Nu se mai satură de bani! Consilier al ministrului Economiei, cu pensie de 12.000 de lei şi venituri de 253.859 de lei pe an! Aceşti „monştri” creaţi de PSD sugrumă România cu lăcomia lor

1
1318

Pensiile speciale de tip România sunt o aberaţie fără egal în lume. Ele există foarte limitat şi în alte ţări, dar acolo nivelul nu depăşeşte de mai mult de 4-5 ori pensia obişnuită a cetăţeanului simplu.

În România însă, unii pensionari „speciali” câştigă de zeci de ori mai mult decât omul de rând şi, mai grav, primesc sinecuri diverse la stat. Totul pe spinarea celor care plătesc impozite şi taxe.

Dorin Ionuț Grosu este unul dintre tinerii pensionari produși de PSD și recuperați tot de partidul de guvernământ. A muncit doar 17 ani, în serviciile secrete ale Armatei și Poliției şi s-a pensionat în 2017.

În 2018, el a fost numit director de cabinet al ministrului Economiei de la acel moment, Dănuț Andrușcă. A fost preluat de actualul ministru, Niculae Bădălău, care l-a transformat în consilier.

Venituri uriașe de la stat

Declarația de avere din luna mai 2019 arată că Dorin Ionuț Grosu a câștigat în 2018 suma de 253.859 de lei doar de la stat: din pensie, salariu și indemnizații de membru în mai multe consilii de administrație (CA) ale unor companii la care Ministerul Economiei este acționar majoritar.

Astfel, cea mai mare sumă a fost încasată din pensii (plus restanțe): 148.140 de lei. Urmează salariul de la Ministerul Economiei – 32.980 de lei, și indemnizațiile din CA – 72.739 de lei.

Plasat în conducerea unor companii strategice de stat

Recuperat de PSD de la pensie, Dorin Ionuț Grosu a fost plasat rapid în conducerea unor companii strategice la care statul român e acționar. Astfel, în 2018 el a ajuns în consiliul de administrație al Romarm, principalul producător de armament din România, dar și la IOR (companie specializată în aparatură optică pentru armată).

În plus, el a ajuns și în conducerea companiei Şantierul Naval 2 Mai din Mangalia, transformat în Damen Shipyards Mangalia după un parteneriat cu compania olandeză Damen. De altfel, Grosu apare într-o fotografie publicată pe site-ul companiei olandeze de la un eveniment la care a participat alături de fostul ministru al Economiei, Daniel Andrușcă, și conducerea Damen, dezvăluie jurnaliştii de la G4Media.ro.

9.303 de pensii speciale îi costă pe români un miliard de lei pe an

Intenţiile recente ale Ministerului  Finanţelor, privind impunerea unei „taxe de solidaritate” anumitor categorii de pensionari de lux, nu vor aduce suficienţi bani bugetului de pensii publice pentru a putea acoperi creşterile succesive din următorii doi ani şi recalculările ulterioare.

Măsura ar putea fi aplicată doar câtorva mii de pensionari, puţin peste 5.000, în special celor care au fost angajaţi în cadrul Aviaţiei Civile, care au o pensie medie de 10.875 lei, şi magistraţilor, care încasează în medie 18.180 lei. Chiar dacă statul le-ar tăia întreaga sumă care depăşeşte valoarea de 10.000 de lei lunar, tot nu se vor strânge prea mulţi bani la stat.

Sumele încasate lunar de magistraţi (judecătorii şi procurorii ieşiţi la pensie), peste cele bazate pe contributivitate, sunt de peste 64,4 milioane de lei, adică de 5-6 ori mai mari decât cele pe care le-ar fi primit dacă statul nu le-ar fi suplimentat din banii românilor.

Cumulate, beneficiile financiare acordate lunar celor şase categorii de privilegiaţi, pentru care s-au emis legile speciale care în cel mai nefericit caz le dublează veniturile, ar depăşi 80,6 milioane de lei în fiecare lună, bani plătiţi de la bugetul de stat, peste cotele suportate de la bugetul de pensii publice.

Acest lucru înseamnă că, din totalul de 1,263 de miliarde de lei pe an, pe care le încasează toţi cei 9.303 beneficiari de pensii speciale (conform ultelor date ale CNPP din luna mai a.c.), 967,44 de milioane de lei sunt alocaţi de la bugetul de stat şi doar 295, 56 de milioane de lei din contribuţiile plătite de ei cât timp au fost angajaţi.

Practic, cetăţenii simpli contribuie din banii lor – ajunşi la buget prin taxe şi impozite- cu aproape un miliard de lei pe an la bugetul posesorilor de pensii speciale.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Prăpădul pe care îl va provoca Legea pensiilor: „Deficitul va ajunge lejer la 5,4%, în 2021”

* Atacul din 10 august a rupt lanţul de iubire Dăncilă-Dragnea-Carmen Dan. Acum, vinovaţii pentru represiune, cu nume şi prenume!

* Am gazat-o pe Carmen Dan!

* EXPLOZIV. Dragnea şi Carmen Dan au ştiut TOT despre masacrul din 10 august! Mărturia unui om din interior

* Cum a organizat PSD represiunea din 10 august. Prima confirmare publică!

* Dosarul „10 august”: noile acuzații aduse de procurori îi vizează pe Carmen Dan și Liviu Dragnea!

* Dosarul „10 august”: procurorii anchetează diversiunea „Springtime” și intoxicarea „jandarmerița moartă”

* Se strânge lațul pentru „găzarii” din 10 august! Anchetă extinsă, audieri intense la vârful Jandarmeriei, noi capete de acuzare

* Dragnea și Carmen Dan și-au dat foc la valiză! Bădulescu are un motiv în plus să spună cum au dirijat ei represiunea din 10 august

* Au apărut „jandarmii #Rezist”! Protestatarii au găsit soluţia pentru a se proteja de gazări ca în 10 august. „E costum de pe OLX”

* Krichbaum: „Ministrul dvs. de Interne compară protestele din 10 august cu cele din Franța. Complet greșit! Complet strâmb!”

* Cine gazează ancheta penală din 10 august? Carmen Dan nici usturoi n-a mâncat…

* Diaspora nu uită 10 august. „Cerem pedepsirea vinovaților! Și nu uitați: toată lumea la vot!” Duminică, protest comun Diaspora Milano – Diaspora Padova

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

„Morsa Competentă” fură PNL-ului 9 procente! Încă o fantezie: Dăncilă peste Iohannis la prezidențiale!

Onoarea nereperată a bibicilor olteni. Îl rad pe Popa’s pentru o vorbă tâmpă, dar se scaldă în onoare cu Năstase Coruptul

Prodecanul-diavol de la Facultatea de Teologie. Afirmații șocante despre viol, prezervativ și musulmani. „Dacă femeia violată rămâne gravidă, înseamnă că i-a plăcut, ar vrea să se repete”

Eroare politică a lui Klaus Iohannis: a numit doi miniștri dubioși, la Interne și la Externe

Păduchii din Casa Poporului și-au adus rudele și amantele să vadă gratis concertul Bon Jovi. Pagubă: 60.000 de euro

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

Scriitorul bătut de ceafa-lată: „Nu mai vreau să lupt pentru această țară. Am obosit”. Agresorul zice că scriitorul l-a bătut pe el!

Cuc, DEMISIA! N-a „ciripit” nimic despre o şpagă de 500.000 de euro de care a aflat chiar în biroul său!

Minciunile unui primar din cauza căruia a murit un om. A paralizat Salvamontul, a transformat o Skoda Berlina în Nissan Patrol!

Impostori din tată-n fiu. „Generalul Izmană” și-a angajat beizadeaua pe ascuns la Ministerul Agriculturii „ca să se maturizeze”

Mutarea-surpriză a lui Ludovic Orban cu Rareş Bogdan la vârful PNL

VIDEO EXCLUSIV. Primul filmuleț cu Sorina în noua ei casă, la New York. Fetița învață să cânte la pian

VIDEO. Sorina pe post de mămică: „Nani, nani, puișorul mamii…” Plus: hărțuirea de la Otopeni a costat 7.400 de dolari

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

EXCLUSIV. Prima fotografie a Sorinei în America. Și primul mesaj al părinților ei, din New York: „Acum, Sorina e cetățean american!”

Smiorcăieli penibile la Propaganda TV, după plecarea Sorinei în America. Noi scenarii demente ale familiei Șărămăt

Sorina a plecat în America la exact o lună de când a fost luată de la familia Șărămăt. Marii învingători, marii învinși

DOCUMENT. În plângerea la DIICOT, asistenta maternală a Sorinei îi acuza pe soții Săcărin că sunt traficanți de minori și de organe!

VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

VIDEO. Se apropie 10 august, jandarmii au prins poftă de gazare. Bărbat omorât de spray-ul pulverizat în față de aproape

Și Timișoara se pregătește să aibă primar neamț! La 36 de ani, Dominic Fritz a fost desemnat candidatul USR, partid care a dominat alegerile din 26 mai

VIDEO. Arma secretă a PSD la prezidențiale: „blonda lui Voiculescu”. Inspirat de Băsescu, mogulul Antenei 3 încearcă s-o impună drept candidat unic al frontului anti-Iohannis

1 COMENTARIU

  1. Nesimtitu’ asta despre care scrieti și mulți , mulți alții ca el , o sa se lepede România și speram din tot sufletul ca fe la anul noua guvernare sa le taie macaroana la băieții ăștia. Ei sunt auotorii morali ai decăderii economice a României din care nu ne vom reseta decât in 20/25 ani din păcate!!!
    Obligatoriu o lege , ai lucrat la sta și ești pensionar și vrei sa mai lucrezi te duci frumușel la privat DAR NU LA STAT NU CUM AU ZIS CEI DE LA CCR CA ESTE ANTICONSTITUȚIONAL , AS ÎL AU PE BATRANU ‘ DE 77 ANI VALER DIRNEANU CARE O PENSIE ATENȚIE DE ZECI DE MII NESIMȚITA ȘI MAI RIDICA SALARIU KUNAR DE LA CCR. NESIMȚITUL !!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here