miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvăluiriMinciunile unui primar din cauza căruia a murit un om. A paralizat...

Minciunile unui primar din cauza căruia a murit un om. A paralizat Salvamontul, a transformat o Skoda Berlina în Nissan Patrol!

-

Moartea unui turist de 68 de ani, din Deva, a expus public cinismul și caracterul abject al primarului din orașul maramureșean Borșa. Deși aflat în culpă evidentă, Sorin Ioan Timiș (PSD) încearcă să dea vina pe cei care i-au sechestrat LEGAL trei mașini. Numai că niciuna dintre ele nu era utilizată de Salvamont.

Nenorocirea s-a întâmplat vineri, 20 iulie. Unui cetățean de 68 de ani, din Deva, aflat în drumeție în Munții Rodnei, i s-a făcut rău. Bărbatul făcuse un atac de cord. Soția sa a sunat la numărul de urgență 112, de unde a fost direcționată spre Salvamont Borșa. Numai că salvamontiștii nu aveau la dispoziție nicio mașină utilizabilă. Singura care a pornit spre victimă s-a stricat pe drum, fiind un hârb cu care nu poți urca muntele.

Salvamont Borșa este un serviciu al Primăriei Borșa. Responsabilă pentru starea catastrofală a dotării salvamontiștilor este Primăria condusă de Sorin Ioan Timiș. Numai că, în loc să-și asume tragedia, primarul și clica sau au declanșat o amplă operațiune de intoxicare a opiniei publice. Principala minciună rostogolită: Salvamont Borșa n-a putut interveni pentru că toate mașinile sale fuseseră sechestrate cu o zi înainte de Asociația Composesorală Borșa!

- Advertisement -

În realitate, Composesoratul nu sechestrase nicio mașină folosită de Salvamont, ci trei mașini folosite doar de Primărie. Niciuna nu era mașină de teren, deci nu putea interveni în munți, spre cota 1900.

Dar chiar dacă ar fi fost sechestrate mașini ale Primăriei folosite de Salvamont, vinovat nu era Composesoratul, ci Primăria! Sechestrul era pus pe baza unei sentințe judecătorești definitive, cu decizie de executare, din cauza datoriilor Primăriei față de Composesorat. Obligația primarului și a Consiliului Local (dominat de PSD) era aceea de a găsi alte soluții pentru a dota Salvamontul cu mașini de intervenție. N-au făcut nimic în acest sens, doar și-au mărit salariile până la cote scandaloase.

Minciunile șefului Salvamont Borșa, omul de casă al primarului

Pentru a vedea dimensiunile dezinformării practicate de clica primarului Sorin Ioan Timiș, să urmărim cum a prezentat situația un site care face interesele PSD-ului local, emaramures.ro. Precizare: personajul care dă explicații (mincinoase) este Ioan Timiș, șeful Salvamont Borșa, om de bază din anturajul primarului.

- Advertisement -

Sublinierile cu roșu sunt cele mai flagrante minciuni spuse de Ioan Timiș și de autorul „articolului”.

Echipa Salvamont Borșa este condusă de un mare mincinos: Ioan Timiș. Acesta face jocurile murdare ale primarului Sorin Ioan Timiș

„«Haideți, că moare! Haideți, că moare!», a fost mesajul disperat pe care l-au primit în această dimineață, la ora 10.30, salvamontiștii borșeni. Venea de la soția unui turist de 68 de ani din Deva, Hunedoara, care se afla în concediu la Borșa, în drumeție în zona Pietrosul. Bărbatul a suferit un atac de cord, iar soția lui a sunat să ceară ajutor.

Salvamontiștii borșeni s-au mobilizat în cel mai scurt timp pentru a-i da primul ajutor, asta în timp ce paramedicul care vorbea cu femeia la telefon o instruia ce să facă pentru a-i acorda victimei primul ajutor.

«Am solicitat prima dată intervenția unui elicopter, pentru a ajunge mai repede, dar nici la Târgu Mureș și nici la Arad nu era disponibil», spune Ioan Timiș, șeful Salvamont Borșa.

Salvatorii au decis să plece pe munte însoțiți de doi asistenți de la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Recuperare Borșa, numai că s-au văzut în imposibilitatea fizică de a face acest lucru. Mașina special echipată pentru astfel de intervenții, un SUV 4×4 cu care ar fi ajuns în scurt timp la victimă, este sechestrată de joi, 18 iulie 2019, de către executorul judecătoresc în dosarul în care Composesoratul Borșa solicită retrocedarea a 17.000 de hectare de pădure.

«Ieri a venit executorul judecătoresc Radu Cătălin Amișculesei, însoțit de avocatul Bogdan Tudor, Mihali Matei, președintele Composesoratului Borșa, și fostul viceprimar de Vișeu, Adi Filip. Au venit la primărie și au pus sechestru pe mai multe bunuri, printre care și pe mașina Salvamontului. Aceasta și încă un autoturism au fost luate efectiv pe sus și duse în curte la Matei Mihali», a explicat Ioan Timiș de la Salvamont.

Folosindu-se de o mașină care ar fi trebuit casată de multă vreme, salvamontiștii și cei doi asistenți au urcat pe munte, dar mașina a cedat, fiind obligați să o ia la picior pentru a ajunge la pacientul aflat în stare din ce în ce mai gravă. Au avut de urcat mai bine de trei kilometri pe jos cu tot cu echipamentul aferent, astfel că au ajuns la două ore după solicitare.

«Am fi ajuns la victimă cu o oră și jumătate mai repede dacă am fi avut mașină. După o oră de resuscitare, a fost declarat decesul», a punctat Timiș.

Acest incident este consecința orgoliului și a inconștienței unui personaj care «calcă peste cadavre» la propriu pentru a-și atinge scopul. Oare cum se va uita Matei Mihali în ochii văduvei? Orice alte comentarii sunt inutile…”

Aceasta este mașină care s-a stricat în misiunea de salvare. Vi se pare că ar fi un SUV 4×4?

Nissan Patrol era o Skoda Berlina!

În realitate, nicio mașină a Salvamont nu a fost sechestrată de Composesorat! Mai mult: nicio mașină sechestrată nu este „mașină special echipată pentru astfel de intervenții, un SUV 4×4 cu care ar fi ajuns în scurt timp la victimă”.

Cele trei mașini sechestrate nu au treabă cu Salvamontul și sunt: MM 14 UAT, MM 09 PRB. MM 14 SPC. Într-un dialog pe Facebook cu administratorul paginii „Atac la Cenzura”, primarul Sorin Ioan Timiș a spus că mașina care ar fi trebuit să fie folosită de Salvamont pentru a urca la cota 1900, dacă nu ar fi fost sechestrată, este prima dintre cele trei, are numărul MM 14 UAT și este un Nissan Patrol, deci mașină de teren. În realitate, mașina cu numărul MM 14 UAT (aflată, într-adevăr, sub sechestru) este o Skoda Berlina! Cu o asemenea mașină nu poți urca la cota 1900, pentru a salva viața unui om.

Cele trei mașini sechestrate. Printre ele, niciun Nissan Patrol!

Explicații complete pe pagina „Atac la Cenzura”

„Josnic! Primarul din Borșa manipulează folosindu-se de moartea unui om.

Un turist a făcut ieri stop cardio-respirator la 100 de metri de stația meteo Borșa. Într-un mod josnic, primarul din Borșa și șeful Salvamont Borșa s-au folosit de moartea unui om pentru a manipula, prin intermediul media, opinia publică. Scopul era de a întoarce locuitorii orașului, în principal, împotriva acțiunii de executare silită pornită împotriva Primăriei, joi, în baza unei hotărâri a instanței.

Primarul și șeful Salvamont Borșa au spus în intervențiile din media că victima ar fi putut trăi dacă jeep-ul Primăriei, pe care-l folosește serviciul de intervenție, nu ar fi fost pus sub sechestru înainte cu o zi.

Cele trei mașini sechestrate, menționate în procesul-verbal

Cei doi mint într-un mod josnic. Vă prezint dovezile. În baza procesului-verbal de sechestru, semnat de reprezentantul Primăriei, au fost sechestrate 3 mașini care au numerele de înmatriculare: MM 14 UAT, MM 09 PRB, MM 14 SPC. Toate cele trei mașini au fost luate și duse în curte la președintele Composesoratului Borșa. Doar acestea au fost puse sub sechestru, celelalte nefiind găsite.

Astăzi, după apariția informației că omul a murit și ca urmare a intervenției târzii din cauza sechestrului mașinii, am avut un dialog, scris, cu primarul orașului Borșa, Sorin Ioan Timiș. L-am intrebat pe primar numărul, marca și tipul mașinii sechestrate care trebuia să fie folosită pentru a urca la cota 1900. Răspunsul primarului a fost că mașina are numărul MM 14 UAT, marca NISSAN PATROL!!!

Mașina cu numărul MM 14 UAT este sub sechestru, dar nu este nici într-un caz un Nissan Patrol. Nu este sub sechestru nicio mașină Nissan, nici măcar vreuna de teren. Mașina cu numărul indicat de primar este o SKODA BERLINA. Cu o astfel de mașină nu urci până la cota 1900. Ca să înțelegeți, cei care nu ați fost în zonă, despre ce relief vorbim, vă spun că de la Mânăstirea Prislop, care este situată pe DN 18, până la locul iî care era victima sunt 5 kilometri. Un jeep foarte bine echipat îi parcurge cam în 30-35 de minute.

Îi intreb pe primar și pe șeful Salvamont: unde era mașina cu care trebuiau să facă intervenția? Este inadmisibil ca un primar să mintă folosind tragedia unei familii!”

Răspunsul mincinos al primarului Sorin Ioan Timiș

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

* Scriitorul bătut de ceafa-lată: „Nu mai vreau să lupt pentru această țară. Am obosit”. Agresorul zice că scriitorul l-a bătut pe el!

Cuc, DEMISIA! N-a „ciripit” nimic despre o şpagă de 500.000 de euro de care a aflat chiar în biroul său!

Ce-au căutat în paradisul Azore ex-premierul Grindeanu şi o fostă Miss Buzău?

Impostori din tată-n fiu. „Generalul Izmană” și-a angajat beizadeaua pe ascuns la Ministerul Agriculturii „ca să se maturizeze”

Mutarea-surpriză a lui Ludovic Orban cu Rareş Bogdan la vârful PNL

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

EXCLUSIV. Prima fotografie a Sorinei în America. Și primul mesaj al părinților ei, din New York: „Acum, Sorina e cetățean american!”

Smiorcăieli penibile la Propaganda TV, după plecarea Sorinei în America. Noi scenarii demente ale familiei Șărămăt

Sorina a plecat în America la exact o lună de când a fost luată de la familia Șărămăt. Marii învingători, marii învinși

DOCUMENT. În plângerea la DIICOT, asistenta maternală a Sorinei îi acuza pe soții Săcărin că sunt traficanți de minori și de organe!

VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

VIDEO. Se apropie 10 august, jandarmii au prins poftă de gazare. Bărbat omorât de spray-ul pulverizat în față de aproape

Surpriză de la NASA, după 50 de ani: prima poză în care i se vede fața lui Neil Armstrong în timp ce pășea pe Lună

Și Timișoara se pregătește să aibă primar neamț! La 36 de ani, Dominic Fritz a fost desemnat candidatul USR, partid care a dominat alegerile din 26 mai

VIDEO. Arma secretă a PSD la prezidențiale: „blonda lui Voiculescu”. Inspirat de Băsescu, mogulul Antenei 3 încearcă s-o impună drept candidat unic al frontului anti-Iohannis

Prăpădul pe care îl va provoca Legea pensiilor: „Deficitul va ajunge lejer la 5,4%, în 2021”

* A doua Românie creşte în Diaspora! Peste 600.000 de copii născuţi în familii emigrate în Europa

Propunerea nerușinată a lui Tăriceanu: Ramona Mănescu. O individă lacomă, care se scaldă în lux pe bani publici, nu are ce căuta în Guvern!

Propunerea PSD la Interne este o nouă mizerie! Senatorul Moga: revoluționar-impostor, omul „Mafiei lui Mazăre”, el însuși mafiot

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Am gazat-o pe Carmen Dan!

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Spui PSD și-ți vine să borăști! E cea mai abjectă adunătură de hoți, mincinoși, analfabeți și jefuitori lacomi până dincolo de patologic pe care a văzut-o vreodată România. Întreaga gașcă de mizerabili ar trebui adunată și aruncată în cea mai adâncă ocnă. Pe viață. Până crapă toți, doar cu pâine și apă. Sunt și trădători de țară, nemernicii, prin faptul că împing România spre înapoiere și ruină, vânzând-o pe nimic doar ca să-și umple ei conturile. Sper să fie măturați cu totul la toate alegerile la care vor participa. Dăncila proastă este foarte nimerită ca lider al partidului (adunăturii, de fapt). Nici că se potrivea o ironie mai dură și mai amară, cu Dăncila păsatorind dispariția acestei clici de pe scena poltică. Pesedeilor, știți cât veți obține la toate alegerile viitoare? Cel mult 2-3%. Atât. Și luav-ar naiba pe toți!

  2. Din ce stiu, sunt multe abateri de la lege in acel frumos oras turistic. Mai acu ceva timp, un individ de genul primar/prefect a vrut sa vaneze sus, la Iezer, dar un clujean l-a vazut si i-a reprosat acest lucru. Alesul insa a gasit cu cadere sa il atace cu arma si sa il ameninte ca poate fi si el in catarea armei…

    Asadar, Borsa, raiul infractorilor de cea mai joasa speta ! Sper ca si populatia sa fie mai putin indulgenta cu ei. Ca si fapt divers, in Borsa incurci traficul daca mergi cu 60-70km/h. Nu mai zic de 50.

  3. Vine si DNA dar numai cind cade PSD , pina atunci are imunitate diplomatica.,trebuie sa vina ,primarul timis sorin de borsa are prieteni carora nu lea inregistrat in primarie hotelul,sala de nunti, nu le ia impozit , nici la un politist din borsa care are sala de sport de culturism , e inutil turismul in borsa ,nu aduce venit populatiei ci doar primarului si voturi tot lui , utu fonta se inscrie pe terenurile oamenilor si nu plateste nici el impozit , aici este ceea mai mare mafie din UE .

  4. Asta trimite politisti comunitari la taiat de lemne in padure,si in patrulare vezi doar 2,are firma roxi si de acolo vinde la prețuri umflate materiale pentru ceea ce se face in Borsa,este cel mai Hoț primar din romania ,si DNA nu mai vine ,are frica sa acționeze in Borsa!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -