sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăJustițieProştilor din Europa! Lia Savonea nu dă doi bani pe experţii anticorupţie...

Proştilor din Europa! Lia Savonea nu dă doi bani pe experţii anticorupţie din UE care au întocmit rapoartele GRECO. Cică au făcut „erori factuale”

-

Lia Savonea se comportă de parcă ar avea misiune clară să distrugă justiţia din interior. În aprilie anul acesta, aceeaşi şefă a CSM încrimina Europa pentru Raportul MCV care acuza PSD şi ALDE de atac la justiţie şi la statul de drept. 

Într-un limbaj şerpesc, menit să aburească opinia publică, şefa CSM se preface că ia în serios ultimele rapoarte GRECO, care sunt de o duritate extremă legat de situaţia din justiţia română „patronată” de Savonea.

Adina Florea

Printre altele, GRECO cere desfiinţarea SS-Gestapo, secţie înfiinţată de Liviu Dragnea&co. cu scopul de a sabota lupta anticorupţie. Însă Savonea susţine SS-Gestapo şi o vrea cât mai repede la şefia ei pe Adina Florea, o procuroare cu o carieră slabă spre modestă, fără nimic semnificativ în contul realizărilor profesionale, formată în „Republica Mazăre”, la Constanţa.

- Advertisement -

Şefa CSM susţine că instituţia pe care o conduce va analiza raportul GRECO, sub toate aspectele, inclusiv cel al „erorilor factuale evidente” şi face un apel la o abordare echilibrată a situaţiei. Savonea spune că problemele reale din justiţie sunt marginalizate.

„Pe fondul amplificării dezbaterilor publice şi multiplicării mesajelor, inclusiv imperative, lansate după publicarea Raportului GRECO, referitoare la instituţii din cadrul Autorităţii Judecătoreşti, în calitate de Preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii înţeleg să fac un apel la o abordare echilibrată, calmă şi obiectivă a situaţiei, cu argumente legale şi de natură tehnică. Organizarea judiciară şi buna funcţionare a sistemului de justiţie implică, cu necesitate, o analiză complexă în cadrul instituţional bine determinat de lege, abstras de orice context cu potenţial politic şi de orice interpretare trunchiată ori neadevărată a realităţii”, subliniază Lia Savonea, printr-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Şefa CSM reiterează nevoia unei dezbateri „şi nu doar de suprafaţă”, iar „Consiliul (…) va analiza prezentul raport GRECO sub toate aspectele, inclusiv al celor ce conţin erori factuale evidente”.

- Advertisement -

Vorbe goale! În realitate, Lia Savonea nu vrea să audă nici de GRECO, nici de MCV, nici de Comisia de la Veneţia, nici de Comisia Europeană. Nici n-ar avea cum: este produsul acelor falange încă active din justiţie care s-au intersectat de-a lungul vremii cu partea murdară a politicului.

Doar un exemplu: soţul Liei Savonea a făcut afaceri cu un  infractor celebru (Cătălin Voicu, aflat la puşcărie), cunoscut că patrona o caracatiţă coruptă cu ramificaţii în… justiţie. Care justiţie a ajuns să fie condusă fix de soţia celui întovărăşit cu infractorul respectiv!

Prin urmare, cum să ia Lia Savonea în serios mesajele dinspre Europa legate de cumetria dintre politic şi justiţie exprimată inclusiv prin secţia SS-Gestapo? Nu are cum. Pentru ea e mult mai plauzibil să le strige experţilor pe care nu-i controlează: Proştilor din Europa! Nu faceţi voi legea aici la noi”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Ziua în care Licu a devenit procurorul Antenei 3 şi al PSD. A girat „SS-Gestapo”, prin implicarea sa în cazul Sorina

* Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Cazul Sorina. Abuz incredibil al „SS-Gestapo”, girat de procurorul general Bogdan Licu!

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Mafia PSD a transformat Tarom într-o bombă zburătoare. Compania a fost jefuită sălbatic și cangrenată de nepotisme

Tupeul oamenilor lui Meleşcanu: dau vina pe „agitatorii” din Diaspora pentru haosul de la vot!

GRECO prezintă planul PSD-ALDE de capturare a justiției: Secția Specială + izolarea Președintelui + ordonanțe de urgență + pensionarea magistraților + polițiști de la Carmen Dan

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Aici puteți citi integral cele două rapoarte GRECO despre România

Savonea, ce faceţi acum cu „SS-Gestapo”?

PSD răspunde Raportului GRECO prin degetele mijlocii ale lui „Ciordache – Altă Întrebare”

Simona Halep, pentru a doua oară în semifinale la Wimbledon! A 7-a semifinală de Grand Slam din carieră

PLUS nu vrea fuziune, USR cere paritate 2 la 1. Ce puncte delicate apar în negocierile privind listele comune la alegerile parlamentare

Penalul Tăriceanu, un nou atac la Kovesi – „mărul otrăvit”. Ca procuror european va avea „rol principal” să blocheze accesul României la fondurile UE!

De ce-a intrat Udrea în ţară pe la Giurgiu, la 6 dimineaţa?! „Vreau să îmi cresc copilul acasă”

Cristoiu îl bagă pe Băsescu în afacerea întoarcerii Elenei Udrea. Vorbeşte de „un efort planetar” de a fi eliberată

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Din cauza „furajaţilor” ca el plătim facturi tot mai scumpe! Cazul Neacşu-ANRE sau cum să iei 10.000 de euro pe lună fără să ai vreo legătură cu meseria

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -