sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăDezvăluiriRECONSTITUIRE EXCLUSIVĂ. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful...

RECONSTITUIRE EXCLUSIVĂ. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

-

O atitudine criminală, în „cazul Alexandra” a avut-o comisarul-șef Nicolae Alexe, adjunctul IPJ Olt, aflat la comanda Poliției județene (șeful IPL, Cristian Voiculescu, era în concediu). În ziua de 25 iulie, ultima în care Alexandra a dat un semn de viață, comisarul-șef Alexe o ținea din chef în chef, la Potcoava și Scornicești, sub pretextul prezenței la Bilanțul Poliției locale.

Comisarul-șef Nicolae Alexe era la comanda Poliției județene Olt în zilele critice de 24-25 iulie, pentru că șeful său se afla în concediu. Alexe ar fi trebuit să fie creierul operațiunilor de căutare și să ia decizii reglementate în cazul dispariției unui minor. Ceea ce a făcut el se numește crimă cu premeditare.

Joi, 25 iulie, ora 11.05. Sechestrată într-o casă necunoscută din Caracal, Alexandra sună disperată la 112. La 20 de kilometri distanță, în orașul Potcoava, comisarul-șef Nicolae Alexe își începe discursul cu vorbe pompoase. „Doamnelor și domnilor, sunt bucuros să constat că Poliția Potcoava a avut mute realizări…”

- Advertisement -

Ora 11.06. Alexandra revine cu al doilea apel la 112 (primul se întrerupsese). Spune că a fost bătută, violată. E legată și îi e frică. „Vă rog!…”, imploră fata. La Potcoava, comisarul-șef Nicolae Alexe le mulțumește polițiștilor pentru rezultatele „tot mai bune”…

Ora 11.12. Al treilea apel al Alexandrei. La fel de insistent, tot mai disperat. 20 de kilometri mai la nord, comisarul-șef Nicolae Alexe își încheie discursul pompos, în aplauzele energice ale polițiștilor din Potcoava.

Ora 11.23. Alexandra inițiază al patrulea apel la 112. Plânge zgomotos, nimeni nu pare să-i înțeleagă disperarea, parcă ar vorbi cu pereții. La Potcoava, comisarul-șef Nicolae Alexe dă semne de nerăbdare. Se uită la ceas: trebuie să ajungă și la Bilanțul Poliției orașului Scornicești. Sunt 60 de kilometri până acolo, drumul e prost, se face aproape o oră…

- Advertisement -

Ora 11.35. Alexandra vorbește cu un polițist de la Slatina, un subaltern al comisarului-șef Nicolae Alexe. E al cincilea apel, de data asta Alexandra a fost sunată. La Potcoava, șeful de facto al Poliției județene ridică paharul de șampanie: „Felicitări și la cât mai multe succese în activitatea dvs.! S-o țineți tot așa!”. Comisarul-șef Nicolae Alexe dă tonul la petrecere: „Poftă bună, domnilor!”.

Ora 11.44. Alexandra îi explică febril polițistului de la 112, prin telefon (telefonul monstrului), situația disperată în care se află. Imploră ajutor. La Potcoava, la 20 de kilometri de Caracal (și de „casa groazei”), un alt telefon sună. Comisarul-șef Nicolae Alexe privește ecranul aparatului: e un alt polițist din subordinea lui. „Ce-o mai vrea și ăsta?” Răspunde. Cum decurge dialogul aflăm, sumar, din Raportul MAI, elaborat ulterior: „Deși joi, la ora 11.44, un poliţist l-a informat pe adjunctul IPJ Olt de la acea vreme despre dispariţia Alexandrei, acesta a preferat totuşi să participe la bilanţul de la Poliţia Oraşului Potcoava, între 11.00-13.00, şi apoi a mers şi la bilanţul Poliţiei Oraşului Scorniceşti, între orele 13.00-16.00. Astfel, adjunctul a ignorat complet datele existente până la acea oră şi nu a luat nicio decizie în caz”.

Ora 11.51. Alexandra se precipită, îi spune polițistului că nu mai poate vorbi: „Vine, vine!”. Se întorsese Moartea, sub chipul lui Gheorghe Dincă. La 20 de kilometri distanță, comisarul-șef Nicolae Alexe înfulecă din bunătățile de pe masă – somon la grătar, salate, fripturi diverse. Raportul MAI: „În timp ce era la bilanţul de la Poliţia oraşului Potcoava, poliţistul (Alexe – n. red.) a fost sunat de către ofiţerul de serviciu, care i-a spus despre dispariţia Alexandrei, precizând totodată că de cercetarea cazului se ocupa deja o echipă constituită la nivelul Poliţiei Municipiului Caracal. Abia atunci, adjunctul respectiv i-a spus să ia legătura cu şeful S.I.C., care să constituie o echipă complexă şi să meargă la faţa locului să desfăşoare cercetarea, spunîndu-i că el se află la bilanţul Poliţiei Potcoava, iar în unitate se află celălalt adjunct al şefului IPJ Olt, care are în responsabilitate Poliţia Municipiului Caracal şi poate gestiona situaţia”.

Ora 12.15. Alexandra nu mai răspunde la telefon. Polițiștii inițiază 9 apeluri, dar telefonul e închis. L-a închis Moartea. Dinspre Alexandra – tăcere. La aceeași oră, șeful Poliției Caracal, Nicolae Mirea, cu o întârziere de patru ore, îl apelează pe reţeaua internă de telefonie a MAI pe adjunctul şefului IPJ Olt, comisarul-șef Nicolae Alexe. „Ocazie cu care secretara acestuia din urmă i-a precizat că ambii adjuncţi ai şefului inspectoratului sunt ieşiţi din unitate, cel aflat la comandă aflându-se la bilanţul Poliţiei oraşului Scorniceşti”, notează Raportul MAI. Și mai notează: „Șeful Poliţiei Municipiului Caracal nu i-a cerut secretarei să-i transmită ofiţerului aflat la conducerea inspectoratului un mesaj cu privire la situaţia de fapt sau să îl apeleze personal pe telefonul mobil pentru a-i raporta despre eveniment”. Comisarul Mirea, prietenul interlopilor, nu și-a permis să-l deranjeze pe șeful său de la județ pentru o chestiune atât de măruntă precum răpirea, sechestrarea și violarea unei minore.

Ora 12.30. Pe Alexandra parcă a înghițit-o pământul. La Potcoava, cheful e pe sfârșite. Comisarul-șef Nicolae Alexe se ridică, mai aruncă o vorbă de bine – „Încă o dată, felicitări”! – și se îndreaptă spre mașină. Șoferul îi deschide portiera și demarează spre Scornicești. Șeful de facto al IPJ Olt se îndepărtează dramatic de punctul fierbinte Caracal: pleacă de la Potcoava (20 km de Caracal) la Scornicești (68 km de Caracal)!

Ora 13.30. Despre Alexandra nu se mai știe nimic. Comisarul-șef Nicolae Alexe ajunge la Poliția Scornicești. I se alătură și celălalt adjunct al IPJ Olt, Ionuț Sîrbu. Orașul e mai mare, masa e mai îmbelșugată. Începe „Bilanțul”, după ritualul tradițional: laude, realizări, aplauze, mâncare din belșug, delicatese, șampanie.

Ora 15.30. Alexandra e nicăieri. Comisarul-șef Nicolae Alexe și colegul său Ionuț Sîrbu petrec pe cinste la Scornicești. Alexe este sunat de purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, care, timid, îl spune că ziariștii se agită, vor să știe mai multe despre dispariția Alexandrei. Alexe îi spune să stea liniștit, că nu e timp pentru toate. Nu ia nicio măsură. Atenția îi e acaparată de masa bogată și de lingușelile polițiștilor din Scornicești.

Ora 16.55. Alexandra a ieșit de pe radar. La 68 de kilometri distanță, cei doi adjuncți ai IPJ Olt se hotărăsc, în sfârșit, să plece de la Scornicești. „Bilanțul”, adică petrecerea, s-a prelungit cu o oră. Prea era masa plină! Trebuiau „dezbătute” bine mâncărurile alese…

Ora 17.00. Despre Alexandra nu se mai știe nimic de 5 ore. În mașina Poliției, comisarul-șef Nicolae Alexe se concentrează, în sfârșit, pe cazul fetei dispărute. După ce mașina demarează de la Scornicești („Mergem la Caracal!”, i-a spus șoferului), Alexe îl sună pe Remus Rădoi, zis și „Codiță”, liderul uneia dintre cele două grupări interlope care stăpânesc prin teroare județul Olt. „Nu i-am răspuns, că eram ocupat”, a dezvăluit Rădoi pentru Libertatea. Când își face timp, interlopul îl sună pe comisarul-șef. Acesta îl roagă să-i afle niște informații despre cazul fetiței dispărute. Polițistul îi livrează două numere de telefon și detalii din anchetă. Interlopul își pune oamenii în mișcare și trimite Poliția la două adrese diferite. Acolo locuiau membri ai clanuui Oacă, rivalii lui „Codiță”!

Ora 18.15. Alexandra e de negăsit. E drept, nici n-au fost mari străduințe. Mașinile celor doi adjuncți ai IPJ Olt, conduse de șoferi din subordine, ajung la Caracal. Încep să se intereseze de cazul fetei răpite. Raportul MAI: „Cei doi adjuncţi ai IPJ Olt au ajuns în Caracal abia joi, la ora 18.15-18.30, s-au documentat cu privire la activităţile efectuate până la acel moment, iar la ora 18.24 comisarul-şef de la acea vreme (Nicolae Alexe – n. red.), care a fost ulterior şi destituit din funcţie, conform raportului redactat, a postat un mesaj text prin aplicaţia whatsapp, pe grupul de comandă din care fac parte şefii inspectoratelor judeţene, adjuncţii acestora şi conducerea IGPR, respectiv peste 130 de persoane, fără a-l informa în mod direct pe inspectorul general al Poliţiei Române despre cazul Alexandrei”.

Epilog

Nicolae Alexe a constituit punctul de comandă pentru dispariția de minori abia la ora 20.00, la 8-9 ore după apelurile Alexandrei la 112.
Cei doi adjuncți ai IGP Olt, Nicolae Alexe și Ionuț Sîrbu, au fost destituiți din funcție de vremelnicul ministru de Interne, Nicolae Moga, sâmbătă, 27 iulie, la două zile după ce au chefuit în loc să încerce salvarea Alexandrei.
Cei doi nu au fost dați afară din Poliție, iar pensia specială – care se apropie cu viteză, anticipat – nu le e pusă în pericol.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

* Oasele arse din curtea monstrului aparţin unei fete de 12-17 ani

* „Cazul Alexandra” decimează Guvernul PSD-ALDE. Al doilea ministru plecat în 3 zile. Motivul: o declarație tembelă

Berbeceanu către Dăncilă: „Tanti, tocmai partidul pe care-l conduceți a indus starea de comă profundă structurilor de aplicare a legii”

VIDEO. Monstrul a mințit-o pe Alexandra: nu s-a dus la farmacie, ci la Craiova. A luat o cartelă și a sunat-o pe mama fetei

Șeful Poliției Caracal e premiat cu pensionarea la 51 de ani! Ca să ia 12.000 de lei pe lună, a fost demis doar din vorbe

Un criminolog analizează apelurile Alexandrei la 112. „O fată de 15 ani, răpită, violată şi bătută, e tratată cu o răceală dezarmantă”

Șoc în direct, la A1: „De 10 ani, Poliţia din Caracal racolează tinere şi le duce la Belina, pentru orgiile sexuale ale lui Paul Stănescu şi Liviu Dragnea. Tot Caracalul ştie…”!

Fiica monstrului din Caracal, complice la „plasat” fete italienilor? Mărturia unui partener de afaceri al concubinului Danielei Dincă

Monstrul din Guvern: Nu l-am prins pe monstrul din Caracal pentru că ne-am concentrat pe lupta anti-corupție!

Jandarmii din Craiova au gazat oameni pașnici pe 10 august, dar au refuzat să-l prindă pe monstrul din Caracal!

Monstrul din Caracal și-a legat soția în lanțuri. Tatăl lui s-a spânzurat, iar fiica lui are un fond de vânătoare

Curtea Constituţională Criminală. La cererea lui Ciorbea, CCR a respins legea care obliga posesorii de cartele pre-pay să-şi dea datele personale. Monstrul din Caracal folosea cartele

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

Ghinionul teribil al Alexandrei: n-a ajuns la noptiera în care se afla buletinul expirat al soției monstrului! Ar fi putut da adresa exactă la 112

Marius Tucă din Caracal a „ars-o” deja pe Alexandra, în butoiul monstrului din Caracal. O minciună impardonabilă

VIDEO. Demență la RTV: Lazarus l-a „găsit” pe bărbatul care l-a ajutat pe criminal să ardă cadavrele! „Sunteți cam bronzat, cam ars pe mâini”

EXCLUSIV. „Monstrul va fi găsit mort în celulă. Săpaţi mai adânc, până la Ciordache! Alexandra n-a fost salvată din cauză că poliţiştii s-au temut să nu dea peste o reţea cu ramificaţii la vârful PSD”

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

AUDIO. Vocea îngerului. O auzi pe Alexandra și îți vine să-i sari cumva în ajutor. Doar polițiștii de la 112 au fost de piatră…

Dăncilă, aveaţi tot ce trebuie ca s-o salvaţi pe Alexandra! TOT! De ce nu au folosit poliţiştii sistemul DOS pentru localizarea apelului la 112, mult mai performant decât cel al STS?

Încă un indiciu vital ratat de Poliție: telefonul dat de ucigaș mamei Alexandrei, cu o oră și jumătate înainte de a-i omorî fata

Presimțire sumbră a Alexandrei? Mesaj cu 5 zile înainte de a fi răpită: „S-a zis cu mine”. Pasărea străpunsă de suliță

Paranoia: PSD-iștii cred că în spatele crimelor de la Caracal se află serviciile secrete, pentru a le distruge partidul

HORROR. „Mamă soacră, fata e bine și va merge în Anglia, să facă bani”. Asta i-a spus mamei Alexandrei monstrul din Caracal, când fata zăcea în garaj, legată și violată

Al doilea monstru din Caracal

VIDEO. Băsescu: „Doar Ministerul de Interne și SRI au echipamente cu care o puteau localiza cu precizie pe Alexandra”

VIDEO. Halucinant! Șeful PSD zice că Alexandra a murit din cauza protestatarilor #Rezist, care „țipă și se împotrivesc schimbărilor în sistem”!

PSD-ule, uită-te-n oglindă: tu ești monstrul din Caracal!

Poliția a deschis aplicația de localizare a Alexandrei la peste o oră de la primul apel al fetei la 112. Minora putea fi salvată!

O minciună a Poliției PSD-iste: „STS a furnizat trei adrese greșite”. Dacă suni de pe mobil, STS nu dă adrese, ci sectoare

Alexandra a vorbit cu polițiștii, prin 112, nu de trei, ci de cinci ori! Monstrul plecase la farmacie, să ia o alifie

Încă un nebun lăsat în libertate, care devine ucigaș! Acum 10 ani, monstrul din Caracal a fost internat la psihiatrie

CCR confirmă: PSD și ALDE au modificat Codurile penale pentru infractori precum monstrul din Caracal

Calvarul Alexandrei a început la scurt timp după ce a urcat în mașină. Lovită, legată și „orbită” cu bandă adezivă

Observație cruntă a lui CTP: polițiștii gândesc la fel ca monstrul din Caracal – „fetele sunt curve”

Paradox dureros: telefoanele date de Alexandra la 112 i-au grăbit moartea. Fata a fost ucisă la scurt timp, joi la prânz

Boule-cu-epoleți, Luiza nu fugise cu Făt-Frumos! O răpise Monstrul, o violase și omorâse, o arsese în butoiul de tablă!

Monstrul din Caracal scapă mai devreme cu ajutorul PSD-ALDE! Chiar dacă va fi condamnat pe viaţă, va beneficia de legea penală mai favorabilă

Impostură criminală. Raed Arafat promite că va face mai eficient sistemul 112. Dar până acum ce-a păzit?!

„Tatăl ucidea cai, el câini. Îi plăcea să-i vadă cum se chinuie”. Mărturii despre viaţa monstrului din Caracal

Amănuntul care-i înfundă definitiv pe polițiști: Alexandra le-a dat numărul de telefon al monstrului. De ce nu l-au folosit pentru identificare?

GALERIE FOTO. Ea e Alexandra, fata zâmbitoare din Ansamblul „Dor de Romanați” din Caracal

Alexandra e o eroină. Curajul ei a salvat de la moarte alte fete. Fără telefoanele ei la 112, monstrul din Caracal n-ar fi fost prins

Procurorii acuză: scoaterea din joc a SRI, prin decizia CCR, a făcut imposibilă localizarea exactă a Alexandrei

SINISTRU. Un cercel al Alexandrei a fost găsit în mașina monstrului din Caracal. Plus: oase și dinți de om în cenușa din butoi

Curajul extraordinar al Alexandrei. Cele trei apeluri la 112 au fost de pe telefonul monstrului din Caracal, care-l uitase în preajma ei

Ultimele cuvinte ale Alexandrei către 112: „Vine! Vine!”. Monstrul din Caracal a surprins-o vorbind la telefon și a omorât-o

* Doi criminali: monstrul din Caracal și statul român. O fată de 15 ani a fost răpită ieri și găsită tranșată azi, deși a sunat la 112

CITIŢI ŞI:

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Impostori din tată-n fiu. „Generalul Izmană” și-a angajat beizadeaua pe ascuns la Ministerul Agriculturii „ca să se maturizeze”

VIDEO. Sorina pe post de mămică: „Nani, nani, puișorul mamii…” Plus: hărțuirea de la Otopeni a costat 7.400 de dolari

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. https://www.aktual24.ro/fratele-lui-cumpanasu-este-ofiter-mai-cu-rang-inalt-si-are-legaturi-stranse-cu-interlopii-filmat-la-petreceri-cu-interlopii/

    SI DACA BESTIA / VOMA DE BALEGA ROSIE CUMPANASU ESTE PARTE LA CRIMA / TRAFIC DE PERSOANE /TRAFIC DE ORGANE AVAND IN VEDERE RELATIA STRANSA A FRATELUI SAU CU CRIMINALII DIN POLITIE + JANDARMERIE ADICA DIN MAI?

    de ce aceasta pista nu este luata in calcul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -