Încă un achitat! Alexandru Cumpănașu, iertat de Justiție după ce a mințit că are studii superioare ca să se angajeze expert IT într-un proiect pe bani europeni

8
690
Alexandru Cumpănașu

Tribunalul București l-a achitat pe Alexandru Cumpănașu, celebrul personaj care fusese trimis în judecată de DNA pentru că mințise în privința studiilor superioare ca să se angajeze pe post de expert IT într-un proiect pe fonduri europene. Sentința nu e definitivă, dar se încadrează într-un trend foarte larg din Justiție, care achită și salvează pe bandă rulantă tot felul de personaje care încalcă legea, de la infractori, impostori, plagiatori și până la criminali.

Alexandru Cumpănașu s-a remarcat, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri. La crimele din Caracal, în 2019, el a pretins că are informații despre faptul că victimele Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu – ucise de Gheorghe Dincă – n-ar fi fost omorâte, ci răpite de o rețea de traficanți.

Ulterior, în 2021, a apărut plângerea penală a unei mame care îl acuza că i-a făcut fetei sale – minoră – propuneri indecente. Ceva mai înainte, procurorii îi deschiseseră dosar penal pentru incitare la ură după ce Cumpănașu, pe TikTok, îi întărâta pe elevi împotriva profesorilor lor.

În 2022, personajul a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de participație improprie la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete. Fapta avea ca rezultate obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Judecătorul de la Tribunalul București l-a achitat însă marți pe Cumpănașu, spunând că „fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege“.

Despre ce fusese vorba: în 2016, Cumpănașu s-a angajat pe post de expert IT într-un proiect pe fonduri UE în care se implementa „consolidarea cadrului pentru creşterea calităţii serviciilor publice şi pentru stabilirea dezvoltării la nivel local“. Proiectul era derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale în parteneriat cu SNSPA. Dar pentru a ocupa postul, Cumpănașu ar fi trebuit să aibă diplomă de studii universitare și experiență de minimum un an. El n-a reușit să aducă aceste documente, dar a primit pentru respectiva poziție suma de 308.630 lei (peste 75.000 de euro).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Elena Lasconi are culoar spre șefia USR: Fritz renunță, Viziteu o susține. Primărița din Câmpulung va candida și la conducerea partidului, și la Președinția României

EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

8 COMENTARII

  1. Ia spuneți tovarăși, cine e de vină Băsescu, USR, LGBT, UE, SUA, extratereștrii … ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.