A furat 3 miliarde $ din bănci şi a fugit din ţară! Gigi Becali nu-şi va putea întâlni rivalul

0
3749

Republica Moldova a fost mulţi ani paradisul oligarhilor. Cel mai prolific nume este cel al lui Vlad Plahotniuc, mogulul care a ajuns să stăpânească ţara prin afaceri care au secătuit sistemul financiar, dar i-au permis să cumpere politicieni şi decidenţi.

Vlad Plahotniuc (alăturat) a fost alungat de la putere de alianţa pro-europeană condusă de Maia Sandu. Moldova are de recuperat însă de pe urma lui prejudicii imense, financiare şi politico-sociale. Însă Plahotniuc nu e singurul „marcator” de acest fel la poarta marilor bugete.

Un alt personaj-vedetă este Ilan Șor, patronul echipei de fotbal Milsami Orhei, pe care o va întâlni FCSB, echipa lui Gigi Becali.

Meciul FCSB – Milsami Orhei deschide drumul european al echipei lui Becali în noul sezon al Europa League. FCSB pornește mare favorită și prin prisma problemelor de la clubul din Moldova, al cărui patron e fugit din ţară.

Ilan Sor a „marcat” scump poarta băncilor

Conform jurnalistului Sandu Grecu, jucătorii nu și-au mai primit salariile de 3 luni, iar patronul Ilan Șor este dat dispărut.

Patronul Ilan Șor a fugit din Moldova și a fost condamnat în lipsă la 7 ani de închisoare pentru că a furat din trei bănci trei miliarde de dolari. În 2015 devenise primar în Orhei, după ce echipa, cu el la comandă, câștigase campionatul. Ce a urmat? A încasat miliarde de dolari din bănci prin credite obținute cu garanții false. A girat și stâlpii de lumină de pe străzile din oraș!”, a afirmat Grecu, potrivit celor de la Gazeta Sporturilor.

Chiar dacă Milsami are un buget anual de un milion de euro, există datorii către jucători ce datează de acum patru ani, atunci când formația din Orhei reușea să câștige singurul titlu din istorie.

Protecţie de la procurorul general

Eduard Harunjen, procuror general al Republicii Moldova, încă în funcţie

Peste 30 de șefi de instituții publice, inclusiv magistrați, acuzați că ar fi deservit politic fosta guvernare, controlată de partidul oligarhului Plahotniuc, au demisionat sau au fost demiși în prima lună de mandat a guvernului condus de Maia Sandu în Republica Moldova.

Nu și procurorul general, Eduard Harunjen, despre care se crede că ar fi principalul pion în construcția oligarhică a lui Vlad Plahotniuc. Premierul Maia Sandu l-a acuzat în repetate rânduri că a blocat investigarea fraudei bancare și că ar fi fost instrumentul principal prin care Plahotniuc a impus frica (prin fabricarea dosarelor), inclusiv în rândul magistraților. Harunjen a declarat că nu va pleca benevol și și-a argumentat decizia prin faptul că nu vrea să încurajeze „imixtiunea politicului în justiție”, așa că deputații din noua majoritate parlamentară s-au văzut nevoiți să modifice legislația ca să-l poată demite.

Reprezentanții societății civile cred că procurorul a fost internat ca să nu poată fi demis. Conform Codului Muncii al Republicii Moldova, angajații nu pot fi concediați în timp ce se află în concediu medical, notează DW.

Cine este adversara FCSB din Europa League

Milsami a terminat campionatul pe locul secund, la 18 puncte în spatele lui Sheriff şi e în prezent antrenată de Veaceslav Rusnac.

Echipa are în palmares un singur titlu în Moldova (2014-2015) şi două Cupe (2011-2012 şi 2017-2018). În 2015, Milsami reușea o performanță fantastică și elimina Ludogorets din turul 2 preliminar al UEFA Champions League.

  • Milsami a fost fondată în 2005 şi joacă acasă pe Complexul Sportiv Raional, un stadion cu doar 2539 locuri.
  • Culorile lui Milsami sunt roşu şi alb, echipa fiind supranumită „vulturii roşii.

CITIŢI ŞI:

Plahotniuc nu mai e bun nici pentru Rusia: îl pune sub acuzare pentru trafic de droguri. Preţul că nu şi-a făcut treaba în Moldova?

Eroina democraţiei de la Chişinău vine la Bucureşti. Maia Sandu joacă tare: a început curăţirea justiţiei de oamenii mafiei

Plahotniuc e un Ghiță de peste Prut. Zice că se va întoarce în Moldova, dar nu acum. Vorbește despre „pericole” și „răpiri”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Procurorul general întoarce armele împotriva lui Iohannis, a UE şi a familiei Sorinei, via „SS-Gestapo”. Ziua în care Bogdan Licu a devenit subalternul Adinei Florea, deşi Comisia de la Veneţia şi preşedintele României au „desfiinţat” secţia lui Dragnea

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here