Cazul crimele de la Caracal a scos la suprafaţă adevăruri adormite despre legături periculoase între instituţiile statului şi grupări interlope locale. Multă lume din zonă s-a obişnuit cu ele ca fiind normalitate, dar aşa ceva nu poate exista într-un stat de drept.
Ancheta bâjbâită din Caracal a scos la iveală un război între gruparea lui Remus Rădoi, patron de firmă de pază, şi cea a lui Nicolae Oacă, acuzat de cămătărie.
Primul e cel care le-a furnizat poliţiştilor informaţii pe baza cărora aceştia au început căutarea monstrului din Caracal. Dar numele celor propuşi Poliţiei spre a fi anchetaţi erau din tabăra lui Oacă, motiv pentru care Rădoi a fost acuzat că s-a folosit de caz pentru a asmuţi Poliţia pe rivalul său.
Însă Rădoi susţine că a vrut doar să ajute ancheta de găsire a Alexandrei şi că a colaborat legal cu comisarul Alexe, adjunctul şefului IPJ Olt, demis de şefii din MAI după scandal.
Rădoi: „Depinde ce definim ca interlop”
Reporter: Considerați că există interlopi?
Reporter: Controlează aceste grupări poliția sau o parte a poliției?
Remus Rădoi: Din ceea ce reieșea din acest ultim dosar, aveau legături strânse cu poliția sau cel puțin comunicau foarte des. De aici se ridică și întrebarea: de unde comunicarea?
„Poliţia era cu ei, la grătare”
Rădoi susține că l-a sprijinit pe comisarul Alexe să obțină mărturiile victimelor rivalului său, Nicolae Oacă, plasat de trei luni sub control judiciar, în scopul de a-i ajuta oe anchetatori să facă lumină în acest caz.
Unul dintre martorii care apare în dosarul de cămătărie deschis pe numele lui Oacă a vorbit cu reporterii Digi 24:
„E foarte grav ce se întâmplă în Olt, mai ales aici în Caracal. Din câte am văzut, cercul lor este foarte restrâns, au prieteni peste tot, și în poliție, procurori, judecători. Din punctul meu de vedere te temi să ieși din oraș cu prietenii, cu soția, ei sunt mereu în oraș, la baruri, cu prietenii. Ne este teamă de ei. Nu am făcut nicio plângere la poliție, pentru că poliția era cu ei, erau mereu prin oraș cu ei la cafenele, la grătare, la proțapuri”, a declarat martorul.
Oacă: „Procurorul şi şeful Poliţiei sunt vecinii mei”
Nicolae Oacă a vorbit şi el cu reporterii şi spune că e nevinovat și că nu înțelege cum a ajuns să fie cercetat pentru cămătărie.
Reporter: Există o rivalitate între dvs?
Nicolae Oacă, om de afaceri: Da, din partea mea nu este, văd că din partea lui (n.r. – Remus Rădoi) continuă. Eu sunt acuzat acuma într-un dosar de cămătărie, în care el a adus, după cum spune, 40 de martori. Și acuma e supărat că nu am fost arestat. Păi s-a dovedit că au fost minciuni.
Reporter: Le-ați dat bani acestor oameni?
Nicolae Oacă: Da, le-am dat bani, dar cu împrumut, nu cu dobândă.
Oacă a mai explicat și că relațiile cu polițiștii și procurorii de pe plan local se rezumă la cele normale între… vecini.
Nicolae Oacă: Terenul meu e aici, aici și în partea cealaltă, astea sunt terenurile mele de aici. Casa din spate e a surorii mele. Peste stradă este domnul procuror Cristian, care a fost demis, a cumpărat terenul de la Ceaușene, un vecin de-al meu de aici.
Reporter: Procurorul demis?
Nicolae Oacă: Da, procurorul care a fost demis. Iar peste stradă are dl Mirea.
Reporter: Mirea este…
Nicolae Oacă: Da, e fostul șef al Poliției. Nu are legătură cu mine, nu a cumpărat teren de la mine, pur și simplu suntem vecini.
Gasca de banditi bolșevici PSD-ALDE rescrie definiția bandiților în Codul Penal , în DEX și chiar în Biblie .