vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvăluiriProcurorii acuză: scoaterea din joc a SRI, prin decizia CCR, a făcut...

Procurorii acuză: scoaterea din joc a SRI, prin decizia CCR, a făcut imposibilă localizarea exactă a Alexandrei

-

Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” (AMASP) a întocmit o cronologie a acțiunilor anchetatorilor în cazul fetei dispărute la Caracal. Magistrații fac o afirmație cruntă: renunțarea la tehnica SRI, după o celebră decizie a Curții Constituționale, a contribuit la eșecul acțiunii de localizare a telefonului de la care Alexandra Măceșan (15 ani) a sunat de trei ori la 112.

„Localizarea făcută de STS a fost pe o arie de câteva sute de case, deoarece atât permite sistemul utilizat de aceștia. În cauză nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR”, scriu magistrații.

„De aceea, joi, un echipaj al Direcției de Operațiuni Speciale a venit de la București și la ora 22.00 a ajuns la fața locului, în încercarea de a ajuta la localizare. La ora 23.00 nu se știa locul unde s-ar fi putut afla victima, iar localizarea a fost făcută cu tehnica disponibilă, deficitară, aceeași ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii 3 ani”, precizează procurorii.

„S-a stabilit că joi, în jurul orei 13.00 vecinii au observat si au putut simți miros de fum, dar au crezut ca e de la treburi casnice, iar cu ocazia percheziției un corp a fost găsit carbonizat”, se spune în comunicat.
Comunicatul AMASP conține multe alte informații extrem de interesante despre cazul dramatic de la Caracal. De exemplu: joi noaptea, după ce au fost obținute mandatele de percheziție de la instanță, Poliția a anunțat că „nu mai are oameni disponibili la sediu”. Echipa de polițiști avea să fie constituită după mai bine de două ore, la 5.30 dimineața.

Comunicatul Mișcării pentru Apărarea Statutului Procurorilor

„În ultimele 24 de ore au existat multe informații în spațiul public, contradictorii sau inexacte, fie că au venit de la persoane private sau de la reprezentanții autorităților. Nu dorim pe această cale să ne scuzăm pentru faptul că autoritățile statului, în acest caz, nu au reușit să salveze viața a două tinere, nici să arătăm vinovați sau probleme juridice de interpretare a textelor legale în vigoare.

Între obligația de rezervă și datoria noastră față de beneficiarul sistemului de justiție, cetățeanul, am ales să prezentăm cronologia zilelor de 24-25 iulie 2019, astfel cum a fost ea constatată de colegii procurori, fiecare dintre dumneavoastră putând să analizeze și să tragă concluziile pe care le consideră corecte.

- Advertisement -

Cronologia evenimentelor

* Miercuri, 24.07.2019 – ziua în care victima a dispărut.
* Joi dimineața, 25.07.2019 – părinții victimei anunță Poliția cu privire la dispariție.
* Joi, ora 11.00 – victima apelează Serviciul de Urgență 112 de mai multe ori.
* Joi, ora 15.30 – dosarul penal pentru lipsire de libertate este înregistrat de Poliție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.
* Joi, în jurul orei 16.00 – procurorul emite ordonanța provizorie de interceptare și localizare pentru două numere de telefon ce au rezultat din informații.
* Joi, ora 19.15 – este primită informația că victima ar putea fi în trei locații dintr-o comună.
* Joi, ora 19.50 – sunt emise mandate de percheziție pentru cele trei locații.
* Joi, ora 19.58 – se intră cu mandatele de percheziție în cele trei locații.
* Joi, ora 19.58 – 21.00 – se efectuează cele trei percheziții fără a fi identificată victima sau alte probe.

* Joi, ora 21.00 – vineri, ora 2,00 – se vizionează imagini ale unor camere de supraveghere private aflate pe un presupus traseu al unui presupus făptuitor deoarece exista o informație despre un autoturism implicat într-o altă speța asemănătoare.
* Vineri, ora 2.00 – se identifică proprietarul autoturismului.
* Vineri, ora 2,00 – sunt trimise echipaje de Poliție în zona de domiciliu a proprietarului, unde se constată că nu există nicio activitate.
* Vineri, ora 2.20 – sunt solicitate mandate de percheziție pentru locația suspectă și alte două posibile locuri.
* Vineri, ora 3.05 – sunt luate mandatele de percheziție de la instanță.
* Vineri, ora 3.15 – Poliția anunță că nu mai are oameni disponibili la sediu.
* Vineri, ora 5.30 – se constituie echipa de polițiști.
* Vineri, ora 6.00 – se intră în locurile pentru care au fost luate mandatele de percheziție, inclusiv în locuința suspectului.

Tehnică deficitară de localizare

De asemenea, datele cunoscute de procurori indică faptul că niciun vecin al suspectului nu a sunat la 112 pentru că ar fi auzit țipete. În cauză au fost supravegheate toate numerele de telefon disponibile și cu privire la care exista o suspiciune că aveau legătură cu cauza, în condițiile legii, în încercarea de a identifica locul unde este victima. Victima nu a dat informații la 112 despre vreun service, ci doar a spus ca vede un copac, un gard roșu, un brad, câinii și un autoturism.

Localizarea făcută de STS a fost pe o arie de câteva sute de case, deoarece atât permite sistemul utilizat de aceștia. În cauză nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR.

- Advertisement -

De aceea, joi, un echipaj al Direcției de Operațiuni Speciale a venit de la București și la ora 22.00 a ajuns la fața locului, în încercarea de a ajuta la localizare. La ora 23.00 nu se știa locul unde s-ar fi putut afla victima, iar localizarea a fost făcută cu tehnica disponibilă, deficitară, aceeași ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii 3 ani.

„Niciun procuror nu a interzis polițiștilor să intre în locație”

La prima suspiciune cu privire la locul unde s-ar putea afla victima, echipajele de Poliție au fost trimise să facă investigațiile necesare, iar procurorii au dat indicații ca la cel mai mic semn de activitate, să intre. Niciun procuror nu a interzis polițiștilor să intre în locație, aceștia comunicând că nicio activitate nu se auzea și nu se observa în interiorul curții sau al casei.

Ulterior acestor activități, s-a stabilit că joi, în jurul orei 13.00, vecinii au observat și au putut simți miros de fum, dar au crezut ca e de la treburi casnice, iar cu ocazia percheziției, un corp a fost găsit carbonizat.

AMASP consideră că este necesar să fie clarificate orice aspecte care au îngreunat sau împiedicat ancheta în acest caz și dacă au existat erori sau încălcări ale dispozițiilor legale, indiferent de persoana care le-ar fi săvârșit. Înțelegem că toate autoritățile statului au o obligație pozitivă de a interveni și de a apăra viața și integritate cetățenilor, ceea ce presupune ca în condiții de urgență, în care timpul este de esența îndeplinirii acestei obligații, să existe dispozițiile legale și mijloacele tehnice necesare pentru a o putea îndeplini. Ne pare rău că în această situație nu au existat și că autoritățile statului nu au putut proteja drepturile fundamentale, respectiv dreptul la viață.

Suntem conștienți că nicio explicație și nicio analiză a situației juridice nu vor putea atenua tragedia din ultimele zile și nu va șterge durerea resimțită în aceste momente de familiile și prietenii victimelor. Tuturor celor care le-au cunoscut pe cele două tinere le prezentăm condoleanțele noastre!”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

SINISTRU. Un cercel al Alexandrei a fost găsit în mașina monstrului din Caracal. Plus: oase și dinți de om în cenușa din butoi

Noi descoperiri sinistre: o valiză și un sac cu oase, găsite într-un lac din apropierea casei monstrului din Caracal

Curajul extraordinar al Alexandrei. Cele trei apeluri la 112 au fost de pe telefonul monstrului din Caracal, care-l uitase în preajma ei

„Jos Guvernul criminal!” Moartea Alexandrei revoltă România. Noi proteste în Capitală, după Colectiv şi asaltul PSD-ALDE împotriva justiţiei

Criminalul a revenit la locul faptei. Rânjetul batjocoritor al monstrului

PSD-ule, uită-te-n oglindă: tu ești monstrul din Caracal!

„Dragă mamă…” O zguduitoare scrisoare imaginară. În mintea Alexandrei și o ultimă rugăciune

„Incredibil tupeul lui Dăncilă în tragedia de la Caracal! Ar trebui să se ascundă într-o gaură de șarpe. PSD și ALDE au acționat în favoarea infractorilor”

* Doi criminali: monstrul din Caracal și statul român. O fată de 15 ani a fost răpită ieri și găsită tranșată azi, deși a sunat la 112

Ultimele cuvinte ale Alexandrei către 112: „Vine! Vine!”. Monstrul din Caracal a surprins-o vorbind la telefon și a omorât-o

Crima de la Caracal. Art. 27 din Constituție: percheziţiile în timpul nopţii sunt permise „în cazul infracţiunilor flagrante”

Marian Godină: „Îmi este rușine. Nu am ce să spun în apărarea colegilor. Simt aceeași revoltă ca voi. Dar…”

Traian Berbeceanu: „Cei care au hăcuit legislația penală sunt acum oripilați de ferocitatea infractorilor”

CTP: „Dăncilă nu e proasta lui Dragnea, e o hienă politică”

Dovadă că au lăsat-o să moară! Poliţiştii ştiau locul de unde a sunat fata răpită în Caracal. Localizarea apelului la 112 a fost făcută corect de către STS

* Fata răpită din Caracal era nepoata lui Cumpănaşu. „În timp ce Alexandra era în casă, poliţiştii stăteau la poartă!”

* Cum a scăpat o altă fată din maşina satrapului din Caracal. Au început să vorbească vecinii şi cunoştinţele celui acuzat că e criminal în serie

Cum a scăpat o altă fată din maşina satrapului din Caracal. Au început să vorbească vecinii şi cunoştinţele celui acuzat că e criminal în serie

* Cele 19 ore fatale. Incredibil: poliţiştii au amânat intervenţia o noapte! Puteau interveni rapid pentru a o salva pe tânăra din Caracal, dar au ales să aştepte mandat

CITIŢI ŞI:

Dăncilă, urmașa lui Ștefan cel Mare! Îl înfruntă curajoasă pe Soliman-Iohannis. Halucinațiile lui Fifor Comicul

Cîţu a avut dreptate: vine Marea Tăiere bugetară! „Au măsluit datele şi au tot rostogolit GAURA bugetară. Acum nu se mai poate!”

20.000 de euro pe lună l-au scos pe Tudose din comuna primitivă. Și-a făcut card, nu mai înjură băncile!

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

„Morsa Competentă” fură PNL-ului 9 procente! Încă o fantezie: Dăncilă peste Iohannis la prezidențiale!

Prodecanul-diavol de la Facultatea de Teologie. Afirmații șocante despre viol, prezervativ și musulmani. „Dacă femeia violată rămâne gravidă, înseamnă că i-a plăcut, ar vrea să se repete”

Păduchii din Casa Poporului și-au adus rudele și amantele să vadă gratis concertul Bon Jovi. Pagubă: 60.000 de euro

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

Cuc, DEMISIA! N-a „ciripit” nimic despre o şpagă de 500.000 de euro de care a aflat chiar în biroul său!

Impostori din tată-n fiu. „Generalul Izmană” și-a angajat beizadeaua pe ascuns la Ministerul Agriculturii „ca să se maturizeze”

VIDEO. Sorina pe post de mămică: „Nani, nani, puișorul mamii…” Plus: hărțuirea de la Otopeni a costat 7.400 de dolari

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

EXCLUSIV. Prima fotografie a Sorinei în America. Și primul mesaj al părinților ei, din New York: „Acum, Sorina e cetățean american!”

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

VIDEO. Se apropie 10 august, jandarmii au prins poftă de gazare. Bărbat omorât de spray-ul pulverizat în față de aproape

VIDEO. Arma secretă a PSD la prezidențiale: „blonda lui Voiculescu”. Inspirat de Băsescu, mogulul Antenei 3 încearcă s-o impună drept candidat unic al frontului anti-Iohannis

Prăpădul pe care îl va provoca Legea pensiilor: „Deficitul va ajunge lejer la 5,4%, în 2021”

* A doua Românie creşte în Diaspora! Peste 600.000 de copii născuţi în familii emigrate în Europa

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Ce minciuni ordinare au spus jigodiile de la politia Caracal, ca nu i-a lasat procurorul sa intre, cand de fapt erau toti dusi pe-aiurea, dupa potcoave de cai morti, sau dormeau linistiti, si-abia la 5,30 s-a facut de-o echipa, care a intrat la 6 in curtea monstrului. Si celelalte unitati, jandarmerie, politie comunitara, unde au fost, toti puteau sa se implice si sa dea ajutor, stiu numai sa ia salarii grase si pensii speciale.
    Mafia ordinara psd-alde-udmr, in cardasie cu ccr, a scos SRI din anchete, pentru ca toti marii corupti aveau interceptari prin dosare, si fara ele au scapat de puscarie. Cate dosare au fost periate si usurate de probe exact datorita acestei nemernicii a ccr, insa pe langa hoti si corupti, iata ca scapa si criminalii si traficantii, iar astia nu psd-alde-udmr ataca, ci oameni obisnuiti, copii nevinovati.

  2. In loc sa dea comunicate procurorii si politia ar trebui sa caute fetele. Unde sunt fetele? Le cauta cineva? Politia de Frontiera a fost luata la intrebari? Imi este o scarba fara margini de procurori, de politisti, de natiunea romana. Eu doream sa vad comunicate in care procurori din diferite asociatii, politistii din diferite sindicate isi pun din experienta la bataie si le dau colegilor implicati in caz un plan de actiune pentru gasirea fetelor, nu comunicate in care fiecare isi apara breasla profesionala pentru ca in toata procuratura si politia din Caracal nu s-a gasit un singur om. Procurorul Popescu vecin de casa cu seful politiei Caracal este implicat in protectia mafiei retelor de trafic de persoane impreuna cu politia, interlopii locali si procuraturile din Oltenia! Despre ce discutam aici?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -