Onoarea nereperată a bibicilor olteni. Îl rad pe Popa’s pentru o vorbă tâmpă, dar se scaldă în onoare cu Năstase Coruptul

0
2915
Doi PSD-iști cu prințipuri, carevasăzică: Mihail Genoiu și Lucian Dindirică

Pamflet de VLADIMIR MUNTEANU

Primarul PSD al Craiovei, onorabilul domn Mihail Genoiu, anunța zilele trecute, pe o rețea de socializare, scrufulos la datorie, că „în calitate de primar al municipiului Craiova, susțin inițiativa consilierilor PSD și a craiovenilor care au dezavuat în mediul online gestul dezonorant (al lui Ștefan Popa Popa’s) și au cerut insistent retragerea titlului de Cetățean de Onoare conferit domnului Ștefan Popa Popa’s în anul 2005. Pe această cale, țin să-i reamintesc domnului Ștefan Popa Popa’s că orașul Craiova a reprezentat, de-a lungul anilor, un punct de referință în făurirea României” ș.c.l., ș.c.l.

Atinși la obrazul subțire de zisa caricaturistului cum că „din Oltenia, numai ciurucuri au venit la Timișoara”, câțiva onorabili domni consilieri ai urbei craiovene, colegi de PSD cu onor domn’ primar, s-au repezit la gâtlejul conașului Popa Popa’s și, strigând „Săriți, ultragiu, mon cher!”, au depus la Consiliul Local Craiova o scrisorică prin care cer retragerea titlului de Cetățean de Onoare conferit lui Popa’s în urmă cu aproximativ 14 ani.

Carevasăzică, în „punctul de referință” al istoriei naționale, pe numele său Craiova, onoarea e până aici, la „ciurucuri”, mă-nțelegi, bibicule, onor politicienii de vază ai urbei oltene nu permit, să fie limpede, mă rog, să vorbești necuviincios despre admirabila, sublima, scumpa lor Oltenie și despre genialii olteni care o populează.

Adică, ce sunt ei, oltenii? – s-ar întreba Nenea Iancu, dacă ar trăi în vremurile noastre… Niște vagabonți de pe uliță? Nu… Zavragii? Nu… Căuzași? Nu… Ciurucuri? Nici atât, și nu permit! Dumnealor sunt cetățeni de vază, onorabili, ai patriei noastre, și invențiunile antipatriotice ale unui neica Popa’s nu pot ca să fie acceptate, mă-nțelegi! Este peste putință pentru onorabilii stâlpi ai vieții politice din urbea Craiovei să permită așa ziceri ca de mangafa!

Măi, Popa’s, ăștia nu-s olteni!

Mult prea onorabilul Adrian Năstase

Dar să nu care cumva să credem că onorabilii domni care slujesc patria și Oltenia din comodele scaune de primar și consilieri ai Craiovei ar fi niște suflete insensibile, care pedepsesc fără tresărire orice mojicie la adresa scumpei lor așezări, și astfel acești stimabili domni s-ar arăta incapabili să acorde creștineasca iertare.

Nicicum așa o grozăvie! Dimpotrivă, aveți puțintică răbdare și veți afla că onor politicienii PSD din urbea Craiovei strigă, în glas cu strămoșii, de la Traian, cu Decebal și Mihai Viteazul: adică dacă o cer interesele partidului, fie, se iartă orice cădere de la onoare, pentru că, nu-i așa, de la partidul întreg atârnă binele țării și deci și binele Olteniei, iar de la binele Olteniei atârnă și binele lor, al onor politicienilor!

Iertată este deci, de către onor politicienii PSD din glorioasa Cetate a Băniei, căderea de la onoare a mult iubitului, stimabilului, onorabilul domn Adrian Năstase, actual Cetățean de Onoare al Craiovei, deși la regulament scrie că nu ar mai fi cu putință o asemenea onoare. Căci, deh, dintr-o nefericită întâmplare și prin răutatea acestei lumi, a ajuns să facă pușcărie tocmai dumnealui, un om endependent, care a făcut atâtea servicii partidului, Craiovei, țării și chiar și unora dintre onorabilii domni consilieri ai urbei craiovene.

Muică, das ist der Korupt!

Scrisorică de la Dindirică

Pot fi dușmani ai liniștii onorabilului Adrian Năstase domnii onor consilieri craioveni care s-au repezit la semnat scrisorica împotriva lui Popa Popa’s și pe care, pac, au trimis-o repede la Consiliu, să-i retragă cetățenia de onoare la mangafaua care zice de olteni că sunt ciurucuri? Păi, nu, nu pot să fie așa dușmani, când ei sunt amici, ba chiar amici buni, dacă privim măcar la cine dă prima semnătură pe scrisorică, adică la onorabilul domn consilier Lucian Dindirică, îndemânatic amfitrion al prelegerilor minunate despre fel de fel de marafeturi politice dăruite generos de stimabilul domn Adrian Năstase locuitorilor urbei craiovene de la tribuna Bibliotecii Județene.

Ce dacă onor venerabilul domn Adrian Năstase a făcut pușcărie pentru corupțiune, domnilor? Cum să-i răpești acestui minunat coleg cetățenia de onoare a Craiovei, când nimeni din partid n-a găsit la omul ăsta măcar atâtica rău, nici urmă de viciu?

Concluziunea, stimabililor, concluziunea!

În concluziune, stimabililor cititori, în glorioasa, admirabila, sublima Cetate a Băniei, onoarea de oltean a fost salvată. Suntem fericiți! Iată, în ciuda atâtor trădări, a împrejurărilor politice ca acelea prin care trece patria noastră și mai ales partidul, care împrejurări au fost de natură să hotărască o mișcare generală, de a ajuns PSD să o numească pe tanti Viorica candidat la cea mai înaltă funcție în stat, iată, zic, onoarea Olteniei a fost salvată!

Politicienii olteni din PSD au luptat și întreaga Oltenie a progresat: ieri – obscuritatea ironiei de caricaturist, azi – lumina onoarei de fost pușcăriaș. Ieri – ciurucurile migratoare din Oltenia, azi – surplusul de calitate morală dăruit Craiovei de un fost politician corupt. Ieri – întristarea pentru onoarea nereperată a Craiovei, azi – veselia că stimabilul Adrian Năstase este cel dintâi cetățean de onoare al unei urbe plină de onorabili.

Iată avantajele istețimii de oltean! Iată binefacerile unui sistem constituțional în care fațada onorabilă e mai presus de orice, chiar și de adevăr!

Trăiască ai noștri!

Alte comentarii de VLADIMIR MUNTEANU:

* PSD Craiova + LOV = LOVE… și nu prea

14 iulie – Celebrarea Revoluției Franceze din 1789. Adevăruri incomode

Tancurile lui Trump și ipocrizia contestatarilor „pacifiști”

Diplomatul ex-comunist Teodor Meleșcanu – fantoma care bântuie relațiile externe ale României

Patriarhia Română îi condamnă definitiv pe Sfinții Închisorilor comuniste la veșnică detenție în arhivele Istoriei

Papa Francisc în România – o vizită istorică și o palmă peste obrazul ierarhilor BOR

Claudiu Manda – un habarnist populist, candidat PSD la europarlamentare (Pamflet)

PSD izolat în UE, Dragnea părăsit de amicii din Justiție. Începutul sfârșitului pentru dictatura lui Daddy?

x

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.