul „Dor de Romanați” din Caracal

Alexandra e o eroină. Curajul ei a salvat de la moarte alte fete. Fără telefoanele ei la 112, monstrul din Caracal n-ar fi fost prins

Procurorii acuză: scoaterea din joc a SRI, prin decizia CCR, a făcut imposibilă localizarea exactă a Alexandrei

SINISTRU. Un cercel al Alexandrei a fost găsit în mașina monstrului din Caracal. Plus: oase și dinți de om în cenușa din butoi

Curajul extraordinar al Alexandrei. Cele trei apeluri la 112 au fost de pe telefonul monstrului din Caracal, care-l uitase în preajma ei

* Doi criminali: monstrul din Caracal și statul român. O fată de 15 ani a fost răpită ieri și găsită tranșată azi, deși a sunat la 112

CITIŢI ŞI:

Dreptatea socială adusă de PSD: îi plătim pensie de peste 15.000 de euro pe lună unui fost procuror comunist

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

VIDEO. Sorina pe post de mămică: „Nani, nani, puișorul mamii…” Plus: hărțuirea de la Otopeni a costat 7.400 de dolari

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Astia sunt pregatiti pt 10 August? Ce fizionomii graitoare au cei doi din poza! Cel din stanga pare un ticalos viclean. Cel din dreapta, pare o bruta increzuta, ambitioasa, incapabila sa discearna intre un ordin ticalos care trebuie refuzat si unul corect. Sper ca vor avea un dram de minte si nu vor repeta ororile de anul trecut, timpul cand vor plati se apropie.
    Multi ticalosi trebuie sa raspunda penal pentru multele ticalosii care s-au facut impotriva acestui popor.
    Dar, fiidca sunt prea multe ticalosii si prea multi ticalosi, ca sa nu fim coplesiti trebui inceput sistematic prin descalcirea acestui caz Caracal.
    Sper ca nu va scapa niciunul!

  2. Anul trecut, la vremea asta, „luptatorii” (Sic !) de la Gruparea Mobila de Jandarmi „Dobrogea”, din Constanta (cartierul Palas), se antrenau, de-mama-focului, in poligon, cu… munitie-de-lupta (!), pentru a contribui, alaturi de alti camarazi de la G.M. din tara, la… „dejucarea unei lovituri-de-stat” (Sic !), anuntata isteric de catre cei din P.S.D. si A.L.D.E. !!! Ai fost, Grigore, singurul ziarist care a devoalat si detaliat, dupa 10 august 2018, toate aceste porcarii (in emisiune la Rares Bogdan)…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -