Mama elevei dispărute din Bârlad: „De când am văzut cazul Caracal, nu mai sunt om”

2
4288
Adriana Motaş, fotografie dinaintea dispariţiei

Pe 5 martie 2013, o elevă de 17 ani care învăţa la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza“ Bârlad a fost luată cu maşina, într-o pauză, de un medic din oraş, iar de atunci nimeni nu mai ştie nimic de ea. Au trecut şase ani de la dispariţia adolescentei Adriana Motaş, Adina – cum îi spuneau apropiaţii, iar autorităţile din Vaslui n-au reuşit să rezolve cazul.

Ancheta s-a desfăşurat iniţial şi sub suspiciunea de omor, anchetatorii bănuind că eleva ar fi fost ucisă de medicul care o luase de la şcoală şi cu care avea o relaţie amoroasă. După un an de cercetări, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui şi-au schimbat abordarea şi au ajuns la concluzia că fata trăieşte, fără însă a indica probe concrete în acest sens.

De când le-a dispărut fiica, părinţii Adrianei Motaş au bătut zeci de drumuri la autorităţile statului pentru a afla adevărul despre fiica lor. Zeci de memorii şi plângeri au fost formulate de familia fetei la instituţiile statului.

În 2015, mama adolescentei dispărute a înaintat trei cereri la Parchetul General solicitând să fie primită în audienţă de procurorul general al României de la acea vreme, Tiberiu Niţu. Femeia susţine că inclusiv poliţişti care lucrau în anchetă au încurajat-o să formuleze cereri pentru ca dosarul să fie preluat de Parchetul General.

Tiberiu Niţu a ignorat familia fetei dispărute

Tiberiu Niţu, fost procuror general în regimul USL, n-a primit-o pe mama fetei răpite

La prima cerere, a primit răspunsul, prin poştă, a doua zi după ce fusese programată audienţa la Parchetul General. La a doua cerere, scrisoarea de la Parchetul General a ajuns la ea la câteva ore după ce-i expirase audienţa aprobată.

Abia a treia oară, după ce Elena Motaş a insistat în cererea de audienţă, a primit răspunsul în timp util pentru a ajunge la Bucureşti. N-a fost primită în audienţă de procurorul general, aşa cum spera, ci de procurorul de serviciu. Audienţa n-a schimbat cu nimic situaţia, dosarul rămânând la Vaslui.

Misterioasa mărturie a prim-procurorului

În primăvara anului 2019, mama Adrianei Motaş a revenit din Italia, acolo unde se află la muncă, şi a mers de trei ori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru a fi primită de prim-procurorul unităţii, cel care coordonează ancheta. Abia a treia oară a fost primită, iar magistratul i-a transmis, susţine femeia, că Adriana trăieşte în Italia şi că într-o bună zi se va întoarce acasă şi că nu-i poate oferi mai multe detalii pentru că ar strica ancheta.

Elena Motaş a formulat o cerere prin care solicita realizarea unui portret robot cu îmbătrânirea Adrianei.

„Am lăsat cererea şi mai multe fotografii domnului Graur (poliţistul cu care mai ţine legătura în toţi aceşti ani). Dacă Adina trăieşte, aşa cum spune domnul procuror, m-am gândit că ar fi bine dacă nişte specialişti ar face un portret robot, cum ar arăta ea în prezent. Mi-au spus că se face, că va fi dat publicităţii, dar eu n-am văzut nimic. De când am aflat despre cazul fetelor de la Caracal nu mai sunt om. Nu mai văd pe unde merg pe stradă, pentru că retrăiesc aceeaşi dramă“, mărturiseşe deznădăjduită Elena Motaş.

A picat testul poligraf

Doctorul Marcu a luat-o pe Adriana cu maşina, de la şcoală

Pe 20 mai 2013, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor asupra Adrianei Motaş. Suspiciunile poliţiştilor au apărut după ce au constatat că medicul Marcu, audiat în cazul plângerii pentru şantaj, minţise în legătură cu relaţia ce a avut-o cu Adriana Motaş.

Mai exact, chirurgul a negat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu aceasta, susţinând că o ajuta cu sume modice de bani pentru a-şi cumpăra rechizite şi cărţi, fata fiind o elevă cu rezultate bune la învăţătură.

De cealaltă parte, martorii audiaţi au spus poliţiştilor că relaţia amoroasă dintre doctor şi adolescenta de 16 ani era de notorietate.  Supus testării poligrafice, doctorul Marcu a picat testarea la întrebarea referitoare la omor, constatându-se că a avut comportament simulat.

Fandările medicului în faţa anchetei

Audiat pe parcursul unei nopţi întregi, chirurgul a oferit declaraţii halucinante: a afirmat că a avut de gând să plătească pe cineva pentru a scăpa de fată, însă nu şi-a dus planul la îndeplinire. Ulterior a spus că, după ce a luat fata de la şcoală, a predat-o, la ieşirea din Bârlad, la trei indivizi care aveau un BMV negru.

Întrebat de anchetatori dacă ştie unde este fata, doctorul Marcu a declarat că nu poate să spună, că nu se mai poate face nimic pentru ea. Ulterior, a revenit asupra tuturor declaraţiilor, spunând că a fabulat şi nimic din ceea ce a afirmat nu este adevărat, motivând că este labil psihic, dezvăluie Adevărul.

În prezent, medicul Marcu nu are nicio calitate în dosar. El profesează în continuare ca chirug la spitalul din Bârlad. Din viaţa politică, s-a retras în urma acestui scandal, Marcu fiind unul dintre candidaţii pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad din partea PDL.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

Monstrul către anchetatori: „Hai, că v-am plimbat toată săptămâna. Vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza”. A invocat „liniștea sufletului” său!

Se confirmă scenariul macabru: monstrul a ars-o și pe Luiza în același cazan. Cenușa și oasele nearse complet le-a aruncat la marginea pădurii, aproape de „casa groazei”

Amenințări pentru prietena Luizei: „Îi iau capu’ și îl pun în poarta liceului! Să umble cu lumânarea după ea!”. Poliția doarme

Ce bine că ne dai voie să protestăm pe 10 august, „Unchiule”! Îți mulțumim, JEGULE!

„Misiunea specială” a jandarmilor din Craiova, pentru care au refuzat s-o salveze pe Alexandra: mitingul din 10 august!

Votați PSD! Votați monstrul din Caracal!

VIDEO. Băsescu către Lazarus: „Faci jocuri politice, derbedeule! Ești prea mărunt pentru subiectul ăsta”

După ce a omorât-o pe Alexandra, monstrul s-a dus în oraș să cumpere pastile de carbid, ca s-o incinereze

Un aparat foto şi noi pete de sânge găsite în casa monstrului din Caracal

Până și Cumpănașu, omul PSD, insinuează că Paul Stănescu și „Ciordache” sunt pe mână cu interlopii din Caracal!

Bunicul Luizei: „Să vină Iordache! Să vină toți politicienii care au făcut legi pentru criminali! Au dat legi să scape niște nemernici din pușcărie!”

Cadavrul Alexandrei a ars în 5-6 ore. Monstrul a folosit vaselină și carbid, obținând temperatura de 1.000 de grade

Bunicul Luizei: „I-aș scoate ochii, să nu mai vadă lumină, să nu mai vadă soare!”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

Contribuția primarului PSD din Caracal la tragedia Alexandrei: a cumpărat 48 de camere de supraveghere, dar nu le-a montat

Interlopii din Caracal, protejați de Poliție, aduc voturi pentru PSD. Verigile-cheie: Paul Stănescu și Dan Ciocan

Luis Lazarus cântă în orchestra propagandei ruse. Către militarii americani de la Deveselu: „Acum ne luați și fetele?!”

Alexandra putea fi salvată în 40 de minute. Era atât de simplu! Dar polițiștii de la 112 nu i-au pus întrebarea salvatoare

Am dezlegat misterul! Alexandra la 112: ora 11.05 – „A venit, a venit, a venit!”; ora 11.51: „Vine, vine!”. Acum știm cine „a venit”!

RECONSTITUIRE. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Șeful Poliției Olt a avut mai mult încredere într-un lider interlop din Caracal decât în DOS sau STS, instituții ale statului!

Au găsit telefonul Alexandrei, în parcul din Caracal! Cartela, tot acolo, dar aruncată în altă parte

„Cazul Alexandra” decimează Guvernul PSD-ALDE. Al doilea ministru plecat în 3 zile. Motivul: o declarație tembelă

Berbeceanu către Dăncilă: „Tanti, tocmai partidul pe care-l conduceți a indus starea de comă profundă structurilor de aplicare a legii”

VIDEO. Monstrul a mințit-o pe Alexandra: nu s-a dus la farmacie, ci la Craiova. A luat o cartelă și a sunat-o pe mama fetei

Șeful Poliției Caracal e premiat cu pensionarea la 51 de ani! Ca să ia 12.000 de lei pe lună, a fost demis doar din vorbe

Un criminolog analizează apelurile Alexandrei la 112. „O fată de 15 ani, răpită, violată şi bătută, e tratată cu o răceală dezarmantă”

Șoc în direct, la A1: „De 10 ani, Poliţia din Caracal racolează tinere şi le duce la Belina, pentru orgiile sexuale ale lui Paul Stănescu şi Liviu Dragnea. Tot Caracalul ştie…”!

Fiica monstrului din Caracal, complice la „plasat” fete italienilor? Mărturia unui partener de afaceri al concubinului Danielei Dincă

Monstrul din Guvern: Nu l-am prins pe monstrul din Caracal pentru că ne-am concentrat pe lupta anti-corupție!

Monstrul din Caracal și-a legat soția în lanțuri. Tatăl lui s-a spânzurat, iar fiica lui are un fond de vânătoare

Curtea Constituţională Criminală. La cererea lui Ciorbea, CCR a respins legea care obliga posesorii de cartele pre-pay să-şi dea datele personale. Monstrul din Caracal folosea cartele

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

Ghinionul teribil al Alexandrei: n-a ajuns la noptiera în care se afla buletinul expirat al soției monstrului! Ar fi putut da adresa exactă la 112

EXCLUSIV. „Monstrul va fi găsit mort în celulă. Săpaţi mai adânc, până la Ciordache! Alexandra n-a fost salvată din cauză că poliţiştii s-au temut să nu dea peste o reţea cu ramificaţii la vârful PSD”

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

AUDIO. Vocea îngerului. O auzi pe Alexandra și îți vine să-i sari cumva în ajutor. Doar polițiștii de la 112 au fost de piatră…

Încă un indiciu vital ratat de Poliție: telefonul dat de ucigaș mamei Alexandrei, cu o oră și jumătate înainte de a-i omorî fata

Presimțire sumbră a Alexandrei? Mesaj cu 5 zile înainte de a fi răpită: „S-a zis cu mine”. Pasărea străpunsă de suliță

Paranoia: PSD-iștii cred că în spatele crimelor de la Caracal se află serviciile secrete, pentru a le distruge partidul

Al doilea monstru din Caracal

VIDEO. Băsescu: „Doar Ministerul de Interne și SRI au echipamente cu care o puteau localiza cu precizie pe Alexandra”

VIDEO. Halucinant! Șeful PSD zice că Alexandra a murit din cauza protestatarilor #Rezist, care „țipă și se împotrivesc schimbărilor în sistem”!

PSD-ule, uită-te-n oglindă: tu ești monstrul din Caracal!

Poliția a deschis aplicația de localizare a Alexandrei la peste o oră de la primul apel al fetei la 112. Minora putea fi salvată!

O minciună a Poliției PSD-iste: „STS a furnizat trei adrese greșite”. Dacă suni de pe mobil, STS nu dă adrese, ci sectoare

Alexandra a vorbit cu polițiștii, prin 112, nu de trei, ci de cinci ori! Monstrul plecase la farmacie, să ia o alifie

Încă un nebun lăsat în libertate, care devine ucigaș! Acum 10 ani, monstrul din Caracal a fost internat la psihiatrie

CCR confirmă: PSD și ALDE au modificat Codurile penale pentru infractori precum monstrul din Caracal

Calvarul Alexandrei a început la scurt timp după ce a urcat în mașină. Lovită, legată și „orbită” cu bandă adezivă

Observație cruntă a lui CTP: polițiștii gândesc la fel ca monstrul din Caracal – „fetele sunt curve”

Paradox dureros: telefoanele date de Alexandra la 112 i-au grăbit moartea. Fata a fost ucisă la scurt timp, joi la prânz

Boule-cu-epoleți, Luiza nu fugise cu Făt-Frumos! O răpise Monstrul, o violase și omorâse, o arsese în butoiul de tablă!

Monstrul din Caracal scapă mai devreme cu ajutorul PSD-ALDE! Chiar dacă va fi condamnat pe viaţă, va beneficia de legea penală mai favorabilă

„Tatăl ucidea cai, el câini. Îi plăcea să-i vadă cum se chinuie”. Mărturii despre viaţa monstrului din Caracal

Amănuntul care-i înfundă definitiv pe polițiști: Alexandra le-a dat numărul de telefon al monstrului. De ce nu l-au folosit pentru identificare?

GALERIE FOTO. Ea e Alexandra, fata zâmbitoare din Ansamblul „Dor de Romanați” din Caracal

Alexandra e o eroină. Curajul ei a salvat de la moarte alte fete. Fără telefoanele ei la 112, monstrul din Caracal n-ar fi fost prins

Procurorii acuză: scoaterea din joc a SRI, prin decizia CCR, a făcut imposibilă localizarea exactă a Alexandrei

SINISTRU. Un cercel al Alexandrei a fost găsit în mașina monstrului din Caracal. Plus: oase și dinți de om în cenușa din butoi

Curajul extraordinar al Alexandrei. Cele trei apeluri la 112 au fost de pe telefonul monstrului din Caracal, care-l uitase în preajma ei

* Doi criminali: monstrul din Caracal și statul român. O fată de 15 ani a fost răpită ieri și găsită tranșată azi, deși a sunat la 112

CITIŢI ŞI:

Dreptatea socială adusă de PSD: îi plătim pensie de peste 15.000 de euro pe lună unui fost procuror comunist

Pică Sindile, şeful „Jandragneriei”. Cucoş şi ceilalţi „locotenenţi” ai lui Dragnea din 10 august rămân pe funcţii

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

Fiica bulibaşei loveşte din nou, din Guvern. Acum, antisemit, cu „Iohannis = Hitler”. Statul român, penetrat de clanuri la vârful lui

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

FOTO-VIDEO. Un zâmbet larg de peste Ocean. Sorina a scăpat de spaimele unei Românii care-și terorizează copiii

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

 

2 COMENTARII

  1. Si atunci procurorul de serviciu, prim-procurorul de la Vaslui ca si procurorii de la Caracal nu merita dati de toti peretii alaturi de politisti?! Mizeria din procurartura lui Kovesi, Nitu, Lazar, este la fel de mare ca mizeria din Militia lui Carmen Dan, dar presa se face ca ii vede doar pe unii.

  2. Scandalos! O asemenea infectie zace in politia si procuratura romana si, in loc sa se curate infectia, este lasata balta, uitarii! Mai mult, chirurgul, suspectul de cel putin labilitate psihica, opereaza oameni in continuare?
    Nu exista nicio lege prin care sa se contabilizeze esecurile sau musamalizarile anchetatorilor? Le dam lefuri uriase si posibilitatea de a intoarce spatele cand o incurca, preferand pensia nesimtita?
    Este o mizerie pe care doar o turma de animale o poate rebda, nu un popor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.