Cristoiu îl bagă pe Băsescu în afacerea întoarcerii Elenei Udrea. Vorbeşte de „un efort planetar” de a fi eliberată

1
3532

Ion Cristoiu are „uşă deschisă” la Elena Udrea. A primit celebrul „jurnal” scris de ea şi amândoi comunică în privat, după cum singur a recunoscut jurnalistul. Cristoiu a vorbit despre motivele lui Udrea de a se întoarce în România.

“Sunt două motive pentru care Elena Udrea cred eu că a revenit în ţară, înţelegând că a plecat din Costa Rica. Primul, pe care îl ştiu numai eu sau îl bănuiesc numai eu, ţine de cartea anunţată de Elena Udrea, că a lucrat, lucrează la ea sau a terminat-o, o carte pe care mi-a semnalat-o mie şi m-am angajat public că o vom tipări la Editura Mediafax sub supravegherea mea. Din câte am înţeles, din corespondenţa minimă cu Elena Udrea, pe această temă, ea era în Costa Rica, probabil că se va relua discuţia odată ajunsă în România, această carte se referă la coşmarul prin care a trecut în Costa Rica. E clar că, plecând de la subiectul cărţii că Elena Udrea nu se simte deloc bine în Costa Rica, nu numai în închisoare, ci şi în realităţile din Costa Rica, şi doi, că dacă la un moment dat şi intenţionează să publice o asemenea carte, chiar fragmente din ea, ar deranja enorm autorităţile din Costa Rica. De asta cred că a plecat”, a declarat Ion Cristoiu.

„Un efort planetar de a fi eliberată”

Jurnalistul a explicat că un alt motiv pentru care Elena Udrea s-a întors în ţară este decizia CCR privind completurile de 3, care este în avantajul ei. În urma deciziei CCR, procesul Elenei Udrea se va relua de la zero.

“Elena Udrea este în următoarea situaţie: după ce a fost eliberată din Costa Rica, şi vă reamintesc, cu un efort planetar de a fi eliberată, chiar în ajunul Crăciunului, dacă ţineţi aminte am avut mirări faţă de această iuţeală a autorităţilor româneşti, dar şi a celor din Costa Rica, decizia de admitere a recursului în anulare trebuia luată de un judecător de la Înalta Curte, pe 25 ianuarie 2019. S-a amânat, în timp ce la ceilalţi beneficiari, cum ar fi Alina Bica, a avut loc şedinţa de judecată şi s-a admis recursul în anulare, în cazul Elenei Udrea s-a amânat până pe 22 aprilie. Atunci s-a decis să se suspende judecata de admitere a recursului în anulare pe fond pentru a se trimite la CJUE în legătură cu fondurile europene. Elena Udrea a protestat atunci. Însă eu am scris imediat că e în favoarea ei deoarece, cîtă vreme se amână o decizie dacă se reia sau nu procesul, ea e liberă. E limpede că atunci când va veni decizia de la CJUE ea nu poate fi decât beneficiara unui recurs în anulare deoarece e pe aceeaşi speţă ca şi Bica, şi ceilalţi. Dar, dacă nu ar fi fost decizia CCR pe completurile de 3, procesul ei s-ar fi reluat numai la apel. În urma acestei decizii, judecătorul va decide reluarea la apel, la completul de 5, şi, automat, reluarea întregului proces, de la zero, deci de la complet de 3, cu alţi judecători”, a explicat Ion Cristoiu.

„Traian Băsescu a arătat pe la televiziuni un document”

În opinia lui Cristoiu, reluarea procesului se face în alte condiţii decât înainte de condamnare: iese din ecuaţie Codruţa Kovesi, are loc în contextul discuţiilor despre protocoale secrete şi a dezvăluirii unor documente secrete de fostul preşedinte Traian Băsescu, ceea ce ar duce 99,9% la o achitare a fostului ministru.

Traian Băsescu a lucrat îndeaproape cu Elena Udrea

“Deci, avem pe de o parte, o reluare a procesului de la zero şi în acel moment Elena Udrea este nevinovată, nu mai are nicio problemă, deoarece e cel mult acuzată de DNA, completul este altul, obligatoriu, şi nu în ultimul rând acest complet va ţine seama de dezvăluirile din ultima vreme în legătură cu protocoalele. Din câte ştiţi, Traian Băsescu a arătat pe la televiziuni un document care arată că acuzarea ei de către DNA a fost urmarea unei echipe comune SRI-DNA. La vremea respectivă, acest document a fost scos la apel, nu la fond. După părerea mea, fondul va ţine cont de acest document. Şi să mai luăm în considerare că procesul, când se va relua de la zero, se va relua într-o altă atmosferă decât cea care a dus la condamnarea ei. Adică o atmosferă în care bătălia nu mai e atât de importantă, Codruţa Kovesi poate că va fi procuror european, deci nu va mai fi acea presiune mediatică asupra judecătorilor. După părerea mea, ea venit şi pentru că îşi dă seama, dacă nu cumva chiar ştie, că ea va câştiga acest proces. Oricum, el va dura, luat de la zero încă vreo 2-3 ani. Deci, din punctul aceasta de vedere, ea a venit fiind sigură că nu i se va mai întâmpla nimic. Oricum, în materie de arestare, nu se mai pune problema. Elena Udrea este principala beneficiară acum, sunt 99, 9% şanse de achitare deoarece va fi un alt complet. Procesul în faza iniţială a fost un proces Udrea-Kovesi. Poate fi şi Bica principala beneficiară”, a spus Ion Cristoiu pentru Mediafax.

Va relua „bătălia cu sistemul”

Ion Cristoiu a mai spus că, dacă Elena Udrea va relua bătălia cu sistemul, pe fondul condamnării lui Liviu Dragnea şi retragerii PSD din această zonă de dezbatere, nu este exclus ca fostul ministru să se relanseze pe scena politică.

Elena Udrea a fost arestată, în octombrie anul trecut, odată cu Alina Bica în Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României după condamnarea în dosarul Gala Bute, însă cele două au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia Curţii Constituţionale privind completurile de 5 judecători.

CCR a admis, miercuri, şi sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecţie făcută de Florin Iordache. Prin urmare, magistraţii CCR au constatat că a existat conflict juridic de natura între Parlament şi ICCJ generat de neconstituirea completelor specializate Astfel, cauzele care nu au sentinţe definitive până la 1 ianuarie 2019 vor fi rejudecate pe completurile de 5.

CITIŢI ŞI:

Udrea se plimbă cu „agenţia de voiaj CCR”. A plecat din Costa Rica şi a fost surprinsă în avion. Deciziile Curţii Constituţionale i-au permis să călătorească

Halep, în sferturi la Wimbledon după ce-a învins-o pe puştoaica-minune a Americii

Din cauza „furajaţilor” ca el plătim facturi tot mai scumpe! Cazul Neacşu-ANRE sau cum să iei 10.000 de euro pe lună fără să ai vreo legătură cu meseria

Cazul Sorina. Abuz incredibil al „SS-Gestapo”, girat de procurorul general Bogdan Licu!

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Ioana Ene Dogioiu: Sorina, abuzată de „SS”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Camelia Bogdan: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securității fără ca autoritățile române să-l deranjeze”

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

*Dăncilă – „un produs de slabă calitate, aproape un rebut”

Asfalt turnat direct pe pământ pe „moşia” clanului Manda-Olguţa. Sursa: „Programul Naţional Dragnea Liviu”, din banii noştri

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Blestemul lui Codrin Ștefănescu către PSD-iști: „Lașilor, m-ați trădat! Mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând”

 

1 COMENTARIU

  1. Sa ne distram. In occident, fufele batrane denunta barbati cu pozitii inalte pentru fapte reale sau inventate, din tinerete.
    Noi, prostimea romana, asteptam si noi cu interes dezvaluirile. Daca tot avem un stat de tot rasul, cu oameni de teapa proasta alesi conducatori, care in timp ce sunt la carma isi bat joc de tara si dosesc documente cu care sa poata santaja, daca tot avem un Cristoiu, combinagiu atat de priceput, de ce nu ne-am distra? Daca e circ, circ sa fie!
    Nu mai sperati, dragi compatrioti, sa se gaseasca un grup de barbati politici adevarati care sa puna ordine in tara, un SRI care sa ia la intrebari puslamalele santajiste. Sa ne distram, atat ne-a mai ramas!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here