Acasă Opinii Cartianu Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție,...

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

34
26600

Am urmărit de la distanță cazul fetiței din Baia de Aramă. M-am apropiat de el pe măsură ce temperatura subiectului creștea. Din prima clipă am avut sentimentul că asist la o escrocherie emoțională, ascunsă în spatele unor imagini cu potențial revoltător.

Derularea cazului mi-a confirmat bănuielile: o asistentă maternală a abuzat o copilă pentru bani, iar acum face tărăboi mizând pe apetitul public pentru reacții emoționale, iraționale, nedocumentate.

Sorina și mama ei adoptivă

Avertisment: am prostul obicei să pun rațiunea la treabă, chiar și atunci când risc să intru în coliziune cu un val emoțional de forța unui tsunami. Nu dau doi bani pe escrocheriile emoționale; dimpotrivă, le detest, chiar dacă sunt însoțite de lacrimi și învelite în telenovele siropoase.

Ca să ies din această capcană, mă interesează doar Adevărul, Legea și Rațiunea. Într-un cuvânt, Dreptatea. Asta se numește gândire carteziană (și nu vine de la Cartianu, ci de la Descartes).

Mi-e silă de puseele populiste ale societății, de care se agață politicieni din diverse tabere, de la stânga la dreapta. Ei aleargă după voturi, eu caut dreptatea cu orice preț. Voi spune adevărul de-ar fi să rămân singur să fluier în biserică! Aș spune adevărul și în mijlocul unui stadion ostil, împotriva huiduielilor a 50.000 de oameni! Voi spune adevărul chiar dacă mi-ar aduce o cruntă suferință! Nu m-aș împăca vreodată cu minciuna convenabilă, nu voi urca pe valul popularității profitabile!

Numiți-mă om fără suflet, dar veți greși. A avea suflet nu înseamnă a te lăsa înșelat de niște escroci care în mod cert au și o doză de omenie, ba chiar trec printr-o reală suferință, dar tot escroci rămân.

Ascultați-l pe Danileț!

Voi începe cu rezumatul făcut acestui caz, vineri, de Asociaţia VeDemJust, cea coordonată de judecătorul Cristi Danileț (am maximă încredere în judecata acestui om al legii).

„Față de cazul copilului din Baia de Aramă luat cu forța de autoritățile statului de la asistentul maternal, reprezentanții VeDemJust s-au interesat și pot comunica public următoarele:

 • Procedura de adopție fusese finalizată. După ce asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă dorește să adopte copilul și a refuzat, a fost decisă adopția în favoarea unei familii de români stabilită în SUA.
 • Reprezentanții ANPDC au fost în repetate rânduri la asistentul maternal pentru a solicita predarea amiabilă a copilului. Acesta a refuzat categoric, tratând cu dispreț autoritățile și inducând copilului ideea că i se vor lua organele de către adoptatori.
 • Există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă asistentul maternal să respecte decizia cu privire la adopție. Azi s-a pus în executare silită această hotărâre, cu organe de la Protecția Copilului, executor judecătoresc și Poliție”.

  Mariana și Vasile Șărămăt, alături de cele două fetițe luate în plasament. Pe cea din stânga (Andreea) au adoptat-o, pe cealaltă (Sorina) – nu

15 argumente

Judecătorul Danileț a exprimat impecabil vocea legii. Vorba ceea: unde-i lege, nu-i tocmeală. Dar familia Șărămăt din Baia de Aramă, județul Mehedinți, a considerat că e rost de tocmeală. Ba chiar de sfidare a legii.

Și acum, promisele argumente.

1. Din 23 aprilie 2019, soții Ramona și Gabriel Săcărin, stabiliți în New York, sunt, în mod legal și definitiv, prin sentință a Curții de Apel Craiova, părinții adoptivi ai Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă. De atunci, Sorina Lucan se numește Sorina Săcărin. Ea nu s-a numit niciodată Sorina Șărămăt.

 

 

 

2. Din 24 mai 2019, Mariana Șărămăt nu mai este asistentă maternală. Ea nu mai avea nicio calitate care să-i permită s-o țină în familia sa pe micuța Sorina: nu era nici părinte natural, nici părinte adoptiv, nici asistent maternal. Decizia a fost luată de Comisia pentru Protecția Copilului, din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, „constatând că aceasta nu şi-a respectat obligaţia privind copilul pe care-l avea în plasament, de a contribui la reintegrarea acestuia în familia adoptivă, încălcând, astfel, grav interesul superior al copilului şi, privându-l pe acesta de dreptul de a avea o familie”.

3. Mariana Șărămăt nu a înfiat-o pe Sorina în cei aproape 7 ani cât a avut-o în asistență maternală (2012-2019). În tot acest timp, doamna Șărămăt a încasat de la stat banii cuveniți unui asistent maternal.

4. Mariana Șărămăt a luat-o pe Sorina în plasament în 2012, alături de o altă fetiță, Andreea. În 2013 s-a deschis procedura adopției pentru ambele fetițe, dar familia asistentului maternal a decis să o adopte doar pe Andreea. În toți acești ani, Mariana Șărămăt nu a avut nicio tentativă de a o adopta pe Sorina. Nu existau restricții legale pentru adoptarea ambilor copii de către asistenta maternală.

5. Mariana Șărămăt a dat o declarație în scris prin care a refuzat s-o adopte pe Sorina, renunțând la prioritatea pe care i-o conferea legea, deși nu s-a găsit o altă familie de adopție pentru fetiță.

6. Timp de 5 ani, Sorina a fost refuzată a fi adoptată de 122 de familii cu domiciliul în România. Astfel, Sorina a dobândit statutul de copil greu adoptabil. Din acest motiv s-a început, în cazul ei, procedura adopției internaționale.

7. În 2017 s-a făcut o nouă procedura de deschidere a adopției, iar Mariana Şărămăt a dat o nouă declarație că nu dorește să o adopte pe Sorina, declinându-și iarăși dreptul la prioritate.

8. Refuzul Marianei Șărămăt de a o adopta pe Sorina poate fi pus în legătură cu sursa de venit (salariu lunar plus banii pentru întreținerea minorului) pe care fetița o reprezenta pentru familia Șărămăt. Dacă Sorina ar fi fost adoptată, Mariana Șărămăt ar fi pierdut venitul respectiv.

9. Reacția de panică a fetiței, atunci când reprezentanții statului au venit s-o ia de la familia Șărămăt din Baia de Aramă pentru a o da familiei Săcărin din New York, arată că minora nu fusese pregătită deloc, de către fosta asistentă maternală, pentru a fi integrată în familia de adopție. Or, o asemenea pregătire era obligația legală a asistentei maternale.

10. Există informații (despre care face vorbire și echipa judecătorului Cristi Danileț) că familia Șărămăt i-a prezentat Sorinei familia Săcărin ca fiind un fel de bau-bau, niște monștri care vor s-o ia pe micuță pentru a o sacrifica într-un oribil trafic de organe. Informațiile sunt confirmate de o acțiune concretă a familiei Șărămăt: anul trecut, aceasta a depus la DIICOT Mehedinți o plângere penală împotriva soților Săcărin, pe care i-a acuzat de trafic de minori în vederea prelevării organelor. În 2019, plângerea a fost clasată ca nefondată, familia Săcărin primind „neînceperea urmăririi penale”.

11. Familia Săcărin are un statut social ridicat, care-i permite să asigure copilei un viitor indiscutabil mai bun decât ce i se poate întâmpla în familia Șărămăt.

12. Sorina este minoră, nu a împlinit încă 9 ani. Ea este influențabilă, vulnerabilă la manipulări, nu are discernământul unui adult. De aceea, este nerelevantă opțiunea ei pentru a rămâne în familia Șărămăt. După câteva luni de stat la New York, probabil că se va atașa de familia Săcărin și nu mai vrea să plece de acolo.

13. E posibil ca procurorul Maria Pițurcă să fi acționat neinspirat, nepotrivit sau chiar nesăbuit în acțiunea de a lua fetița de la familia Șărămăt. Dar asta o vor stabili instituțiile abilitate, nu vorbeții de televizor. Procedura – dacă există – rămâne încă un mister.

14. Există însă și o uriașă exagerare care însoțește imaginile video cu preluarea copilei. Procurorul nu o bate pe aceasta, nu o lovește, nu răcnește la ea. Doar o ține de mâini, împiedicând-o să nu se întoarcă la familia Șărămăt, dar și să nu se lovească de pământ sau de obiectele din jur.

15. Filmarea a fost făcută de membri ai familiei Șărămăt, deci imaginile arătate publicului pot fi selectate manipulatoriu.

Legende, mituri, intoxicări

Există multe alte argumente. Unele au rolul de a demonta legende, intoxicări și diversiuni. De exemplu:

 • „Acest caz a scandalizat o țară întreagă”. (Pe mine, nu.)
 • „Ce căutau mascații?” (Asigurau protecța celor care puneau în executare sentința judecătorească, alfel existau riscuri de recurgere la violență. La precedentele cinci încercări ale autorităților de a lua fetița și a o încredința părinților adoptivi, familia Șărămăt a mobilizat zeci de săteni, unii dintre ei cu tendințe violente, zădărnicind acțiunea prin presiuni și amenințări.)
 • Fata naturală a asistentei maternale: „Copilul a fost luat cu forța, dat cu capul pe jos”. (Minciună! Copilul se zbătea, dar nu l-a dat nimeni „cu capul pe jos”.)
 • Protestatari de duminică, pe o pancartă: „Sorina merită un viitor în România alături de familia ei”. (Pardon, familia ei e cea de la New York!).

Apropo de acel miting de la Baia de Aramă, continuat în fața Curții de Apel Craiova: mi s-a părut o manifestare a prostiei dezlănțuite. Oameni, poate, de bună-credință, dar incredibil de vulnerabili în fața manipulării. Cei care s-au lăsat antrenați în acțiunile familiei Șărămăt habar n-aveau care e adevărul, cine are dreptate și cine nu, dar strigau tot felul de lozinci caraghioase.

Măi, fraților, nu v-ați săturat să fiți proști? V-ați lăsat manipulați și cu alte ocazii, ați mușcat-o și acum. Păi, nu era vorba că apărăm legea și respectăm sentințele judecătorești?!

CITIŢI ŞI:

* „Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

Adevărul în cazul fetiţei „smulse” de mascaţi de la familia maternală. Cine are dreptate? De ce nu s-au abţinut Dăncilă şi Firea?

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

34 COMENTARII

 1. Si mie mi s-a pãrut ca povestea-i cam cusutã cu atã albã. Cât de iresponsabil poti sã fii sã sperii un copil cã va fi omorat si i se vor vinde organele?

  • Axel Munthe, parca, vorbea de niste oameni din nordul Suediei care nici macar nu cunosteau notiunea de furt.
   Cam asa ceva ar trebui in chestia asta cu sacrificari pentru organe de transplant. Natia care concepe asa ceva, trebuie ca nu-i in regula!

  • Deci declaratia din 2013 cum ca refuza adoptia a fost data de ? e falsa ? nu a stiut ce semneaza ? care e scuza patetica ? 🙂 A infiat un copil dar pe al doilea nu a stiut ce semneaza … hai zi zau !

 2. Sincere FELICITARI, pt.articol, Grigore Cartianu. EXCELENT articol, scris de un OM CORECT, un OM al DREPTATII. S-aveti SUCCES, alaturi de Laurentiu Ciocazanu si toti ceilalti colegi…

 3. Chiar si cand au venit sa ia copila asistenta maternala avea obligatia de a explica copilei ce se intamola si de ce trebuie sa plece. Ceea ce vad eu pe filmare este un asistent maternal care manipuleaza preluarea de catre familie a minorei si tot ea urland ca se traumatizeaza copilul….
  Sor-mea este asistent maternal si zeci de copii au trecut pe la ea…niciodata nu a procedat asa. Ba daca s-a acomodat greu copilul cu familia, acestia au stat „musafiri” la sor-mea si o luna de zile, adica pana s-a adaptat copilul. Ce a facut acest asistent maternal este imoral si ilegal. Poate daca asistentii maternali s-ar bonifica si s-ar trata in alt mod de catre stat, ar avea tara si asistenti maternali cu adevarat capabili. Eu maine m-as apuca daca nu era treaba un fel de sclavagism modern renumerar cu salariul minim pe economie. Si am 2 facultati…

  • „Poate daca asistentii maternali s-ar bonifica si s-ar trata in alt mod de catre stat … „. Parerea mea este ca ar trebui desfiintata profesia de asistent maternal. Adica sa nu mai ajunga nici un copil pe mana unuia care il ingrijeste pentru bani. Cui ii pasa de un copil, sa il adopte si sa se duca la munca pentru a-l putea creste.

 4. inainte sa va dati cu parerea despre cit de bine o va duce in sua,intrebati copilul.si nu mai fiti mercantili.sorina are o surioara.din punctul ei de vedere are o familie.nu ar fi trebuit ca familia adoptatoare sa petreaca timp cu ea,in prezenta unor psihologi?incompetenta si lipsa legislatiei in orice domeniu lasa loc pentru abuzuri.felul in care au procedat romanii americanizati nu-i ok.intreb: daca sorina v-a pleca in america,avem comisii care sa urmareasca copilul acolo?daca se integreaza?daca este ingrijit?starea emotionala?avem atitea lipsuri incit nu stiu,noi,ca natie ,cind ne facem bine?sunt multi care judeca din punctul lor de vedere.dar punctul de vedere al copilului?vrem,noi asa,sa’i facem bine cu forta..ba o mai si tirim pe sfalt.avem multe de reparat in tara.inainte de a fi parerologi sau judecatori haideti sa fim oameni..si poate nu ar fi rau sa simtim ,”sa gindim cu inima” cum zicea bunica mea.si sa pornim de jos,prin a construi o legislatie care sa protejeze copii..sa trimitem asistentii maternali la scoala ,la psihologi,pentru a-si intelege rolul in viata copilului de care au grija si sa punem oameni cu suflet in functii importante.

  • Mai Iudo, mai iesi din latrinele tv! Articol corect si perfect argumentat. Jurnalul Parchetului din Craiova arata ca era a sasea oara in doua luni cand se incerca recuperarea copilului si incredintarea lui parintilor. Orice actiune de acest tip se anunta inainte, asa spune legea, si de fiecare data cand s-au dus, erau stransi vecini si popor, gata sa faca scandal. Cea de-a sasea oara, au spus ca fac o perchezitie, iata de ce era prezent si procurorul. Va dati seama de cata vreme o intoxicau pe copila cu ororile despre prelevare de organe, din moment ce inca din 2018 asistenta maternala depusese o plangere impotriva parintilor?

  • Întoarce-te un pic pe la școală și pentru început propune-ți să înveți să scrii. Și în general nu te mai simți obligat să intri în discuții pe subiecte care te depășesc vizibil !

 5. Mie in urma unui proces de divort ,am pierdut dreptul asupra copilului fara a fi decazut din drepturi
  Am drepturi dar fara semnatura, si va intreb ce inseamna drepturi comune cand eu nu pot lua nici o decizie, de la 2 ani jumate am crescut copila cu mama mea fara sotie timp de 4 ani , fetita ingrijita si a avut tot timpul cine sa se ocupe de ea, inafara de martori sunt educatoarele si declaratia fetitei.
  Acum fosta o tine pe post de bagaj in Londra iar eu nu pot face nimic pentru ca, jegurile de procurori nu le pasa iar judecatoarii sunt prea corupti.
  Nu mai crede-ti in justitie sunt jeguri si pot dovedi

 6. Grigore Cartian , ziarist de 0.5 bani( 2 lei e prea mult) ! Pai , daca tot tii cu dreptatea si cu adevarul, atunci domnule” gazetar de duzina” publica adevarul, nu ceea ce au spus altii gen “ de la lume adunate, la lume date”! Urmeaza exemplul lui Luis Lazarus care a venit cu ceva noutati in acest caz! Si inca o intrebare! De cand doamna procuror Maria Piturca este si executor judecatoresc? Poate ma lamuriti si pe mine! Luati exemplul ziaristilor de investigati din SUA si spuneti oamenilor adevarul, nu ceea ce declara unul si altul!Veniti cu probe, cu documente in sprijinul celor afirmate! Sunt multe intrebari la care nu raspunde nimeni vizavi de familia adoptiva! Sapati mai adanc dupa informatii si apoi le publicati!

 7. Domnule Cartianu, nu aveti gandire critica , ceea ce este mai daunator decat lipsa sufletului. ” Unde-i lege nu-i tocmeala”?! Serios, asa isi justificau si comunistii si nazistii crimele. Unde era lege comunista si nazista nu era tocmeala. De ce mai exista CEDO si cai exceptionale de atac in justitie daca „unde-i lege nu-i tocmeala”?!Dumneavoastra prezentati si sustineti doar o tabara, Danilet si Tapalaga fac parte din aceeasi tabara si stergeti pe jos ce cealalta tabara a PSD si Mafia TV. Cum se impaca gandirea carteziana cu urmarea oarba a opiniilor lui Danilet, judecator in unul dintre cele mafioate judete ale tarii, Cluj?! Ce a facut Danilet pentru copiii din Pata Rat? Eu, acolo, cand am vazut copii tinuti de autoritatile romane cu complicitatea clujenilor printre gunoaie, caini si ciori am luat hotararea sa aplic in sfarsit pentru cetatatenia altei tari. Eu nu apartin acestei populatii extremiste si fara umanitate. Extremisti anti-justie, extremisti pro-justitie, extremisti la stanga , extremisti la dreapta ! Fiecare se bate cu pumnul in piept ca el este justitiarul absolut si detinatorul adevarului absolut. Dumneavoastra faceti supozitii nu prezentati dovezi indubitabile ca asistentii maternali sunt escroci, a fost facuta vrea expertiza grafoscopica sa demonstreze ca scrisul de mana apartine asistentei maternale, s-a facut vreo expertiza judiciara care sa demonstreze ca nu a dat declaratia sub presiune? Si unii detinuti comunisti recunosteau si ce n-au facut ca sa scape de tortura. Nu poti sa pui la indoiala cuvantul si comportarea magistratilor #rezist care in Occidentul in care eu muncesc ar fi fost impreuna cu politistii si angajatii protectiei copilului martori la traumatizarea copilului suspendati imediat si trimisi la evaluare psihologica, nu poti sa ceri dovezi in plus ca orice om cu gandire critica pentru ca iti sare lumea in cap esti platit de Putin! Am ajuns eu cu detinuti politici in famile sa fiu facut putinist, am ajuns sa fiu injurat de prietenii din din strainate ca din cauza mea au iesit la vot ca sa faca insolatie pentru ca eu i-am convins ca USR este alternativa si acum imi reproseaza ca i-am convins sa voteze cu Dracul, chiar asa cu Dracul mi-au zis. Are curajul in tara aceasta un jurnalist sa investigheze fara ura si partinire de la firul ierbii aceasta afacere, sa nu sara peste etape, peste parti si institutii implicate, sa ceara si sa fac publice toate documentele oficiale ale tuturor partilor si institutiilor statului implicate sau urmam orbeste ce spune unul si altul din tabara care ne confirma opiniile noastre? Daca domnule Cartianu aveti curajul sa va ardeti un brat pentru spusele lui Danilet si compania, asta e sa va fie de bine. Daca aveti o urma de indoiala, va recomand sa incepeti dumneavoastra documentarea lunga si anevoiasa a acestui caz. Ca cititor al cartilor dumneavoastra stiu ca puteti face acest lucru, poate va iese si o noua carte. Sorina nu mai poate fi ajutata, este traumatizata pe viata insa alti copii pot fi salvati de asemenea experiente din cauza institutiilor statului intesate de incompetenti angajati prin sistemul PCR. Si la sfarsit un link in engleza in care spune ca pe modelul PSD=PNL=USR aceeasi mizerie ca in ceea ce priveste drepturile copilului SUA=Sudanul de Sud=Somalia=aceeasi mizerie:” https://www.hrw.org/news/2014/11/17/25th-anniversary-convention-rights-child. Da, SUA in care noi o trimitem pe Sorina!

  • pentru ca in Romania dreptul persoanelor nu este respectat si au difuzat imagini cu fata neblurate, astfel incat oricine ar vedea aceasta fetita pe strada ar recunoaste-o. Si se mai vorbeste in Romania asta infecta de consilierea psihilogica atunci cand dreptul fundamental al unei persoane este sa decida daca sa fie publicate imagini cu aceasta. DGPR este inca o institutie inutila in Romania?

 8. Domnule Cartianu, din pacate articolul dumneavoastra se va dovedi pueril si facut cu rea-credinta. Trebuie doar sa asteptam rezultatele anchetelor in curs si vom afla toate dedesubturile acestei afaceri cu copii. Partea proasta pentru reputatia dvs. (daca aveti vreuna) este ca anchetele nu sunt facute de un singur om, ci de comisii complexe, cuprinzand cel putin 3 ministere (Muncii, Justitiei si Internelor), deci nu veti mai putea invoca nimic, decat daca chiar ne considerati oligofreni.

 9. Foarte bine argumentat!
  Felicitări domnule Cartianu că faceți lumină în ceață indusă de pseudo jurnaliști cu priză la turma imbecilizată ce reprezintă din păcate un procent important din preaminunatul popor român.

 10. Un articol f obiectiv. La câtă disperare manifesta foștii asistenți maternali mă tem că vor să ascundă posibile rele tratamente aplicate minorei. Dacă au fost în stare să o ameninte cu furtul de organe vă dați seama cam cat o iubesc. Da, au dreptate cei care zic că va fi afectata pe viață, despre acest abuz probabil e vorba, despre suferință generată de conștientizarea faptului că cei care te cresc o fac pentru bani, că nu te doresc precum au făcut o cu așa zisa surioara, așa cum nu te doresc nici cei peste 100 de familii și nici unul din cei care ies in strada cică pentru ea. Țiganii nu sunt prosti sau fraieri, in maxim o luna va face singura diferență sa vedem când chiar ea va refuza întoarcerea ce va mai răspunde opinia publică lacrimogenă. Asistentul maternal e un angajat care oricând poate să înceteze raporturile de muncă și să dea copilul înapoi. Unii cer înlocuirea copiilor când sunt adolescenți pe motiv că fac probleme, multi copii reintra in centre de plasam la aceasta vârstă pt că sunt prea mari sa i mai ia un amp. Drama acestora va interesează? Da ei nu apar la tv, nu se fac mitinguri, sunt aduși pregătiți de amp și gata consiliați, nu se târăsc pe jos își înghit amărăciunea. Un amp nu e un mediu sigur și nici stabil. In ce calitate țineau ei copilul? Ei știau că se va deschide procedura de adopție au fost înștiințați in scris. Nu e nevoie sa de-a declarație că nu vor trebuia numai sa solicite sa devină familie adoptatoare cunoșteau etapele că doar că sa vezi prima dată au reusit. La primul copil bun, alb și sănătos se pare că nu au avut probleme, nu i a mai presat nimeni sa de-a declarații și nici semnături fictive nu au avut. Dar când sa adopte și ei un copil greu adoptabil pe care nimeni din ro nu îl vrea hopa că managerul de caz care probabil e un fel de torționar a reușit să i intimideze, tocmai pe eu cei care nici o sentință judecătorească nu i intimidează, nimic nu i a convins să coopereze a fost necesară percheziția dar na probabil că managerul de caz și a pierdut din abilități. La 18 ani copii din asistenta maternală pleacă fără nimic iar ei primesc alti copii. Macar fata asta in familia de așa zisul americani, care sunt români ii va moșteni are drepturi egale cu copii naturali nu e sursa de venit. La car de deștepți sunt acuma amp, au avocat, stiu sa reclame la DIICOT nu i ducea capu după ce dădeau declarația aia sub presiune să facă o simpla cerere pt a deveni fam adoptatoare? Oare ce ascund

 11. Nu am avut rabdare sa va citesc articolul. Titlul mi se pare suficient sa constat ca vorbeste un om fara sentimente. Credeti ca oricine poate creste un copil chiar si pentru un salariu minim pe economie sau alte mici beneficii. Ca sa cresti un copil iti trebuie sentimente si suflet, nopti pierdute, clipe de neliniste. Oare stiti dumneavoastra ce implica toate astea? Nu stiu daca aveti sau nu copii, dar sunt sigura ca sunteti lipsiti de orice respect pentru toticei care iau in sistem maternal copii…Rusine sa va fie numai si daca ati gandit asa. Problema cea mare este modul in care s-a desfasurat executarea silita, ceea ce dovedeste ca oamenii simpli nu au nici o valoare in fata procurorilor din Romania.

 12. O mizerie de caz, care confirmă ce fel de oameni avem alături, pun botul la tot felul de manipulări ieftine. Chiar lucrurile sunt clare. Părinții sunt cei din SUA, nu sunt infractori etc. În locul lor aș cere daune morale mari fam.Șărămăt pt. defăimare cel puțin și statului dacă se revine din cauza scandalului. Șărămăt acuză în continuare fără dovezi ori bază reală și pe cei din SUA și pe angajații dgsap care cică i-a obligat/prostit să declare că nu vor să adopte…??? Pe ce lume trăiesc? Dar culmea, au mulți fani. Oamenii fără cultură etc mai au cumva o scuză, dar instituțiile statului nu. De ce se revine asupra deciziei definitive?

 13. Suntem un cuplu din Canada care am adoptat un copil din Romania in 2018.
  Pot sa spun ca articolul e bine facut si reprezinta 100% si punctul nostru de vedere.
  Suntem cu inima si sufletul alaturi de Simona,de parintii ei,familia Sacarin.
  Doar cine a trecut prin procesul adoptiei internationale intelege dificultatile prin care trece aceasta familie azi.

 14. Articolul este foarte bun și binevenit.
  Sper ca Justiția sa nu fie oarba și patimasa ca hoarda de înapoiați care se opun ca Sorina sa aibă un drum frumos în viata, în singura familie care a adoptat-o și i-a dat numele părinților adoptivi.
  Romanii care au adoptat-o o vor ajuta sa se dezvolte fizic, psihic, intelectual și ca structura umana. Vom mai auzi de Sorina. Ca ajunge un om deosebit, dacă Justiția o va lăsa familiei adoptive și ii va d. nu drumul repede sa plece din viesparul creat în România de familia fostei asistente maternale.

 15. In mod normal,cineva ce sechestreaza un copil 1 zi ajunge dupa gratii dar 2 luni?Acesti impostori,fosta asistenta maternala si gasca,sunt de un tupeu iesit din comun.
  Din experienta spun,in adoptia internationala,fiecare zi in plus ce o stai in Romania e un stres de nedescris,ca o zi in plus poate insemna sa iti pierzi sau nu jobul.Cum e sa te intorci in USA cu 3 copii,cu credite si sa fii pe faras?Nimeni nu isi pune problema asta,cum poate cineva sta cu lunile in Romania,cu copii dupa el si in plus sa combata prostia care e la tot pasul.Asta nu e in interesul copilului,domnule Lindicu,pardon Licu,porcuroru interimar al Romaniei,hahalera PSD?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările
Advertisements