„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

176
645125

O scenă barbară a avut loc vineri în Cluj-Napoca. Scriitorul Gabriel Bota, organizatorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania, a fost bătut în fața casei sale, de față cu familia sa. El anunță că nu mai suportă: va părăsi România.

Agresiunea a avut loc după ce un taximetrist din specia „ceafă-lată” i-a blocat ieșirea din propria curte. Ulterior, a fost umilit și de o imbecilă de la serviciul „112”. Gabriel Bota a povestit totul într-o amplă postare pe Facebook.

Scriitorul clujean este un personaj cu o viață de roman. A călătorit mult, a fost în expediție la Polul Nord, a pedalat aproape 5.000 de kilometri pentru a promova lectura și organizează evenimente culturale inedite.

Mărturia terifiantă a lui Gabriel Bota

„Am fost lovit, înjurat, batjocorit, înjosit”

„Trăiesc în țara cefelor-late, a țiganilor, hoților, infractorilor, încrezuților, lașilor, nepăsătorilor, jegurilor, miștocarilor, tupeiștilor și mizerabililor. Da, oameni buni, asta e țara în care trăiesc și pe care sper să o părăsesc cât mai curând. De această dată, foarte hotărât. Pentru că azi am fost lovit, înjurat, batjocorit de instituții, înjosit pur și simplu. Este efectiv incredibil ce mi s-a întâmplat, efectiv încă nu pot accepta că se mai poate întâmpla așa ceva în plină zi în mijlocul Clujului.

Istoric: dau să ies din curte cu mașina. În mașină eram cu fetița și cu soția. În fața porții este parcat un taxi fără șofer (pe stradă, nicio altă mașină parcată, deci loc berechet; peste drum, parcare publică aproape goală).”

„Ceafă-lată cu față de infractor”

„Bun. Claxonez, nimic. Aștept, aștept, fetița mea tot mai neliniștită că de ce nu putem pleca. Iar așteptăm, iar nimic. Într-un târziu vine un ceafă-lată cu față de infractor (și sigur cu un trecut de infractor), cu lanțul cu Hesuse la gât și cu șlapi dă marcă în picioare. Omul (până în acel moment încă om) fără nici o treabă (probabil venea de la păcănelele de peste drum).

Îi spun: «Omule, dă mașina la o parte, că vreau să ies! Oare n-ai observat că e curte și poartă?». Dar omu’ devine jeg instant, își dă arama pe față și începe să mă înjure. Adică, stai, cum îmi permit eu să-i atrag atenția că n-a parcat unde trebuie? El are voie oriunde. Că doar e jeg și prost-crescut.

Apoi dă să-și încoarde mușchii și vine către mașina mea. În acel moment, văzând că am de-a face cu infractori, ies din mașină cu gândul că lângă mine sunt fetița și soția mea, care puteau fi puse în pericol. Nici nu mă dau bine jos că, lângă jegos, mai apare nu știu de unde alt jegos. Îmi dau seama că situația poate deveni periculoasă. Dar nici nu-mi termin evaluarea din minte că Jegosul nici nu mai stă pe gânduri și mă lovește fără drept de apel în față.”

Modelul „ceafă-lată” a fost consacrat de Codrin Ștefănescu, care a adus asemenea specimene la procesul lui Liviu Dragnea, la Înalta Curte

„Numărul Jegosului: CJ-02-NFN. Taxi Nova”

„Până să mă desmeticesc, jegoșii deja s-au urcat în mașini și au fugit! Apuc doar să rețin numărul Jegosului care m-a agresat: CJ-02-NFN, un Ford Focus argintiu break de la Taxi Nova.

Bun. Până acum: înjurat și lovit. Urmează batjocorirea și umilința. Soția sună la 112. Răspunde o doamnă, soția îi spune ce se întâmplă și solicită un echipaj de poliție. Răspunsul doamnei de la Serviciul de Urgență 112 este simplu: «N-am de ce să vă trimit poliția, mergeți acasă ori mergeți dumneavoastră la poliție și depuneți plângere».

Soția perplexă, iau eu telefonul îi spune doamnei iar ce s-a întâmplat, că sunt victimă agresată și cer un echipaj. Doamna iar, că nu e nevoie. Eu simt că o iau razna. Îi spun iar: «Doamnă faceți-mi legătură cu poliția, e vorba de agresare, e vorba de martori care au văzut totul. Ce trebuia să se întâmple, să fiu omorât sau mai rău, să fie omorâtă soția ori fetița?». Și doamna zice scurt: «Nu e caz de poliție. Dacă doriți, vă trimit un echipaj SMURD». Și cu asta, basta!”

„Poliția are doar un echipaj în mijlocul Clujului!”

„Adrenalina începe să urce tot mai tare și simt că efectiv o iau și eu razna. Soția e speriată, fetița mea și mai tare (tocmai asistase la o scenă violentă în care tatăl ei fusese lovit). Ce să fac? Sun la un prieten polițist și îi cer îndrumări. Până la urmă, mă pune în legătură cu poliția, dar poliția nu poate veni decât peste vreo oră și ceva fiindcă e doar un echipaj (vineri, la ora 15.30, în mijlocul Clujului!!!). Mi se recomandă ori să aștept, ori să merg la UPU și apoi la secție, să depun o plângere.

Mor efectiv de nervi. Norocul că doamna care m-a sunat a fost incredibil de amabilă și empatică și mi-am dat seama că nu poate face mai mult. Bun. Atunci, hai să fac eu cercetarea. Iau numărul de telefon al unei persoane care a văzut totul și, de bună voie, îmi spune că vine ca martor. Acea persoană lucrează la sala de jocuri de peste drum și chiar îmi spune că Jegul e un obișnuit recalcitrant al casei.”

În călătoriile sale cu bicicleta prin Europa civilizată, Gabriel Bota nu a fost umilit ca la el acasă

„Falca s-a umflat, maxilarul e fracturat…”

„Apoi sun la compania de taxi Nova, care efectiv nu mă bagă în seamă. Cineva din secretariat mă trimite elegant la plimbare și-mi spune că nu pot să-mi furnizeze numele Jegului. Tâmpla mea e tot mai aproape de un AVC. Realizez tot mai tare ce ar fi putut să pățească fetița mea, familia mea într-o situație de acest fel. Simt tot mai tare că trebuie să-l prind pe Jeg, să-l nenorocesc, să-l leg cu o funie de mașină și să-l târăsc prin oraș.

Cumva mă calmez. Ce-i de făcut? Decid să merg la Urgență. Le las pe fete acasă și pornesc către Urgența de la Chirurgie 2. Deja falca s-a umflat, maxilarul e fracturat, sunt amețit și stomacul dă să erupă. Ajung la Chirurgie 2, stau, stau. La un moment dat, sunt întrebat ce e cu mine. Mi se zice „stați puțin”, să întreb. Aștept iar. După o vreme iar nedefinită, doamna se întoarce și mă trimite la UPU pe Clinicilor, fiindcă doctorul de gardă a zis că nu e de competența lor să constate ce e cu mine!”

„Prioritate pentru 9 alcoolici agresivi”

„What??? Iar mi se urcă AVC-ul la tâmplă. Îi mulțumesc și mă pornesc spre UPU. Ajung la UPU. Stau deja de 2 ore și 40 de minute. Stau și încă aștept să fiu consultat. Între timp au apărut 9 alcoolici agresivi, toți legați și toți puși la primă observație. Simt că doar un AVC mă mai poate salva de la toată această nepăsare și umilință pe care trebuie să o trăiesc în țara mea, unde mi-am dedicat sufletul până la epuizare pentru educație și cultură.

Bun. Recapitulez: sunt înjurat, sunt lovit, viața mea și a familiei este pusă în pericol în mijlocul zilei și-n mijlocul Clujului, Jegul este liber și bine-merci, Serviciul de urgență 112 mi-a dat cu tifla, poliția încă n-a făcut nimic, la UPU stai ca un bou și aștepți după alcoolici.”

„Jegosul e încă liber”

„Nu e bai. Încă aștept, pentru că nu mă voi opri până nu-l identific pe Jegos, voi depune plângere penală și voi cere să fie tras la răspundere (chiar dacă știu că totul e în van în România). Și voi depune plângere penală și împotriva Serviciului de urgențe 112. Încă aștept. S-au făcut 3 ore de când aștept la UPU și au mai apărut doi alcoolici agresivi. Jegosul e încă liber în țara în care poți fi ucis sau poți să mori liniștit cu instituțiile care-ar trebui să te apere, lângă tine!

Oameni buni, dincolo de toate, vă spun: comorile noastre culturale nu există, e doar o iluzie poleită în festivaluri chic, asta e România de azi. O văd în fiecare zi, dar m-am mințit pe mine însumi până acum că poate totuși lucrurile se vor schimba cândva. Scuzați-mi expresia, dar: Adio, țară de căcat!”

VIDEO: Interviu cu un om de calitate – Gabriel Bota

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Eu votez cu şoferiţa de TIR!

* Scriitorul bătut de ceafa-lată: „Nu mai vreau să lupt pentru această țară. Am obosit”. Agresorul zice că scriitorul l-a bătut pe el!

VIDEO. Se apropie 10 august, jandarmii au prins poftă de gazare. Bărbat omorât de spray-ul pulverizat în față de aproape

Aşa ceva e criminal: Tudorel Toader, venit lunar cât preşedintele Franţei!

Doare, Vasilico? Dăncilă îl ceartă pe Iohannis pe motiv că președintele a obținut susținerea Franței pentru Kovesi

* Surpriză de la NASA, după 50 de ani: prima poză în care i se vede fața lui Neil Armstrong în timp ce pășea pe Lună

* Și Timișoara se pregătește să aibă primar neamț! La 36 de ani, Dominic Fritz a fost desemnat candidatul USR, partid care a dominat alegerile din 26 mai

Țiriac a chemat-o și pe Firea la noua „Gală Halep”! Primărița e speriată, nu și-a revenit după huiduielile de anul trecut

VIDEO. Arestarea lui Dragnea a fost o minune! Firea a primit vestea cea mare lângă o icoană făcătoare de minuni. O fi dat acatiste?

VIDEO. Atac bezmetic al lui Băsescu: „Iohannis i-a păcălit pe români”. Orban, Rareș și Siegfried – „guriști de doi bani, nu au nimic în cap”

Iohannis: Macron va retrage candidatura lui Bohnert și o va susține pe Kovesi la șefia Parchetului European!

Europa râde de pușcăriaș și o aplaudă pe Kovesi. Le Figaro: „Dragnea va privi din celulă victoria rivalei sale”

DOCUMENT. În plângerea la DIICOT, asistenta maternală a Sorinei îi acuza pe soții Săcărin că sunt traficanți de minori și de organe!

VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Individul care a spus că „oamenii mor oricum – și cu, și fără sistem de sănătate” este antenist de-al lui Voiculescu

* „Nenorociţi imbecili! Să aveţi viaţa la care îi supuneți pe oameni! Să ajungeţi să trăiţi din salariul minim!”. Mesajul unui român scandalizat de mizerabilii care au blocat cardurile de sănătate

VIDEO. Arma secretă a PSD la prezidențiale: „blonda lui Voiculescu”. Inspirat de Băsescu, mogulul Antenei 3 încearcă s-o impună drept candidat unic al frontului anti-Iohannis

Prăpădul pe care îl va provoca Legea pensiilor: „Deficitul va ajunge lejer la 5,4%, în 2021”

Văleu, se porniră ratații! Tăriceanu-4% și Norica-paukerița îi cer demisia „urgent” președintelui Iohannis

* A doua Românie creşte în Diaspora! Peste 600.000 de copii născuţi în familii emigrate în Europa

Dăncilă, rușinată la Strasbourg. „Retorica anti-europeană a PSD și ALDE a fost drastic sancționată de cetățenii români la votul din 26 mai”

Propunerea nerușinată a lui Tăriceanu: Ramona Mănescu. O individă lacomă, care se scaldă în lux pe bani publici, nu are ce căuta în Guvern!

Propunerea PSD la Interne este o nouă mizerie! Senatorul Moga: revoluționar-impostor, omul „Mafiei lui Mazăre”, el însuși mafiot

Alba-neagra cu impozitarea pensiilor. Orlando nu va umbla doar la „speciale”, ci la toate pensiile „peste un anumit plafon”

PNL și-a făcut echipă-beton la Capitală: Ciucu, Băcanu, Burduja, Trăilă, Glăvan, Raețchi, Pavel Popescu

Blestemul unui baron PSD către magistrați: „Bestiilor! Viermilor! Pușcăriile nu vă vor fi suficiente!”. Amenințări cu „ce va urma”

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Victoria #Rezist: Carmen Dan a demisionat de la Interne. Nu mai apucă 10 august!

Am gazat-o pe Carmen Dan!

Pregătiri pentru mitingul din 10 august. Diaspora cheamă la protest pașnic, deși se așteaptă la diversiunii din partea Puterii PSD-ALDE

„Este Teodorovici agent rus? Altfel nu se explică de ce ia decizii care distrug România în interesul Rusiei”

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

176 COMENTARII

  • 1. Cine suntem Noi si cine sunt Ei, dle Gabriel? 2. De cand cu „Uniti petru Sorina” eu personal nu mai vad in acest cuvant/notiune/concept decat coagularea unui telurism national bezmetic, in numele cauzelor la moda. Cauze sprijinite extrem de imund. Mai bine fara.

   • Sa nu amestecam lucrurile, unirea impotriva javrelor de soiul draknea si codrin stefanescu este una, cata vreme in cazul de la Baia de Arama, latrinele tv sunt vinovate pana in gat, au facut ce stiu ele sa faca foarte bine – linsaj mediatic. Lasa ca se va gasi si pentru ele o solutie prin lege, mai intai si mai intai trebuie sa dispara psd-alde de la butoane, prin alegeri.

  • Daca 112 nu ajuta, daca politia nu vine. Luam toparele sau in lipsa lor cel mai lung cutit si ne facem dreptate.

   Apropo urmeaza sa cumpar cel mai puternic pistol la care nu am nevoi sa fac permis port-arma.

   • Nu ai nicio sansa. Pentru ca evident, Dorel, politicianul loveste din nou. Cel mai puternic prlistol oentru care nu ai nevoie de permis ar fi un Grand Power rusesc dar…surpriza: Nu vei gasi muninitie nicaieri in tara. Deci, arma letala nu ai voie ( dar un consilier local cu 8 clase are ) iar pentru cele neletale nu gasesti munitie pentru ca nicio tara din Europa nu mai comercializeaza asa ceva, dand verde la letale.

  • eu inteleg ca in viata asta intalnim uneori oameni prost crescuti si avem de-a face uneori cu situatii mai putin placute (lucru ce se poate intampla si in alte tari)… ionsa de aici pana a numi tara „de cacat” e cale lunga. Sicer is degustata de atitudinea „de cacat” a domnului

  • Mda. In acelasi timp ar fi putut sa fie o agresiune IN DESFASURARE pentru care sa se cheme politia, iar echipajul sa fie ocupat cu birocratia acestui caz. Ei nu mai erau in pericol, trebuia sa mearga la politie. Haideti sa gandim rational.

  • mai frati romani, acum e mult mai rau ! in UE nu te mai primeste nimeni la munca mai ales daca ai si studii superioare ! stiati ca daca deja muncesti intr o tara din vest si aplici pt un job mai bun tot intr o alta tara din vest NU TE PRIMESc ( gasesc niste scuze fara sa le intelegi) eu cred ca deja toate tarile astea au acorduri facute sa te tina in sclavie ! voi ce stiti ? ( noi vorbim din experiente proprii)

   • Ai voie sa muncești in joburi cerute de piața la ora respectiva, joburile bine plătite pentru care ai o calificare nu sunt recunoscute.
    De aici și dovada ca sistemul de învățământ românesc e la pământ, frustrant sau nu pregătirea din România lasă de dorit!

 1. Serios? Organizator de festival de carte, adică om cu pretenții de cultură și pretins nevinovat, dar în postare, scrisă evident după ce a trecut vârful de nervi, nu are nicio jenă să-i dea înainte cu termeni „elevați” de genul jeg, jegos, ceafă-lată, căcat… Chiar să credem că în focul evenimentelor a avut mai multă reținere decât în postare? Și apropo „ziariștilor”, ce-ar fi să vedeți ce zic și ceilalți implicați?

  • @Goe, ai dreptate. Violenta naste violenta. Nevoia de atentie primeaza in Romania si din pacate vine in orice forma. Probabil unul dintre motivele pentru care schimbarea nu se produce desi ne-o dorim, pentru ca incepe cu fiecare individ. Si asta e greu de digerat cand e mult mai simplu sa avem pretentii de la ceilalti.

 2. Mafia de la Cluj care include politia, justitia si biserica ortodoxa pe langa administratia locala si judeteana o depaseste pe cea din Oltenia supranumita Mica Sicilie, dar pentru ca Boc, pedelistul convertit in liberal este folosit ca exemplu „pozitiv” si varf de lance in lupta impotriva PSD, „presa” tace si falsele elite se fac ca nu vad grozaviile din Cluj. Medicul Lucan facea trafic de organe si transplanturi mafiotilor paziti cu mitraliere in spitalul din Clujul lui Boc, rusinea umanitatii de Pata Rat se afla in Clujul lui Boc, oamenii au fost mutati langa groapa de gunoi din cauza Arhiepiscopiei Clujului. Vorbiti cu clujeni obisnuiti care nu lucreaza in IT si nu au bani de tras pe nas si festivaluri si veti vedea ca situatia in Cluj nu este deloc roz, ba daca nu lucrezi in IT veniturile sunt mult mai mici ca in alte parti ale tarii. Asa ca ceea ce i s-a intamplat acestui om la Cluj nu ma surprinde, insa si dumnealui sa inteleaga ca nu e de vina tara ca este populata de „rahati”! Si eu in timp ce ma aflam in trecere am fost atacat in Cluj in plina zi de doi indivizi pentru a fi talharit, din fericire am ramas cu portofelul dar cu hainele si borseta rupta. Nu are sens sa comentez interactiunea mea cu institutiile platite din banii mei sa ma protejeze. Mai ca nu am fost acuzat ca mi-am rupt hainele singur.

  • Ăia din IT de care zici tu, au bani și pentru ca sunt scutiți de plata impozitului de prin ’99 plus subventii date mereu de guvernele de stanga, pentru ca pesedeii sa poată beneficia de voturile minorităților din Parlament. Guvernele Ungureanu și chiar Grindeanu au căzut pe votul minorităților lui Pambuccian pentru ca au vrut ca umble la privilegiile din IT. Ei vor fi din ce în ce mai bogați, iar ceilalți din ce în ce mai împovărați…. asa funcționează guvernările bazate pe privilegii…. vezi aici perioada fanariota, sunt cele mai proaste guvernări…. din punctul meu de vedere societățile bazate pe echitate sunt cele mai eficiente.

   • Cand va vad pe voi astia care nu sunteti multumiti de IT-sti, va dau o intrebare? Daca tot atat de mult ii invidiati, de ce nu incercati sa deveniti IT-st? Va zic eu: aveti nevoie de logica pe care se pare ca nu o aveti. Deci pliscul mic.

    • Chiar dacă as fi revolutionar, IT-st,, lucrător în cadrul BOR sau alt privilegiat, care or mai fi, tot am sa vad lipsa echitatii….. aici este vorba de principii, iar oamenii cu principii sunt cei mai rationali, deci mai apropiați de logica, una sociala în acest caz. Tu ești direct implicat în fenomen, deci poți fi subiectiv și în acest fel mai depărtat de logica. Am întâlnit destui IT-ști cu un nivel ridicat de inteligenta emoțională cu care am discutat pe argumente și a fost super OK…..

     • It-ul aduce banii din afara. Majoritatea firmele de IT din Romania face outsourcing. Guvernantii si-au facut niste calcule si au ajuns la concluzia ca per total, IT-ul aduce mai multi bani la bugetul de stat daca sunt scutiti de impozit, decat daca n-ar fi. Deci orice speculatie imebecila cu vai ce favorizati sunt IT-istii de din pura prostie.

 3. Tot un jegos ești și tu Dragă Poetule ! Ai un vocabular de tot rahatul și o minte îngusta din care reiese ca o țara întreaga este de rahat ca ai pățit tu o agresiune pe care poate tu ai provocat-o cu comportamentul tău de superior și agresiune care se putea întâmpla oriunde in lumea asta , nu numai in România , cap sec !
  Pana nu ne vom respecta țara și nu o vom Mai calcă in picioare la orice întâmplare, NU vom fi niciodată ca cei din Vest , niciodată ! Asta din cauza ca noi ne “distrugem” țara singuri , știm sa dam vina pe alții , dar nu ne uitam la noi !
  Chiar te rog sa pleci din România , însă te rog ca acolo unde vei merge , sa lași România in pace , dacă nu poți spune ceva pozitiv de țara ta in care te-ai născut , atunci mai bine las-o in pace , nu o mai vorbi de rău . Iar asta va rog pe toți cei ce sunteți plecați din țara din varii motive , NU VA MAI BARFITI ȚARA !!!!
  La revedere Domnule Poet !

  • Demis, pleaca si tu din Romania. Daca te limitai la faptul ca tara nu trebuie jignita si vocabularul tau era mai elevat te credeam de buna credinta. Cand insa ti-ai dat arama pe fata incercand sa justifici violenta si agresiunile ai aratat ca nici tu nu faci cinste poporului roman la fel ca brutele cu cefele late. Ceea ce nu intelegi tu este ca desi oriunde in lumea asta, in Vest poti fi agresat, diferenta este ca in Vest si in lumea civilizata in caz de agresiuni si conflicte, cei de la 112, Politia, institutiile statului intervin prompt si pun victima in centrul atentiei, nu o trateaza cu sictir pe banii victimei.

   • Am citit si eu articolul si, intr-adevar, exprimarea lasa nitel de dorit, aratand foarte multa superioritate. Dar nu asta ar fi de comentat, ci efectiv de analizat pasii: in primul rand nicaieri in Europa civilizata nu ar fi venit un echipaj al Politiei acolo unde nu mai exista un pericol iminent sau un pericol in desfasurare ci, eventual te deplasezi la o eventuala sectie de Politie pentru a depune o plangere. Ulterior Politia va actiona in consecinta. Nicaieri in Europa nu vei primi informatii cu caracter privat din partea unui angajator cu privire la angajatul sau decat, ulterior, tot prin intermediul Politiei, dupa ce vei fi depus o plangere cu adevarat justificata. Nicaieri in Europa, in niciun spital de urgenta nu te vor lua pe tine mai intai la control cata vreme inaintea sau in timp ce tu iti astepti randul sunt alcoolici sau persoane agresive cu mainile legate de pat, dar care au un risc mai mare de a muri decat al tau, chit ca ai falca umflata. Cam asta e! Impresia mea este ca persoana care a piblicat textuletul este doar un pic frustrata pentru ca nu s-au intamplat toate exact cum si-ar fi dorit si atunci evident, a dat imediat vina pe Romania.

    • Mai adriane, ai scris o poliloghie de text argumentativ in ideea de a desfiinta ceea ce i s-a intamplat omului in plin Cluj, insa pornesti de la premise false : si-anume, ca aceasta tara este a infractorilor si-a nesimtitilor platiti din bani publici, si nu a noastra, cei care muncim si traim in Romania, si avem dreptul la servicii publice eficiente pentru care platim lunar o caruta de bani fiecare.
     Esti un nesimtit sau un infractor, alege tu!

    • Sunteti in erorare. Eu nu am locuit in strainatate, dar m-am prezentat la spital in Franta. Unde am fost triat. Faptul ca erau altii inaintea mea nu l-a impiedicat pe medic sa vina sa ma evalueze si sa ma trimita in fata celorlalti pacienti la consult. Omul lovit putea sa aiba traumatism cerebral, sangerare interna ce puteau sa ii provoace moartea, in timp ce alcoolicii agresivi erau doar beti! In Europa angajatorul porneste el o ancheta interna daca unul dintre angajati este implicat in fapte de agresiune fizica. Politia isi misca partea dorsala oriunde in Europa cand sunt martori la o agresiune, cum a fost in acest caz. Victima nu poate legitima martorii , nu poate sa ii cheme la Politie sa dea declaratii, Politia poate.

    • Domnule Adrian, gresiti. In strainatate la spital are loc o etapa care in Romania lipseste, si se numeste triaj. Ti se iau toate detele la intrarea in spital, esti intrebat ce e cu tine, si apoi esti poftit sa astepti in sala de asteptare. De ce? Ca sa nu ai vreun traumatism, care iti pune viata in pericol, mai ceva ca alcoolicii agresivi pe care ii aperi. Haideti sa nu comparam lucruri pe care nu le cunoatem, ok? ( vorbesc la plural, dar ma refer la dumneata ) Cat despre politie, nu stiu de unde ai inventat-o, dar politia trimite echipaj pentru orice agresiune. Filmele la care te-ai uitat nu au nicio treaba cu realitatea.

   • Habar nu ai ce vorbeste. In afara unei omucideri sau a unui viol, nicaieri nu vine un politist dupa plecarea agresorului ca sa ai tu cui te vaita. Asta de la cineva care a si trait in tari straine, nu doar are un fetis cu ele.

 4. Dl poet e superior tuturor. Nu stie sa vorbeasca cu oamenii ci doar cu hartia.
  Sa recapitulam:
  -din moment ce agresorul nu se mai afla la fata locului, chiar nu avea de ce sa vina politia.
  -avea numarul de masina si compania de taxi, mergea la upu apoi la IML, dupa care la politie ca sa faca plangere. Unii au proceduri de urmat, nu fac ce le taie capul (nu toti sunt poeti)
  -si daca venea politia, ceafa lata tot liber era. E vorba de o infractiune de lovire sau vatamare corporala (desi nu cred), pentru care este necesar o plangere prealabila
  -fara certificat IML nu se poate face incadrare juridica
  -poetul putea sa l roage frumos pe taximetrist (care nu contest ca nu poate fi infractor) dar trebuie dovezi ca sa spui asa ceva.
  -având in vedere ca era in fata portii, unde e loc public, putea suna la politia locala
  Grija mare pe unde o sa pleci, cu asemenea limbaj risti sa mai capeti pe cocoasa.

  • Ai dracului postaci infecti, ati umplut situl si zona de comentarii cu ineptii, exact ca si la articolele referitoare la cazul copilului din Baia de Arama, sa va fie rusine, mai nemernicilor! Cum puteti sa aparati tot felul de jigodii, si ineficienta serviciilor publice, lepre ordinare. Se termina cu voi, si nu mai e mult!

   • Nu inteleg de ce esti atat de agresiva si ataci pe oricine in sectiunea de comentarii. Jignesti pe cineva pentru ca are propria sa parere? O parere ce se poate schimba, daca i se explica corect, nu cu injuraturi. Daca nu-ti poti controla nervii nici macar pe internet(unde ai timp sa citesti comentariul de 100 de ori inainte de a post), ma intreb cum reactionezi in viata reala la o situatie spontana.

 5. Domnule poet, nu poți să judeci o țară întreagă din cauza câtorva oameni! Bănuiesc că nu acelea au fost cuvintele adresate ,,cefei late,, probabil erai nervos și i-ai vorbit pe nas. Sunt și mii de exemple pozitive in Romania. Chiar te rog sa pleci din România, ce ai pățit tu se poate întâmpla oriunde in lume pentru că ,,ceafa lata ,, poate merge oriunde pentru că e ,,cetățean european,, și are drepturi😀

 6. Da. Sunt perfect empatic cu povestea ta, Gabriel Bota. Perfect empatic. Chiar daca pot fi considerate de unii drept marunte, cu totii circumscriem astfel de patanii urate unor contexte largi, laaargi… cat toata natia romana. Fiecaruia ii este propriu un timp si un motiv al cedarii, mai marunt, mai major, un minut al insuportabilului, la fiecare altul. Sensibilitatile noastre difera. Cei care inca nu au ajuns acolo, sa aiba temerea ca se pot intalni cu minutul lor de cedare oricand, din cu totul alte pricini decat cele povestite de semenul nostru.

 7. „Trăiesc în țara cefelor-late, a țiganilor, hoților, infractorilor, încrezuților, lașilor, nepăsătorilor, jegurilor, miștocarilor, tupeiștilor și mizerabililor. „

  Mizerabili sunt și acei indivizi, care calomniază minorități etnice în totalitatea lor, dintr-o poziție naționalistă. Da, România este și țara Romilor, de secole! A pune o comunitate etnica egală cu “hoți”, “infractori” și “jeguri” spune mai mult despre cel care spune așa decât despre comunitatea calomniată.

  Rușine lui!

  • Tocmai scriam mai sus ca de la un act particular ajungi la judecati generale intr-o clipita. Credeti-ma, este un pattern mental. Toti functionam asa. Chiar si dstra…. „Mizerabilii care calomniaza minoritati…” – iata tot o generalizare stimulata de o perceptie particulara si de conotatia negativa pe care i-o acordati. Nu este o eroare in sine, este „capacitatea” mintii umane de a sintetiza modele generale de referinta (bune sau rele, nu asta discut, e vba de principiu), care-i servesc orientarii. Gabriel Bota si-a facut lista de referinte pe masura stimulilor primiti din plin. Asta e…it’s only human…

 8. 🙁 eu am patit aseara un lucru asemanator,nu cu lovituri,ci doar verbal, dar mai grav este ca atacul verbal si comportamentul „ceafa lata „vine din partea unui reprezentant al bisericii „preot -doctorand”beat si folosind cuvinte „…pulea ….” astea sunt ale noastre „valori” ce se vor „ïndrumatori” 🙁 🙁 🙁 …

 9. România este o țară balcanica, unde instinctele primare nu au fost educate inca. Nu toată lumea are posibilitate sa facă scoala, deci nu toti avem o minima educatie. Noi nu am avut democratie in ultimii 50 de ani, precum taruoe cestice, noi avem până si acum comunism, degeaba suntem in UE ca nu ne-am facut stagiul, nu eram pregătiți nici atunci, nici acum nu suntem calificati pentru UE. Din pacate interesele politice ne-au lasat sa intram dar ne-au lasat tot in beznă.
  Eu una iubesc țara asta, chiar daca o mai injur căteodată. Aici se trăieste bine dacă ai bani. Daca ai bani afara, nu simti, daca ai vani in România, simti ca ai tot de-ti trebuie. Când plec afara, nu pot sa stau mai mult de 2-3sapt departe. Deși detin calitatea de a ma descurca și m-aș descurca oriunde, nu-mi place matrix-ul lor. Prefer jungla noastră.

 10. Intamplarea este oribila, si putin probabil ca oricare dintre noi, in fata aceleiasi situatii, n-am reactiona la fel de virulenti! De cate ori nu injuri din rarunchi statul asta capturat de hoti si incompetenti, si pur si simplu nu mai ai rabdare ca se poate schimba ceva in timp util, adica sa-ti foloseasca si tie. Decizia de-a-ti parasi tara tine, totusi, de alte considerente. Imi pare foarte rau pentru ceea ce i s-a intamplat acestui brav roman, dupa cum imi pare rau si pentru ce i s-a intamplat motociclistului belgian care promova Romania de 23 de ani, stire de ieri. Este foarte bine sa fie popularizate toate aceste situatii grave, ca sa stim odata si clar ce avem de facut mai departe.

 11. Ăsta e poet? Scriitor? Și scrie „să-și încoarde mușchii” și alte greșeli de acord sau de exprimare? Aerul de superioritate răzbate puternic împreună cu slaba înțelegere a atributelor instituționale sau a atribuțiilor instituțiilor, a protocoalelor și delimitărilor. Păi dacă scriitorul nu pricepe, ce să ceri de la badea Cârțan? Oricum, omul e varză, dacă faptele lui bune i-au alimentat orgoliul ăsta, atunci e degeaba! Nu a rămas decât un cosmopolit plin de fobii care nu știe că se reneagă chiar pe sine!

 12. 112 e pt urgente. Doamna de la 112 avea dreaptate. Ce avea el nu mai era o urgenta. Daca era urgenta era de o ambulanta dar nu de politie, urgenta de politie e atunci cand esti in pericol iminent si ai nevoie de ajutor, dar ceafa lata deja plecasera asa ca politia nu mai era o urgenta. Putea sa mearga si singur la politie sa faca plangere. Nu trebe sa vina politia la fata locului pt ca agresiuni de genul acesta se intampla zilnic cu sutele in oras. Urgenta de politie e atunci cand inca nu s-au potolit apele, cand taberele is inca prezente. Dupa ce sa vina politia? sa faca ce ? I-ar face acelasi lucru, i-ar zice ca trebe sa mearga la sectie sa depuna plangere, nu are ce probe sa gaseasca.

  • Dar ceafa lata putea sa se întoarcă… Ca poate considera ca nu a dat suficient cât sa își calmeze mușchii… Și atunci duduia de la 112 trebuia sa evalueze situația și sa dea legătură la celalalte autorități abilitate. Una din autoritățile abilitate și locale de care ai nevoie în cazuri de genul este Politia locala, pe care desigur ca nu ii găsești când ai nevoie și nici nu pot fi puși la dispoziția cetățeanului când are nevoie de ei, adică chiar prin 112. Ei funcționează selectiv, la amenzi pentru parcare și daca vor sa se implice pe lângă plimbările zilnice inutile la a mai identifica vreun hot de buzunare…. În rest ii găsim la coada la casierie sa îsi ia banii de spălat, ca doar ala e de baza!

 13. Salut. Îmi pare foarte rău pt ce ai păţit. Dar este o chestie care se poate întâmpla oriunde în Europa, din păcate. Mai nou şi în America de Nord şi Canada, de când ţiganii au intrare liberă. Ca să înveselesc atmosfera vreau să vă povestesc despre ţăranul patron de la Nova taxi. Eram într-o insulă obscură şi minusculă din Grecia şi ne întîlnim întâmplător în port cu 4 persoane. Un prieten al meu cu piţipoancă de jumate vrâsta (dar măcar divorţat, el) şi prietenul lui cu o piţi tunată şi cu nasul pe sus. Iar nevasta mea fusese avocat advers în ceva proces cu Nova taxi. Salut, Nelu (sau cum îl cheamă, dar cred că reţin ok) ! Salut, L. Măcar a răspuns la salut… Iar apoi 7 zile şi nopţi am avut zile crâncene cu nefasta, că de ce Nelu apare pe fb cu nefastă şi 2 fete. foarte fericit, iar aici era cu o piţi (foarte bună, dealtfel) ca să se ascundă de lume… A rămas că o sună sau îi trimite un mesaj doamnei Nova. Deci ţugulan ţugulani atrage. Newton’s law.

 14. Îmi pare rău să văd că în anumite zone nu găsești sprijin în anumite situatii. În Sibiu am pățit-o eu acum 2 ani pentru o agresiune verbala, am sunat la 112 și au trimis 4 jandarmi în 7 minute și persoana de la 112 s-a asigurat ca sunt ok pana au ajuns colegii.

 15. patesc asta aproape zilnic cu autoritatiile care nu sunt decat o gaura in buget si atat! porti blocate , la 112 iti da muie , la politie la fel , si „ceafa lata” se pisa pe tine efectiv , pentru ca in tara asta de cacat orice nimeni e „cineva” si are „pile” si „cunostiinte” , circuland regulamentar pe propia strada , 2 tigani borati „ceafa lata” veniti pe contrasens accelereaza spre mine de la capatul opus pana se opresc in fata mea sa ma forteze sa dau cu spatele juma de strada sa treaca ei , pumni picioare luati in masina si in fata , anuntat la 112 incidentu , ca nu este de competenta lor , ca da intradevar legislatia pedepseste asta dar cu toate ca am filmat si identificat , sa scriu un mail la politie , trecut 2 luni nimic!!! RAHAT DE AUTORITATI!

  • Bai, esti tampit? Era in masina lui, in curtea lui si voia sa iasa cu masina. Pun pariu ca avea pe gard anuntul cu ”nu parcati”, ca orice om civilizat, special pentru a sugera diversilor sa nu-si lase masinile in fata portii lui, pentru ca a putea intra sau iesi cu masina. Tampitul respectiv i-a blocat accesul in strada, era normal sa-i spuna sa-si ia masina ca sa poata pleca, insa scrantitul respectiv sare la el si-l bate. Adica ajungi sa mori cu dreptatea-n mana, cam asa se pune problema. Tu cum ai reactiona la o faza ca asta? A fost si-un cumul de evenimente nasoale, venite unul dupa altul, si i-au ridicat la cer revolta omului. In situatia data, cel mai bine ar fi fost sa cheme salvarea, pentru ca asa ar fi avut imediat intrarea la urgente, inainte de cohortele de betivi.

 16. Articol de sharuit pt corporatisti. Dl poet o sa pateasca acelasi lucru si in tara in care pleaca. Desi violenta e inevitabila peste tot, inclin sa cred ca atitudinea e de vina. Mi se pare stupid sa te apuci de scandal cu ghertzoii, tu avand copilul in masina….chiar daca ai dreptate si mai ales cand arata ca niste puscariasi :)…Poate in alta tara era tratat altfel la spital, dar in privinta raportarii incidentului nu era bagat in seama prea mult nicaieri…as da cateva exemple, dar il las sa dea cu capul singur…sper ca o sa aiba mai mult noroc, sper doar sa fie mai atent cand are chef sa se certe cu golanii pe strada…il alte tari s-ar putea sa nu scape asa usor din mainile lor, doar ca sa vada o politie dezinteresata de migranti romani, sper ca poate doxtori nu va prinde dezinteresati….

  • Ceafa lata isi parcase masina in fata portii lui, si omul nu putea sa iasa din curte cu masina. Claxoneaza sa vina cel cu masina, vine respectivul si-i spune sa-si mute masina, iar ala in loc sa si-o ia de-acolo, il injura. Omul coboara din masina tocmai pentru a aplana situatia, dat fiind ca era si cu familia in masina, insa langa primul ghertoi apar si altii care-l iau la bataie, si pe urma fug. Trebuia sa nu-i spuna ghertoiului sa-si mute masina, si sa zboare din curte peste ea? Jigodiile respective au luat avant pentru ca toata zona infractionala ti se suie in cap in timpurile astea, de cand cu psd-alde-udmr la putere, care-s aparatorii infractorilor!

 17. Man, la fizicul pe care il ai iti recomand sa folosesti inteligenta sa te feresti de oamenii cu ceafa lata, mai ales cand copiii sunt prin preajma. Pe oameni cu ceafa lata ii pedepsesc alti oameni cu ceafa lata sau oricum sunt ei pedepsiti deja. Nu este o rusine sa fugi atunci cand stii ca urmeaza dezastru.
  Nu mai cobor din masina data viitoare pentru ca nu esti dator sa oferi o lectie nimanui, mai ales unui om agresiv. Imi pare foarte rau pentru ce s-a intamplat. Sper ca sunteti bine.

 18. Yep, nu se merita sa iti pierzi ani din viata de nervi pe asa ceva – sunt o gramada de tari care te primesc cu cea mai mare caldura si te trateaza corespunzator.

 19. Pai cum , la Cluuuuuj ?! Unde-s oamenii aia „superiori” ?! Unde te-mpiedici de „intelectuali” rasati la fiecare pas ?! Unde autoritatile si mai ales primarul sunt „extraordinare” … practic „ca in vest” ?!  Ei nu ma-nebuni ! :))))) Si cum, nu se ocupa imediat porcurorii „cinstiti” si pupati in bas de iubitorii de „justitie” ?! Nu se poateeeee … o fi fakenews 😀

 20. Nu Tara , ci tu esti un .acat. Cum poti vorbi imbecilule astfel despre tara unde ai vazut lumina zilei. Te crezi un al doilea Patapievici ( un alt .acat , ca si tine ). Du-_te , emigreaza , culege capsuni ,spala anusuri, da-te mare printre straini. Dar nu ponegri Tara in care te-ai nascut nerecunoscatorule , Gradina Maicii Domnului . Rusine sa-ti fie….

 21. Astept cu nerabdare sa vad ce tara ii va da de lucru marelui poet si cantautor.

  Dar stim ca astia care sar una-doua de la o frustrare personala la denigrarea a 20 de milioane nu sunt genul care sa emigreze, fiindca nicaieri in lume nu se dau lefuri la bocitoare cu fustele in cap.

  Mai era un auteur pe la Clug, unul cu trei nume din care ala din mijloc era Gheo, Jean Gheo Paul, Jose Gheo Armando. N-a rezistat Gheo un an in conditii de munca pe bune. S-a intors sa-si faca meseria de „fuste-n cap”.

  Baiatul ala cu masina bizonica le da clasa, in ceea ce priveste puterea de munca, tutoror acestor urlatoare.

 22. Nu o data m-am izbit de prostia celor care judeca unii oameni dupa cat de scurt le este parul si cat de lata le este ceafa. Culmea, acum vreo 16 ani aveam de suferit din cauza ca aveam plete si eram slab, iar acum sunt judecat pentru ca ma tund zero si am „ceafa lata”. Eu nu am de gand sa plec, chit ca e plin de… neinstruiti.
  Daca un scriitor este plin de prejudecati si se ghideaza dupa stereotipuri, ce sa le mai ceri celor care n-au citit in viata lor o carte, daramite sa scrie una. Ce sa zic? Duca-se! Poate va invata sa nu mai puna etichete, dupa care se va intoarce.

 23. Da! Rușinos! Dar asta nu înseamnă ca trebuie sa renunțam! Bunicu a făcut 15 ani de pușcărie politica! Pe bunica a mutat-o securitatea de 17 ori și au forțat-o sa divorțeze ! NU au cedat! Au rămas aici și au luptat!

 24. […] Mărturia terifiantă a lui Gabriel Bota „Am fost lovit, înjurat, batjocorit, înjosit” „Trăiesc în țara cefelor-late, a țiganilor, hoților, infractorilor, încrezuților, lașilor, nepăsătorilor, jegurilor, miștocarilor, tupeiștilor și mizerabililor. Da, oameni buni, asta e țara în care trăiesc și pe care sper să o părăsesc cât mai curând. De această dată, foarte hotărât. Pentru că azi am fost lovit, înjurat, batjocorit de instituții, înjosit pur și simplu. Este efectiv incredibil ce mi s-a întâmplat, efectiv încă nu pot accepta că se mai poate întâmpla așa ceva în plină zi în mijlocul Clujului… Continuarea: AICI […]

 25. Asta patesti daca nu pleci din tara 😂
  Am zis la toata lumea, de multe ori, si cu multe motivatii. Prostii nu asculta, prostia se plateste. N-ai auzit de mine tot din prostie 😂 Un om destept se informeaza pe ce lume traieste. Sa fii i telectual in Romania e periculos cel putin de pe vremea lui Eminescu. Daca crezi ca poti iesi in fata casei nevatamat in afRomania, esti alienat mintal. „Statul” mafiot roman a incercat sa ma omoare chiar in blocul unde locuiam de peste 30 de ani mizand pe siguranta faptului ca nimic la fel nu s-a mai intamplat vreodata in acel bloc, apoi dupa ce-am supravietuit mafia mi-a spart casa de nenumarate ori, m-a Torturat, mi-a facut Vatamari cauzatoare de moarte in scopul Omorului calificat, sa ma opreasca sa le denunt activitatea criminala asa cum fac din 2009

  La serviciul dvs.,
  aparator al drepturilor omului si refugiat politic,
  Tudor-Andrei Raneti

  Romania reala:
  truthjustice.x10host.com

  ECHR https://www.scribd.com/mobile/document/352597506/Raneti-vs-Romania-at-ECHR

  ICC
  https://www.scribd.com/document/383381894/Raneti-vs-Romania-at-ICC-for-Crimes-Against-Humanity

 26. Situatii de genul se intampla din pacate si daca politia nu face nimic uneori trebuie sa ne aparam singuri dar legal. Uneori chiar daca te afli intr o tara civilizata si situatia sta altfel e posibil ca un echipaj sa ajunga prea tarziu datorita distantei si mai conteaza si modul de reactie. O regula de aur este sa respecti legile scrise si nescrise si sa nu deranjezi pe altul ca sa nu fi deranjat dar uneori apar situatii de genul si o luam de la capat. Eu am avut grija de problema asta si intr o situatie asemanatoare as spune ca am o rezolvare legala dar tine si de noroc,nu as ezita nici o secunda sa apas tragaciul unei arme de foc legale de 9mm daca familia mea ar fi pusa in pericol sau daca cineva imi blocheaza iesirea sau ajunge pe proprietatea mea iar dupa o somatie situatia sa recidiveze si sa duca la agresivitate s.a.m.d. Cel mai important pentru a pune in aplicare forta plumbului, kubotanului si ca garnitura un spray paralizat cs gas sau piper, sunt martorii si mai bine o camera de luat vederi pe masina pentru ca judecatorul sa considere ca a fost in regim de aparare. Nu pot sa spun ca nu exista si o satisfactie dupa 😂 cu ceafa lata in spital spart la cap.
  Lasand gluma la o parte multi o merita si o merita bine de tot. O treaba ar fi ca asta se poate intampla peste tot nu numai in romania, A doua este ca pe victima o sustin si imi pare rau ca s a ajuns la asta, Si a treia sincer si direct rusine Romaniei de cacat pentru greseli repetitive de la A la Z. Ps. Nu stiu daca exista in Romania asa ceva dar nu strica, exista o asigurare juridica sau nu stiu cum sa transpun in Romana care te protejeaza de costurile unui eventual proces de judecata si iti ofera un avocat din partea firmei sau poti sa alegi din zona respectiva iar in caz de pierzi procesul, firma de asigurari plateste de ex. pana in 20.000 eur numai sa nu fie caz penal, ceva grav si intentionat. Sunt multumit si platesc cu respect mai multe tipuri de asigurari sa pot sa dorm linistit. Pe baiatu pațit il inteleg foarte bine, Respect decizia. Deci pana la urma Legal hai sa i punem la pamant 😁 zambind. Mult noroc, am scris romane.

 27. Daca ati fi uniti, sigur nu ati mai folosi nici un clujan taxiulNova. E singura pedeapsa sa se uite angajatorii pe cine angajeaza. Ca daca asteptati sa va faca statul dreptate, in veci in tara asta cu oameni fara caracter.
  Am citit… „sa ii bage la puscarie…”, nu, acolo vreau eu sa intru, le creste „subventia” pe mamcare si cand ies, ies mult mai sanatos decat intru. Plus ca daca patesc ceva, am proiritate da a vin de acolo in UPU, pe cand daca stau afara……, stau si astept! Hai sa plecam dracului din tara asta mizera si sa nu mai facem pe desteptii cum ca ce tara minunata! Urata, groaznica, repetenta la Orice! Ne bucura ca nu suntem noi in situatia asta…….., inca!

 28. Va astept sa veniti cu totii in Germania!haideti,sus pe matura!sa ii vedeti pe cei din politia criminala germana …cum sunt trimisi sa dea amenzi de 80 € ptr ca ai scuipat pe jos sau ai aruncat mucul de tigara!
  Daca sunteti jefuiti sau omorati pe strada,sa nu aveti pretentii sa prinda hotul!si ei au burtile mari,mintea inceata si rea vointa cu strainii!
  Si sa va imbolnaviti sa mergeti cu copilul la camera de garda.sa asteptati vreo 8-10 ore.sa fiti „tratat”in functie de culoarea ochilor si de locul nasterii!(discriminatoriu)
  Si Doamne ferste sa nu vorbiti o germana impecabila!ca vine salvarea si tembelii de la salvare chicotesc intre ei ( si strainii astia,mai vin multi?) si te privesc si stau la distanta de tine,ca si cum ai fi un extraterestru lepros!
  Doamne ferste sa iti certi copilul in publuc,sau sa ii dai o palmuta la fund,ca te filmeaza baba nebuna din vecini sk suna la politie!esti DOAR vecinul straun si prea extraterestru,care isi schingiuieste copilul!si care nu merita sa isi pastreze copilul!
  Ei confuda si acum ,in prostia lor proprie,romanii cu rromii!cred ca toti suntem rromi.
  Asa ca veniti in Germania cu totii!
  La tipa de ghiseu care iti zambeste frumos cand intri,dupa ce iesi iti arunca ORICE AI VRUT DE ACOLO la gunoi si vb cu colega:”l-am ars si pe tiganul asta cersetor”
  Veniti in Germania, sa va imbolnaviti repede de xamcer de la legumele si fructele modificate genetic!
  Daca va vad pe strada,vorbind o Germana aproximativa,si dandu-va nemti dupa 6 luni,jur xa va scuip!na!sa ma amendeze cu 80 de euro cretinii care ar trebui sa prinda criminali ,dar sunt prea prosti,si raman doar la milaa bietului meu scuipat!
  Va astept pe toti!

  • Nu mai exagera …Germania asa cum mai tine pe loc evolutia asta infractionala tocmai prin controale zilnice si frecvente facute pe strazi si in locuintele strainilor chiar atunci cand se intampla si daca sunt chemati la apel sunt prezenti la datorie …esti tratat ca si unul care depinde de tara lor si da ei au nevoie de oameni care sa le fie slugi,prosti,umili etc

 29. Va astept in țara căcaților blonzi,cu ochi albaștri.sa veniti voi,bruneti.si sa li se para ca voi putiti mai tare.pentru ca aveti parul negru,barba si ochii negri!evident,or sa vada barna din nasul vostru!cand ceva nu o sa mearga bine ( mintea lor lanceda si discriminatorie,de pilda) au pe cine sa isi verse nervii si sa dea vina!vecinul brunet!si sa cascati ochii mari!daca vreti sa cumparati ceva de la neamt!masina,orice altceva!te mint si te excrocheaza de nu vezi!
  Cei mai mari mincinosu,daca iti cumperi ceva de pe ebay!casca ochii bine de la cine cumperi!
  S-au defectat si ei!rau de tot!
  Haideti ,sus pe matura!
  Dupa 15-20 ani ,o sa va intparceti in Romania si o sa vi se para raiul!cu tot raul ei!o sa zici mersi
  Ca doctorul te ignora,macar stii ca trebuie sa scoti din buzunar,dar rezolvi!ca politistul e un nemernic incompetent!si incerci sa eviti!
  Pe la biserica nu mai dai,te rogi acasa la Dumnezeu, cu ardoare!
  Crezi ca fugi de o societate de cacat
  asadar fugi de cacatl national si dai de unul mai rafinat,mai …cu moț,dar muuult mai puturos,mai toxic,de fapt!
  Romanul te injura la nervi,iti da un branci!
  Neamtul parsiv,te sunteaza aristic,nazist chiar uneori!
  Iti sunteza copilzl la scoala,sa nu cumva sa ajunga copilul tau mai sus decat copiii lui…etc…
  Va astept in Germania ce plina de cacat blond cu ochii albastri!
  Veniti cu totii!nu uitati sa va anuhilati narile!cacatul asta pute mai tare!

 30. Dacă pentru o situație similară, petrecuta intr-o țara “civilizata”, ai impresia ca s-ar desfășura altfel evenimentele, înseamnă ca percepția ta despre occident este mult afectată de media 🙁

 31. Domnul Bota greseste – nu tara, ci majoritatea celor care locuiesc in ea sunt niste cazaturi. E suficient sa citesti niste comentarii de mai sus. Lipsa de omenie a transformat aceasta tara intr-o hazna. Dovada – proaspatul caz Caracal.

 32. Te rugam sa pleci. Sa te vad pe urma cand vei fi tratat mereu ca un “mic” om, sau un “altul” sa astepti 16 ore (patit eu) la urgente sa te vada un medic. Sa ai o problema de sanatate, 3 luni si nimic. Intr o saptamana am rezolvat o acasa. Sa fii injunghiat, nu agresat in fata casei tale, sa fii obligat sa vb cvilizat (de jegurile celelalte) si sa trebuiasca sa te comporti ca un om de rand. Nu un superior. Normal ca la politie, upu, biserica etc etc si unde mai vrei tu, cazurile vor fi triate in functie de gravitatea lor. Ne cerem scuze cetatean model si superior, noi muritorii de rand pt ca odata in viata ti ai luat si tu o palma si te plangi ca ultima fetita. Serios, afara nu ecista agreisuni, injosiri, totul e lapte si miere. Nu inteleg dc mai stai aici

 33. Sa plece din țara . Eu unul nu am nevoie de el . Cu ce m-a încălzește el pe mine 😂😂😂pleacă nu mai sta ca afara sunt câini cu covrigi in coada 😂😂😂

 34. Un om care face o astfel de declarație publică e un ticălos, pentru ca jignește pe cei ce luptă cu sistemul stalinist și chiar îi descurajează, făcând… jocul sistemului…

 35. Boss, faptul ca ti-am ars o palma NU e o urgenta. Faptul ca ai falca umflata sau chiar fracturata NU e o urgenta…triajul in spitale exista cu un motiv bine intemeiat…ce sa faca echipajul de politie, sa te tina de fofoloanca pana iti plangi mandria ranita? Pentru asta exista sediu de politie, unde faci plangeri penale cate doresti (glumesc boss nu exista)
  Povestea e pe scurt urmatoarea: Un oarecare, intelectual, probabil putin obisnuit cu conflictul, se ia la cearta cu bossu (adica io).Bossu ii arde o palma si pleaca. Intelectualul, probabil pentru prima data in viata lui sufera o trauma oarecum severa (falca rupta nu e lucru putin, adevarat…dar NU e o urgenta medicala de prima triere). Mai sufera si mandria lui, faptele petrecandu-se in fata familiei. In loc sa faca o gluma in fata fetitei pentru a o linisti si sa-si spuna siesi „uite ma ce am patit, ia sa merg eu la sectie sa ii fac o plangere gorilei”, cedeaza nervos, isi imagineaza complet nerealist ca intamplarea deja derulata si finalizata reprezinta cumva o urgenta, si blocheaza linia 112 cu apeluri repetate (linia de URGENTE…aia la care urlati ca nu vin cand arde ceva cu adevarat…uite de ce nu vin…ii tine Gabriel la telefon). Blocheaza linia pentru ca in mintea lui de intelectual deconectat de la intelegerea fireasca a modului in care e construit sistemul de servicii publice, isi imagineaza ca e de datoria agentilor sa se deplaseze ca sa faca EL plangere. Io inteleg reflexul pe care l-a avut de a suna la 112, si io am vrut sa sun odata cand mia ars aia saorma, insa raspunsul lor a fost perfect firesc si legal. Urgenta CHIAR este pentru urgente…

 36. Un articol slabut, plin de superioritate si comentarii de la oameni frustrati, care sunt „ninjaci de tastatura” sau „atinsi de duhul sfant”.
  Se putea si mai rau domnule Gabriel Bota, mai ales in tarile alea „civilizate”, iar experienta ta neplacuta ‘nu-ti da voie’ sa jignesti o tara intreaga.
  Nu sunt de parere ca trebuie sa-ti faci dreptate cu pumnul dar daca nici pana la varsta dumitale nu ai invatat ca in viata trebuie sa-ti alegi bataliile…nu cobori din masina data viitoare pentru ca nu este datoria ta sa oferi o lectie nimanui, mai ales unui om agresiv cu ceafa lata si mai ales cand esti cu sotia si copilul in masina. 😐

  „Everybody has a plan until they get punched in the mouth. – M. Tyson ”

  Iar pentru baietii astea cu multa ura pe IT-isti, unde castigam noi toti banii din romania si nu platim taxe, haideti si voi bre’ la noi in IT, sunt mii de locuri libere.

  ps: Sectorul IT&C din Romania are o contributie mai mare in PIB decat media europeana. Din totalul fortei de munca din Romania, 2,2% lucreaza în IT&C, generand 5,9% din PIB.

  va pup.

 37. Bine ai venit in realitatea vieții si a strazii. Nu mai stati cu nasul pe sus si luați în considerare si partea urâtă a acestora. Nu e totul roz cu unirocni si curcubeie. Pentru un jeg ca ăla esti dator sa mergi până in pânzele albe si sa il inveti minte si apoi toti iti vor fi recunoscatori ca l-ai cumințit. Nu e normal sa părăsești tu țara. Mai bine sa plângă măsa…

 38. Gabriel, pentru copilul tau este imperios necesar sa nu te dai batut. Trebuie sa ramai pentru ca intr-o zi, intr-o buna zi, va trebui sa-i predai bucatica ta de tara. Ca toti tatii de varsta ta.

 39. Eu am facut AVC in Franta și nu am fost mai bine tratată /diagnosticata la urgentele din Valence(Drome26000) , tot așa plimbată și pus la așteptat de la 12h pana la 24h când s-au decis sa îmi facă in sfârșit un IRM in care se confirma avc ul făcut și din cauza căruia eram la urgente deja paralizata pe stânga. Așadar se întâmpla și in alte tari prostii și aiureli la Urgente. Replica lor de ce nu mi-au făcut mai repede un IRM? Pentru ca ar fi cauzat haos in serviciul de neurologie cu agenda lor de programări. Hello?! Nu îmi dau seama ce le cerem lor? Și oricum eram deja cu sechelele confirmate așa ca un pic mai mult sau mai puțin de așteptat nu m-ar fi făcut înapoi întreaga. Deci se poate de rău și la alții. Nu idealizati străinătatea.

 40. bota gabriel, sa-ti fie rusine!
  Tristeti are tot omul, dar nimic nu-ti da dreptul sa jignesti majoritate, sa jignesti o natiune!
  bota, sa-ti fie rusine! Trebuie sa devii TU INSUTI un model pozitiv, nu sa te transformi in ceea ce critici.

 41. Ce vina are tara aici????Nu tara e de c**** ci unii oameni sunt asa. Si nu doar in Romania ci pretutindeni. In ceea ce priveste apelarea nr 112, acesta se apeleaza in situatii de URGENTA. Daca cineva dadea telefon in timpul agresiunii, sau cu scopul de a preveni o infractiune , sau in situatia in care dupa fapta persoana se afla in situatie de risc (datorita vatamarilor suferite) intelegeam. Dar in situatia povestita in mod corect operatorul a dorit sa trimita SMURD-ul ptr a acorda ingrijire urmand ca pentru cele intamplate victima sa faca plangere , apoi, la organele abilitate.

 42. „TARA” este o notiune (FOARTE !) COMPLEXA, care include mai multe COMPONENTE: 1. TERITORIUL sau NATURAL (pamantul – cu toate formele de relief existente – , subsolul, eventualele „ape-teritoriale” marine si spatiul aerian); 2. POPULATIA sa (atat… cea din trecut – ! –, cat si cea actuala, inclusiv cetatenii sai aflati, temporar sau definitiv, in afara granitelor !); 3. ISTORIA sa, TRADITIILE sale si PATRIMONIUL sau spiritual/cultural si chiar… sportiv; 4. TOATE CELELALTE BUNURI, materiale si spirituale, apartinand Statului respectiv sau cetatenilor acestuia, aflate pe teritoriul national ori in strainatate; 5. REALITATILE social-economice si politice ale momentului, inclusiv demnitatile autoritatii si detinatorii pe functie ai acestor demnitati; 6. INSEMNELE sale NATIONALE (steag, stema, imn); 7. ARMATA si toate celelalte structuri de aparare si de securitate; 8. Semnatura de pe toate tratatele, acordurile, intelegerile si contractele semnate in numele Respectivului Stat saugarantate de catre acesta.

  Acuuummm…, se poate pune, in mod logic si legitim, intrebarea: atunci cand ne suparam (CHIAR JUSTIFICAT !!!!!) pe una sau mai multe componente ale Tarii noastre (de exemplu peee… echipa nationala de fotbal…, ori pe nenorocitul de Guvern P.S.D. sau pe activitatea B.O.R…), inseamna ca RESPINGEM/REPUDIEM… TOT ceea ce inseamna Tara numita ROMÂNIA ???!!!!!!!

   • „Mihaela Călin”…, ce surpriza placutaaaa…: ai invatat, IN SFARSIIIT…, sa citesti ?!???

    Cat ziceai ca ti-a luat…, 40 de secunde ?! DOAR pentru primul cuvant ?!?…

    NU-I NIMIC…, NU DESCURAJA…, cel de-AL… DOILEA CUVANT, din textul/comentariul nostru, desi are tot patru litere…, o sa-ti ia mai putin timp, sub 39 de secunde !

    Asta pentru ca: 1. NU mai trebuie sa citesti si… ghilimele !; 2. Deja nu mai esti alfabetizata ieri, ci… alaltaieri !!!
    CURAJ, spre sfarsitul trimestrului o sa stii si sa scrii, nu o sa mai fie nevoie sa… te rogi de popa de-acolo, de la tine, din sat ! (Pana atunci…, termini de citit si comentariul nostru !
    Deee… INTELES…, poate o sa intelegi, cate ceva din el, mai… tarziu, asta daca n-ai, Doamne – Fereste, ghinionul lu’ Dănciloaica, care si la maturitate… TOT TAMPITA A RAMAS !!!

 43. Autorul e la fel de jeg ca si ceilalti:

  -are pretentia sa vina politia cand nu e o urgenta
  -suna un prieten politist sa „rezolve”
  -vrea sa fie bagat in fata la urgente

  Imi pare rau pentru ce a patit, dar si el face parte din problema.

 44. Trist, asta e realitatea in România. .pe de alta parte..ce facem..stingem lumina si plecam cu toții? Vrem „o țara ca afară ” de-a gata, sau încercăm sa mișcăm si noi ceva? Jumătate de Românie, sta cu mâinile in sân si se lamentează ca pute a „caca” pe aici..Avem de plecat, plecam, dar sa nu începem sa intindem rahatul pe toti peretii..nu e corect pentru noi cei ce nu avem „ceafa lata”..Apropos, nici pe afara nu te asteapta nimeni cu masa pusa..Baftă!!

 45. Exact asta e România! Toate aceste lepre enumerate de d-l Gabriel Bita fac ce vor în această țară. Nu există nimeni și nimic unde te poți duce pentru a ți se face dreptate. Am mai pierdut un om valoros și am rămas cu o ceafă lată și nesimțită. Romania ESTE într-adevăr o țară de 💩

 46. Am citit multe din comentariile de aici și mi-au făcut la fel de mult rău ca și acest articol. Astfel sunt tratați oamenii cu bun simt și ceva carte: cei cu cefe late și care abia știu să scrie, pretind ca vântul să-și schimbe direcția ca să nu-i deranjeze când scuipă semințe pe trotuar. Îmi este scârbă.

 47. Într-adevăr, nu a parcat-o bine taximetristul in fața porții poetului. Dar cred că poetul l-a văzut pe taximetrist un pic mai solid și cu”jlapi dă firmă”, l-a luat frustrarea si sigur a început să-și arate „puterile” arogante de poet, judecându-l după aparențe.. evident l-a ciufulit omul..Îmi dau seama de scenariul ăsta din cum se exprima jignitor poetul pulii in povestirea lui…Nu cred că dacă îi vorbea frumos și cu o secundă de răbdare lui „ceafă lată”, se termina astfel. Cunosc genul de poeți, mai ales când se vad alături de familie, au tupeu de pizde crezând că nu-l poate atinge nimeni impresionând cu copilul…Nu cred că ghinionul ăsta cu „jegul” și „autoritățile incompetente” al lui nu a fost provocat verbal chiar de el. E clar, se observă bine in povestirea asta că omul e un mincinos îmbârligator și e genul de om care se agață de orice să poată înflori subiectul pentru a ieși în evidență ca o victimă a sistemului. Eu unul nu-l cred un creștin cu vorbe de duh!!! Decât un căutător de pl când se vede pe proprietatea lui și „apărat” de femeile și copil. Dacă vrei să pleci, pleacă!
  Nu cred că îi pare rău nimănui la cum îți văd eu caracterul jegos. Așa văd eu portretul tău de poet, cunoscând toate categoriile de oameni..

 48. Noi adevărații români , niciodată nu trebuie să confundam țara, poporul cu ” lemnele uscade de orice fel” , orice nu s- ar întâmpla. Vinovat sistemul otrăvit , creat și condus de anumite entități cu anumite interese aici la noi. Cefel late sunt una din multele lor mâini otravite.

 49. In 1990 cineva foarte apropiat imi spunea: Nu te bucura pentru ca peste 40 de ani situatia v-a fi la fel. Daca vrei o viata normala gindeste-te sa pleci din tara. Cum sa plec din tara in care m-am nascut??!! Niciodata!! In 1992 mi-am dat seama ca sfatul a fost foarte bun. Am plecat cu o valiza fara sa privesc inapoi.
  Intre straini sint respectat si tratat ca unu de-a lor chiar daca sint roman. Si de oameni si de autoritati. Mi-am facut de fiecare data pasaport romanesc indurind umilintele functionarilor romani si am condus mii de kilometrii doar pentru a putea vota contra comunistilor PSD.

  Dupa 28 de ani, privind inapoi, imi dau seama ca a fost cel mai bun sfat si cea mai buna hotarire care puteam sa o iau. Dupa situatia actuala cred mai este nevoie de inca 30 de ani. Transilvania mai duce cit de cit a tara civilizata dar restul…. Doamne fereste sa ai treaba in Bucuresti un oras ca in India . Amatorilor de senzatii tari le recomand condusul prin Bucuresti si mai ales pe centura. O masca de gaze sa nu lipseasca.

  • si eu la fel. Sugerez „plecati cat mai sunteti tanar”. Acasa e unde esti fericit…nu conteaza locul! Doar marele pret platit va fi ca nu mai esti aproape de cei dragi: veri,prieteni,mame, tati etc. In Bucuresti…si acum stau „taximetristii” si ti dau tzeapa. Nu i vede nimeni…de zeci de ani. 50euro pt cinci minute; platesc in avans returul la aeroport- 30euro. N a mai venit. Tzeapa. In Quatar– am platit la fel- retur in avans. Arabul s a tinut de cuvant–asa i crescut; i se taie manile daca fura!!!ETC. mii de exemple de cacatul din tara. Astia cu ceafa-lata sunt cu siguranta sustinuti de altii de mai sus: de aia supravietuiesc si in zi de azi. Ce m a determinat sa plec, printre multe alte rani psychologice, am vrut si eu sa dau dolari sa mi cumpar serviciul- cum si alte colege etc facusera chiar nestiind nimic materie. Directorul- cu stima- m a refuzat zicandu mi „doamna, nu pot sa va iau banii; in toamna sunt alegeri(era PNList) si stiu ca am sa pic si Dl.DR.XX PDSist v a fi ales.” Si astfel mi s a spulberat orice speranza ca am sa am un servici pe masura studiilor mele in Romania. Si am taiat-o in 2002- cu o plasa de rafie 23kg. Sunt fericita unde sunt; doar n am mam si sora etc prea aproape!Asta i pretzul platit pt fericire, pt decenta. Du te Gabriel Bota cat mai ai timp- ai numai o viata; si daca nu pt tine, pt fetita ta; sunt sigura ca ea va alege sa plece- si ve ti ramine singuri intr o tara de…c. DU TE CAT MAI ESTI TANAR, CAT MAI AI TIMP. VIATA E NUMAI O DATA! SUCCES. hAI IN NZ- te ajut cat pot. ti ar place sa cycle around all GREEN without „ceafe late!”

 50. Pentru cel cu ceafa lata care ai lasat mesaj aici : ” Va stiu eu pe astia cum sunteti , cefosi lati , trageti de fiare in loc sa trageti cu creierul de paginile unei carti”, un mesaj venit de la Bucuresti ca e plin si aici de dastia ca voi. Te intrebi daca unii sunt oameni sau sunt o subspecie a rasei umane care tinde catre involutie cand ceilalti tind catre evolutie, o specie neadaptata la contextul social actual, care raspunde prin furie pentru ca nu intelege viata si mediul in care se afla, raspunzand cu ceea omul a raspuns la inceputul evolutiei adica cu violenta si barbarism, pana cand a pus bazele primei entitati sociale adica tribul.
  Cat despre domnul scriitor ii inteleg supararea , pentru ca desi nu sunt scriitor sau orice alta persoana publica , aproape la cateva zile spun „Trebuie sa plec de aici” desi nu am avut astfel de contacte cu cefosi.

 51. Mai Bota lucrurile stau cam asa. 112 e serviciu de urgenta. Din nefericire pt tine urgenta ta se consumase pt ca individul a plecat. Daca nu ai fi avut pretentia absurda sa se deplaseze un echipaj sa constate ceva si ai fi procedat ca un cetatean normal ai fi mers la sectia de politie sa faci plangere. Daca starea ta medicala necesita salvarea trebuia sa o spui. Dar din ce inteleg ai refuzat ca operatorul sa iti trimita salvarea. Ai mers la UPU. Perfect. Doar ca nu erai o urgenta. Betivii aia agresivi erau. Restul sunt povesti. Sfatul meu e sa emigrezi in Anglia ca sa vezi ce inseamna sa stai la UPU. Dar deh esti o celebritate. Chit ca eu nu am auzit pana acum de tine se pare ca esti. In Anglia nu o sa mai ai calitatea de celebritate. Mergi cu bine!

  • In alta ordine de idei zici ca vrei sa faci plangere penala pt cum ai fost tratat de 112. Sincer eu iti trimiteam acasa o amenda pt ca ai sunat nejustificat la 112. Daca nu te-ai prins inca ala e un numar de urgenta. Care era urgenta ta? Ca ai fost batut? Vezi tu verbul e la trecut. Ai fost. Nu e ok ce s-a intamplat dar 100% daca stateai linistit in masina ta si nu te dadeai jos ca un cocos sa te infrunti cu mitocanul nimic din astea nu se intamplau. Acum sa fi suparat pe o intreaga tara pt ca tu nu esti educat corespunzator si ai dat culmea peste altul si mai putin educat e prostie. Iar limbajul folosit in articol e terifiant pt un scriitor. A daca erai si tu o ceafa lata mai c aintelegeam. Intrebarea este daca atunci cand ai scris articolul si banuiesc ca inainte de a-l posta l-ai recitit pt eventuale corecturi ai avut acest limbaj de fata cu mitocanul cum te-ai exprimat? Asa ca sincer eu zic sa pleci. Vei invata ca afara incidente de genul asta sunt dese si nu se termina deloc cu bine. Diferenta va fi ca acolo o sa ai statut de emigrant si nu de personalitate culturala…Pa si la Re!

   • Si aceasta a fost o urgență stimate domn.În alte țări dacă suna la numărul de urgență ,primea ajutor.Dar în Romania ,Apelarea numărului 112 reprezintă o cale rapidă de a comunica cu dispeceratele de urgenţă (Poliţie, Pompieri, Ambulanţă)->>> ÎN TIMPUL UNEI SITUAȚII DE URGENȚĂ.

   • sa inteleg ca daca ceafa lata il impusca in picior si glontul trecea pe langa os, dupa care pleca, iar omul nu era in pericol de moarte, faptul ca un idiot umbla cu un pistol si l folosea nejustificat nu era o urgenta? incercati sa faceti o paralela? urgenta era ca un idiot care putea sa omoare, sa violeze sau sa faca ce naiba il ducea capul era liber. ca daca ala omora pe cineva 20 minute mai tarziu, oare nu era tras operatorul de la 112 la raspundere? oare era primul astfel de caz?

 52. A nu se confunda țara (teritoriul) cu poporul.
  Dacă știi că ești mai slab în pumn decât „ceafă lată”, ori taci din gură, ori încerci să eviți diplomat situația, ori dacă ești Gigi-durul, asigură-te că ai o bâtă, electroșoc, paralizant sau alt „material” ajutător. Dacă nu.. Fii cuminte.

  • Nu stiam ca noi stia care nu traim , facand dreptate cu pumnul nu meritam sa avem niste drepturi in statul la care noi cotizam. Noi platim din buzunarul propriu ca politia sa intervina cand avem nevoie sa fim aparati iar medicii sa ne salveze cand suntem in impas cu sanatatea. Nu ne facem noi ”mici si servili” ca e ceafa groasa care ameninta ca ne rupe cu pumnul daca nu ne conformam. Esti o mizerie pt felul in care gandesti. ”Ceafa lata si sparta”

  • Si atunci VIVA LA VIOLENZA!!! Nu ne mai facem bine deloc! Esti praf. In primul rand fiecare cetatean in viata lui mizerabila cotidiana trebuie sa respecte legea, sa incerce prin actiunile sale sa NU provoace neplaceri altora, nu bâta! Ca nu esti pe vremea omului din Neanderthal. Iar functionarii publici, LEGEA RESPONSABILIZARII LA LOCUL DE MUNCA sa vezi atunci ce mielusei!

 53. Din prima ai greșit “TU”, cu: «Omule, dă mașina la o parte, că vreau să ies! Oare n-ai observat că e curte și poartă?».

  Chiar dacă a greșit nu te adresezi așa, trebuie să fi politicos (crezi că în altă țară o să te pupe în fund pt o asemenea adresare? )
  Învățați să fiți oameni, vorba dulce mult aduce… nu vă mai credeți buricul pământului că aveți surprize de genul ăsta. ✌️

  • Vali, femeie, sau barbat, ce-i fi, ai tras ceva pe nas? Victima n-a gresit absolut deloc golanului? Dimpotriva i s-a adresat mult prea frumos. Dupa mintea ta putzinica ce ar fi trebuit sa-i spuna: „multumesc frumos ca m-ai blocat timp nelimitat?” Cu alte cuvinte nu e de vina cel ce loveste, ci cel ce a stat in fatza parului. In cazul in care n-ai facut caternica, ai grave probleme la mansarda, valuska.

 54. inca nu v-ati dumirit ???…uitati-va in ce tara jalnica traim…si o remarca pe dl ministru velea,cand va trece MILITIA la adevarata POLITIE ca in WEST ???..nu ca titulatura !!..ca mentalitate..daca la isu sunt deja angajate toate neamurile,am impresia ca si la militia rumana,tot asa !!….normal,bani cu roaba si munca ioc!..ati vazut vreun militian la cumparaturi,la benzinarie,???>…cum pastele ma-sii un militian de 30 de ani are casa ,masina el,masina nevasta-sa,amanta…concedii in strainatate…pai ce tara e asta ba nenorocitilor??…vorba omului batut ..de cacat!!….

 55. D ,le scriitor din tara de cacat, nu tara e de vina, sintem de vina noi oameni de cacat care nu ne suportam unul pe altul, nu ne putem vedea de ce pt ce asta ma intreb eu de cind locuiesc la adresa de tine mentionata in incident ,am vrut si vreau sa vind inobilul din curte din cauza dispretului si a urii din curte teroarea psihica din curte a vecinilor care nu te suporta nici sa intri nici sa iesi din curte fara sa fi agresat verbal si provocat cu tot felu de cuvinte tiganii ….si daca esti si daca nu.esti jignit numai pt ca te vede fara sa faci nici cu privirea rau ,numai pt faptul.ca am avut ginionul sa cumpar un amarit de ap in curtea asta nenorocita unde nici eu de 20 de ani cu toata familia mea am avut de inghitit multe politia de cite ori a fost chemata a spus ca nu avem decit sa ne suportam unul pe alttul deoarece sintem locatari comuni , asa este noi oameni sintem de vina ca sintem f rai fara credinta si f gindire ca oameni care nu te ataca nici cu privirea e pacat sa,l defaimezi orice natie ar avea nu neam creat noi ci un dzeu…. asa ca oameni sint de cacat nu o tara e pacat sa defaimezi tara…

  • O țară înseamnă o societate, o cultură, un sistem, un popor. Țara e direct proporțional definită de termenii ăștia și de alții ce nu ți-i enumăr, analfabet prost ce ești și, fără cel puțin un popor, nu există o țară. Ce ai scris tu e complet derizoriu și sub orice critică (cât și gramaticală). Dacă oamenii îs de căcat, țara e de căcat și viță-vercea.

 56. Eu refuz să cred ca un ceafa lată dasta te bate asa fara motiv.
  Dar daca omul era nervos si tu te dai jos la el eventual sa faci pe șmecherul cu el iata ca ti a rupt fel ca.
  Si nu o spun cu răutate sau ca tine cu jegosul.
  Doar ca am inceput toți sa ne dam șmecheri cand de fapt nu suntem iar in momentul in care unul care crede că e smecher da peste unul care poate chiar e sau care are pumnul tare uite ca iti rupe gura.
  Restul cu poliția si spitalul ai dreptate.
  Nu interesează pe nimeni!

  • deci eu daca sunt nervos iar tu ma iriti,verbal,eu tie Razvan trebuie sa-ti rup fatza!
   Mai ruman primitiv,indiferent ce vorbeste unul catre tine(doar sa nu te injure de mama,sau sa-ti futa dumnezei matii) nu ai voie sa dai in el!

   • No mai draga Gogule de la gaze, eu nu sunt asa =de civilizat ca tine, deci , Barbarul din mine, Daca este injurat , va incerca sa te calce pe cap Simplu Si daca reusesc este fain daca nu , iarasi fain. Si asta din simplu motiv ca eu nu fac rau gratuit, si daca gresesc primul impuls este sa cer scuze . Dar nu suport sa fiu injurat , nici nu ma intereseaza daca ai sau nu motiv.,pur si simplu vad negru in fata ochlior si sar la bataie chiar si atunci cand stiu sigur ca nu am sanse .Nu ma las injurat fara sa ripostez , nici acum , cand am ajuns la ani parului grizonat

 57. […] Oameni buni, dincolo de toate, vă spun: comorile noastre culturale nu există, e doar o iluzie poleită în festivaluri chic, asta e România de azi. O văd în fiecare zi, dar m-am mințit pe mine însumi până acum că poate totuși lucrurile se vor schimba cândva. Scuzați-mi expresia, dar: Adio, țară de căcat!”, a mai notat scriitorul Gabriel Bota, potrivit ziaristii.com. […]

 58. Folosirea cuvantului TARA DE CACAT este realmente imbecila. Romania este pozitionata excelent intr-un bazin de rauri cu clima propice agriculturii, cu bogatie naturala, fauna. Neamul romanesc este de cacat nu tara. Daca aici ar fi fost nemti sa fiti siguri ca faceau rai. Omul sfinteste locul. Pleci din Romania nu pentru ca tara este de cacat ci din cauza oamenilor carora le place sa traiasca mediocru, plin de mizerie urat mirositoare pe ei.

  • Domnul Nicolae,este foarte adevarat ceea ce spuneti.Au ajuns ciurucurile bolsevice sa conduca,sa faca legi contra poporului aparati de justitia lor.Cred ca legile si cei din justitie cu 10 salarii fac toate relele.

 59. Voi, cei care numiti tara si poporul „de…” banuiesc ca vorbiti in numele vostru. Nu-mi imaginez ca noi, toti ceilalti, suntem asa cum i-ati numit, doar voi sunteti altfel…
  Stimate domnule scriitor, indignarea pot sa v-o-nteleg. Doar ca, dupa „coloratura” vocabularului pe care-l folositi si agresivitatea cu care il „descarcati” in spatiul public, mi se pare ca sunteti pe acelasi nivel de vibratie (ca sa nu spun cultural) cu personajele pe care le-ati descris. Cum ar spune unii: „qui se semble se ressemble”. Sau poate „les grandes esprits se rencontrent”?!

  • Gheorghiu Diana,teoretic aveti dreptate dar daca erati in locul dansului…….????.Recunoasteti ca acest razboi dintre noi este produs de niste legi contra poporului puse in practica de o justitie bolsevica cu 10 salarii care sufoca poporul.Taxe peste taxe,anulari de procese,legi complicate,multi,lipsa raspundere.Apoi daca in tara ar fi bine ar disparea obiectul de activitate al justitiei si ei cu atatea salarii,pensii speciale,iesiti devreme ar trebui sa se angajeze in privat ca necalificati pe salariul minim.In tara nefiind dreptate nu are cum sa fie pace si de aceea sunt astfel de izbucniri.

 60. Cam in acelasi timp scriam despre prestatorii de servicii, furnizorii fara numar, fara numar de la stat, de la privat, de peste granita, impamanteniti in Romania…care te umilesc (m-au umilit), te abuzeaza si iti iau si banii, te ametesc punandu-te sa suni, sa apesi, intai 2, apoi 5 si trei, 6, 9 si sa o iei de la cap simuland ca toti angajatii S.A.-ului ala cu O mare sau T, au grija de tine…te trezesti ca in loc sa ia masuri de impotriva „jegosilor” lor…iti taie cordonul ombilicat iremediabil („nu se mai poate”conecta la loc…da’ mergi in magazin si vezi, ca sunt OFERTE…adica, sa platesc pentru ce mi-au luat, ca tot era platit…dupa ce „sefuletu’ ” ma intreaba: bine, „da ce ce v-au luat internetu’ (adica TV si Laptop) si nu Mobilu’?…ca asta sesizasem spunand…am fost tratata nepermis de „al vostru”…de la care cumparai eu mobilu”…
  …Teoria mea este urmatoarea: daca romanii nostri ar fi stat aici si am fi ‘luptat toti’ sa indreptam tara asta, traiam altfel acum! Stay with us! Vezi, CEFE GROASE in haine scumpe este la fel de nociv, acesti „degradati” ne fac sa ne simtim noi, degradati! Si eu am fost palmuita si luata drept „imbecil”, caci „mi s-a permis sa vorbesc de zeci de ori cu niste fete/baieti, practicanti doar sa nu zic ca…si tot on line m-au si dezabonat.
  Dar mai tare plang de mila celor care trebuie sa faca reforma cu aceiasi oameni, aceleasi jegosi, aceleasi cefe groase sub tirul din strada si din piete publice, aceleasi forte insetate de a reveni…et, „cela peut durer pendant tres longtemps, si l’on ne fait pas d’omlette avant”. (scuze, nu am tastatura cu accente…dar le stiu, ramane intre noi!) Sanatate si numai bine doamnei si fetitei), domnule Gabriel Bota..

 61. Din păcate este o țară plină de oameni needucați și cefe late. Taximetriștii sunt în general delicvenți sau persoane ce nu au nici măcăr liceul terminat așa că ne putem aștepta doar la violențe din partea lor. Poliția este pe mână cu ei așa că noi cotizăm să fim apoi dublu victime.

 62. ca ne-au plecat si ne pleaca majoritatea oamenilor harnici, destepti si curajosi!
  Am ramas cu bujetarii din partide, astia de ne-au ruinat tara. Sincer, nu mai cred ca ne vor redresa, in 10 ani vom dispare ca popor.
  Popoarele mioritice, nu au cum sa reziste, priviti tibetanii…

 63. Unde este marele scriitor acum? Gurile rele spun ca e in continuare pe bugetareala la Uniuna Scriitorilor Cluj. Nu a putut pleca ca milioanele de romani care au chef de munca, dar a putut da aceasta petarda care sa il descrie asa cum e in realitate – un om fara cuvant.

 64. Cred că adevărul e undeva la mijloc. Domnul poet nu a vrut să jignească pe nimeni, dar tocmai recitise versuri de Eminescu… „bulgăroi cu ceafă groasă, grecotei cu nas subțire”…ș.a.m.d. versuri considerate de critici xenofobe.Ceafă lată e doar o „licență poetică” pentru o persoană mai…dezvoltată. Persoana cu spatele lat, ieșea de la un club unde tocmai pierduse banii munciți din greu, la jocuri de noroc. Ceasul rău ! Colac peste pupăză, este apostrofat de un domn fin și delicat în legătură cu mașina parcată aiurea. Dumneavoastră cum ați reacționa ? Eu cred că umblatul prin țări civilizate fără câini și fără incidente de orice fel, duce la pierderea simțului de autoconservare. Ce pierdea poetul dacă îi zicea amical și cu puțin reproș : hai frate că trebuie să merg la o urgență ! Concluzia : jocurile de noroc sunt de vină.Bine face Ciolacu că le scoate din intravilanul localităților. Soluția nu este să plecăm din patrie, oricum ar fi ea, pentru că și la alții se găsește din belșug același material, numai că se numește : merde, schaize,shit e.t.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here