marți, februarie 27, 2024
AcasăMainVIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A...

VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

-

Dinspre Sorina, numai vești bune! Fetița de 8 ani și 3 luni s-a obișnuit cu părinții săi adoptivi și abia așteaptă să plece în SUA, la New York. La 25 de zile de când a fost luată de la familia Șărămăt din Baia de Aramă, Sorina are deja altă perspectivă: vrea să se facă avocată.

Imaginile video pe care vi le prezentăm arată o fetiță veselă, optimistă, tonică, o copilă care a scăpat de spaimele induse până de curând de familia asistentei maternale Mariana Șărămăt. Sorinei nu-i mai e teamă că va fi tranșată pentru a i se lua organele. Între timp, s-a lămurit că părinții ei adoptivi sunt oameni de treabă, care-i vor binele și care au alte posibilități pentru a o ajuta în viață.

Cele 25 de zile care au trecut de la preluarea Sorinei au demonstrat că soții Săcărin au avut tactul necesar pentru a o scoate pe fetiță din starea de traumă psihică în care o adusese familia Șărămăt din Baia de Aramă. Cel mai greu examen pentru Ramona și Gabriel Săcărin a fost să câștige încrederea Sorinei. Au reușit cu brio. Experiența lor de viață, calitatea umană și nivelul lor de pregătire i-au ajutat în acest sens.

- Advertisement -

La aproape o lună de când a fost extrasă din casa asistentei maternale, Sorina a fost intervievată de mama ei adoptivă, Ramona Săcărin. Dialogul este simpatic și lămuritor. Fetița are un tonus excelent și dorințe clare. Scoasă de sub influența nefastă a familiei Șărămăt, Sorina vede lumea altfel. Americanii nu mai sunt „oameni foarte răi”, iar America nu mai e „o țară urâtă”.

VIDEO: Cum răspunde Sorina întrebărilor puse de mama sa

Dialogul mamă – fiică

Ramona Săcărin: Vreau să știu ce vreți să vă faceți când veți fi mare.

- Advertisement -

Sorina Săcărin: Avocată.

Ramona Săcărin: Vaaai! Mă bucur foarte tare. Vreți să ajutați oamenii… oamenii mari sau copiii? Ce fel de…

Sorina Săcărin: Copiii și oamenii.

Ramona Săcărin: Și oamenii… Și dumneavoastră acuma, când veți pleca, veți pleca în ce țară?

Sorina Săcărin: În America.

Zâmbetul Sorinei când spune că se face avocată

Bătălia cu SS-Gestapo

Liniștea și optimismul Sorinei arată că fetița e ținută departe de calvarul prin care sunt nevoiți să treacă părinții săi. Ramona și Gabriel Săcărin se luptă cu sistemul infernal al justiției influențate politic, sistem format din Secția Specială a Adinei Florea (SS-Gestapo), procurorul general interimar al României (Bogdan Licu) și câteva instanțe – probabil intimidate – care s-au specializat în amânări tactice.

Deși ar fi trebuit să ajungă de mult la New York, unde au joburi de mare responsabilitate, soții Săcărin au fost nevoiți să-și prelungească sejurul în România, în primul rând pentru a fi alături de Sorina (la procese ar putea fi reprezentați de avocați). SS-Gestapo și Bogdan Licu îi hărțuiesc prin tribunale cu tot felul de aberații juridice, iar instanțele dau amânare după amânare. În mod normal, soții Săcărin trebuie să obțină despăgubiri consistente pentru suferința și daunele care le sunt provocate de niște iresponsabili.

Sechestrați în România

SS-Gestapo este nenorocirea de care trebuie să scăpăm cât mai urgent, așa cum ne-o cer imperativ și instituțiile europene, pentru a nu fi afectată independența justiției. Este secția care în cazul Sorina a comis două lucruri abominabile: a confiscat abuziv pașaportul Sorinei și o hăituiește ca pe criminali pe Maria Pițurcă, procurorul din Craiova care a pus capăt sechestrării ilegale – de două luni – a Sorinei de către familia Șărămăt.

Practic, după ce a fost sechestrată două luni la Baia de Aramă, în casa familiei Șărămăt (din 23 aprilie, când a devenit Sorina Săcărin, copilul familiei Săcărin din New York, și până în 21 iunie, când a fost extrasă cu forța), Sorina este sechestrată de aproape o lună în România, neputând să părăsească țara. Și, odată cu ea, sunt „sechestrați” și părinții ei adoptivi, care nu pot sta departe de ea în această etapă de acomodare.

În numele SS-Gestapo, la ordinul sinistrei Adina Florea, a acționat Mihaela Iorga-Moraru, fost procuror DNA îndepărtat de Laura Codruța Kovesi pentru apucături dubioase, dar luat în brațe de mafia din justiție (SS-Gestapo, conducerea Inspecției judiciare) și de cea politico-mediatică (Antena 3, RTV, PSD, ALDE).

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Sorina își recapătă pașaportul! SS-Gestapo i l-a reținut ilegal aproape o lună

* A doua Românie creşte în Diaspora! Peste 600.000 de copii născuţi în familii emigrate în Europa

* „Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

EXCLUSIV. Trei poze noi cu Sorina. Ținută departe de scandal, fetița pare fericită. În schimb, părinții adoptivi trăiesc un coșmar

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

* Dăncilă, rușinată la Strasbourg. „Retorica anti-europeană a PSD și ALDE a fost drastic sancționată de cetățenii români la votul din 26 mai”

Efectul Kovesi. Dăncilă, „obsedata” antijustiţie, pusă la punct în Parlamentul UE: „România merită ceva mai bun. Nu sunteţi la înălţimea Europei”

News ALERT: Franţa anunţă că o susţine pe Kovesi la şefia Parchetului European!

Propunerea nerușinată a lui Tăriceanu: Ramona Mănescu. O individă lacomă, care se scaldă în lux pe bani publici, nu are ce căuta în Guvern!

Propunerea PSD la Interne este o nouă mizerie! Senatorul Moga: revoluționar-impostor, omul „Mafiei lui Mazăre”, el însuși mafiot

* „Milogilor!”. Badea răcneşte la studenţi, supărat că vor transport subvenţionat pe CFR

* De pensiile parlamentarilor nu se ating! Taxă de 30-50% la pensiile speciale pentru sumele ce depăşesc 10.000 de lei

Alba-neagra cu impozitarea pensiilor. Orlando nu va umbla doar la „speciale”, ci la toate pensiile „peste un anumit plafon”

PNL și-a făcut echipă-beton la Capitală: Ciucu, Băcanu, Burduja, Trăilă, Glăvan, Raețchi, Pavel Popescu

Blestemul unui baron PSD către magistrați: „Bestiilor! Viermilor! Pușcăriile nu vă vor fi suficiente!”. Amenințări cu „ce va urma”

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Victoria #Rezist: Carmen Dan a demisionat de la Interne. Nu mai apucă 10 august!

Am gazat-o pe Carmen Dan!

Pregătiri pentru mitingul din 10 august. Diaspora cheamă la protest pașnic, deși se așteaptă la diversiunii din partea Puterii PSD-ALDE

„Este Teodorovici agent rus? Altfel nu se explică de ce ia decizii care distrug România în interesul Rusiei”

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

- Advertisement -

55 COMENTARII

 1. Nici nu ma indoiam de asta! Un copil atat de extrovert ca aceasta fetita (nu orice prunc, in exact acelasi context, s-ar fi dat cu fundul de pamant ca sa opuna atata rezistenta, si by the way, am vazut multe asemenea acte de voluntarism prin supermaketuri cand parintele nu poate sau nu vrea sa cumpere ce i se cere) nu ramane cu traume… Structura psihica a Sorinei nu e cea a unui copil care se ascunde prin colturi suspinand si interiorizand suferinte… Un psiholog bun realizeaza asta repede. Tot balciul cu inima franta a copilului, pe care se bazeaza de fapt comunitatile anti-adoptie, este o stratagema de lectura emotionala care sa justifice aceste atitudini de-a dreptul dusmanoase. Nicio imagine cu copilul calm si fericiti nu i-a intors din drum. Acei oameni isi doresc cu ardoare ca fetitei sa-i mearga rau de tot in noua familie, pentru a-si justifica ostilitatea si pentru a-si descarca negativismul atat de inconstient (ei, vorba vine…) indus de restul presei. Nu am intalnit niciodata atat de multi indivizi uniti de o ura comuna impotriva unei cauze (sau pentru ea, depinde de unghi) in numele „dreptatii” lor in care cred cu obstinatie. Ma bucur ca macar aici se poate respira cu mintea si inima la locul lor firesc, nu pe backwards…

  • Nene, cum crezi tu că va putea, cu tot pozitivismul, șterge cu buretele o copilărie fericită?
   Sigur că e un copil inteligent și se poate adapta noilor condiții, și dacă ar fi fost mai rele. Acum, după ce a fost purtată de fugari dintrun loc în altul, a descoperit că-i place să călătorească, dar când va ajunge în America nu va mai fi la fel de optimistă.
   Totuși rămâne problema felului mârșav în care a ajuns în posesia noilor părinți, (care sigur i-au blamat mereu în fața ei pe foștii părinți că au abandonat-o și n-au luptat să o recupereze cât încă era între ei… ca niște cavaleri în armură… și sigur n-au lăsat-o să-i vadă la tv), și mai ales problema ignorării de către autoritățile române a priorității la adopție pe care o aveau.

 2. Chiar o veste minunata, bun articol si excelente observatii, d-le Cartianu!Intr-adevar, mizerii mai mari si mai obscene decat ce s-a pus la cale mediatic de familia saramat cu sprijinul latrinelor tv si-al procurorului licu si SS, nici n-am vazut pana acum! Au conlucrat de minune : SS+procuror general+inspectia judiciara+latrine tv, in planul doi razand manzeste scarbele de psd-alde, ca au un prilej nou sa urle ”abuzuri” si sa arunce cu dejectii asupra magistratilor, si procurori si judecatori. Daca nu clantane de 25 de zile, exact cat spuneti dvs., cu bale la gura, imi imaginez ce-o sa fie diseara la a3 si ghita tv, dupa stirea asta, gunoaiele dreaq!

 3. Este revoltator ca tocmai victimele,acesti oameni onesti (familia Sacarin) care fac eforturi supraomenesti pentru o cauza nobila sunt tarati prin tribunale luni de zile,blamati de o tara intreaga.De cealalta parte,escrocii emotionali (familia Saramat),cei care au sechestrat 2 luni de zile un copil fara niciun drept legal,care l-au santajat psiholigic profitand de dependenta emotionala a copilului,ei nu sunt vizati de nicio ancheta.In plus,acesti impostori de un tupeu iesit din comun pozeaza in victime la televiziunile de diversiune.

  • Si 8 ani de zile cat au crescut-o tot psihologic au santajat-o? Chiar nu va dati seama de conditiile in care traia Sorina in Romania? Chiar nu realizati ca salariul de asistent maternal nu ar fi fost de ajuns sa-i cumpere nici macar rechizitele scolare? Nimeni nu vede cata truda,bani si iubire au investit oamenii astia in Sorina? Ce a-ti fi vrut sa o dea in plasament in ultimele 2 luni? Adica eu iubesc si cresc un copil,ajunge hotararea de adoptie si pana vin astia di Sua o dau afara,ca doar e un obiect,nu? Mai terminati-o ma cu textele astea,ca sant de 2 lei! Nu santem toti prosti si anaflabeti cum ne considerati! Treziti-va la realitate! Maine va sufla si voua legea copiii din curte!

   • Mai cumatra, iti reamintesc faptul ca familia asta, saramat, primea 2200 de lei pe luna pentru a ingriji acest copil, ar fi avut de unde sa-i cumpere mancare, ca sa n-ajunga la spital in stare de malnutritie, de exemplu. Aceeasi familie saramat umbla sa-i scoata certificat de handicapat, ca sa primeasca si ajutor de handicap si sa fie siguri ca n-o mai adopta nimeni. Nu te cred proasta, doar manipulata, ca asa se intampla cand casti gura la latrinele tv.

   • Ai perfecta dreptate numai ca unii cu creierul spalat refuza sa vada realitatea numai din cauza ca, cazul a fost pe larg dezbatut de Antena 3 si Romania TV. Acesti oameni nu pot discerne pentru ca considera ca le stiu pe toate ascultand doar ce vor ei sa auda, adica pe sotii adoptatori. Nu au nici macar curiozitatea sa ascultei cealalta parte. Le-as pune o singura intrebare. Ce interes are familia Saramat sa provoace scandal, sa lupte cu institutiile statului, sa se expuna in mass media si sa fie jigniti de unii, sa piarda mult timp si multi bani cand si asa stiu ca au pierdut si atestatul de parinti maternali si adoptia si tot. Ce ii mana pe acesti oameni, ce castiga in tot acest demers , de ce, cu ce scpo fac acest lucru , cand totul este pierdut. Chiar daca s-ar anula decizia de adoptie si ar recastiga-o ei, cu ce s-ar alege , care ar fi castigul lor din tot acest scandal care nu se mai termina. Exista un singur raspuns posibil. S-au atasat de acest copil, sunt convinsi ca acolo unde e ascunsa este nefericita, are o „sora” care nu-si gaseste linistea acasa pentru ca au trait impreuna si care o asteapta. Cu toate astea asistenta maternala a declarat ca daca Sorina i-ar spune in fata ca vrea sa plece, ar lasa-o.

    • Nu cred o iota din declaratiile asistentei maternale ! Ce interes au ? Razbunare,primirea unor sume de bani,de la televiziunile care dezbat acest subiect,Am ascultat un pic la televizor,unde a spus ca a semnat niste hartii,ca primarul.Cine poate crede asa ceva ? Parca spunea ca i s-a falsificat semnatura. Daca nu credem aceste ineptii,inseamna ca avem creierul spalat ? Mai ganditi-va.

 4. Normal, intr-o tara normala, cei care au manjit familia Sacarin cu balele lor rabice (de la rabie) ar trebui sa raspunda . Si ma refer la presa bolnava : toata sleahta de la la A3 si RTV, Sorina Matei , organizatorii PSD , asistenta maternala , politicieni si ziaristi .

 5. Nu stiu daca mai crede cineva in Dumnezeu. Nu mai stiu daca exista sau nu, dar stiu un lucru: tot ceea ce faci in viata ti se intoarce inzecit. Toate lacrimile varsate de acest copil, ti se vor intoarce d-na Sacarin si ai sa simti intr-o zi aceeasi durere sufleteasca. Nu tin nici cu familia Saramat dar faptul ca ai despartit fetita de surioara ei este un gest oribil. Asa sa iti ajute Dumnezeu! Sper doar sa nu fie adevarate zvonurile cu sangele, organele etc. Oricum adoptia asta e destul de ciudata. Nu uita, pacatele tale cad pe copiii tai, nu pe tine. Cand nu te astepti ,primesti o lovitura.

  • Ai perfecta dreptate dar nu te poti pune cu mintile bolnave care nu au discernamant si-si formeaza opiniile in functie de optiunile si comentariile posturilor de televiziune. Daca Antena 3 si Romania TV au dezbatut pe larg acest subiect, ei fara a dori sa cunoasca realitatea se posteaza de partea cealalta a acestor televiziuni. Sunt minti bolnave. Cu ei nici nu merita sa comentezi pentru ca sunt orbi si surzi. Nu stiu decat sa puna etichete, sa jigneasca, sa arunce cu noroi.

   • Exact asta faceti dvs.,cu un tupeu demn de o cauza mai buna ! Poate sunteti vreo descendenta a Mafaldei sau nepoata Mamei Omida,de le stiti pe toate. Nu v-ati saturat sa tineti partea unor escroci ?

 6. Buna , singurul lucru ce m-a afectat , este modul brutal care acea procuroare , la aplicat fetiței. Faptul că a fost speriată de către acea familie in care fetița a fost dată în plasament , sînt sigură că i s-a implantat in minte , că nu o să-i fie bine la cei din America .Este parerea mea

 7. Ce avem noi aici? Un clip scos din context, filmat in nu se stie ce conditii.

  Da-i unui copil un paharel de lichior de ciocolata di e vesel, canta, se bucura ca pleaca in America, tot ce vrei tu.

  Trebuia sa ramai la coasa, maestre Gregoar Ecrivan. Nu te pricepi.

 8. De ce nu va dati toti care sustineti plecarea Sorinei in SUA de bunavoie copiii americanilor, mai mult de ce nu plecati si voi cu ei daca in SUA curge lapte si miere?!Sorina este despartita de fratele ei biologic. Cati dintre voi v-ati desparti de fratii vostri? Mii de copii romani vanduti sub pretextul adoptiei internationale dupa Revolutie ajunsi acum adulti inca isi cauta cu disperare fratii si parintii biologici. Acest caz a scos la iveala din nou putreziciunea societatii romanesti si a institutiilor statului, meningita morala a majoritatii romanilor, foarte putini romani si-au pastrat ratiunea si simtul critic in ceea ce priveste acest caz. Tot felul de impostori fara studii in psihologia copilului isi dau cu parerea ce fericita e Sorina doar uitandu-se la un videoclip in care este intervievata cu cutitul de catre mama adoptiva!!! Eu am crescut in comunism, jucarii nu prea aveam, parintii si mai ales bunicii mei inventau si inovau, dar cutitele si alte obiecte contondente nu faceau parte din arsenalul de jucarii pentru ca desi ei nu se „americanizasera” cu bani cunosteau diferenta dintre bine si rau si mai ales intelegeau ce responsabilitati implica cresterea si educarea unui copil! In loc ca acest caz sa creeze o dezbatere publica care sa fie pusa in legi ce vor reforma sistemul protectiei copiilor si adoptiile din Romania cele doua parti isi trag reciproc pumni, putinii ramasi independenti sunt facuti in toate felurile de ambele parti, iar cei mai nefericiti copii din Romania raman in acelasi calvar. In timpul asta Curtea de Apel Craiova a facut scapate clanurile de interlopi acuzate de trafic de persoane in SUA. Frumoasa tara, smintit popor!

 9. Uneori nici nu sti ce sa mai crezi din stirile pe care le prezinta posturile de televiune, deoarece sunt schimbatoare precum vremea si nu fac altceva decat sa manipuleze lumea. Uite cum fetita care se tavalea pe jos sa nu fie luata, acum abia asteapta sa plece si sa devina avocat.. Cat de prosti ne credeti>.

 10. Desi nu sunt nicidecum fan PSD sau Dragnea atunci cand a fost condamnat am considerat ca este o pedeapsa cam mare pentru 100 mii lei.Altii au luat tot cam atat pentru zeci de milioane euro furati sau zeci de mii hectare de padure furate.
  Dar uite ca viata demonstraza cat de mult rau pot face acest gen de fapte,dimensiunea sociala.
  Cand aceasta fetita a fost declarata apta pentru adoptie cum au actionat cei de la Protectia Copilului?
  Cum au verificat daca acest copil este pregatit pentru adoptie?Cu cati psihologi s-a intalnit aceasta fetita in cei trei ani cat a durat procedura?
  Nu spun ca in sistem nu or fi si oameni competenti,dedicati, dar mare majoritate niste impostori pusi acolo politic.
  In campaniile electorale nu mai au nici o treaba cu Protectia Copilullui.Pe astia ii vedem la lipit afise si pe la mitinguri.
  Ce o recomanda pe Bombonica sa fie sefa Protectiei Copilului in Teleorman?

  • Si Al Capone a fost prins tot cu o bagatelă, marii bandiți nu fac cu mâna lor nelegiuirile de aceea sunt greu de probat. În plus mai sunt sprijiniți de un întreg Sistem Mafiot . Or mai fi proști care nu pricep asta ? Oricum , VINE CODRUȚA !!!!!

 11. În primul rând, felicitări pentru maniera absolut nepărtinitoare cu care ați tratat acest subiect! O să vă dau niște informații din interiorul sistemului, care se pot proba oricând, și de care Latrina3, Rtv, etc. habar nu au. Deci, oamenii ăia care au înfăptuit adopția sunt profesioniști la superlativ. Au dovedit-o și o dovedesc în continuare, prin sutele de familii pe care le-au făcut fericite. Da, sute sunt!
  Să știe toată lumea: de la primele vizite la familia Șărămăt, s-a știut că acel copil e terorizat. De aceea, absolut toate întâlnirile au fost înregistrate, fără ca ei să știe. Dar, din moment ce directorii sunt puși politic acolo, ce se poate face? Li s-a adus la cunoștință totul, dar nu au luat nicio măsură pentru ca Sorina să fie luată din acel mediu.
  În acele înregistrări se aude clar cum fata este gratulată cu epitetul „țigancă”, dar din moment ce este găina cu ouă de aur, nu o lăsăm să plece așa, oricum! Li s-a cerut șpagă adoptatorilor, sub pretextul: „până ne dau ăștia alt copil, noi din ce trăim?” Se aude extrem de clar și motivul pentru care au dat 2 declarații în care renunță la prioritatea la adopție: „n-a știut nevastă-mea ce semnează”. Vrăjeală subțire, pentru că mai adoptaseră o fată și știau procedura!
  În plus, i-au scos fetei certificat de handicap, să mai ia niște bănuți de pe urma ei (despre medicul care i l-a dat de ce nu se spune nimic?). În afară de cei 2200 lei, să știe tot poporul că mai sunt nenumărate ajutoare ce li se dau copiilor în plasament (haine, alimente, rechizite, vacanțe, tabere gratuite, etc.). Toate se pot traduce în cash!
  În final, vă spun și „ordinul” dat de Iorga Morar angajaților dgaspc: „duceți-vă și luați fata de la părinții adoptatori”. Fraților, pe ce lume trăim???

   • Doamnă sau domnișoară, înainte să mă gratulați cu „mincinos”, ați face mai bine să citiți legea. Dacă e prea greu pentru dvs., vă pun eu un citat aici:

    Salariul unui asistent medical diferă în funcție de vechimea în muncă și este calculat conform Legii nr. 153/2017, actualizată în 2019. Astfel, ca asistent maternal poți câștiga următorul salariu:

    Gradația 0 – de la 0 la 3 ani – 1.263 lei net;
    Gradația 1 – de la 3 la 5 ani – 1.296 lei net;
    Gradația 2 – de la 5 la 10 ani – 1.355 lei net;
    Gradația 3 – de la 10 la 15 ani – 1.417 lei net;
    Gradația 4 – de la 15 la 20 de ani – 1.451 lei net;
    Gradația 5 – peste 20 de ani – 1.484 lei net.
    În același timp, asistenții maternali mai pot să primească și alte sporuri salariale, care sunt calculate în funcție de vechimea în muncă:
    Gradația 1 – de la 3 la 5 ani – 3 clase succesive de salarizare suplimentare față de nivelul minim al fiecărei funcții;
    Gradația 2 – de la 5 la 10 ani – 2 clase succesive de salarizare suplimentare față de cele deținute pentru gradația 1;
    Gradația 3 – de la 10 la 15 ani – 2 clase succesive de salarizare suplimentare față de cele deținute pentru gradația 2;
    Gradația 4 – de la 15 la 20 de ani – o clasă succesivă de salarizare suplimentară față de cele deținute pentru gradația 3;
    Gradația 5 – peste 20 de ani – o clasă succesivă de salarizare suplimentară față de cele deținute pentru gradația 4.
    Alte facilități financiare le poți primi tot sub formă de sporuri, iar acestea sunt calculate în funcție de următoarele criterii:
    Spor de încordare psihică în valoare de 15%;
    Spor de 25% din salariul de bază, pe perioada plasamentului, pentru fiecare copil cu handicap pe care îl ai în plasament;
    Pentru al doilea copil dat în plasament, vei beneficia de un spor de 15% din salariul de bază, pentru fiecare copil, începând cu al doilea copil dat în plasament;
    Spor de până la 7,5% din salariul de bază pentru asigurarea continuității în muncă;
    Alocație lunară de plasament în valoare de 600 lei/copil, iar dacă copilul este încadrat în grad de handicap, vei beneficia de alocație lunară de plasament majorată cu 50%, respectiv 900 lei;
    Alocație de stat pentru copiii cu vârsta până la 2 ani în valoare de 300 lei/lună;
    Alocație de stat pentru copiii cu vârstă peste 2 ani în valoare de 150 lei/lună;
    Alocație de stat pentru copiii cu dizabilități în valoare de 300 lei/lună.

    Ar mai fi de menționat că, în afară de aceste beneficii bănești, ca asistent maternal ai și câteva drepturi garantate prin lege. Aceste drepturi includ decontarea cheltuielilor de transport și cazare, în cazul deplasărilor în interesul copilului. Totodată, sunt decontate și cheltuielile lunare de hrană, jucării, rechizite școlare, alte echipamente, dar și cheltuielile cu întreținerea pentru locuință.

 12. Nene, cum crezi tu că va putea, cu tot pozitivismul, șterge cu buretele o copilărie fericită?
  Sigur că e un copil inteligent și se poate adapta noilor condiții, și dacă ar fi fost mai rele. Acum, după ce a fost purtată de fugari dintrun loc în altul, a descoperit că-i place să călătorească, dar când va ajunge în America nu va mai fi la fel de optimistă.
  Totuși rămâne problema felului mârșav în care a ajuns în posesia noilor părinți, (care sigur i-au blamat mereu în fața ei pe foștii părinți că au abandonat-o și n-au luptat să o recupereze cât încă era între ei… ca niște cavaleri în armură… și sigur n-au lăsat-o să-i vadă la tv), și mai ales problema ignorării de către autoritățile române a priorității la adopție pe care o aveau.

 13. Am vazut ca o mica parte din populatia Romaniei se bucura pentru Sorina Lucan ca a plecat in America. Toti acestia au impresia ca acolo sunt cainii cu colacii in coada care o asteapta numai pe Sorina.
  Atat de mult as vrea sa impartasesc cu ei aceasta bucurie. Nu imi place deloc starea mea de soc, de tristete, de deprimare si suparare in care ma aflu acuma. Sunt in stare de soc din nou, de data aceasta fiindca aceasta copila a fost luata cu forta din casa ei, sub pretextul ca este adoptata (sa tineti minte ca adoptia nu este facuta cu acte in regula!).
  Va rog pe toti cei ce sustineti ca este bine ca a plecat Sorina in America sa ma convingeti si pe mine de convigerea voastra, ca sa ma bucur si eu si sa imi treaca supararea asta in care ma aflu.
  Va rog din suflet!
  Altfel, sufar in continuare pentru faptul ca noi, atatea sute de mii, chiar milioane de romani, nu am putut sa impiedicam faradelegile care s-au savarsit impotriva acestui copil.
  NImeni din conducerea Romaniei nu a vrut ca aceasta copila sa ramana in tara ei, la familia care a crescut-o pana la varsta de 8 ani cu atata dragoste si daruire. Pana acuma au fost buni acesti parinti maternali, si acuma brusc nu mai sunt buni, doar pentru ca Sacarinii au platit 30.000 de euro ca sa ia copila la ei in America. Am auzit ca Sacarinii astia au mai adoptat inca 4 copii din alte tari sarace si nimeni nu mai stie de acesti copii nimic.

  • Unde ati auzit asemenea enormitate ? De unde stiti dvs. cu cata dragoste si daruire a fost crescuta fetita ? Stiti care este rolul unei asistente maternale ? Este de a creste copilul si de a-l pregati pentru o eventuala adoptie.Pentru asta a fost platita.A ajuns sa incalce legea,pentru ca pierdea banii care-i primea de la Protectia copilului.Ar merita sa plateasca cu varf si indesat,pentru traumele produse copilei.

 14. Felicitări pentru articol!
  Cele mai sincere urări de bine pebtru familia Sacarin și pentru cele trei avocate inimoase și inteligente, care au reușit salvarea Sorinei din tara în care aerul devenise irespirabil pentru ea din cauza circului mediatic și a escrocilor sentimentali din fam Saramat.
  Sorina a avut marea șansă de a fi fost adoptata de oamenii de care are nevoie pentru echilibru psihic, pentru liniște sufleteasca și pentru educație aleasa.
  Și a ajuns într-o tara în care nimeni nu o va numi „țigancă nebuna”, asa cum a fost numita cu martori de fosta asistenta maternala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -