„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

81
256417

O scenă barbară a avut loc vineri în Cluj-Napoca. Scriitorul Gabriel Bota, organizatorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania, a fost bătut în fața casei sale, de față cu familia sa. El anunță că nu mai suportă: va părăsi România.

Agresiunea a avut loc după ce un taximetrist din specia „ceafă-lată” i-a blocat ieșirea din propria curte. Ulterior, a fost umilit și de o imbecilă de la serviciul „112”. Gabriel Bota a povestit totul într-o amplă postare pe Facebook.

Scriitorul clujean este un personaj cu o viață de roman. A călătorit mult, a fost în expediție la Polul Nord, a pedalat aproape 5.000 de kilometri pentru a promova lectura și organizează evenimente culturale inedite.

Mărturia terifiantă a lui Gabriel Bota

„Am fost lovit, înjurat, batjocorit, înjosit”

„Trăiesc în țara cefelor-late, a țiganilor, hoților, infractorilor, încrezuților, lașilor, nepăsătorilor, jegurilor, miștocarilor, tupeiștilor și mizerabililor. Da, oameni buni, asta e țara în care trăiesc și pe care sper să o părăsesc cât mai curând. De această dată, foarte hotărât. Pentru că azi am fost lovit, înjurat, batjocorit de instituții, înjosit pur și simplu. Este efectiv incredibil ce mi s-a întâmplat, efectiv încă nu pot accepta că se mai poate întâmpla așa ceva în plină zi în mijlocul Clujului.

Istoric: dau să ies din curte cu mașina. În mașină eram cu fetița și cu soția. În fața porții este parcat un taxi fără șofer (pe stradă, nicio altă mașină parcată, deci loc berechet; peste drum, parcare publică aproape goală).”

„Ceafă-lată cu față de infractor”

„Bun. Claxonez, nimic. Aștept, aștept, fetița mea tot mai neliniștită că de ce nu putem pleca. Iar așteptăm, iar nimic. Într-un târziu vine un ceafă-lată cu față de infractor (și sigur cu un trecut de infractor), cu lanțul cu Hesuse la gât și cu șlapi dă marcă în picioare. Omul (până în acel moment încă om) fără nici o treabă (probabil venea de la păcănelele de peste drum).

Îi spun: «Omule, dă mașina la o parte, că vreau să ies! Oare n-ai observat că e curte și poartă?». Dar omu’ devine jeg instant, își dă arama pe față și începe să mă înjure. Adică, stai, cum îmi permit eu să-i atrag atenția că n-a parcat unde trebuie? El are voie oriunde. Că doar e jeg și prost-crescut.

Apoi dă să-și încoarde mușchii și vine către mașina mea. În acel moment, văzând că am de-a face cu infractori, ies din mașină cu gândul că lângă mine sunt fetița și soția mea, care puteau fi puse în pericol. Nici nu mă dau bine jos că, lângă jegos, mai apare nu știu de unde alt jegos. Îmi dau seama că situația poate deveni periculoasă. Dar nici nu-mi termin evaluarea din minte că Jegosul nici nu mai stă pe gânduri și mă lovește fără drept de apel în față.”

Modelul „ceafă-lată” a fost consacrat de Codrin Ștefănescu, care a adus asemenea specimene la procesul lui Liviu Dragnea, la Înalta Curte

„Numărul Jegosului: CJ-02-NFN. Taxi Nova”

„Până să mă desmeticesc, jegoșii deja s-au urcat în mașini și au fugit! Apuc doar să rețin numărul Jegosului care m-a agresat: CJ-02-NFN, un Ford Focus argintiu break de la Taxi Nova.

Bun. Până acum: înjurat și lovit. Urmează batjocorirea și umilința. Soția sună la 112. Răspunde o doamnă, soția îi spune ce se întâmplă și solicită un echipaj de poliție. Răspunsul doamnei de la Serviciul de Urgență 112 este simplu: «N-am de ce să vă trimit poliția, mergeți acasă ori mergeți dumneavoastră la poliție și depuneți plângere».

Soția perplexă, iau eu telefonul îi spune doamnei iar ce s-a întâmplat, că sunt victimă agresată și cer un echipaj. Doamna iar, că nu e nevoie. Eu simt că o iau razna. Îi spun iar: «Doamnă faceți-mi legătură cu poliția, e vorba de agresare, e vorba de martori care au văzut totul. Ce trebuia să se întâmple, să fiu omorât sau mai rău, să fie omorâtă soția ori fetița?». Și doamna zice scurt: «Nu e caz de poliție. Dacă doriți, vă trimit un echipaj SMURD». Și cu asta, basta!”

„Poliția are doar un echipaj în mijlocul Clujului!”

„Adrenalina începe să urce tot mai tare și simt că efectiv o iau și eu razna. Soția e speriată, fetița mea și mai tare (tocmai asistase la o scenă violentă în care tatăl ei fusese lovit). Ce să fac? Sun la un prieten polițist și îi cer îndrumări. Până la urmă, mă pune în legătură cu poliția, dar poliția nu poate veni decât peste vreo oră și ceva fiindcă e doar un echipaj (vineri, la ora 15.30, în mijlocul Clujului!!!). Mi se recomandă ori să aștept, ori să merg la UPU și apoi la secție, să depun o plângere.

Mor efectiv de nervi. Norocul că doamna care m-a sunat a fost incredibil de amabilă și empatică și mi-am dat seama că nu poate face mai mult. Bun. Atunci, hai să fac eu cercetarea. Iau numărul de telefon al unei persoane care a văzut totul și, de bună voie, îmi spune că vine ca martor. Acea persoană lucrează la sala de jocuri de peste drum și chiar îmi spune că Jegul e un obișnuit recalcitrant al casei.”

În călătoriile sale cu bicicleta prin Europa civilizată, Gabriel Bota nu a fost umilit ca la el acasă

„Falca s-a umflat, maxilarul e fracturat…”

„Apoi sun la compania de taxi Nova, care efectiv nu mă bagă în seamă. Cineva din secretariat mă trimite elegant la plimbare și-mi spune că nu pot să-mi furnizeze numele Jegului. Tâmpla mea e tot mai aproape de un AVC. Realizez tot mai tare ce ar fi putut să pățească fetița mea, familia mea într-o situație de acest fel. Simt tot mai tare că trebuie să-l prind pe Jeg, să-l nenorocesc, să-l leg cu o funie de mașină și să-l târăsc prin oraș.

Cumva mă calmez. Ce-i de făcut? Decid să merg la Urgență. Le las pe fete acasă și pornesc către Urgența de la Chirurgie 2. Deja falca s-a umflat, maxilarul e fracturat, sunt amețit și stomacul dă să erupă. Ajung la Chirurgie 2, stau, stau. La un moment dat, sunt întrebat ce e cu mine. Mi se zice „stați puțin”, să întreb. Aștept iar. După o vreme iar nedefinită, doamna se întoarce și mă trimite la UPU pe Clinicilor, fiindcă doctorul de gardă a zis că nu e de competența lor să constate ce e cu mine!”

„Prioritate pentru 9 alcoolici agresivi”

„What??? Iar mi se urcă AVC-ul la tâmplă. Îi mulțumesc și mă pornesc spre UPU. Ajung la UPU. Stau deja de 2 ore și 40 de minute. Stau și încă aștept să fiu consultat. Între timp au apărut 9 alcoolici agresivi, toți legați și toți puși la primă observație. Simt că doar un AVC mă mai poate salva de la toată această nepăsare și umilință pe care trebuie să o trăiesc în țara mea, unde mi-am dedicat sufletul până la epuizare pentru educație și cultură.

Bun. Recapitulez: sunt înjurat, sunt lovit, viața mea și a familiei este pusă în pericol în mijlocul zilei și-n mijlocul Clujului, Jegul este liber și bine-merci, Serviciul de urgență 112 mi-a dat cu tifla, poliția încă n-a făcut nimic, la UPU stai ca un bou și aștepți după alcoolici.”

„Jegosul e încă liber”

„Nu e bai. Încă aștept, pentru că nu mă voi opri până nu-l identific pe Jegos, voi depune plângere penală și voi cere să fie tras la răspundere (chiar dacă știu că totul e în van în România). Și voi depune plângere penală și împotriva Serviciului de urgențe 112. Încă aștept. S-au făcut 3 ore de când aștept la UPU și au mai apărut doi alcoolici agresivi. Jegosul e încă liber în țara în care poți fi ucis sau poți să mori liniștit cu instituțiile care-ar trebui să te apere, lângă tine!

Oameni buni, dincolo de toate, vă spun: comorile noastre culturale nu există, e doar o iluzie poleită în festivaluri chic, asta e România de azi. O văd în fiecare zi, dar m-am mințit pe mine însumi până acum că poate totuși lucrurile se vor schimba cândva. Scuzați-mi expresia, dar: Adio, țară de căcat!”

VIDEO: Interviu cu un om de calitate – Gabriel Bota

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Scriitorul bătut de ceafa-lată: „Nu mai vreau să lupt pentru această țară. Am obosit”. Agresorul zice că scriitorul l-a bătut pe el!

VIDEO. Se apropie 10 august, jandarmii au prins poftă de gazare. Bărbat omorât de spray-ul pulverizat în față de aproape

Aşa ceva e criminal: Tudorel Toader, venit lunar cât preşedintele Franţei!

Doare, Vasilico? Dăncilă îl ceartă pe Iohannis pe motiv că președintele a obținut susținerea Franței pentru Kovesi

* Surpriză de la NASA, după 50 de ani: prima poză în care i se vede fața lui Neil Armstrong în timp ce pășea pe Lună

* Și Timișoara se pregătește să aibă primar neamț! La 36 de ani, Dominic Fritz a fost desemnat candidatul USR, partid care a dominat alegerile din 26 mai

Țiriac a chemat-o și pe Firea la noua „Gală Halep”! Primărița e speriată, nu și-a revenit după huiduielile de anul trecut

VIDEO. Arestarea lui Dragnea a fost o minune! Firea a primit vestea cea mare lângă o icoană făcătoare de minuni. O fi dat acatiste?

VIDEO. Atac bezmetic al lui Băsescu: „Iohannis i-a păcălit pe români”. Orban, Rareș și Siegfried – „guriști de doi bani, nu au nimic în cap”

Iohannis: Macron va retrage candidatura lui Bohnert și o va susține pe Kovesi la șefia Parchetului European!

Europa râde de pușcăriaș și o aplaudă pe Kovesi. Le Figaro: „Dragnea va privi din celulă victoria rivalei sale”

DOCUMENT. În plângerea la DIICOT, asistenta maternală a Sorinei îi acuza pe soții Săcărin că sunt traficanți de minori și de organe!

VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Individul care a spus că „oamenii mor oricum – și cu, și fără sistem de sănătate” este antenist de-al lui Voiculescu

* „Nenorociţi imbecili! Să aveţi viaţa la care îi supuneți pe oameni! Să ajungeţi să trăiţi din salariul minim!”. Mesajul unui român scandalizat de mizerabilii care au blocat cardurile de sănătate

VIDEO. Arma secretă a PSD la prezidențiale: „blonda lui Voiculescu”. Inspirat de Băsescu, mogulul Antenei 3 încearcă s-o impună drept candidat unic al frontului anti-Iohannis

Prăpădul pe care îl va provoca Legea pensiilor: „Deficitul va ajunge lejer la 5,4%, în 2021”

Văleu, se porniră ratații! Tăriceanu-4% și Norica-paukerița îi cer demisia „urgent” președintelui Iohannis

* A doua Românie creşte în Diaspora! Peste 600.000 de copii născuţi în familii emigrate în Europa

Dăncilă, rușinată la Strasbourg. „Retorica anti-europeană a PSD și ALDE a fost drastic sancționată de cetățenii români la votul din 26 mai”

Propunerea nerușinată a lui Tăriceanu: Ramona Mănescu. O individă lacomă, care se scaldă în lux pe bani publici, nu are ce căuta în Guvern!

Propunerea PSD la Interne este o nouă mizerie! Senatorul Moga: revoluționar-impostor, omul „Mafiei lui Mazăre”, el însuși mafiot

Alba-neagra cu impozitarea pensiilor. Orlando nu va umbla doar la „speciale”, ci la toate pensiile „peste un anumit plafon”

PNL și-a făcut echipă-beton la Capitală: Ciucu, Băcanu, Burduja, Trăilă, Glăvan, Raețchi, Pavel Popescu

Blestemul unui baron PSD către magistrați: „Bestiilor! Viermilor! Pușcăriile nu vă vor fi suficiente!”. Amenințări cu „ce va urma”

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Victoria #Rezist: Carmen Dan a demisionat de la Interne. Nu mai apucă 10 august!

Am gazat-o pe Carmen Dan!

Pregătiri pentru mitingul din 10 august. Diaspora cheamă la protest pașnic, deși se așteaptă la diversiunii din partea Puterii PSD-ALDE

„Este Teodorovici agent rus? Altfel nu se explică de ce ia decizii care distrug România în interesul Rusiei”

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

81 COMENTARII

  • 1. Cine suntem Noi si cine sunt Ei, dle Gabriel? 2. De cand cu „Uniti petru Sorina” eu personal nu mai vad in acest cuvant/notiune/concept decat coagularea unui telurism national bezmetic, in numele cauzelor la moda. Cauze sprijinite extrem de imund. Mai bine fara.

   • Sa nu amestecam lucrurile, unirea impotriva javrelor de soiul draknea si codrin stefanescu este una, cata vreme in cazul de la Baia de Arama, latrinele tv sunt vinovate pana in gat, au facut ce stiu ele sa faca foarte bine – linsaj mediatic. Lasa ca se va gasi si pentru ele o solutie prin lege, mai intai si mai intai trebuie sa dispara psd-alde de la butoane, prin alegeri.

  • Daca 112 nu ajuta, daca politia nu vine. Luam toparele sau in lipsa lor cel mai lung cutit si ne facem dreptate.

   Apropo urmeaza sa cumpar cel mai puternic pistol la care nu am nevoi sa fac permis port-arma.

  • Mda. In acelasi timp ar fi putut sa fie o agresiune IN DESFASURARE pentru care sa se cheme politia, iar echipajul sa fie ocupat cu birocratia acestui caz. Ei nu mai erau in pericol, trebuia sa mearga la politie. Haideti sa gandim rational.

  • mai frati romani, acum e mult mai rau ! in UE nu te mai primeste nimeni la munca mai ales daca ai si studii superioare ! stiati ca daca deja muncesti intr o tara din vest si aplici pt un job mai bun tot intr o alta tara din vest NU TE PRIMESc ( gasesc niste scuze fara sa le intelegi) eu cred ca deja toate tarile astea au acorduri facute sa te tina in sclavie ! voi ce stiti ? ( noi vorbim din experiente proprii)

 1. Serios? Organizator de festival de carte, adică om cu pretenții de cultură și pretins nevinovat, dar în postare, scrisă evident după ce a trecut vârful de nervi, nu are nicio jenă să-i dea înainte cu termeni „elevați” de genul jeg, jegos, ceafă-lată, căcat… Chiar să credem că în focul evenimentelor a avut mai multă reținere decât în postare? Și apropo „ziariștilor”, ce-ar fi să vedeți ce zic și ceilalți implicați?

 2. Mafia de la Cluj care include politia, justitia si biserica ortodoxa pe langa administratia locala si judeteana o depaseste pe cea din Oltenia supranumita Mica Sicilie, dar pentru ca Boc, pedelistul convertit in liberal este folosit ca exemplu „pozitiv” si varf de lance in lupta impotriva PSD, „presa” tace si falsele elite se fac ca nu vad grozaviile din Cluj. Medicul Lucan facea trafic de organe si transplanturi mafiotilor paziti cu mitraliere in spitalul din Clujul lui Boc, rusinea umanitatii de Pata Rat se afla in Clujul lui Boc, oamenii au fost mutati langa groapa de gunoi din cauza Arhiepiscopiei Clujului. Vorbiti cu clujeni obisnuiti care nu lucreaza in IT si nu au bani de tras pe nas si festivaluri si veti vedea ca situatia in Cluj nu este deloc roz, ba daca nu lucrezi in IT veniturile sunt mult mai mici ca in alte parti ale tarii. Asa ca ceea ce i s-a intamplat acestui om la Cluj nu ma surprinde, insa si dumnealui sa inteleaga ca nu e de vina tara ca este populata de „rahati”! Si eu in timp ce ma aflam in trecere am fost atacat in Cluj in plina zi de doi indivizi pentru a fi talharit, din fericire am ramas cu portofelul dar cu hainele si borseta rupta. Nu are sens sa comentez interactiunea mea cu institutiile platite din banii mei sa ma protejeze. Mai ca nu am fost acuzat ca mi-am rupt hainele singur.

  • Ăia din IT de care zici tu, au bani și pentru ca sunt scutiți de plata impozitului de prin ’99 plus subventii date mereu de guvernele de stanga, pentru ca pesedeii sa poată beneficia de voturile minorităților din Parlament. Guvernele Ungureanu și chiar Grindeanu au căzut pe votul minorităților lui Pambuccian pentru ca au vrut ca umble la privilegiile din IT. Ei vor fi din ce în ce mai bogați, iar ceilalți din ce în ce mai împovărați…. asa funcționează guvernările bazate pe privilegii…. vezi aici perioada fanariota, sunt cele mai proaste guvernări…. din punctul meu de vedere societățile bazate pe echitate sunt cele mai eficiente.

   • Cand va vad pe voi astia care nu sunteti multumiti de IT-sti, va dau o intrebare? Daca tot atat de mult ii invidiati, de ce nu incercati sa deveniti IT-st? Va zic eu: aveti nevoie de logica pe care se pare ca nu o aveti. Deci pliscul mic.

    • Chiar dacă as fi revolutionar, IT-st,, lucrător în cadrul BOR sau alt privilegiat, care or mai fi, tot am sa vad lipsa echitatii….. aici este vorba de principii, iar oamenii cu principii sunt cei mai rationali, deci mai apropiați de logica, una sociala în acest caz. Tu ești direct implicat în fenomen, deci poți fi subiectiv și în acest fel mai depărtat de logica. Am întâlnit destui IT-ști cu un nivel ridicat de inteligenta emoțională cu care am discutat pe argumente și a fost super OK…..

 3. Tot un jegos ești și tu Dragă Poetule ! Ai un vocabular de tot rahatul și o minte îngusta din care reiese ca o țara întreaga este de rahat ca ai pățit tu o agresiune pe care poate tu ai provocat-o cu comportamentul tău de superior și agresiune care se putea întâmpla oriunde in lumea asta , nu numai in România , cap sec !
  Pana nu ne vom respecta țara și nu o vom Mai calcă in picioare la orice întâmplare, NU vom fi niciodată ca cei din Vest , niciodată ! Asta din cauza ca noi ne “distrugem” țara singuri , știm sa dam vina pe alții , dar nu ne uitam la noi !
  Chiar te rog sa pleci din România , însă te rog ca acolo unde vei merge , sa lași România in pace , dacă nu poți spune ceva pozitiv de țara ta in care te-ai născut , atunci mai bine las-o in pace , nu o mai vorbi de rău . Iar asta va rog pe toți cei ce sunteți plecați din țara din varii motive , NU VA MAI BARFITI ȚARA !!!!
  La revedere Domnule Poet !

  • Demis, pleaca si tu din Romania. Daca te limitai la faptul ca tara nu trebuie jignita si vocabularul tau era mai elevat te credeam de buna credinta. Cand insa ti-ai dat arama pe fata incercand sa justifici violenta si agresiunile ai aratat ca nici tu nu faci cinste poporului roman la fel ca brutele cu cefele late. Ceea ce nu intelegi tu este ca desi oriunde in lumea asta, in Vest poti fi agresat, diferenta este ca in Vest si in lumea civilizata in caz de agresiuni si conflicte, cei de la 112, Politia, institutiile statului intervin prompt si pun victima in centrul atentiei, nu o trateaza cu sictir pe banii victimei.

   • Am citit si eu articolul si, intr-adevar, exprimarea lasa nitel de dorit, aratand foarte multa superioritate. Dar nu asta ar fi de comentat, ci efectiv de analizat pasii: in primul rand nicaieri in Europa civilizata nu ar fi venit un echipaj al Politiei acolo unde nu mai exista un pericol iminent sau un pericol in desfasurare ci, eventual te deplasezi la o eventuala sectie de Politie pentru a depune o plangere. Ulterior Politia va actiona in consecinta. Nicaieri in Europa nu vei primi informatii cu caracter privat din partea unui angajator cu privire la angajatul sau decat, ulterior, tot prin intermediul Politiei, dupa ce vei fi depus o plangere cu adevarat justificata. Nicaieri in Europa, in niciun spital de urgenta nu te vor lua pe tine mai intai la control cata vreme inaintea sau in timp ce tu iti astepti randul sunt alcoolici sau persoane agresive cu mainile legate de pat, dar care au un risc mai mare de a muri decat al tau, chit ca ai falca umflata. Cam asta e! Impresia mea este ca persoana care a piblicat textuletul este doar un pic frustrata pentru ca nu s-au intamplat toate exact cum si-ar fi dorit si atunci evident, a dat imediat vina pe Romania.

    • Mai adriane, ai scris o poliloghie de text argumentativ in ideea de a desfiinta ceea ce i s-a intamplat omului in plin Cluj, insa pornesti de la premise false : si-anume, ca aceasta tara este a infractorilor si-a nesimtitilor platiti din bani publici, si nu a noastra, cei care muncim si traim in Romania, si avem dreptul la servicii publice eficiente pentru care platim lunar o caruta de bani fiecare.
     Esti un nesimtit sau un infractor, alege tu!

    • Sunteti in erorare. Eu nu am locuit in strainatate, dar m-am prezentat la spital in Franta. Unde am fost triat. Faptul ca erau altii inaintea mea nu l-a impiedicat pe medic sa vina sa ma evalueze si sa ma trimita in fata celorlalti pacienti la consult. Omul lovit putea sa aiba traumatism cerebral, sangerare interna ce puteau sa ii provoace moartea, in timp ce alcoolicii agresivi erau doar beti! In Europa angajatorul porneste el o ancheta interna daca unul dintre angajati este implicat in fapte de agresiune fizica. Politia isi misca partea dorsala oriunde in Europa cand sunt martori la o agresiune, cum a fost in acest caz. Victima nu poate legitima martorii , nu poate sa ii cheme la Politie sa dea declaratii, Politia poate.

    • Domnule Adrian, gresiti. In strainatate la spital are loc o etapa care in Romania lipseste, si se numeste triaj. Ti se iau toate detele la intrarea in spital, esti intrebat ce e cu tine, si apoi esti poftit sa astepti in sala de asteptare. De ce? Ca sa nu ai vreun traumatism, care iti pune viata in pericol, mai ceva ca alcoolicii agresivi pe care ii aperi. Haideti sa nu comparam lucruri pe care nu le cunoatem, ok? ( vorbesc la plural, dar ma refer la dumneata ) Cat despre politie, nu stiu de unde ai inventat-o, dar politia trimite echipaj pentru orice agresiune. Filmele la care te-ai uitat nu au nicio treaba cu realitatea.

   • Habar nu ai ce vorbeste. In afara unei omucideri sau a unui viol, nicaieri nu vine un politist dupa plecarea agresorului ca sa ai tu cui te vaita. Asta de la cineva care a si trait in tari straine, nu doar are un fetis cu ele.

 4. Dl poet e superior tuturor. Nu stie sa vorbeasca cu oamenii ci doar cu hartia.
  Sa recapitulam:
  -din moment ce agresorul nu se mai afla la fata locului, chiar nu avea de ce sa vina politia.
  -avea numarul de masina si compania de taxi, mergea la upu apoi la IML, dupa care la politie ca sa faca plangere. Unii au proceduri de urmat, nu fac ce le taie capul (nu toti sunt poeti)
  -si daca venea politia, ceafa lata tot liber era. E vorba de o infractiune de lovire sau vatamare corporala (desi nu cred), pentru care este necesar o plangere prealabila
  -fara certificat IML nu se poate face incadrare juridica
  -poetul putea sa l roage frumos pe taximetrist (care nu contest ca nu poate fi infractor) dar trebuie dovezi ca sa spui asa ceva.
  -având in vedere ca era in fata portii, unde e loc public, putea suna la politia locala
  Grija mare pe unde o sa pleci, cu asemenea limbaj risti sa mai capeti pe cocoasa.

  • Ai dracului postaci infecti, ati umplut situl si zona de comentarii cu ineptii, exact ca si la articolele referitoare la cazul copilului din Baia de Arama, sa va fie rusine, mai nemernicilor! Cum puteti sa aparati tot felul de jigodii, si ineficienta serviciilor publice, lepre ordinare. Se termina cu voi, si nu mai e mult!

   • Nu inteleg de ce esti atat de agresiva si ataci pe oricine in sectiunea de comentarii. Jignesti pe cineva pentru ca are propria sa parere? O parere ce se poate schimba, daca i se explica corect, nu cu injuraturi. Daca nu-ti poti controla nervii nici macar pe internet(unde ai timp sa citesti comentariul de 100 de ori inainte de a post), ma intreb cum reactionezi in viata reala la o situatie spontana.

 5. Domnule poet, nu poți să judeci o țară întreagă din cauza câtorva oameni! Bănuiesc că nu acelea au fost cuvintele adresate ,,cefei late,, probabil erai nervos și i-ai vorbit pe nas. Sunt și mii de exemple pozitive in Romania. Chiar te rog sa pleci din România, ce ai pățit tu se poate întâmpla oriunde in lume pentru că ,,ceafa lata ,, poate merge oriunde pentru că e ,,cetățean european,, și are drepturi😀

 6. Da. Sunt perfect empatic cu povestea ta, Gabriel Bota. Perfect empatic. Chiar daca pot fi considerate de unii drept marunte, cu totii circumscriem astfel de patanii urate unor contexte largi, laaargi… cat toata natia romana. Fiecaruia ii este propriu un timp si un motiv al cedarii, mai marunt, mai major, un minut al insuportabilului, la fiecare altul. Sensibilitatile noastre difera. Cei care inca nu au ajuns acolo, sa aiba temerea ca se pot intalni cu minutul lor de cedare oricand, din cu totul alte pricini decat cele povestite de semenul nostru.

 7. „Trăiesc în țara cefelor-late, a țiganilor, hoților, infractorilor, încrezuților, lașilor, nepăsătorilor, jegurilor, miștocarilor, tupeiștilor și mizerabililor. „

  Mizerabili sunt și acei indivizi, care calomniază minorități etnice în totalitatea lor, dintr-o poziție naționalistă. Da, România este și țara Romilor, de secole! A pune o comunitate etnica egală cu “hoți”, “infractori” și “jeguri” spune mai mult despre cel care spune așa decât despre comunitatea calomniată.

  Rușine lui!

  • Tocmai scriam mai sus ca de la un act particular ajungi la judecati generale intr-o clipita. Credeti-ma, este un pattern mental. Toti functionam asa. Chiar si dstra…. „Mizerabilii care calomniaza minoritati…” – iata tot o generalizare stimulata de o perceptie particulara si de conotatia negativa pe care i-o acordati. Nu este o eroare in sine, este „capacitatea” mintii umane de a sintetiza modele generale de referinta (bune sau rele, nu asta discut, e vba de principiu), care-i servesc orientarii. Gabriel Bota si-a facut lista de referinte pe masura stimulilor primiti din plin. Asta e…it’s only human…

 8. 🙁 eu am patit aseara un lucru asemanator,nu cu lovituri,ci doar verbal, dar mai grav este ca atacul verbal si comportamentul „ceafa lata „vine din partea unui reprezentant al bisericii „preot -doctorand”beat si folosind cuvinte „…pulea ….” astea sunt ale noastre „valori” ce se vor „ïndrumatori” 🙁 🙁 🙁 …

 9. România este o țară balcanica, unde instinctele primare nu au fost educate inca. Nu toată lumea are posibilitate sa facă scoala, deci nu toti avem o minima educatie. Noi nu am avut democratie in ultimii 50 de ani, precum taruoe cestice, noi avem până si acum comunism, degeaba suntem in UE ca nu ne-am facut stagiul, nu eram pregătiți nici atunci, nici acum nu suntem calificati pentru UE. Din pacate interesele politice ne-au lasat sa intram dar ne-au lasat tot in beznă.
  Eu una iubesc țara asta, chiar daca o mai injur căteodată. Aici se trăieste bine dacă ai bani. Daca ai bani afara, nu simti, daca ai vani in România, simti ca ai tot de-ti trebuie. Când plec afara, nu pot sa stau mai mult de 2-3sapt departe. Deși detin calitatea de a ma descurca și m-aș descurca oriunde, nu-mi place matrix-ul lor. Prefer jungla noastră.

 10. Intamplarea este oribila, si putin probabil ca oricare dintre noi, in fata aceleiasi situatii, n-am reactiona la fel de virulenti! De cate ori nu injuri din rarunchi statul asta capturat de hoti si incompetenti, si pur si simplu nu mai ai rabdare ca se poate schimba ceva in timp util, adica sa-ti foloseasca si tie. Decizia de-a-ti parasi tara tine, totusi, de alte considerente. Imi pare foarte rau pentru ceea ce i s-a intamplat acestui brav roman, dupa cum imi pare rau si pentru ce i s-a intamplat motociclistului belgian care promova Romania de 23 de ani, stire de ieri. Este foarte bine sa fie popularizate toate aceste situatii grave, ca sa stim odata si clar ce avem de facut mai departe.

 11. Ăsta e poet? Scriitor? Și scrie „să-și încoarde mușchii” și alte greșeli de acord sau de exprimare? Aerul de superioritate răzbate puternic împreună cu slaba înțelegere a atributelor instituționale sau a atribuțiilor instituțiilor, a protocoalelor și delimitărilor. Păi dacă scriitorul nu pricepe, ce să ceri de la badea Cârțan? Oricum, omul e varză, dacă faptele lui bune i-au alimentat orgoliul ăsta, atunci e degeaba! Nu a rămas decât un cosmopolit plin de fobii care nu știe că se reneagă chiar pe sine!

 12. 112 e pt urgente. Doamna de la 112 avea dreaptate. Ce avea el nu mai era o urgenta. Daca era urgenta era de o ambulanta dar nu de politie, urgenta de politie e atunci cand esti in pericol iminent si ai nevoie de ajutor, dar ceafa lata deja plecasera asa ca politia nu mai era o urgenta. Putea sa mearga si singur la politie sa faca plangere. Nu trebe sa vina politia la fata locului pt ca agresiuni de genul acesta se intampla zilnic cu sutele in oras. Urgenta de politie e atunci cand inca nu s-au potolit apele, cand taberele is inca prezente. Dupa ce sa vina politia? sa faca ce ? I-ar face acelasi lucru, i-ar zice ca trebe sa mearga la sectie sa depuna plangere, nu are ce probe sa gaseasca.

  • Dar ceafa lata putea sa se întoarcă… Ca poate considera ca nu a dat suficient cât sa își calmeze mușchii… Și atunci duduia de la 112 trebuia sa evalueze situația și sa dea legătură la celalalte autorități abilitate. Una din autoritățile abilitate și locale de care ai nevoie în cazuri de genul este Politia locala, pe care desigur ca nu ii găsești când ai nevoie și nici nu pot fi puși la dispoziția cetățeanului când are nevoie de ei, adică chiar prin 112. Ei funcționează selectiv, la amenzi pentru parcare și daca vor sa se implice pe lângă plimbările zilnice inutile la a mai identifica vreun hot de buzunare…. În rest ii găsim la coada la casierie sa îsi ia banii de spălat, ca doar ala e de baza!

 13. Salut. Îmi pare foarte rău pt ce ai păţit. Dar este o chestie care se poate întâmpla oriunde în Europa, din păcate. Mai nou şi în America de Nord şi Canada, de când ţiganii au intrare liberă. Ca să înveselesc atmosfera vreau să vă povestesc despre ţăranul patron de la Nova taxi. Eram într-o insulă obscură şi minusculă din Grecia şi ne întîlnim întâmplător în port cu 4 persoane. Un prieten al meu cu piţipoancă de jumate vrâsta (dar măcar divorţat, el) şi prietenul lui cu o piţi tunată şi cu nasul pe sus. Iar nevasta mea fusese avocat advers în ceva proces cu Nova taxi. Salut, Nelu (sau cum îl cheamă, dar cred că reţin ok) ! Salut, L. Măcar a răspuns la salut… Iar apoi 7 zile şi nopţi am avut zile crâncene cu nefasta, că de ce Nelu apare pe fb cu nefastă şi 2 fete. foarte fericit, iar aici era cu o piţi (foarte bună, dealtfel) ca să se ascundă de lume… A rămas că o sună sau îi trimite un mesaj doamnei Nova. Deci ţugulan ţugulani atrage. Newton’s law.

 14. Îmi pare rău să văd că în anumite zone nu găsești sprijin în anumite situatii. În Sibiu am pățit-o eu acum 2 ani pentru o agresiune verbala, am sunat la 112 și au trimis 4 jandarmi în 7 minute și persoana de la 112 s-a asigurat ca sunt ok pana au ajuns colegii.

 15. patesc asta aproape zilnic cu autoritatiile care nu sunt decat o gaura in buget si atat! porti blocate , la 112 iti da muie , la politie la fel , si „ceafa lata” se pisa pe tine efectiv , pentru ca in tara asta de cacat orice nimeni e „cineva” si are „pile” si „cunostiinte” , circuland regulamentar pe propia strada , 2 tigani borati „ceafa lata” veniti pe contrasens accelereaza spre mine de la capatul opus pana se opresc in fata mea sa ma forteze sa dau cu spatele juma de strada sa treaca ei , pumni picioare luati in masina si in fata , anuntat la 112 incidentu , ca nu este de competenta lor , ca da intradevar legislatia pedepseste asta dar cu toate ca am filmat si identificat , sa scriu un mail la politie , trecut 2 luni nimic!!! RAHAT DE AUTORITATI!

  • Bai, esti tampit? Era in masina lui, in curtea lui si voia sa iasa cu masina. Pun pariu ca avea pe gard anuntul cu ”nu parcati”, ca orice om civilizat, special pentru a sugera diversilor sa nu-si lase masinile in fata portii lui, pentru ca a putea intra sau iesi cu masina. Tampitul respectiv i-a blocat accesul in strada, era normal sa-i spuna sa-si ia masina ca sa poata pleca, insa scrantitul respectiv sare la el si-l bate. Adica ajungi sa mori cu dreptatea-n mana, cam asa se pune problema. Tu cum ai reactiona la o faza ca asta? A fost si-un cumul de evenimente nasoale, venite unul dupa altul, si i-au ridicat la cer revolta omului. In situatia data, cel mai bine ar fi fost sa cheme salvarea, pentru ca asa ar fi avut imediat intrarea la urgente, inainte de cohortele de betivi.

 16. Articol de sharuit pt corporatisti. Dl poet o sa pateasca acelasi lucru si in tara in care pleaca. Desi violenta e inevitabila peste tot, inclin sa cred ca atitudinea e de vina. Mi se pare stupid sa te apuci de scandal cu ghertzoii, tu avand copilul in masina….chiar daca ai dreptate si mai ales cand arata ca niste puscariasi :)…Poate in alta tara era tratat altfel la spital, dar in privinta raportarii incidentului nu era bagat in seama prea mult nicaieri…as da cateva exemple, dar il las sa dea cu capul singur…sper ca o sa aiba mai mult noroc, sper doar sa fie mai atent cand are chef sa se certe cu golanii pe strada…il alte tari s-ar putea sa nu scape asa usor din mainile lor, doar ca sa vada o politie dezinteresata de migranti romani, sper ca poate doxtori nu va prinde dezinteresati….

  • Ceafa lata isi parcase masina in fata portii lui, si omul nu putea sa iasa din curte cu masina. Claxoneaza sa vina cel cu masina, vine respectivul si-i spune sa-si mute masina, iar ala in loc sa si-o ia de-acolo, il injura. Omul coboara din masina tocmai pentru a aplana situatia, dat fiind ca era si cu familia in masina, insa langa primul ghertoi apar si altii care-l iau la bataie, si pe urma fug. Trebuia sa nu-i spuna ghertoiului sa-si mute masina, si sa zboare din curte peste ea? Jigodiile respective au luat avant pentru ca toata zona infractionala ti se suie in cap in timpurile astea, de cand cu psd-alde-udmr la putere, care-s aparatorii infractorilor!

 17. Man, la fizicul pe care il ai iti recomand sa folosesti inteligenta sa te feresti de oamenii cu ceafa lata, mai ales cand copiii sunt prin preajma. Pe oameni cu ceafa lata ii pedepsesc alti oameni cu ceafa lata sau oricum sunt ei pedepsiti deja. Nu este o rusine sa fugi atunci cand stii ca urmeaza dezastru.
  Nu mai cobor din masina data viitoare pentru ca nu esti dator sa oferi o lectie nimanui, mai ales unui om agresiv. Imi pare foarte rau pentru ce s-a intamplat. Sper ca sunteti bine.

 18. Yep, nu se merita sa iti pierzi ani din viata de nervi pe asa ceva – sunt o gramada de tari care te primesc cu cea mai mare caldura si te trateaza corespunzator.

 19. Pai cum , la Cluuuuuj ?! Unde-s oamenii aia „superiori” ?! Unde te-mpiedici de „intelectuali” rasati la fiecare pas ?! Unde autoritatile si mai ales primarul sunt „extraordinare” … practic „ca in vest” ?!  Ei nu ma-nebuni ! :))))) Si cum, nu se ocupa imediat porcurorii „cinstiti” si pupati in bas de iubitorii de „justitie” ?! Nu se poateeeee … o fi fakenews 😀

 20. Nu Tara , ci tu esti un .acat. Cum poti vorbi imbecilule astfel despre tara unde ai vazut lumina zilei. Te crezi un al doilea Patapievici ( un alt .acat , ca si tine ). Du-_te , emigreaza , culege capsuni ,spala anusuri, da-te mare printre straini. Dar nu ponegri Tara in care te-ai nascut nerecunoscatorule , Gradina Maicii Domnului . Rusine sa-ti fie….

 21. Astept cu nerabdare sa vad ce tara ii va da de lucru marelui poet si cantautor.

  Dar stim ca astia care sar una-doua de la o frustrare personala la denigrarea a 20 de milioane nu sunt genul care sa emigreze, fiindca nicaieri in lume nu se dau lefuri la bocitoare cu fustele in cap.

  Mai era un auteur pe la Clug, unul cu trei nume din care ala din mijloc era Gheo, Jean Gheo Paul, Jose Gheo Armando. N-a rezistat Gheo un an in conditii de munca pe bune. S-a intors sa-si faca meseria de „fuste-n cap”.

  Baiatul ala cu masina bizonica le da clasa, in ceea ce priveste puterea de munca, tutoror acestor urlatoare.

 22. Nu o data m-am izbit de prostia celor care judeca unii oameni dupa cat de scurt le este parul si cat de lata le este ceafa. Culmea, acum vreo 16 ani aveam de suferit din cauza ca aveam plete si eram slab, iar acum sunt judecat pentru ca ma tund zero si am „ceafa lata”. Eu nu am de gand sa plec, chit ca e plin de… neinstruiti.
  Daca un scriitor este plin de prejudecati si se ghideaza dupa stereotipuri, ce sa le mai ceri celor care n-au citit in viata lor o carte, daramite sa scrie una. Ce sa zic? Duca-se! Poate va invata sa nu mai puna etichete, dupa care se va intoarce.

 23. Da! Rușinos! Dar asta nu înseamnă ca trebuie sa renunțam! Bunicu a făcut 15 ani de pușcărie politica! Pe bunica a mutat-o securitatea de 17 ori și au forțat-o sa divorțeze ! NU au cedat! Au rămas aici și au luptat!

 24. […] Mărturia terifiantă a lui Gabriel Bota „Am fost lovit, înjurat, batjocorit, înjosit” „Trăiesc în țara cefelor-late, a țiganilor, hoților, infractorilor, încrezuților, lașilor, nepăsătorilor, jegurilor, miștocarilor, tupeiștilor și mizerabililor. Da, oameni buni, asta e țara în care trăiesc și pe care sper să o părăsesc cât mai curând. De această dată, foarte hotărât. Pentru că azi am fost lovit, înjurat, batjocorit de instituții, înjosit pur și simplu. Este efectiv incredibil ce mi s-a întâmplat, efectiv încă nu pot accepta că se mai poate întâmpla așa ceva în plină zi în mijlocul Clujului… Continuarea: AICI […]

 25. Asta patesti daca nu pleci din tara 😂
  Am zis la toata lumea, de multe ori, si cu multe motivatii. Prostii nu asculta, prostia se plateste. N-ai auzit de mine tot din prostie 😂 Un om destept se informeaza pe ce lume traieste. Sa fii i telectual in Romania e periculos cel putin de pe vremea lui Eminescu. Daca crezi ca poti iesi in fata casei nevatamat in afRomania, esti alienat mintal. „Statul” mafiot roman a incercat sa ma omoare chiar in blocul unde locuiam de peste 30 de ani mizand pe siguranta faptului ca nimic la fel nu s-a mai intamplat vreodata in acel bloc, apoi dupa ce-am supravietuit mafia mi-a spart casa de nenumarate ori, m-a Torturat, mi-a facut Vatamari cauzatoare de moarte in scopul Omorului calificat, sa ma opreasca sa le denunt activitatea criminala asa cum fac din 2009

  La serviciul dvs.,
  aparator al drepturilor omului si refugiat politic,
  Tudor-Andrei Raneti

  Romania reala:
  truthjustice.x10host.com

  ECHR https://www.scribd.com/mobile/document/352597506/Raneti-vs-Romania-at-ECHR

  ICC
  https://www.scribd.com/document/383381894/Raneti-vs-Romania-at-ICC-for-Crimes-Against-Humanity

 26. Situatii de genul se intampla din pacate si daca politia nu face nimic uneori trebuie sa ne aparam singuri dar legal. Uneori chiar daca te afli intr o tara civilizata si situatia sta altfel e posibil ca un echipaj sa ajunga prea tarziu datorita distantei si mai conteaza si modul de reactie. O regula de aur este sa respecti legile scrise si nescrise si sa nu deranjezi pe altul ca sa nu fi deranjat dar uneori apar situatii de genul si o luam de la capat. Eu am avut grija de problema asta si intr o situatie asemanatoare as spune ca am o rezolvare legala dar tine si de noroc,nu as ezita nici o secunda sa apas tragaciul unei arme de foc legale de 9mm daca familia mea ar fi pusa in pericol sau daca cineva imi blocheaza iesirea sau ajunge pe proprietatea mea iar dupa o somatie situatia sa recidiveze si sa duca la agresivitate s.a.m.d. Cel mai important pentru a pune in aplicare forta plumbului, kubotanului si ca garnitura un spray paralizat cs gas sau piper, sunt martorii si mai bine o camera de luat vederi pe masina pentru ca judecatorul sa considere ca a fost in regim de aparare. Nu pot sa spun ca nu exista si o satisfactie dupa 😂 cu ceafa lata in spital spart la cap.
  Lasand gluma la o parte multi o merita si o merita bine de tot. O treaba ar fi ca asta se poate intampla peste tot nu numai in romania, A doua este ca pe victima o sustin si imi pare rau ca s a ajuns la asta, Si a treia sincer si direct rusine Romaniei de cacat pentru greseli repetitive de la A la Z. Ps. Nu stiu daca exista in Romania asa ceva dar nu strica, exista o asigurare juridica sau nu stiu cum sa transpun in Romana care te protejeaza de costurile unui eventual proces de judecata si iti ofera un avocat din partea firmei sau poti sa alegi din zona respectiva iar in caz de pierzi procesul, firma de asigurari plateste de ex. pana in 20.000 eur numai sa nu fie caz penal, ceva grav si intentionat. Sunt multumit si platesc cu respect mai multe tipuri de asigurari sa pot sa dorm linistit. Pe baiatu pațit il inteleg foarte bine, Respect decizia. Deci pana la urma Legal hai sa i punem la pamant 😁 zambind. Mult noroc, am scris romane.

 27. Daca ati fi uniti, sigur nu ati mai folosi nici un clujan taxiulNova. E singura pedeapsa sa se uite angajatorii pe cine angajeaza. Ca daca asteptati sa va faca statul dreptate, in veci in tara asta cu oameni fara caracter.
  Am citit… „sa ii bage la puscarie…”, nu, acolo vreau eu sa intru, le creste „subventia” pe mamcare si cand ies, ies mult mai sanatos decat intru. Plus ca daca patesc ceva, am proiritate da a vin de acolo in UPU, pe cand daca stau afara……, stau si astept! Hai sa plecam dracului din tara asta mizera si sa nu mai facem pe desteptii cum ca ce tara minunata! Urata, groaznica, repetenta la Orice! Ne bucura ca nu suntem noi in situatia asta…….., inca!

 28. Va astept sa veniti cu totii in Germania!haideti,sus pe matura!sa ii vedeti pe cei din politia criminala germana …cum sunt trimisi sa dea amenzi de 80 € ptr ca ai scuipat pe jos sau ai aruncat mucul de tigara!
  Daca sunteti jefuiti sau omorati pe strada,sa nu aveti pretentii sa prinda hotul!si ei au burtile mari,mintea inceata si rea vointa cu strainii!
  Si sa va imbolnaviti sa mergeti cu copilul la camera de garda.sa asteptati vreo 8-10 ore.sa fiti „tratat”in functie de culoarea ochilor si de locul nasterii!(discriminatoriu)
  Si Doamne ferste sa nu vorbiti o germana impecabila!ca vine salvarea si tembelii de la salvare chicotesc intre ei ( si strainii astia,mai vin multi?) si te privesc si stau la distanta de tine,ca si cum ai fi un extraterestru lepros!
  Doamne ferste sa iti certi copilul in publuc,sau sa ii dai o palmuta la fund,ca te filmeaza baba nebuna din vecini sk suna la politie!esti DOAR vecinul straun si prea extraterestru,care isi schingiuieste copilul!si care nu merita sa isi pastreze copilul!
  Ei confuda si acum ,in prostia lor proprie,romanii cu rromii!cred ca toti suntem rromi.
  Asa ca veniti in Germania cu totii!
  La tipa de ghiseu care iti zambeste frumos cand intri,dupa ce iesi iti arunca ORICE AI VRUT DE ACOLO la gunoi si vb cu colega:”l-am ars si pe tiganul asta cersetor”
  Veniti in Germania, sa va imbolnaviti repede de xamcer de la legumele si fructele modificate genetic!
  Daca va vad pe strada,vorbind o Germana aproximativa,si dandu-va nemti dupa 6 luni,jur xa va scuip!na!sa ma amendeze cu 80 de euro cretinii care ar trebui sa prinda criminali ,dar sunt prea prosti,si raman doar la milaa bietului meu scuipat!
  Va astept pe toti!

 29. Va astept in țara căcaților blonzi,cu ochi albaștri.sa veniti voi,bruneti.si sa li se para ca voi putiti mai tare.pentru ca aveti parul negru,barba si ochii negri!evident,or sa vada barna din nasul vostru!cand ceva nu o sa mearga bine ( mintea lor lanceda si discriminatorie,de pilda) au pe cine sa isi verse nervii si sa dea vina!vecinul brunet!si sa cascati ochii mari!daca vreti sa cumparati ceva de la neamt!masina,orice altceva!te mint si te excrocheaza de nu vezi!
  Cei mai mari mincinosu,daca iti cumperi ceva de pe ebay!casca ochii bine de la cine cumperi!
  S-au defectat si ei!rau de tot!
  Haideti ,sus pe matura!
  Dupa 15-20 ani ,o sa va intparceti in Romania si o sa vi se para raiul!cu tot raul ei!o sa zici mersi
  Ca doctorul te ignora,macar stii ca trebuie sa scoti din buzunar,dar rezolvi!ca politistul e un nemernic incompetent!si incerci sa eviti!
  Pe la biserica nu mai dai,te rogi acasa la Dumnezeu, cu ardoare!
  Crezi ca fugi de o societate de cacat
  asadar fugi de cacatl national si dai de unul mai rafinat,mai …cu moț,dar muuult mai puturos,mai toxic,de fapt!
  Romanul te injura la nervi,iti da un branci!
  Neamtul parsiv,te sunteaza aristic,nazist chiar uneori!
  Iti sunteza copilzl la scoala,sa nu cumva sa ajunga copilul tau mai sus decat copiii lui…etc…
  Va astept in Germania ce plina de cacat blond cu ochii albastri!
  Veniti cu totii!nu uitati sa va anuhilati narile!cacatul asta pute mai tare!

 30. Dacă pentru o situație similară, petrecuta intr-o țara “civilizata”, ai impresia ca s-ar desfășura altfel evenimentele, înseamnă ca percepția ta despre occident este mult afectată de media 🙁

 31. Domnul Bota greseste – nu tara, ci majoritatea celor care locuiesc in ea sunt niste cazaturi. E suficient sa citesti niste comentarii de mai sus. Lipsa de omenie a transformat aceasta tara intr-o hazna. Dovada – proaspatul caz Caracal.

 32. Te rugam sa pleci. Sa te vad pe urma cand vei fi tratat mereu ca un “mic” om, sau un “altul” sa astepti 16 ore (patit eu) la urgente sa te vada un medic. Sa ai o problema de sanatate, 3 luni si nimic. Intr o saptamana am rezolvat o acasa. Sa fii injunghiat, nu agresat in fata casei tale, sa fii obligat sa vb cvilizat (de jegurile celelalte) si sa trebuiasca sa te comporti ca un om de rand. Nu un superior. Normal ca la politie, upu, biserica etc etc si unde mai vrei tu, cazurile vor fi triate in functie de gravitatea lor. Ne cerem scuze cetatean model si superior, noi muritorii de rand pt ca odata in viata ti ai luat si tu o palma si te plangi ca ultima fetita. Serios, afara nu ecista agreisuni, injosiri, totul e lapte si miere. Nu inteleg dc mai stai aici

 33. Sa plece din țara . Eu unul nu am nevoie de el . Cu ce m-a încălzește el pe mine 😂😂😂pleacă nu mai sta ca afara sunt câini cu covrigi in coada 😂😂😂

 34. Un om care face o astfel de declarație publică e un ticălos, pentru ca jignește pe cei ce luptă cu sistemul stalinist și chiar îi descurajează, făcând… jocul sistemului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here