Penalul Tăriceanu, un nou atac la Kovesi – „mărul otrăvit”: ca procuror european va avea „rol principal” să blocheze accesul României la fondurile UE!

1
1017

Preşedintele Senatului afirmă că în cazul în care România ar obţine, prin Laura Codruţa Kovesi, postul de procuror şef european, acest lucru ar reprezenta, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, „un măr otrăvit”, întrucât fosta şefă a DNA ar urma să aibă ca „rol principal” blocarea accesului la fonduri europene pentru ţara noastră.

„Constatare: ca de obicei, în politica europeană ne ducem, din păcate, după fentă. După împărţirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania şi Franţa în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensaţie, şansele de a avea postul de procuror şef european pentru Laura Kovesi. Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda ‘compensaţii’ Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obţine – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână şi ne-ar bloca cu două”, a scris Tăriceanu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El susţine că „firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea şi anchetarea la nesfârşit a patronilor ori a managerilor”.

„Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap şi au fost forţaţi să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Aşa cum azi românii află cum au lovit în subvenţiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloş, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc. Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Aşa îmi explic dezbaterile subţirele din spaţiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanţial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Preşedinte, şi nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora”, mai spune Tăriceanu.

Mincinos…  de 800.000 de dolari

Călin Popescu Tăriceanu este ultimul care ar trebui să vorbească despre Kovesi şi Parchetul European. A profitat de poziţia de parlamentar şi preşedinte al Senatului pentru a bloca ancheta penală în care este acuzat de o şpagă de 800.000 de dolari.

Un tandem penal: Tăriceanu – Dorin Marian

Dorin Marian e încolțit de DNA pentru că l-a ajutat pe Tăriceanu să ia șpagă 800.000 $, în dosarul licențelor Microsoft. În 2007, când a fost comisă fapta, Dorin Marian era șeful al Cancelariei prim-ministrului C. A. C. P. Tăriceanu.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță, într-un comunicat de presă, că Dorin Marian este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită în dosarul Microsoft.

Aceeași acuzație îl vizează și pe Petru Berteanu, la data faptei administrator al unor societăți comerciale.

Sub ameninţarea adresată PSD că va rupe aliaţa de guvernare, Tăriceanu şi-a asigurat voturile parlamentarilor PSD, alături de cele ale ALDE, cu ajutorul cărora a reuşit să respingă cererea DNA de ridicare a imunităţii sale. Practic, prin acest vot, Tăriceanu s-a plasat deasupra legii şi a oamenilor obişnuiţi din România, care nu pot scăpa de o urmărire penală sub scutul imunităţii parlamentare.

În plus, atacul lui Tăriceanu pleacă de la o minciună: procurorul european va pune în pericol fondurile europene. Fals! Cauza este corupţia politică, nu ancheta europeană. Orice procuror european, Kovesi sau altcineva, are obligaţia să ancheteze în orice ţară UE suspiciuni de fraudă cu fonduri europene.

CITIŢI ŞI:

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Barna, candidat la Cotroceni. Se „încălzeşte” Cioloş pentru funcţia de prim-ministru?

Cioloş: ”USR se gândeşte la un candidat pentru prezidențiale, ne gândim și noi”. Liderul PLUS anunţă un tandem preşedinte-premier

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

 

Udrea se plimbă cu „agenţia de voiaj CCR”. A plecat din Costa Rica şi a fost surprinsă în avion. Deciziile Curţii Constituţionale i-au permis să călătorească

Halep, în sferturi la Wimbledon după ce-a învins-o pe puştoaica-minune a Americii

Din cauza „furajaţilor” ca el plătim facturi tot mai scumpe! Cazul Neacşu-ANRE sau cum să iei 10.000 de euro pe lună fără să ai vreo legătură cu meseria

Cazul Sorina. Abuz incredibil al „SS-Gestapo”, girat de procurorul general Bogdan Licu!

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Ioana Ene Dogioiu: Sorina, abuzată de „SS”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Camelia Bogdan: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securității fără ca autoritățile române să-l deranjeze”

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

*Dăncilă – „un produs de slabă calitate, aproape un rebut”

Asfalt turnat direct pe pământ pe „moşia” clanului Manda-Olguţa. Sursa: „Programul Naţional Dragnea Liviu”, din banii noştri

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

1 COMENTARIU

  1. Taricene , te-ai rugat la PSD-ti sa nu-ti riidice imunitatea , prin acest gest ai dovedit ca esti vinovat de luarea unei spagi de 800.000 dolsari. Locul tau e linga celalalt escroc Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here