Atacul din 10 august a rupt lanţul de iubire Dăncilă-Dragnea-Carmen Dan. Acum, vinovaţii pentru represiune, cu nume şi prenume!

0
3102
Cei trei care au ştiut tot!

Carmen Dan, ministrul de Interne,  şi-a depus demisia şi a anunţat că pleacă de la şefia MAI „cu fruntea sus”. După anunţul său, a venit imediat şi contra lui Dăncilă. Ruptura dintre cele două bune tovarăşe şi vecine de la Videle, din echipa lui Liviu Dragnea, are mare legătură cu represiunea din 10 august. 

„Înţeleg că nu intră în discuţie niciun criteriu de neperformanţă. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuţie şi referitoare la presiunea străzii. Nu ne-a deranjat până acum, acum deranjează. Mă aştept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoţionată decât în măsura în care am investit în acest minister şi sper să rămână în topul încrederii ministerul de interne. Plec cu fruntea sus din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”, a declarat Carmen Dan, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD,  citată de Mediafax.

O va înlocui din câte se pare Nicolae Moga, senator PSD de Constanţa în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 şi 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului în Biroul Permanent.

Dăncilă: „E dezinformată”

Viorica Dăncilă a declarat, luni, referitor la afirmaţiile ministrului demisionar de Interne Carmen Dan, potrivit cărora motivele pentru care i s-a cerut demisia sunt unele politice, că aceasta este dezinformată şi că PSD nu va ceda niciodată presiunilor preşedintelui.

Doamna Carmen Dan cred că este dezinformată dacă a făcut această afirmaţie. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor preşedintelui. Intrăm într-o campanie împotriva preşedintelui Iohannis, deci în niciun caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai PSD nu au învătat nimic şi au crezut că dacă vor ieşi în spaţiul public înainte de a se exprima în forurile statutare îi va aprecia cineva. Am cerut fiecărui coleg, colege, ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii e mai mare. Nu este singura remaniere. O să vă spun după ce am votul în forul statutar”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Represiunea din 10 august, cheia rupturii

Ruptura Dăncilă-Carmen Dan este una epică. Seamănă cu o „păruială” marca Videle, specifică României izolate de lume, unde oamenii trăiesc în bula lor locală, cu mize mici devenite sursă de război total din senin.

Dăncilă şi Carmen Dan sunt „creaţiile” lui Liviu Dragnea pe linie PSD Teleorman. Au fost promovate de fostul lider al partidului pe criterii doar de el ştiute, dar a devenit clar pentru oricine că motivul principal a fost slugărnicia extremă.

Carmen Dan şi Dăncilă au fost atât de apropiate şi servile cauzei politice de mărire a lui Dragnea încât şi-au luat apartamente vecine, în acelaşi bloc, la Videle. Echipa lor strunită cu mână forte de Liviu Dragnea le-a adus doar avantaje. Au ocupat, treptat, funcţii din ce în ce mai importante, până în vârful statului şi chiar în Parlamentul European.

S-a rupt lanţul de iubire

Dar istoria comună a celor două bune tovarăşe de odinioară s-a rupt dintr-o dată. Ce anume a produs acest conflict?

În primul rând, dispariţia din peisaj a mentorului. Liviu Dragnea a fost condamnat şi a ajuns după gratii. În absenţa lui, ca în zicala „când pisica nu-i acasă, şoarecii joacă pe masă”, a început bătălia orgoliilor dictată de interese personale diferite.

Apoi, e vorba de mai mult. Inclusiv de felul în care îţi salvezi pielea odată ce ai ajuns prea departe cu deciziile care schimbă vieţi. Ambele sunt implicate în represiunea din 10 august 2018, soldată cu mii de victime, pentru care încă n-a răspuns nimeni.

Dăncilă era prim-ministru în momentul măcelului, Carmen Dan – ministru de Interne. Amândouă au răspundere pentru atacul la adresa populaţiei civile investigat şi de ONU. Dar tot ambele şi-au luat atunci concediu. Era însă o formă de acoperire legală, care să le salveze de răspundere pentru violenţele din Piaţa Victoriei.

Există totuşi o diferenţă: Dăncilă nu a fost prezentă fizic în zona de atac la adresa civililor, Carmen Dan a fost. Ba chiar, potrivit unor mărturii, a coordonat măcelul. Acesta ar fi fost şi motivul pentru care a secretizat multe documente ce-ar fi incriminat-o direct pe ea şi pe cei care au dat ordinele de atac.

Din acest motiv, deşi Dăncilă era oficial şefa lui Carmen Dan, aceasta din urmă a avut clar o implicare directă în acţiunea din Piaţa Victoriei prin faptul că a venit „din concediu” chiar în sediul Internelor, de unde a supravegheat totul.

Scapă Dăncilă, intră Carmen Dan la apă?

Cucoş (în stânga lui Carmen Dan), şeful Jandarmeriei în momentul atacului din 10 august

Ruptura dintre cele două „dive” de la Videle de odinioară are mare legătură cu lămurirea implicării fiecăreia în 10 august. Şi, mai departe, poate clarifica implicarea directă a lui Liviu Dragnea în toată operaţiunea.

Multe informaţii de acum un an vorbeau despre un plan pregătit de Dragnea la Scroviştea, pe care Carmen Dan şi şefii Jandarmeriei ar fi trebuit să-l ducă la capăt. Dispariţia lui Carmen Dan de la butoane permite procurorilor să facă lumină rapid în acest caz de o gravitate extremă, care a adus România în cea mai proastă poziţie posibilă din ultimii 20 de ani.

Desecretizarea documentelor de la MAI trebuie să fie misiune de gradul zero, dacă Dăncilă vrea cu adevărat să arate opiniei publice că n-a avut nicio legătură cu represiunea faţă de o populaţie civilă de mărimea oraşului Piteşti. Şi probabil că aşa a şi fost. Dragnea şi Carmen Dan au luat-o „de proastă” atunci, ştiind că e pusă în funcţie ca marionetă incapabilă de se opună unei grozăvii de acea magnitudine. Şi Dăncilă nu s-a opus.

Vinovaţii, cu nume şi prenume

Ulterior, a realizat gravitatea evenimentului şi a aşteptat momentul pentru a se elibera. Plecarea lui Carmen Dan de la MAI poate fi salvarea lui Dăncilă, dar şi răzbunarea acelei Românii paşnice, atacate criminal în 10 august, care aşteaptă de un an vinovaţii într-un caz mai simplu decât orice altă anchetă penală.

Oameni cu funcţii au dat ordine de masacrare a civililor paşnici, iar jandarmii au executat acele ordine ilegale. TOŢI cei vinovaţi sunt foarte SIMPLU de identificat. Ce-a lipsit până acum pentru aşa ceva a fost libertatea de investigaţie, blocată de Liviu Dragnea şi Carmen Dan. Cei doi nu mai au nicio putere de a influenţa ancheta.

Opinia publică aşteaptă acum vinovaţii! Cu nume şi prenume.

CITIŢI ŞI:

* Am gazat-o pe Carmen Dan!

* EXPLOZIV. Dragnea şi Carmen Dan au ştiut TOT despre masacrul din 10 august! Mărturia unui om din interior

* Cum a organizat PSD represiunea din 10 august. Prima confirmare publică!

* Dosarul „10 august”: noile acuzații aduse de procurori îi vizează pe Carmen Dan și Liviu Dragnea!

* Dosarul „10 august”: procurorii anchetează diversiunea „Springtime” și intoxicarea „jandarmerița moartă”

* Se strânge lațul pentru „găzarii” din 10 august! Anchetă extinsă, audieri intense la vârful Jandarmeriei, noi capete de acuzare

* Dragnea și Carmen Dan și-au dat foc la valiză! Bădulescu are un motiv în plus să spună cum au dirijat ei represiunea din 10 august

* Au apărut „jandarmii #Rezist”! Protestatarii au găsit soluţia pentru a se proteja de gazări ca în 10 august. „E costum de pe OLX”

* Krichbaum: „Ministrul dvs. de Interne compară protestele din 10 august cu cele din Franța. Complet greșit! Complet strâmb!”

* Cine gazează ancheta penală din 10 august? Carmen Dan nici usturoi n-a mâncat…

* Diaspora nu uită 10 august. „Cerem pedepsirea vinovaților! Și nu uitați: toată lumea la vot!” Duminică, protest comun Diaspora Milano – Diaspora Padova

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here