luni, martie 4, 2024
AcasăDezvăluiriAsistenta maternală a făcut-o pe Sorina "țigancă" și "nebună", de față cu...

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

-

Cel mai grav aspect din „cazul Sorina”, ajuns în atenția procurorilor, este modul în care asistenta maternală Mariana Șărămăt și familia sa, din Baia de Aramă (județul Mehedinți), au manipulat-o și terorizat-o pe copila de 8 ani pentru a-i zădărnici adopția de către soții Săcărin din New York.

Cu exact o săptămână în urmă exploda „cazul Sorina Lucan”. Vineri, 21 iunie, opinia publică era oripilată de un filmuleț în care o femeie trăgea de o fetiță speriată, care încerca să scape tăvălindu-se pe jos.

Era începutul unei manipulări colosale, care a inflamat România, ducând la proteste de stradă, acțiuni în justiție, intervenția procurorului general, amenințări în trafic și pericol de linșaj. Pentru asta, s-a pus în mișcare un uriaș aparat de propagandă, specializat în intoxicări.

- Advertisement -

Filmulețul care a declanșat isteria publică prezenta intervenția procuroarei Maria Pițurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru extragerea Sorinei din familia de asistență maternală (Șărămăt din Baia de Aramă) pentru a o preda familiei adoptive (Săcărin din New York).

Filmarea de vineri, 21 iunie

- Advertisement -

Două luni de abuzuri din partea familiei Șărămăt

Cum s-a ajuns la acel mod de acțiune?

Procurorii de la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Craiova au motivat acțiunea prin faptul că, deși exista o hotărâre definitivă pronunțată în favoarea familiei Săcărin, privind adoptarea Sorinei, asistenta maternală (decăzută între timp din acest drept) a refuzat în mod repetat să dea copilul familiei adoptive.

Exact din acest motiv, Marianei Șărămăt i-a fost ridicat atestatul de asistentă maternală. În 2013 și 2017, aceasta semnase două declarații prin care preciza că nu dorește să adopte copila.

Newsweek România a reconstituit filmul evenimentelor din ultimele două luni. Mai exact, ce s-a întâmplat din 23 aprilie 2019, ziua în care Curtea de Apel Craiova a decis, definitiv, că Sorina are, în sfârșit, părinți: Ramona și Gabriel Săcărin. Cronologia se bazează pe precizările făcute de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

23 aprilie. Familia Săcărin obține, prin sentința definitivă a Curții de Apel Craiova, încuviințarea adopției Sorinei Lucan, îngrijită timp de șapte ani de asistenta maternală Mariana Șărămăt.

16 mai. Asistentei maternale Mariana Șărămăt i s-a comunicat să aducă fetița la Complexul de servicii sociale din Drobeta Turnu Severin, pe 20 mai, la ora 15.00. Asistenta maternală a precizat că nu poate veni și le-a cerut lucrătorilor de la Protecția Copilului să vină să ia fetița de la Baia de Aramă.

Momentul când procurorul Maria Pițurcă o ia cu forța pe Sorina din casa familiei Șărămăt

„A făcut afirmaţii jignitoare cu privire la etnia şi sănătatea mentală” a fetiței

20-21 mai. Reprezentanții de la Protecția Copilului Mehedinți, însoțiți de polițiști de la Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți, au mers la domiciliul familiei Șărămăt. Mariana Șărămăt „a avut o atitudine ostilă, refuzând să predea minora”, au consemnat angajații de la Protecția Copilului. Ei au completat: „Prin atitudinea sa, asistentul maternal a obstrucţionat punerea în executare a dispoziţiilor unei hotărâri judecătoreşti, încălcând, totodată, dreptul minorei la respectarea vieţii de familie şi adoptând o atitudine comportamentală care a avut un efect negativ asupra dezvoltării acestui copil. În acest sens, s-a mai arătat că atitudinea şi acţiunile asistentului maternal au dus la îngreunarea procesului de acomodare dintre minoră şi familia adoptatoare, aceasta influenţând negativ fetiţa cu privire la formarea unei imagini reale asupra familiei de adopţie, a adus diverse acuze şi a adresat cuvinte jignitoare specialiştilor instituţiei, la întâlnirile de acomodare dintre minoră şi familia de adopţie, de faţă fiind şi minora, şi a făcut afirmaţii jignitoare cu privire la etnia şi sănătatea mentală a acesteia”.

Ultima frază este șocantă: într-un document oficial, transmis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Protecția Copilului Mehedinți arată că asistenta maternală Mariana Șărămăt a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”!

Urmărită penal pentru lipsire de libertate și conduită abuzivă

24 mai. Protecția Copilului Mehedinți a depus o plângere penală împotriva Marianei Șărămăt, care „a fost informată atât telefonic, cât și în scris, pentru aducerea minorei, în vederea predării familiei adoptatoare, însă aceasta nu a dat curs acestor solicitări”.

În aceeași zi, Marianei Șărămăt i s-a desfăcut contractul de muncă, fiindu-i retras certificatul de asistent maternal de către DGASPC Mehedinți.

Tot pe 24 mai, soții Săcărin, părinții adoptivi ai Sorinei, au depus, la rândul lor, o plângere penală la Parchetul din Baia de Aramă, în care au cerut cercetarea asistentei maternale, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Ei reclamau că Mariana Șărămăt ar fi ținut-o pe Sorina „în mod abuziv” și i-ar fi creat copilei „o stare de spaimă în legătură cu proprii săi părinți”.

Din 24 mai, Mariana Șărămăt este urmărită penal pentru lipsirea de libertate în mod ilegal și nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorei. „A fost începută urmărirea penală cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal și nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, reținându-se că Ș. M., în calitate de angajat al DGASPC Mehedinți, refuză să dea copilul ce-l are în plasament, reținându-l împotriva voinței sale”, a precizat poliția judiciară din cadrul Poliției Baia de Aramă.

30 mai. Și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) depune o plângere penală la Parchetul din Baia de Aramă, în care o acuză pe Mariana Șărămăt de „conduită abuzivă”, pentru că a refuzat să o dea pe fetiță reprezentanților Protecției Copilului Mehedinți sau părinților adoptivi. În plângerea sa, ANPDCA mai susține și că fetița „a fost supusă, în mod evident, cel puțin unui abuz emoțional”.

10 iunie. Familia Săcărin depune o nouă plângere la Parchetul din Baia de Aramă, reclamând că, deși există o hotărâre judecătorească prin care Sorina devenise copilul lor, iar Mariana Șărămăt nu mai era asistentă maternală, aceasta refuză să dea copilul. Soții Săcărin o acuză pe fosta asistentă maternală de abuz psihic și emoțional, „prin inocularea unor idei mincinoase”.

12 iunie. Mariana Șărămăt este sunată din nou de reprezentanții Protecției Copilului Mehedinți și i se spune să aducă fetița la sediul Protecției Copilului, în 13 iunie. Acest lucru nu se întâmplă.

13 iunie. Dosarul de la Baia de Aramă este preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

14 iunie. Părinții adoptivi fac o plângere, în care reclamă relele tratamente aplicate fetei.

Adelina Șărămăt (26 de ani), fiica asistentei maternale Mariana Șărămăt, a făcut atmosferă permanent, sfidând legea, adevărul și bunul-simț

Sorina a opus rezistență „pentru că i s-a inoculat de către familia Șărămăt că părinții adoptivi ar putea să-i facă rău”

21 iunie. Procurorul de caz, Maria Pițurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, însoțit de un psiholog și un asistent social de la Protecția Copilului Dolj, alături de polițiști de la IPJ Mehedinți, s-a deplasat la familia Șărămăt, din Baia de Aramă, „unde, în baza mandatului de percheziție domiciliară, au cerut să o prezinte pe minoră”.

Procurorii au explicat că motivul percheziției a fost că fetița era „deținută în mod ilegal” de familia fostei asistente maternale Mariana Șărămăt, care a împiedicat-o pe fetiță „să beneficieze de afecțiunea și mjiloacele materiale ale părinților săi adoptivi” și să fie consultată de doctori, pentru afecțiunile de care suferă.

Parchetul menționează că procurorul de caz a încercat să discute cu fetița, care a început să plângă, și i-a cerut Marianei Șărămăt să o liniștească. „Aceasta nu s-a implicat, timp în care celelalte persoane majore din imobil au început să strige, agitând-o și mai mult pe minoră”, au susținut procurorii.

Părinții adoptivi: Ramona și Gabriel Săcărin

„Deoarece minora trebuia liniştită într-un timp cât mai scurt, s-a luat hotărârea ca aceasta să meargă împreună cu părinţii adoptivi, care au aşteptat-o în afara imobilului, cu psihologul şi asistentul social la I.M.L. Craiova, în vederea examinării fizice şi pentru a fi consiliată de psihologul prezent”, a notat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Procurorii au mai spus și că fetița a opus rezistență „pentru că i s-a inoculat de către familia numitei Mariana Șărămăt că părinții adoptivi ar putea să-i facă rău”.

CITIŢI ŞI:

ȘOCANT! Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Licu şi Adina Florea, scoateţi banii! Părinţii adoptivi ai Sorinei cer daune în instanţă pentru că au fost blocaţi în România de ancheta SS-Gestapo, luată în serios de procurorul general

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

Filiera roşie continuă atacul cu Dragnea în puşcărie. Tucă, scos de la naftalină de mogulul Adrian Sârbu, judecat pentru evaziune fiscală

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

- Advertisement -

39 COMENTARII

 1. Este EVIDENT: Sorina NU VREA SA PLECE din familia care o ingrijeste de 8 ani. Restul detaliilor sunt doar mizerii. Cat despre BRUTA care a tarat-o ca pe un caine mort, acea procuroare platita din banii si munca noastra: LA INCISOARE CU ASTFEL de NEoameni!

 2. Ce ne mai place sa vorbim vorbe in special cand trebuie sa ne salvam fundurile de incompetenti si corupti. Inteleg ca Sorina a fost victima violentei verbale a asistentei maternale de fata cu angajatii DGASPG Mehedinti si cu politia judeteana si acestia in loc sa puna in aplicare toate prevederile legilor impotriva violentei domestice care dau foarte multe puteri politistilor ce constata la fata locului comiterea unui act de violenta domestica, au plecat lasand fetita in pericol si s-au apucat sa scrie rapoarte?! Astia toti in Mehedinti trebuie dati afara de la angajatii DGASPG la politisti si dati in judecata sa restituie cetatenilor salariile pe care le-au primit din bani publici pentru ca sunt niste habarnisti in ceea ce priveste legile tarii, nu mai discutam de drepturi si libertati. Si daca asistenta maternala era ostila, de ce acceiasi angajati ai DGASPG Mehedinti au gasit-o apta anterior pentru adoptia celeilalte fetite?!!Pentru ca familia Saramat, ne place sau ne place a facut un gest de umanitate pe care 99% dintre romani si deontologi nu l-au facut, ei au adoptat deja un copil orfan. Acest caz a scos la iveala o putreziciune a incompetentei si coruptiei sistemului, incepand cu asistentii sociali, politia, asistentii maternali si terminand cu judecatorii implicati in protectia drepturilor copiiilor si buna desfasurare a adoptiilor din intreaga tara! Pe Sorina nu o merita nimeni, nici parintii adoptivi, nici asistentii maternali si mai ales nici tara asta „de secaturi” ca sa citam din Goga in care a avut nefericirea sa se nasca!

 3. Respect familiei Sacarin! Sper ca asistenta maternala sa plateasca pt trauma provocata fetitei/Priviti pe filmulet sa vedeti cum striga,dupa ce i-a spus fetitei ca o vor lua pt organe, ,,omorati-o, ,,omorati-o,, pt a cerea panica si mai mare pt fetita .Sorina Sacarin trebuie sa fie langa familia ei.Cu ce drept i se interzice plecarea din tara alaturi de parinti?

 4. Vai, un ”ziarist” face niște afirmații, iar noi nu suntem orbi. Singurele dovezi clare sunt fericirea Sorinei în familia Șărămăt (vezi foto de când era mică și până acum, ochii ei de copil nu mint), abuzul autorităților (nu doar prin felul în care au luat-o de lângă familia care a crescut-o) și cât de fals e pretinsul atașament al familiei care încearcă s-o adopte forțat. Frate, copilul țipă că nu te vrea și tu pe cine încerci să convingi că ai în spate un scop nobil, când toată hotărârea ta de a adopta nici măcar nu vine de la tine, deci din structura ta parentală, ci dintr-un moft? Ca să nu mai spun că e atât de jalnic scenariul acesta cu piesa de teatru și rolul de orfan. Un cât se poate de respectuos ”marș”, aburiciule!

 5. Nu va mai legati de cei ce au crescut-o ,daca nu intelegeti ca asta o spune doar americani , de ce nu au luat alt copil care e in orfelinat , sau sa aiba gride de copii lor ,au ei un motiv bine intemeiat si nu dragostea de acest copil

  • Sunt hartiile care vorbesc ! De ce as avea incredere in familia asistentei maternale si in elucubratiile lor ? Chiar nu gandim,purtati de sentimente,de altfel nobile ? Daca ati avea o pregatire psihologica sau o experienta care v-ar permite sa analizati comportamentul oamenilor,ati vedea ca cei care mint sunt foarte usor de depistat,asta daca vrem,dar se pare ca la noi adevarul nu conteaza,ci balacareala cu care suntem obisnuiti.Aveti vreo dovada ca parintii care au adoptat-o au alt motiv ?

   • Care hârtii? Cele făcute de corupții din sistemul de adopții? Și despre corupția din sistem nu vorbește doar familia Șărămăt. Sunt mulți cei care fac din dragoste pentru copii această muncă de asistent maternal în ciuda mizeriilor pe care le practică pentru bani cei din acest sistem.
    Dovada că au alt motiv? Că au luat-o fără să se fi conectat cu ea.

 6. Atâta lume se bucura sa ii facă în continuare rău acestei fetite chinuite.
  De la clica din Baia de Aramă nu ne miram, pentru ca atat fam Saramat, cât și amicii lor, fac ce ii duc mintea și ambițiile.
  Însă procurorul general, madame iorga de la SS, precum și doua televiziuni,unde familia Saramat si avocatul lor fac furori, fac arat de mult rău acestei copile. Vor sa o știe înfundata în familia fostei asistente maternale, pentru care a fost o vaca de muls timp de ȘAPTE ani.
  Vor sa o știe înfundata pe viata între rudele romi care au abandonat-o de camd era bebe.
  Vor sa o pună sa își îngrijească fratele handicapat pe care nu l-a cunoscut și pe care nici măcar familia Saramat nu a vrut sa îl ia în plasament împreună cu Sorina(dar acum urla toți „nu despărțiți frații”).
  Cat cinism la jurnaliștii „apucati” care scriu petiții la tot felul de organizații internaționale pentru a stopa adopția Sorinei și care telefonează în SUA sa afle pana și de câte ori fac la wc soții Sacarin.
  Cat cinism la procurorul șef, care știind toate aceste marsavii, ca să se răzbune pe soții Sacarin, nu da drumul Sorinei sa plece din tara și o vrea „consiliat” pana la pensie în România, adică pana reușesc Saramatii sa pună iar mana pe bietul copil.
  O vedeți pe Simona liniștită, și nu va convine. Ce suflet aveți, cei care umblați cu intrigi și strigături în care nici voi nu credeți.
  Faptul ca a fost adoptata de o familie echilibrata și de bun gust ca familia Sacarin, este o minune care s-a întâmplat în viata chinuita a bietului copil.
  Lăsați-o sa scape din bâlciul creat în jurul intimității ei și sa plece în America, unde este familia ei și casa ei.

 7. Tocmai asta e problema, ca in aceasta rapire clara de copil mascata intr-o pretinsa adoptie internationala NU S-A RESPECTAT LEGEA ! De nenumarate ori in procedura de adoptie si culminand cu justitia putreda de la Craiova unde avocatii au sotiile judecatoare.

 8. Haha! Un copil care poate n-a mai călătorit a descoperit că-i place și e încântat de o călătorie, iată cum vreți să demonstrați că madam care a făcut sociologie nu manipulează un copil sechestrat și ținut departe de familia în care a crescut și nu vă manipulează și pe voi care îi acoperiți mizeriile…!
  Chiar credeți că și-a uitat surioara și colegii, și vecinii, și părinții care i-au făcut viața cât au putut ei de frumoasă?

   • Să credem ce spun mulți asistenți maternali ca și ei. Să-i credem pe vecinii acestor asistenți maternali care au crescut-o pe Sorina în văzul lor.
    Fetița se considera o prințesă, ca și pe sora ei Andreea. Tatăl lor le spunea „prințesele mele”…
    Ce vrei mai mult?

    • Se considera „printesa tiganca” ? De ce nu le-a adoptat pe amandoua,daca le iubeau la fel de mult ? De unde stiti dvs. cu se comportau sau vorbeau cu ele ? Bagati mana in foc ? Daca inca nu v-ati saturat de aceasta poveste,de ce nu faceti un drum pana in USA,sa intrebati copila daca vrea sa vina in Romania sau nu ?

 9. De ce articolul nu conține întregul șir de evenimente CU DATE, din care să rezulte și câte cereri de adopție făcuse familia Șărămăt până la intrarea în scenă a Săcărinilor, dacă se vrea o analiză cu adevărat OBIECTIVĂ? Cum de s-a ajuns la propunerea Sorinei pentru adopția internațională fără ca familia maternală să fie avertizată?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -