ȘOCANT! Manevre ticăloase ale soților Șărămăt pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

3
14570
Mariana și Vasile Șărămăt, alături de Andreea și Sorina, dintre care au adoptat-o doar pe prima

Încet-încet, ies la iveală manevrele incredibile făcute de soții Mariana și Vasile Șărămăt din Baia de Aramă (județul Mehedinți), ajutați de fiica lor naturală Iuliana (26 de ani), pentru a o păstra în captivitate pe micuța Sorina.

Soții Șărămăt făcut cereri false de adopție, pe care apoi le-au retras, doar pentru a împiedica adoptarea fetiței de către altcineva. În schimb, aceiași soți Șărămăt n-au vrut de fapt niciodată s-o adopte pe Sorina, mulțumindu-se să facă bani pe seama ei.

Corespondentul ziarului Adevărul a făcut o descoperire teribilă. Se știa că familia Şărămăt a refuzat de două ori s-o adopte pe Sorina, cu cereri scrise și semnate în 2013 şi în 2017. Acum iese la iveală însă că, după ce soţii Ramona și Gabriel Săcărin, stabiliți la New York, au vrut să aducă fetiţa în familia lor, asumându-și procedura laborioasă a unei adopții internaționale, asistentul maternal Mariana Șărămăt a început să depună cereri de adopţie, pe care le retrăgea la scurt timp.

Alba-neagra familiei Șărămăt

Primii care s-au pronunţat în cazul Sorinei au fost magistraţii de la Tribunalul Mehedinţi. Aceştia au respins adopţia internaţională a fetiţei şi au constatat că familia care a crescut-o pe minoră „a formulat cerere de adopţie a minorei în termen de un an prevăzut de art. 60, alin. 2 din Legea nr. 273/2004 republicată”.

Ulterior, judecătorii Curţii de Apel Craiova au considerat că acest lucru este fals, motiv pentru care au încredinţat-o pe Sorina soţilor Săcărin din New York. Magistraţii craioveni au menţionat că familia care a crescut-o pe Sorina a refuzat să o şi adopte de două ori.

Așadar, tactica asistentei maternale se developează în tot cinismul ei: Mariana Șărămăt făcea cereri de adopție nu ca s-o adopte pe fetiță, ci ca să-i blocheze adopția internațională! Este o încălcare flagrantă a obligațiilor de serviciu care-i reveneau asistentei maternale, care trebuia s-o pregătească pe Sorina pentru adopție, nu să-i blocheze adopția prin manevre murdare.

Mariana și Vasile Șărămăt

Ce a cerut familia Șărămăt la Tribunalul Mehedinţi

Asistenta maternală Mariana Şărămăt a formulat cerere de intervenţie în dosarul de adopţie al Sorinei şi a cerut:

„1. Citarea sa în cadrul dosarului de adopţie în calitate de asistent maternal ce are delegat exerciţiul drepturilor şi obligaţiilor minorei Lucan Sorina;

2. Citarea legală a mamei naturale a minorei;

3. Ascultarea minorei Lucan Sorina;

4. Suspendarea judecării cauzei până la soluţionarea unor dosare penale”.

Ce a obținut familia Șărămăt de la Tribunalul Mehedinţi

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au arătat, în motivarea hotărârii definitive, că Mariana Şărămăt „nu a depus o cerere de adopţie”, ci doar a formulat o cerere de intervenţie în dosar, în calitate de asistent maternal. Motiv pentru care Curtea a reţinut că prima instanţă a acordat familiei Şărămăt „mai mult decât a cerut sau nici măcar nu a cerut”.

Depun cererea, retrag cererea

În judecarea cauzei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) au depus la instanţă toate cererile pe care familia Șărămăt, din baia de Aramă, le-a formulat după ce soţii Săcărin au spus că vor s-o adopte pe minoră.

Aceleaşi instituţii, însă, au depus în instanţă şi cererile familiei Şărămăt de retragere  a cererilor de adopţie sau a cererilor de eliberare a atestatului.

Reprezentanţii instituţiilor care au atacat cu apel hotărârea Tribunalului Mehedinţi au arătat în instanță: „În aprilie 2018, la două luni după ce minora fusese blocată în registrul naţional pentru a se derula procedura de potrivire cu familia Secărin, intervenienta a formulat o cerere de eliberare a atestatului de adopţie, cerere pe care şi-a retras-o, apoi a redepus-o şi iar a retras-o şi iar a depus-o, ultima cerere fiind cea din august 2018. Însă nici această cerere nu şi-a urmat cursul, întrucât Mariana Şărămăt nu a depus înscrisurile necesare pentru deschiderea dosarului pentru eliberarea atestatului”.

Astfel, la dosar au fost depuse următoarele documente:

– cererea nr. 14101/18.04.2018;

– cererea nr. 20066/29.05.2018, prin care Mariana Şărămăt solicita adopţia copilului;

– cererea nr. 24411/27.06.2018, prin care soţii Şărămăt solicitau evaluarea pentru eliberarea atestatului de familie aptă să adopte;

– declaraţia nr. 493/08.08.2018, prin care Mariana Şărămăt recunoaşte că a fost informată atât înainte, cât şi după depunerea dosarului de adopţie de faptul că ştie situaţia copilului Lucan Sorina, pe care doreşte să-l adopte, în sensul că se află în proces de potrivire cu o familie adaptatoare, şi declară că doreşte adopţia numai dacă procesul de potrivire cu familia Secărin eşuează;

– cererea nr. 30569/10.08.2018, prin care soţii Şărămăt îşi retrag cererea de evaluare pentru eliberarea atestatului;

– cererea nr. 32364/ 24.08.2018, prin care soţii Şărămăt solicită anularea cererii anterioare;

– cererea nr. 32365/24.08.2018, prin care familia Şărămăt solicită evaluarea în vederea eliberării unui atestat de familie aptă să adopte.

Aceasta este ultima cerere depusă la DGASPC Mehedinţi, însă soţii Şărămăt nu au mai depus niciun alt document pentru a se putea deschide un dosar.

Soții Șărămăt, „atitudine oscilantă”

Minora Sorina Lucan a fost audiată la Tribunalul Mehedinţi pe când avea 7 ani. Fetiţa a spus că nu vrea să plece în America şi vrea să rămână în familia unde a crescut. Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au arătat, însă, că minora nu împlinise 10 ani, aşa că nu era necesar consimţământul acesteia la adopţie.

„Curtea apreciază că opinia minorei nu a fost una obiectivă şi nu poate fi luată în considerare ca primordială în examinarea interesului superior al minorei”, se arată în hotărârea definitivă.

Curtea de Apel Craiova a schimbat sentinţa Tribunalului Mehedinţi şi a încuviinţat adopţia internaţională. Magistraţii au arătat că familia care a crescut-o pe Sorina a pierdut dreptul de prioritate când a refuzat s-o adopte pe minoră. Aceeaşi instanţă a arătat că soţii Şărămăt nu puteau să intre într-un proces de adopţie doar printr-o simplă cerere depusă, fără a avea un atestat. Iar magistraţii au catalogat atitudinea soţilor Şărămăt ca fiind „oscilantă”.

Cererea ciudată a procurorului general

Bogdan Licu

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a cerut la Curtea de Apel Craiova revizuirea dosarului de adopţie internaţională, dar şi suspendarea executării hotărârii judecătoreşti de adopţie. Dacă inițiativa sa va avea succes, există posibilitatea ca minora să fie retrimisă într-un centru de plasament. Oricum, ea nu se poate întoarce în familia Șărămăt.

Procurorul general a făcut o solicitare și către Judecătoria Drobeta Turnu Severin, cerându-i să stabilească dacă minora poate sau nu să părăsească România. Judecarea cauzei a fost, însă, amânată pentru data de 3 iulie.

Părinţii adoptivi ai Sorinei, Ramona și Gabriel Săcărin, au anunţat că își amână plecarea în America, vor rămâne în România să se judece, dar au solicitat, printr-o cerere reconvenţională, să fie despăgubiţi pentru toată această perioadă, întrucât vor pierde bani la job-urile lor. Ramona Săcărin e managerul unei farmacii importante din New York, iar Gabriel Săcărin este inginer la o mare companie de aparatura medicală.

CITIŢI ŞI:

* VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Licu şi Adina Florea, scoateţi banii! Părinţii adoptivi ai Sorinei cer daune în instanţă pentru că au fost blocaţi în România de ancheta SS-Gestapo, luată în serios de procurorul general

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

Filiera roşie continuă atacul cu Dragnea în puşcărie. Tucă, scos de la naftalină de mogulul Adrian Sârbu, judecat pentru evaziune fiscală

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

3 COMENTARII

 1. E clar ca familia salariatei maternale a profitat de hibele legilor referitoare la adoptii, la prioritate, la drepturi si obligaţii ale salariatei bugetare cod COR 531201-Asistent maternal- condiţia de studii- studii medii.
  salariata maternală a manipulat nu doar mintea fetiţei ci si opinia publică!
  Prin LEGE ar trebui interzis apelativul „mamă” adresat salariatei maternale! De exemplu:Doamna X!! Nu este o mamă!!
  Lipsa de educaţie îşi spune cuvântul …Analizaţi „judecata”( a se citi lipsa de logică), a celor care sunt impotriva adopţiei, modul agramat în care scriu.

 2. Ma scarbeste ceea ce puteti scrie ca si jurnalisti, numai tampenii si minciuni ca sa aveti un articol la zi si sa tineti pasul cu ceilalti…nici macar nu v-ati informat de cum au decurs lucrurile in realitate…asta inseamna ca sunteti de acord cu :
  -modul in care autoritatile si-au permis sa scoata din familie un copil , inscenand defapt o perchezitie
  -faptul ca parintii adoptivi nu erau acolo sa dea confort fetitei , ba mai mult stateau inchisi intr-o masina cu geamuri fumurii ca si mafiotii fara sa le pese de urletele fetitei si de traumele acesteia
  – au declarat ca fetita ii cunoaste si ca s-a obisnuit cu ei din prima zi… cum pot minti in acest hal cand ei au vazut fetita doar o data in ultimul an si atunci fara sa se joace cu ea sau sa o apropie?
  -de ce vor tocmai o fetita gata crescuta cand orfelinatele gem de copii?
  -de ce vort tocmai o fetita de etnie rom? informati-va ce gru de sange are fetita , sunt doar cateva zeci de mii de persoane in toata lumea cu acest grup, este o raritate
  -de ce acest sarlatan si-a sters profilul personal si profesional de pe net? ca sa nu vada lume cum a fauci el banni murdari in strainatate? cu experimente si transplanturi , mai groaznic decat in timpul celui de-al toilea razboi mondial
  -cum va esplicati voi ca unul stabilit in america de 20 de ani are vila la new york in timp ce americani stau cu chirii?
  -ati vazut ce rahat de mancare au dat la fetita sa manance in prima zi spunand ca è carne; asa ceva se da numa la caini , pacat ca nu pot sa va postez fotografia
  -s-au autointitulat ” parinti intelligenti” , va dati seama ce rasa de oameni sunt acesti americani parveniti? Uitati.va si la mobilierul si lucrurile ce au in casa din romania, vi se par oameni instariti cu posibilitati?
  Pentru mine sunt niste jigodii de clasa, coruptori si care cred ca pot obtine totul .

  Familia Saramat este o familie muncitoare si cu posibilitati,daca ar fi vru sa faca bani si-ar fi inventat o alta activitate , nu de a creste un copil rom de la un an … aveti copii? stiti cate chieltuieli lunare sunt de facut? v-ati trezit noaptea sa alaptati sau sa schimbati copii?

  Ceea ce va pot spune este ” SA VA FIE RUSINE ” , valoare profesionala ca si jurnalisti „0”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here