PSD răspunde Raportului GRECO prin degetele mijlocii ale lui „Ciordache – Altă Întrebare”

1
640
"Ciordache" este originalul, Bădulescu este "copia" obscenităţii PSD-iste lansate în Parlament de "Altă Întrebare"

Reacția PSD la cele două rapoarte GRECO a fost una mitocănească, obraznică, specifică unui grup infracțional. Însăși desemnarea lui Florin Iordache, sinistrul „Ciordache – Altă Întrebare”, să riposteze la documentul oficial european a fost o mojicie dn partea partidului condus de Viorica Vasilica Dăncilă.

În comunicatul de presă semnat de Iordache, PSD susține că „analiza GRECO este una evident eronată”, raportul este „partizan” și „ignoră în mod sfidător problemele reale din justiție”.

Ministerul Justiției a publicat marți dimineață rapoartele Grupului Statelor Împotriva Corupției (GRECO) referitoare la România. Cele mai dure critici au fost aduse Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), supranumită SS-Gestapo, a cărei desființare a fost cerută imperativ de instituțiile europene.

GRECO arată că decizia autorităților române de a întări SS-Gestapo este în profundă contradicție cu recomandarea din precedentul raport, aceea de a desființa aceasta structură.

Comunicatul PSD (semnat de Florin Iordache)

„Raportul GRECO publicat azi în cadrul procedurii ad-hoc este dovada modului partizan în care se fac evaluările în ceea ce privește sistemul judiciar din România, ignorând în mod sfidător problemele reale din justiție.

Experții GRECO au ignorat deliberat absolut toate argumentele aduse nu doar de parlamentari, ci și pe cele ce rezultă atât din deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție, cât și ale Curții Constituționale, decizii ce dovedesc existența unor probleme structurale grave ce au adus atingere independenței justiției. În aceste condiții, analiza GRECO este una evident eronată.

1. GRECO critică în termeni duri înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și insistă ca aceasta să fie desființată. În schimb, GRECO nu face nicio referire la situația existentă anterior înființării acestei secții, deși există date publice care confirmă că DNA a deschis din oficiu sute de dosare judecătorilor și procurorilor, dosare ținute apoi deschise ani la rând, în care s-au făcut interceptări ale judecătorilor în timp ce aceștia judecau cauze DNA.

2. GRECO își exprimă îngrijorarea față de independența procurorilor, dar nu spune un cuvânt despre cea a judecătorilor, deși au aparut public înregistrări din care rezultă cum procurorii DNA făcea dosare judecătorilor pentru a-i intimida și a-i da exemplu.

3. GRECO este de părere că sistemul actual de răspundere materială a magistraților poate avea efect de intimidare a independenței lor, dar nu are nicio preocupare legată de faptul că există judecători care au răspuns PENAL pentru hotărârile pronunțate. Într-o hotărare recentă, Înalta Curte de Casație și Justiție a reținut că judecători ai ÎCCJ au fost trimiși în judecată și suspendați din funcție pentru hotărârile pronunțate, fapt ce a adus atingere gravă independenței acestora.

4. GRECO își exprimă preocuparea față de procedura de numire și revocare a procurorilor de rang înalt, dar nu spune nimic despre situația fostului procuror general, înlăturat printr-un dosar în care ÎCCJ a decis că fapta nu există.

În concluzie, GRECO nu manifestă niciun interes față de statutul și poziția judecătorilor, considerând probabil că doar procurorii înfăptuiesc justiția. În aceste condiții, preluând exemplul experților GRECO, îmi exprim regretul că aceștia au ratat șansa unui raport obiectiv, care să ajute cu adevărat justiția din România.”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Mafia PSD a transformat Tarom într-o bombă zburătoare. Compania a fost jefuită sălbatic și cangrenată de nepotisme

Tupeul oamenilor lui Meleşcanu: dau vina pe „agitatorii” din Diaspora pentru haosul de la vot!

GRECO prezintă planul PSD-ALDE de capturare a justiției: Secția Specială + izolarea Președintelui + ordonanțe de urgență + pensionarea magistraților + polițiști de la Carmen Dan

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Aici puteți citi integral cele două rapoarte GRECO despre România

Savonea, ce faceţi acum cu „SS-Gestapo”?

Simona Halep, pentru a doua oară în semifinale la Wimbledon! A 7-a semifinală de Grand Slam din carieră

PLUS nu vrea fuziune, USR cere paritate 2 la 1. Ce puncte delicate apar în negocierile privind listele comune la alegerile parlamentare

Penalul Tăriceanu, un nou atac la Kovesi – „mărul otrăvit”. Ca procuror european va avea „rol principal” să blocheze accesul României la fondurile UE!

De ce-a intrat Udrea în ţară pe la Giurgiu, la 6 dimineaţa?! „Vreau să îmi cresc copilul acasă”

Cristoiu îl bagă pe Băsescu în afacerea întoarcerii Elenei Udrea. Vorbeşte de „un efort planetar” de a fi eliberată

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Halep, în sferturi la Wimbledon după ce-a învins-o pe puştoaica-minune a Americii

Din cauza „furajaţilor” ca el plătim facturi tot mai scumpe! Cazul Neacşu-ANRE sau cum să iei 10.000 de euro pe lună fără să ai vreo legătură cu meseria

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Dăncilă – „un produs de slabă calitate, aproape un rebut”

1 COMENTARIU

  1. Cu oamenii in justitie vanduti PSDului, nici macar nu mai avem cum pleda pentru o justitie corecta in sensul sugerat de GRECO. Cu intoarcerea justitiei in favoarea mafiei, mai e loc de vreo speranta de curatire a justitiei de abuzuri, daca justitia insasi este atat de ambigua?
    Numai din interiorul justitiei poate veni salvarea, daca oamenii ei se transforma in oameni integri si-si amendeaza din interior neregulile. Ori asta e doar un vis frumos. Mafia prospera si reclama independenta fata de UE. Ei asta stiu.
    Populatia nu mai protesteaza, partidele de opozitie SUNT DOAR DE OPERETA, asa ca noi sa ne vedem fiecare de treburile noastre, exact ca in asazisul comunism dinainte unde eram resemnati ca „partidul era in toate” si noi trebuia sa avem incredere ca facea bine ce facea!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here