Din cauza „furajaţilor” ca el plătim facturi tot mai scumpe! Cazul Neacşu-ANRE sau cum să iei 10.000 de euro pe lună fără să ai vreo legătură cu meseria

2
2021

Deputatul USR Cristina Prună a anunţat că a depus vineri, la Curtea Constituţională, o sesizare cu privire la numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vice-preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Profilul lui Marian Neacşu este incompatibil cu cerinţele prevăzute de lege pentru această funcţie întrucât nu are vechimea şi experienţa care sunt cerute de lege. În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de Reglementare al ANRE întrucât a primit o condamnare penală definitivă! Aşteptăm cu interes răspunsul CCR pe această speţă. În plus, vom demara demersurile pentru a modifica Legea nr. 160/2012 care a aprobat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind funcţionarea ANRE, în sensul de a elimina lacunele legislative care au permis ca un condamnat penal să poată fi numit în fruntea unei instituţii publice. USR a fost singurul partid de opoziţie prezent în comisie la simulacrul de şedinţă de audieri a candidaţilor în Parlament şi a pus reflectorul încă de la început pe nerespectarea procedurilor parlamentare”, a anunţat pe Facebook Cristina Prună, deputat USR.

Parlamentul l-a validat, pe 26 iunie, pe Marian Neacşu pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Marian Neacşu a obţinut 262 voturi pentru, 92 împotrivă.

Marian Neacşu a fost secretar general al PSD, iar în prezent este membru al PRO România, partidul condus de Victor Ponta.

CV de specialist în furaje

USR face bine ce face, dar nu poate face mai mult câtă vreme această clică de îmbuibaţi nepricepuţi are puterea în Parlament. Se vor proteja unii pe alţii, căci din aşa ceva vine puterea lor şi slăbiciunea societăţii.

De ce este interesant cazul acesta? Pentru că el explică de ce e România atât de prăbuşită azi în braţele caracatiţelor corupte, politice, de cumetrie. Această reţea naţională a hoţiei şi incompetenţei a parazitat organismul statului în aşa hal încât devine misiune imposibilă ca specialişti de top sau tineri ce ar fi putut avea o carieră de succes graţie pregătirii lor de excepţie să poată sparge acest cancer al „capitalismului de cumetrie” (inventat de Ion Iliescu după Revoluţie).

Marian Neacşu nu are nicio legătură cu reglementarea energiei – jobul său de vicepreşedinte ANRE. CV-ul său )pe care îl puteţi citi în detaliu AICI) arată orice altceva numai vreo conexiune cu energia nu.

În ţara diplomelor şi titlurilor luate pe şpagă ca nicăieri în Europa, Neacşu şi-a tras o mulţime de „specializări”, dar fără vreo legătură cu ANRE. Are „pregătire” în furaje, nutriţia animalelor, dar nimic despre energie.

Cum ieşiţi din România nu veţi găsi un caz Marian Neacşu. Pentru că în afară nimeni nu-şi bate joc de banii plătiţi de populaţie pe facturile de curent sau gaze. Oriunde în Europa, în astfel de entităţi cum sunt autorităţile de reglementare a preţului, consiliile de conducere sunt ocupate de oameni care chiar ştiu ce au de făcut pentru binele cetăţeanului.

În România însă, astfel de posturi sunt ocupate de politruci fără pic de experienţă, care merg în funcţii gras plătite pentru că au în spate nişte reţele de vot. Atât. Iar la final cine plăteşte preţul acestui atac la sănătatea sistemului? Contribuabilul.

Nu degeaba, în România ca nicăieri în UE, oricine scumpeşte orice cum vrea. Pentru că în poziţii ca a lui Neacşu ajung unii care nu vor decât să ia bani grei fără să facă nimic. Iar companiile de gaz, electricitate, comunicaţii, apă nu au decât să profite de pe urma habarniştilor de lux plătiţi cu 10.000 de euro pe lună din banii clienţilor facturaţi mereu mai scump.

Nu sunt puţini cei ca Neacşu. E plin aparatul public de inşi şi inse care au ocupat locul celor mai buni decât ei, dar care, rămaşi pe dinafară, au fost nevoiţi să plece din ţară pentru munci de jos. Asta e România reală, azi: cea în care un „furajat” politic ajunge să facă preţurile din facturile oamenilor simpli.

Donați AICI pentru susținerea proiectului ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Cazul Sorina. Abuz incredibil al „SS-Gestapo”, girat de procurorul general Bogdan Licu!

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Ioana Ene Dogioiu: Sorina, abuzată de „SS”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Camelia Bogdan: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securității fără ca autoritățile române să-l deranjeze”

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

*Dăncilă – „un produs de slabă calitate, aproape un rebut”

Asfalt turnat direct pe pământ pe „moşia” clanului Manda-Olguţa. Sursa: „Programul Naţional Dragnea Liviu”, din banii noştri

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Blestemul lui Codrin Ștefănescu către PSD-iști: „Lașilor, m-ați trădat! Mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând”

Cântărețul Marcel Pavel către baronul Oprișan: „Frate drag, știu că ești un om de onoare. Respect!”

Alungat de la Congresul PSD, baronul Oprișan se răzbună pe Europa. „Numai Papa de la Roma nu ne-a făcut corupți!”

VIDEO. „Filme horror” la Congresul PSD: atacați de „forțele iadului”, luptă cu „monștrii răi” care „îi mănâncă pe oameni”

Ion Iliescu poate fi fericit: PSD are președinte executiv plătit de ruși. Escală misterioasă la Moscova

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here