Savonea, ce faceţi acum cu „SS-Gestapo”?

4
1078

Justiţia din România a primit verdictul legat de folosirea magistraţilor împotriva magistraţilor. Raportul GRECO o spune pe faţă: Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţiei (zisă şi „SS-Gestapo”) trebuie desfiinţată!

Raportul GRECO, apărut astăzi în spaţiul public după ce-a fost ţinut pitit zile bune, este cât se poate de dur, dar şi de clar. E lungă lista acuzaţiilor la adresa politicienilor din România care şi-au folosit puterea pentru a demola justiţia din interior. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au condus acest asalt, folosindu-se de diverse unelte gen „Ciordache” sau Tudorel Toader.

Înfiinţarea SS-Gestapo a fost pe agenda lor, iar scopul a fost clar: crearea unei entităţi „stat în stat” în interiorul Parchetului General, compusă din procurori obedienţi politic dispuşi să le facă viaţa amară magistraţilor nesupuşi politic.

Ancheta împotriva Laurei Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, a fost cea mai clară probă că SS-Gestapo e bombă teroristă anti-justiţie independentă. Adina Florea şi Gheorghe Stan (recompensat de Dragnea cu postul de judecător la CCR) i-au făcut dosar lui Kovesi că aşa a vrut Sebastian Ghiţă, atenţie, urmărit penal şi fugit de justiţia din ţara lui!

Dar SS-Gestapo nu a fost doar rodul clanurilor penale din politică. Ea are susţinere inclusiv la vârful Justiţiei! Da, da, repet, la vârful Justiţiei, ca să fie clar că justiţia din România e departe de a fi curăţată de cancerul baronilor.

Lia Savonea, şefa CSM, este cea care susţine numirea rapidă a Adinei Florea la şefia SS-Gestapo, făcându-se că nu există nicio Europă, nicio democraţie, nicio onestitate profesională. De altfel, Savonea a demonstrat de când a ajuns şefa CSM că ştie să se „lipească” de interesele clanurilor penale. În mandatul ei, s-a petrecut cea mai mare grozăvie de când România a intrat în UE: a emis un comunicat din partea CSM împotriva organismelor europene care acuzau corupţia din sistem şi atacul politic la justiţie!!!

Practic, prin acel act iresponsabil, Lia Savonea a demonstrat şi ea, ca şi SS-Gestapo în cazul anchetei fabricate lui Kovesi, că este la mâna clanurilor de tip Dragnea şi Tăriceanu.

Apropo de Tăriceanu, aceeaşi Savonea n-a făcut nimic în a-i susţine pe procurorii DNA în acţiunea lor de a cere ridicarea imunităţii preşedintelui Senatului, acuzat de o şpagă de 800.000 de dolari în afacerea Microsoft.

Prin blegeala ei, naturală ori autoimpusă, Lia Savonea şi-a lăsat baltă colegii pe care ar fi trebuit să-i susţină ca şefă a CSM, adică reprezentantul nr. 1 al Justiţiei. N-a făcut-o, Tăriceanu avea nevoie de linişte.

Întrebarea e ce va face acum Savonea. Ori Simona Marcu, predecesoarea ei la şefia CSM. Apropo de cele două, atât a putut justiţia din România să găsească mai bun pentru a fi reprezentată: două doamne cu doi soţi combinaţi cu caracatiţele penal-politice. Soţul lui Savonea a fost tovarăş de afaceri cu un infractor celebru tocmai pentru infiltrarea corupţiei în justiţiei (Cătălin Voicu). Soţul Simonei Marcu a primit bani de cartelul TelDrum, creaţia de lux a mafiei politice, care a îmbogăţit diverse personaje cu influenţă cu bani drenaţi de la bugetele publice.

Din acest punct de vedere, e cumva firesc comportamentul Liei Savonea şi atitudinea ei anti-UE şi pro-SS&Gestapo.

În mod firesc, o astfel de calamitate moral-profesională ar fi trebuit extirpată de multă vreme de la şefia justiţiei.

România a demonstrat şi în 26 mai că nu vrea justiţie tip Savonea, Adina Florea, Gheorghe Stan, ci justiţie adevărată, anticorupţie, tare pe picioare faţă de politic, fără mamă, fără tată.

