Dosarul „10 august”: noile acuzații aduse de procurori îi vizează pe Carmen Dan și Liviu Dragnea!

2
6239
Carmen Dan, Liviu Dragnea, PSD
Carmen Dan şi Liviu Dragnea, coordonatorii urgiei din 10 august

Extinderea cercetării penale în dosarul represiunii din 10 august 2018, din Piața Victoriei, vizează faptele comise de ministrul de Interne, Carmen Dan, și de președintele PSD, Liviu Dragnea, dezvăluie surse apropiate anchetei.

Cele două noi capete de acuzare stabilite de procurorii militari – complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participare improprie la purtare abuzivă – fac posibilă punerea sub acuzare a acestora, atunci când ancheta va trece de la faza in rem la faza in personam.

Procurorii au ajuns la Carmen Dragnea și Liviu Dragnea în urma audierii unor suspecți și a unor martori-cheie din dosarul represiunii. Există informații clare că ministrul de Interne a dat ordine de reprimare în forță a manifestanților pașnici.

De asemenea, există indicii că ministrul Carmen Dan s-a sfătuit permanent, în acele zile, cu șeful ei pe linie de partid, Liviu Dragnea. Mai mult, Dragnea a instigat-o la acțiunea în forță, la intimidare, împotriva protestatarilor.

Procurorii au stabilit că faptele respective se încadrează la complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participare improprie la purtare abuzivă, infracțiuni prevăzute de Codul Penal (inclusiv în cel mutilat de PSD-ALDE!).

Trei jandarmi și un secretar de stat

Joi, 2 mai, patru personaje-cheie au fost reaudiate de procurorii militari, fiindu-le comunicată extinderea anchetei pentru represiunea din 10 august, cu două noi capete de acuzare. Trei dintre ei, Cătălin Sindile, Sebastian Cucoş și Laurenţiu Cazan, sunt șefi ai Jandarmeriei, iar unul, Mihai Dan Chirică, a fost implicat în represiune în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul de Interne, „mâna dreaptă” a ministrului Carmen Dan.

Vineri, 3 mai, un comunicat al Parchetului General a confirmat ofensiva procurorilor. Comunicatul precizează noile capete de acuzare: complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participare improprie la purtare abuzivă.

Prin noile capete de acuzate, ancheta se îndreaptă cu viteză spre decidenții politici ai represiunii: Carmen Dan și Liviu Dragnea.

2 COMENTARII

  1. Bine ar fi sa fie dus la bun sfarsit acest dosar in mod coerent si corect, fara minciuni si falsificari de probe. Daca s-ar face dreptate manifestantilor, multa lume ar incepe sa respecte justitia din Romania si un val de entuziasm ar improspata moralul oamenilor. Altfel, totul e coclit si retrograd, pregatitor de dictatura si mizerie morala!

  2. Bogdan Licu, vom merge SRI mai departe cu dosarul 10 August 2018. Aşa a ordonat Palatul Buckingam, departe de a dori viril acum moartea sau numai penitenta unui diplomat. A distruge cu forța demnă de Hercule vâna sănătoasă a dacilor mei nu este de acceptat. Posibilități pentru țiganii PSD nu mai sunt. Timpul lor a trecut azi. Masa şi casa aparțin de aici încolo doar poporului dac din Dacia Superior. Nimeni nu are nevoie de țigani. Suntem educați. Am renunțat la social. Cine dorește să muncească are loc de muncă la sat sau oraş. Sigur, locurile de muncă nu sunt pentru leneși. Munca ne duce înainte.

    Vizibil sau nu ne facem bine. Vâslim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here