luni, aprilie 15, 2024
AcasăDezvăluiriVIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina "persoană cu handicap", "ca să...

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

-

„Cazul Sorina” se developează tot mai clar ca o escrocherie pusă la cale de familia Șărămăt din Baia de Aramă. Soții Mariana și Vasile Șărămăt au încercat manevre dubioase, ca să împiedice adopția micuței Sorina Lucan (8 ani) și să-și maximizeze profitul pe seama ei.

Dezvăluiri incredibile au fost făcute de Gabriel Săcărin din New York, tatăl adoptiv al Sorinei. Acesta a spus joi seara, la Digi 24, că familia Șărămăt nu a ales întâmplător un copil de etnie romă, pentru a-l lua în asistență maternală. Explicația: fiind de etnie româ, „n-o să-l vrea nimeni”, deci Mariana Șărămăt va avea asigurat salariul de asistentă maternală pe termen lung, fără a fi nevoită s-o ia de la zero cu alți copii de sub trei ani.

Mai gravă este o altă dezvăluire: la două luni după începerea procedurii de adopție internațională către familia Săcărin din New York, familia Șărămăt din Baia de Aramă a încercat să obțină pentru Sorina un certificat de handicap. Au urmărit „să împuște doi iepuri”, crede Gabriel Săcărin: „sperie familia de adoptatori, că copilul are handicap, și «rămâne și la mine și iau bani mai mulți de la stat, că îngrijesc un copil cu handicap»”.

- Advertisement -

Dezvăluirile lui Gabriel Săcărin (tatăl adoptiv)

  • „Ei voiau cu orice preț să oprească această adopție. Au ajuns în momentul în care socoteala lor de-acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Și anume: «E un copil de etnie romă, pe care-l avem. N-o să-l vrea nimeni, cum nu l-au vrut 120 de familii. Noi renunțăm la dreptul nostru de prioritate de două ori și n-o să ne deranjeze nimic».”
  • „Dar a apărut o familie care a vrut acest copil, doar dintr-o fotografie. Și atunci la dosarul medical al Sorinei a apărut o tentativă de încadrare a copilului cu grad de handicap, la două luni după ce el ne-a fost oferit nouă, cu care puteau să împuște doi iepuri: sperie și familia de adoptatori, că copilul are handicap, și «rămâne și la mine și iau bani mai mulți de la stat, că îngrijesc un copil cu handicap».”

Dezvăluirile-cheie, de la minutul 11.30

„Nu au vrut să adopte copilul, ci să împiedice adopția”

Avocata familiei Săcărin, Clara Istrate, a explicat „cazul Sorina” din punct de vedere juridic. Prezentă în emisiunea de la Digi 24, avocata a arătat că soții Șărămăt nu au obținut nici măcar atestatul de adoptator, care era obligatoriu pentru a putea adopta vreodată unul sau mai mulți copii.

- Advertisement -

„Pentru adoptator, atestatul de adoptator este ceea ce pentru un șofer este permisul de conducere. Dacă nu ai permis de conducere, nu poți conduce vreo mașină. Dacă nu ai atestat de adoptator, nu poți adopta vreun copil. Doamna Șărămăt nu a avut niciodată atestat de adoptator”, spune avocata.

Explicațiile Clarei Istrate (avocata familiei Săcărin)

  • „Toate demersurile lor, din punct de vedere juridic, nu au fost ca să adopte acest copil, ci au fost să împiedice adopția. Ei nu au făcut ceea ce trebuiau să facă, conform Legii adopției (Legea 273), nu au făcut ce scrie acolo. Ei doar au blocat. Și atunci, instanța la Curtea de Apel, în final, n-avea de ales între două cereri de încuviințare a adopției, n-avea două familii cu atestat de adoptator și cu cerere în instanță și ne-a ales pe noi. Nu avea cum să aleagă altceva, pentru că această familie nu parcursese această procedură.”
  • „Dânsa nu a cerut adopția minorei. Dânsa a cerut acel atestat de adoptator. Procedura e clară: întâi obții un fel certificat că ești apt, că ești capabil să adopți un copil, și apoi se poate cere adopția. Familia Șărămăt nu are acest atestat. Toate tentativele sale de a obține atestatul au început după ce începuse procedura de adopție cu familia Săcărin.”
  • „Această familie nu a depus tot dosarul. Această familie a depus o cerere pentru obținerea acelui atestat. Inițial a depus niște cereri informe, adică nu aveau forma cuvenită pentru obținerea acestui atestat. Ulterior le-au tot retras. Au scris de mână: «Eu vreau s-o adopt pe Sorina». «Eu vreau s-o adopt pe Sorina» nu este nici o cerere de a obține atestatul de familie adoptatoare, nu este nici o cerere de încuviințare a adopției. Cererea de încuviințare a adopției se face în instanță, după ce ai obținut acel atestat adoptator.”

CITIŢI ŞI:

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

ȘOCANT! Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Licu şi Adina Florea, scoateţi banii! Părinţii adoptivi ai Sorinei cer daune în instanţă pentru că au fost blocaţi în România de ancheta SS-Gestapo, luată în serios de procurorul general

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

* Fake-news ordinar al Olguței Vasilescu. Asociere tembelă între Băsescu, Blaga, Clotilde, Pâslaru și doi tatuați

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -