Dăncilă, aveaţi tot ce trebuie ca s-o salvaţi pe Alexandra! TOT! De ce nu au folosit poliţiştii sistemul DOS pentru localizarea apelului la 112, mult mai performant decât al STS?

2
3377

Imediat după izbucnirea tragediei de la Caracal, Viorica Dăncilă, braţ la braţ cu PSD-ALDE şi propaganda lor mediatică au pus tunurile pe Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), pe care l-au făcut vinovat pentru moartea Alexandrei. Exact aşa cum procedaseră şi în cazul Sorina, când au tras din toate poziţiile în justiţie şi în familia adoptivă a fetei din Baia de Aramă.

Drept urmare, şeful STS şi-a dat demisia, pentru a nu afecta imaginea instituţiei. Dar dezvăluirile apărute ulterior arată că poliţiştii nu puteau da vina pe nimeni pentru întârzierea găsirii fetei de 15 ani, din motiv că aveau la dispoziţie tot ce le trebuie pentru a-şi face treaba rapid şi eficace.

Arafat, „specialistul” nr. 1 în numărat morţii

Viorica Dăncilă a ieşit repede la rampă, speriată să n-o alunge populaţia din funcţie, şi a anunţat formarea unui „grup de lucru” pentru îmbunătăţirea răspunsului instituţiilor la apelurile de urgenţă. L-a pus în fruntea grupului, din motive de imagine, pe eternul Raed Arafat, cel care stă bine-mersi în funcţie după tragedia Colectiv şi probabil că va muri în post, indiferent câţi vor mai muri în România.

În realitate, nu era nevoie nici de Arafat, nici de grup de lucru, de nimic. Poliţiştii şi oamenii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) aveau TOT ce le trebuie pentru a o salva la timp pe Alexandra. Inclusiv tehnică specializată, care putea permite localizarea apelului cu mare exactitate şi pe loc.

Bunăoară, nu aveau nevoie de… STS. Reamintim că, iniţial, reprezentanţii Poliţiei s-au plâns că STS le-a dat „trei locaţii greşite”. Ulterior s-a dovedit că nu era real, mai ales că STS nu dă „locaţii”, ci perimetre. Şi nu dă de la el, că nu are cum, ci dă ce primeşte de la companiile de telefonie mobilă.

Deci, dacă ar fi fost cineva vinovat că n-a putut furniza locul exact unde se afla Alexandra, acelea erau firmele de telefonie eventual, în niciun caz STS, pentru că serviciul nu face altceva decât să „dea mai departe” către Poliţie raza primită de la companiile de telefonie.

Poliţiştii puteau s-o salveze pe Alexandra! Trebuia doar să vrea

Dar nici măcar asta nu contează. Pentru că abia acum am aflat cu toţii că Ministerul Afacerilor de Interne (MAI) dispunea chiar el de aparatură specială (pe care o mai are doar SRI), de ultimă generaţie, care poate determina cu precizie maximă, de metri, locul de unde se efectuează un apel la 112.

Şi nu doar că poate afla exact de unde sună cineva la numărul unic de urgenţă, ci poate afla pe loc! Instant. Imediat. În secunda doi.

Ce trebuie pentru asta? Ca un poliştist judiciar să sune la Direcţia de Operaţiuni Speciale (DOS), din cadrul MAI, şi să ceară urgent localizarea apelului. Însăşi ancheta Poliţiei scoate la iveală că poliţiştii din IPJ Olt nu au făcut asta.

Traian Băsescu a confirmat

Bun cunoscător al dotărilor instituțiilor centrale, în calitatea sa de fost șef al statului, Traian Băsescu a spus duminică seara, la Digi 24, că polițiștii de la judiciar nu trebuiau să apeleze la STS, care nu are echipamentele necesare, ci la colegii lor polițiști de la DOS.

Traian Băsescu a confirmat că Poliţia avea tot ce-i trebuie pentru salvarea la timp a Alexandrei, totul era să folosească aparatura din dotare, nu pe cea a STS:

„De ce n-a colaborat polițistul de judiciar, care stărea în poartă, cu polițistul de la DOS, care era din același minister? Ministerul de Interne avea și polițistul care trebuia să spargă ușa, și echipamentele cu care să facă determinarea exactă a poziției telefonului de pe care s-a sunat”, a spus Traian Băsescu.

Încă nu era prea târziu

Era înainte de ora fatidică 12.00, a zilei de joi, 25 iulie, când se presupune că a fost ucisă Alexandra. La ora 10.50 însă, deci cu o oră mai devreme, şeful de post din comuna Dobrosloveni (domiciliul Alexandrei) l-a sunat pe şeful Biroului Investigaţii Criminale din IPJ Olt şi i-a cerut ajutor.

A fost momentul în care acest din urmă putea să activeze celula DOS pentru identificarea locului de unde monstrul din Caracal o sunase chiar pe mama fetei pentru a o minţi că Alexandra a plecat în Anglia la muncă. Avea tot ce-i trebuie pentru asta. Încă nu era prea târziu.

Nici la 11.29 nu era foarte târziu; la acea oră, însuşi şeful Biroului Investigaţii Criminale din IPJ Olt a sunat-o personal pe Alexandra pe numărul de pe care ea apelase 112. Şi în acel moment, el putea suna la DOS să afle exact locul unde se află fata de 15 ani. Aparatura ar fi aflat pe loc casa de unde sunase Alexandra. Mai erau 30 de minute până la momentul crimei. Poliţiştilor le-ar fi luat maximum 15 minute să intre în casă. De ce n-a cerut şeful Biroului de Investigaţii Criminale folosirea aparaturii DOS, mult mai bună decât cea a STS? 

Filmul discuţiilor între Poliţie şi Alexandra, din Raportul MAI

 • Ora 10.30: Dispariţia Alexandrei a fost raportată Poliției Caracal, iar șeful postului de poliție a solicitat dispunerea de măsuri în vederea punerii în urmărire națională a minorei.
 • Ora 10.35: Dispecerul de serviciu de la Poliția Caracal a transmis către Poliția Olt solicitarea ca Alexandra să fie dată în urmărire națională.
 • Ora 10.48: Un agent-șef adjunct a solicitat sprijin șefului Poliției Caracal pentru obținerea unor imagini de la camerele de supraveghere ale unui magazin Lidl din Caracal (deoarece exista informația că fata fusese văzută în zona respectivă, în seara de 24 iulie, la ora 22.00).
 • Ora 10.50: Șeful postului de poliție Dobrosloveni a luat legătura telefonic cu șeful Biroului Investigații Criminale, căruia i-a solicitat sprijin.
 • Ora 11.04: La Poliția Județeană Olt a fost primit raportul de eveniment de la Poliția Caracal privind dispariția Alexandrei Măceșanu.
Garajul infect al monstrului din Caracal

La ora 11.05, adică la o jumătate de oră de la momentul telefonului dat de Gheorghe Dincă mamei Alexandrei, fata a sunat prima dată la 112, spunând că a fost răpită și violată.

Au urmat alte două apeluri ale fetei la 112.
Datele aceluiași raport arată că, în acest timp, Gheorghe Dincă plecase la farmacie. Fata a transmis la 112 că bărbatul plecase să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini.

Așadar, monstrul din Caracal a sunat-o pe mama Alexandrei în timpul deplasării la farmacie. În timpul discuției dintre cei doi, Alexandra se afla în garaj, violată, bătută și legată.

În discuția purtată cu șeful Biroului Investigații Criminale, care la 11.29 a sunat-o pe Alexandra să obțină detalii suplimentare, fata a relatat că este sechestrată într-o casă. Ea a precizat că în acea curte se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini-lup dezlegați.
Când Gheorghe Dincă a revenit acasă, a surprins-o pe Alexandra vorbind la telefon (un alt telefon al bestiei, uitat în garaj). S-a înfuriat și a omorât-o, la aproape o oră și jumătate după ce-i spunea mamei Alexandrei că „fata e bine și va merge în Anglia, să facă bani”.

Raportul Ministerului de Interne, cu datele de mai sus, a fost prezentat marţi în ședința CSAT.

Rămâne MAREA ÎNTREBARE: de ce nu au cerut poliţiştii folosirea aparaturii DOS, deţinută chiar de Poliţie, pentru localizarea apelului făcut de Alexandra la 112? Azi, ar fi fost în viaţă…

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

* VIDEO. Băsescu: „Doar Ministerul de Interne și SRI au echipamente cu care o puteau localiza cu precizie pe Alexandra”

Presimțire sumbră a Alexandrei? Mesaj cu 5 zile înainte de a fi răpită: „S-a zis cu mine”. Pasărea străpunsă de suliță

Al doilea monstru din Caracal

VIDEO. Băsescu: „Doar Ministerul de Interne și SRI au echipamente cu care o puteau localiza cu precizie pe Alexandra”

VIDEO. Halucinant! Șeful PSD zice că Alexandra a murit din cauza protestatarilor #Rezist, care „țipă și se împotrivesc schimbărilor în sistem”!

FOTO. Protest emoționant la Caracal: „Alo, 112! Sunt Alexandra şi vreau să trăiesc!”

PSD-ule, uită-te-n oglindă: tu ești monstrul din Caracal!

„Nu mai ţine linia ocupată!” Operatorul de la 112 care a vorbit infect cu Alexandra se apără, dar recunoaşte că fata a indicat locul unde e sechestrată

Poliția a deschis aplicația de localizare a Alexandrei la peste o oră de la primul apel al fetei la 112. Minora putea fi salvată!

Lia Olguța Vasilescu și crimele de la Caracal – hidoșenia tupeului „made in PSD”

O minciună a Poliției PSD-iste: „STS a furnizat trei adrese greșite”. Dacă suni de pe mobil, STS nu dă adrese, ci sectoare

Alexandra a vorbit cu polițiștii, prin 112, nu de trei, ci de cinci ori! Monstrul plecase la farmacie, să ia o alifie

Criminalul Gheorghe Dincă a fost geamgiu la Spitalul din Caracal. Era alcoolic, ciudat și violent

Încă un nebun lăsat în libertate, care devine ucigaș! Acum 10 ani, monstrul din Caracal a fost internat la psihiatrie

CCR confirmă: PSD și ALDE au modificat Codurile penale pentru infractori precum monstrul din Caracal

„Ginerele morții” a sunat-o pe mama Alexandrei la o oră după ce-i omorâse fata. La fel îl sunase și pe bunicul Luizei

A fost găsit primul vinovat pentru moartea Alexandrei. Concluziile Raportului MAI

Calvarul Alexandrei a început la scurt timp după ce a urcat în mașină. Lovită, legată și „orbită” cu bandă adezivă

Observație cruntă a lui CTP: polițiștii gândesc la fel ca monstrul din Caracal – „fetele sunt curve”

Paradox dureros: telefoanele date de Alexandra la 112 i-au grăbit moartea. Fata a fost ucisă la scurt timp, joi la prânz

Profesoara Alexandrei, care a mers în maşină cu monstrul din Caracal: „Doaaamne, eu la ăsta m-am urcat?!”

Boule-cu-epoleți, Luiza nu fugise cu Făt-Frumos! O răpise Monstrul, o violase și omorâse, o arsese în butoiul de tablă!

Monstrul din Caracal scapă mai devreme cu ajutorul PSD-ALDE! Chiar dacă va fi condamnat pe viaţă, va beneficia de legea penală mai favorabilă

Monstrul din Caracal și-a recunoscut ambele crime: le-a omorât și pe Alexandra, și pe Luiza. El le batjocorește și după moarte

Impostură criminală. Raed Arafat promite că va face mai eficient sistemul 112. Dar până acum ce-a păzit?!

Klaus Iohannis indică Guvernul drept „autorul moral al tragediei” de la Caracal. Îi cere să repare urgent legile justiției

„Tatăl ucidea cai, el câini. Îi plăcea să-i vadă cum se chinuie”. Mărturii despre viaţa monstrului din Caracal

Amănuntul care-i înfundă definitiv pe polițiști: Alexandra le-a dat numărul de telefon al monstrului. De ce nu l-au folosit pentru identificare?

GALERIE FOTO. Ea e Alexandra, fata zâmbitoare din Ansamblul „Dor de Romanați” din Caracal

Alexandra e o eroină. Curajul ei a salvat de la moarte alte fete. Fără telefoanele ei la 112, monstrul din Caracal n-ar fi fost prins

Procurorii acuză: scoaterea din joc a SRI, prin decizia CCR, a făcut imposibilă localizarea exactă a Alexandrei

SINISTRU. Un cercel al Alexandrei a fost găsit în mașina monstrului din Caracal. Plus: oase și dinți de om în cenușa din butoi

Noi descoperiri sinistre: o valiză și un sac cu oase, găsite într-un lac din apropierea casei monstrului din Caracal

Curajul extraordinar al Alexandrei. Cele trei apeluri la 112 au fost de pe telefonul monstrului din Caracal, care-l uitase în preajma ei

„Jos Guvernul criminal!” Moartea Alexandrei revoltă România. Noi proteste în Capitală, după Colectiv şi asaltul PSD-ALDE împotriva justiţiei

Criminalul a revenit la locul faptei. Rânjetul batjocoritor al monstrului

„Dragă mamă…” O zguduitoare scrisoare imaginară. În mintea Alexandrei și o ultimă rugăciune

* Doi criminali: monstrul din Caracal și statul român. O fată de 15 ani a fost răpită ieri și găsită tranșată azi, deși a sunat la 112

Ultimele cuvinte ale Alexandrei către 112: „Vine! Vine!”. Monstrul din Caracal a surprins-o vorbind la telefon și a omorât-o

Crima de la Caracal. Art. 27 din Constituție: percheziţiile în timpul nopţii sunt permise „în cazul infracţiunilor flagrante”

Marian Godină: „Îmi este rușine. Nu am ce să spun în apărarea colegilor. Simt aceeași revoltă ca voi. Dar…”

Traian Berbeceanu: „Cei care au hăcuit legislația penală sunt acum oripilați de ferocitatea infractorilor”

* Cum a scăpat o altă fată din maşina satrapului din Caracal. Au început să vorbească vecinii şi cunoştinţele celui acuzat că e criminal în serie

CITIŢI ŞI:

Nenorociților, ce-ați făcut din țara asta? O femeie era să fie violată într-o stație de autobuz, într-un mare oraș

Iohannis: „PSD și ALDE au legiferat cu un singur scop – protejarea infractorilor, prin slăbirea statului”

PNL: „Ororile legislative trebuie corectate urgent! PSD și ALDE să-și admită ticăloșiile! Au lăsat victimele fără apărare în fața criminalilor”

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Impostori din tată-n fiu. „Generalul Izmană” și-a angajat beizadeaua pe ascuns la Ministerul Agriculturii „ca să se maturizeze”

VIDEO. Sorina pe post de mămică: „Nani, nani, puișorul mamii…” Plus: hărțuirea de la Otopeni a costat 7.400 de dolari

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

2 COMENTARII

 1. Toti incapabili si nepregatitii sunt pe functii in timp oamenii calificati sunt dati la o parte!!! Iar PSD continua mai departe distrugerea Romaniei sub ochii ingaduitori ai unei populatii indobitocite si fara nicio reactie, daca era o reactie tuta de la Videle si toata clica din jurul ei ar fi acum istorie!!!!!!

 2. Polițiștii aveau toate mijloacele de localizare rapida dar NU s- a dorit. Toți șmecherii intrați in poliție pe baza de pile -de când este PSD -ul la guvernare dar și înainte- trebuie DAȚI AFARA CU TOT CU ȘEFUL DIN CARACAL CARE ARE IMPRESIA CA DACĂ ȘI -A PUS DEMISIA SCAPĂ ?
  TREBUIE SA CADA ȘI CAPETE DIN CENTRALĂ MAI CARE PATRONEAZĂ SISTEMUL PUTRED DE ANGAJĂRI PE BAZA DR PILE FĂRĂ NICIO LEGĂTURA CU NIRMELE DE RECRUTARE!!!! DOAR PE BAZA DE CUMETRII, FINI , AFINI!
  GRIWZNIC CUM A AJUNS M A I!!!! RUȘINE SA VA FIE!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here