Acasă Alegeri 2019 Tupeul oamenilor lui Meleşcanu: dau vina pe „agitatorii” din Diaspora pentru haosul...

Tupeul oamenilor lui Meleşcanu: dau vina pe „agitatorii” din Diaspora pentru haosul de la vot!

1
759
Doamne-fereşte să se repete nebunia!
Teatru mizerabil la „comisia de anchetă pentru fraudarea votului din 26 mai”, organizată de PSD şi ALDE în Parlament cu scopul de a scuza dezastrul electoral suferit de ambele partide.
Lia Olguța Vasilescu

Şefa Comisiei a fost pusă Lia Olguţa Vasilescu, baroana Doljului, care a oferit spaţiu de microfon oamenilor lui Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, principalul vinovat pentru batjocorirea Diasporei la vot.

Astfel, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Elena Chiorean, a declarat, marţi, că misiunile diplomatice au raportat mai multe incidente la alegerile din 26 mai, ea susţinând că „în multe cazuri s-a intrat cu forţa în secţiile de votare, inclusiv pentru a se sustrage buletine de vot”.
Dovezi? Zero. Însă de vorbit n-a oprit-o nimeni.
Aşa a ajuns să spună că la secțiile din diaspora – unde mii de oameni au stat la cozi interminabile pentru a vota – au existat grupuri de agitatori, unii dintre ei băuți. „În anumite cazuri, cum ar fi în Italia, forţele de ordine i-au recunoscut ca fiind participanţi şi la alte acţiuni violente”, a declarat Chiorean în faţa Comisiei.

Mincinoşii!

Astfel de aberaţii ordinare sunt specifice celor din MAE condus de Meleşcanu. Nimic din toate cele spuse de Laura Chiorean în Parlament nu face obiectul vreunei plângeri depuse de corpul diplomatic, deci nu sunt acuzaţii reale.
Ea a mai susținut că în secţiile organizate la institutele culturale din Viena, Graz sau Linz cetăţeni aflaţi la coadă au forţat uşile la ora închiderii, au existat numeroase ameninţări şi injurii şi a fost necesară prezenţa poliţiei pentru menţinerea ordinii.
„La Salzburg la fel, la secţiile din Belgia o parte din cei prezenţi au scandat violent şi au proferat ameninţări, inclusiv ameninţări cu moartea la adresa membrilor corpului diplomatic. Au existat şi în Belgia grupuri de agitatori, precum şi unele persoane aflate în stare de ebrietate care incitau la violenţă şi ură. La secţia din Nicosia, la închiderea aplicaţiei, un grup de aproximativ 100 de persoane, majoritatea bărbaţi, dintre care câţiva în stare de ebrietate, au refuzat să părăsească curtea ambasadei încercând să scandeze sloganuri antiguvernamentale şi anti ambasadă, au lovit uşa principală, au ameninţat şi înjurat. La secţia din Copenhaga, la ora închiderii secţiei de votare, sute de alegători au început să arunce cu pietre în geamurile ambasadei, au lovit în mod repetat uşile misiunii”, a susţinut ea.

O comisie degeaba

În 26 iunie, Parlamentul a dat undă verde înființării comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea presupuselor nereguli și fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai. Comisia de anchetă este formată din 23 de senatori și deputați reprezentând toate grupurile parlamentare.
Concluziile comisiei de anchetă vor fi strânse într-un raport care va fi înaintat Birourilor permanente reunite ale Parlamentului în termen de 90 de zile de la data constiturii comisiei. Ulterior, raportul se supune votului în plenul reunit.
Comisia a fost înființată la propunerea PSD-ALDE.
Teodor Meleșcanu

Primul care a vorbit despre fraudarea alegerilor europarlamentare a fost ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, care a acuzat turismul electoral, susținând că aceasta a fost una dintre cauzele dezastrului de la votul din diaspora, unde mii de români au stat la cozi interminabile în 26 mai, mulți dintre ei nereușind să voteze. De altfel, Ministerul Afacerilor Externe susținea, în raportul privind votul din diaspora trimis premierului, că printre factorii care au dus la cozile interminabile de la secțiile de votare din străinătate se numără și „acțiuni coordonate de aducere la vot a unui număr mare de cetățeni cu 5-6 autocare.

În realitate, principalul fraudator al votului din Diaspora este chiar Meleşcanu. Şi în alegerile prezidenţiale din 2014, şi în 26 mai 2019, el a fost principalul responsabil pentru blocarea unui drept fundamental, prevăzut în Constituţie: dreptul la vot.
Pentru aşa ceva, în orice ţară din lumea civilizată, ajungi la puşcărie, nu foloseşti tehnica „hoţul strigă hoţii”.

CITIȚI ȘI:

* Diplomatul ex-comunist Teodor Meleșcanu – fantoma care bântuie relațiile externe ale României

* Fosila bolşevică din fruntea MAE, ţinută în funcţie de parlamentarii „Ciumei” PSD-ALDE. Votul la moţiunea anti-Meleşcanu, o batjocură la adresa românilor din Diaspora

* Surse: Barna, candidatul USR-PLUS la prezidenţiale. Cioloş, propunerea alianţei pentru prim-ministru

* Dan Barna: „Vom ajunge în turul 2 la prezidenţiale”. Negocierile dintre USR şi PLUS au intrat în linie dreaptă

* Barna, candidat la Cotroceni. Se „încălzeşte” Cioloş pentru funcţia de prim-ministru?

1 COMENTARIU

  1. Ce pot hotii sa strige? Hotii !!! Țină cont ca au un palmares bogat intr ale hotii,trădării,fraudei,l a atâta i a dus mintea.Cum sa nu fie lume și cum să nu se creeze nemultumire,când au organizat intr o manieră jalnica alegerile.Cu ce ne a încântat că la una dintre secțiile de votare( Nurnberg,Germania) erau 7 cabine de vot și 3 ștampile plus o întreagă istorie în procesul de votare,scris,verificat și iar scris și rescris.Am mers la vot cu trenul,cu piciorul prins intr o orteza si două carje,slava Domnului la prima ora nu am stat foarte mult,o ora,dar la iesire ,a fost șocant,erau deja sute de persoane.Din ce s a relatat,de oameni aflați la fața locului,mii de filmări,situatia a fost identică în toată diaspora
    Cat despre frauda,da a existat,din partea lor și sunt N filmări care o confirma( doamna cu n buletine de vot,primar psd intrând în cabina cu votantii).
    Asa nu se mai poate,trebuie înlăturate aceste depuse fără doar și fără poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările