Diaspora nu uită 10 august. „Cerem pedepsirea vinovaților! Și nu uitați: toată lumea la vot!” Duminică, protest comun Diaspora Milano – Diaspora Padova

1
10384

Diaspora Milano şi Diaspora Padova, două dintre grupurile civice cele mai active ale românilor din afara granițelor, organizează împreună un protest la Padova, duminică, 10 februarie, la 6 luni de la Protestul Diasporei din 10 august (Piața Victoriei), înăbușit prin intervenția represivă a Jandarmeriei.

Cele două organizații civice, care au avut zeci de membri prezenți la Bucureşti pe 10 august, cer grăbirea procesului de aflare a adevărului şi pedepsirea vinovaților pentru violențele cărora le-au căzut victime zeci de mii de persoane nevinovate.

Un alt mesaj al celor două grupuri este acela de mobilizare a cetățenilor din diaspora pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Organizatorii precizează, în descrierea evenimentului de pe Facebook, că toată activitatea lor de doi ani din stradă a avut un singur scop: „tragerea unui semnal de alarmă asupra toxicității acestei coaliții de infractori şi necesitatea ca oamenii să conştientizeze importanța participării la vot”.

Şase luni de la gazare

În data de 10 august 2018, „Mitingul Diasporei” a fost înăbuşit cu violență de guvernul de la Bucureşti. Vinovații nu au plătit încă pentru măcelul pe care l-au provocat. „Au rămas ascunşi în spatele sistemului corupt care îi apără, dar nu se vor putea ascunde pe vecie de setea noastră de dreptate!”, comunică reprezentanții diasporei.

„Şi nu uitați, dragi români: pe 26 mai au loc alegerile europarlamentare! Noi, grupurile civice care protestăm de peste doi ani în stradă, am încercat să stopăm încercările guvernării PSD-ALDE de a distruge statul de drept. Este momentul ca să ne decidem singuri viitorul şi vom începe curățirea clasei politice începând cu 26 mai 2019, la europarlamentare!”

„Grupurile Diaspora Padova şi Diaspora Milano, ai căror membri au fost prezenți la Bucureşti în data de 10 august, vor continua să lupte pentru aflarea adevărului. Vă aşteptăm pe 10 februarie 2019 la Padova, între orele 15.30-18.00, în Piazza Prato Della Vale!”

Grupul Diaspora Milano se va deplasa cu maşinile membrilor săi, în dimineața zilei de 10 februarie, de la ora 9.00, conform organizatorilor. Distanța dintre cele două oraşe din nordul Italiei este de aproximativ 300 de kilometri.

1 COMENTARIU

  1. Nici noi, cei care suntem în țară, nu uităm ,,10 AUGUST” !
    Eu am rămas fără miros și fără gust. Nu mai simt arome, doar gusturile de bază: dulce, sărat, acru, amar, iute.
    VINOVAȚII SĂ PLĂTEASCĂ !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here