Dar cu toate acestea, masa mare de magistraţi curaţi nu e capabilă încă s-o alunge pe şefa CSM şi s-o trimită acolo unde-i e locul. Există o oarecare mobilizare printre magistraţii oneşti şi activi din România, dar reţelele vechi ale justiţiei obediente politic nu cedează.

Este semnul că bătălia trebuie să continue, chiar dacă Dragnea a ajuns la puşcărie, iar PSD şi ALDE au fost zdrobite la vot în 26 mai. Nu e suficient.

Atâta vreme cât oameni ca Lia Savonea ocupă funcţii cu miză aşa de importantă, din care sfidează un întreg continent, războiul pentru o Românie mai bună e departe de a fi câştigat.

Şi vom vedea asta în felul în care Lia Savonea va trata Raportul GRECO. Având în vedere istoria sa recentă, îl va arunca la coş. De ce? Pentru că SS-Gestapo, Savonea, Dragnea, Tăriceanu, PSD şi ALDE sunt actori în acelaşi film, vin aceeaşi lume, au aceleaşi interese.

Nu vor o Românie sănătoasă, o justiţie puternică, o ţară europeană autentică. Căci dacă aşa ceva ar exista 100%, ei ar dispărea din peisaj. Or, nu pot accepta aşa ceva. Îi leagă un trecut tenebros şi compromisuri riscante, care ar putea să-i coste odată ce democraţia ar deveni foarte solidă.

De fapt, prin ostilitatea anti-Europa (aratată din nou, astăzi, de Tăriceanu) şi prin întreţinerea unui haos controlat în justiţie, cu menţinerea SS-Gestapo ca sperietoare de magistraţi, toţi îşi apără lumea lor. Una care este deja în conflict cu cealaltă Românie: cea care a votat masiv împotriva lor în 26 mai.

 

 

4 COMENTARII

 1. Asa este, excelent articol, d-le Ciocazanu, multumesc pentru felul in care cautati ce este ascuns aici si scoateti la lumina cardasiile si combinatiile oneroase! Observatia dvs. ca intre madam savonea si madam marcu trebuie ca e o sustinere si apropiere semnificativa pe motiv de soti si matrapazlacurile lor e 100% corecta, insa restul de alte 4 jigodii din CSM – baltag, oprina, ghena si tant, astea de ce dracu le sprijina?
  Si jurnalista Ioana Ene-Dogioiu in articolul de ieri trimite voalat la ideea de complicitate a savonierei, pe motiv de santaj practicat asupra cumetrei in cauza, de gasca penalilor. Se afirma cu perdea ca madam savonea ar fi santajata cu cine stie ce lucruri din vremea cardasiei sotului cu infractorul catalin voicu, cel care facea si desfacea complete la ICCJ. Insa poate e si ceva ce tine chiar de ea, poate exista dovezi ale participarii acestei cumetre in asa-zisele ”centre de reflectie” de care pomenea si bubosul justitiei toader, locuri insalubre pentru justitia romana, locuri in care s-au mutilat legile justitiei, sau au luat fiinta strambele oug 90, 92, 7.

  • Sunt absolut convins că o au la mână cu ceva grav. Însă nu am dovezi să pot publica aşa ceva, mă rezum doar la ce vedem cu toţii în acţiunile sale total dedicate cauzei caracatiţelor politice.

 2. D-le Ciocazeanu,deja au inceput cu minciunile,ca nici Franta,nici Olanda,Nici Germania nu au implementat Recomandarile GRECO.
  Nu cred ca recomandarile respective se refereau la independenta magistratilor sau la infintarea unei sectii de Politie Politica.
  Alt subiect:Codul administrativ.
  New York: 1 primar + 51 Consilieri Municipali (2-3 din fiecare cartier)
  Buget 58 miliarde $ (nu sunt sigur)
  Populatie 11 milioane
  Zona administrata peste 1200 km2
  Paris: 1 primar + 163 Consilieri Municipali
  Populatie 21 mil
  Oras 10-15 000 locuitori Germania
  1 primar+7 consilieri (neremunerti,fiecare are slujba lui,pompier,medic veterinar,etc)
  Bucuresti: 7 primari + 246 Consilieri
  Buget 1 miliard Euro
  Populatie 2 mil
  Zona administrata 228 km2
  Comuna din Giurgiu: 1 primar+ 14 Consilieri
  Populatie 2600 locuitori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here