Cazul Sorina. Dovada că procurorul general a fost unealta „Ciumei” anti-justiţie. Judecătorii au desfiinţat maculatura scrisă de Licu pentru blocarea adopţiei

7
3148
Bogdan Licu, Ramona Săcărin (mama adoptivă) şi Sorina. Primul a sabotat familia adoptivă şi este încă în funcţie

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, nu a adus niciun argument în cererea lui de revizuire a sentinţei de adopţie a Sorinei Săcărin, ci doar a scos din context mai multe considerente din decizia judecătorească atacată.

A fost un artificiu juridic ieftin, care nu a ţinut în faţă judecătorilor. Aceasta este concluzia a trei magistraţi de la Curtea de Apel Craiova, care au respins ca inadmisibilă solicitarea lui Bogdan Licu.

Decizia Curţii de Apel Craiova (care a respins acţiunea lui Licu făcută la presiunea Antenei 3, a RTV, a Sorinei Matei şi a grupului de influenţă din reţelele de socializare folosit de caracatiţa mediatică respectivă) demonstrează că procurorul general a acţionat iresponsabil, incompetent, fără motiv, ci doar ca să fie o unealtă utilă în mâinile celor care vor să scoată încă România din UE, prin atacul la justiţie, la magistraţi, la sentinţe definitive, la SUA şi la Europa.

Licu – prostie sau rea-credinţă?

 

Gândea l-a lăudat pe Licu pentru acţiunile sale împotriva familiei adoptive

Magistraţii Curţii de Apel Craiova susţin că în cazul procurorului general interimar nu este permisă o interpretare extensivă a textelor de lege sau o confuzie asupra naturii proceselor de revizuire.

„Având în vedere calitatea în care acţionează revizuentul (procurorul general al României, Bogdan Licu – n.r.), acesta cunoaşte valenţele normei legale invocate în sprijinul demersului său juridic, nefiindu-i permisă nicio interpretare extensivă, prin analogie, în afară coordonatelor intenţionate de legiuitor, dar nicio confuzie asupra naturii revizuirii de cale extraordinară de atac, nedevolutivă, limitată strict la condiţiile de admisibiltate expres prevăzute de lege,” arată decizia Curţii de Apel Craiova.

Instanţa punctează că în timpul procesului de adopţie procurorul de şedinţa şi reprezentantul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) au formulat concluzii detaliate în cuprinsul cărora „au evidenţiat că adopţia este în interesul superior al minorei.” „Curtea constată că, prin argumentele expuse, revizuentul pretinde, într-o modalitate deghizată sub aparenţă unei cai extraordinare de atac, rejudecarea fondului litigiului tranşat în mod definitiv. Or, funcţia revizuirii, de cale extraordinară de atac, nu este aceea de a conduce la reevaluarea judecăţilor definitive în afară condiţiilor strict reglementate procedural,” motivează Curtea de Apel Craiova.

Ce a susţinut Bogdan Licu  

Potrivit sursei citate, Licu a încercat să obţină revizuirea sentinţei invocând conduita persoanelor desemnate să apere drepturile Sorinei, în timpul procesului de adopţie, care „nu ar fi avut în vedere interesul superior al copilului.”

Curtea arată că, pentru a fi admisibilă revizuirea invocată, trebuie ca nesocotirea dreptului la apărare să constea în lipsa completă, totală de apărare, indiferent de cauza care a determinat-o. În acest context, nu se asimilează lipsei totale de apărare o apărare greşită sau una deficitară, incompletă.

În cazul litigiilor privind adopţia, apărarea drepturilor şi intereselor minorului revine Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) şi Ministerului Public. „În cauza, Curtea constată că cei doi participanţi au fost prezenţi în şedinţa de judecată de la termenul din 23 aprilie 2019, formulând concluzii detaliate în cuprinsul cărora au evidenţiat că adopţia este în interesul superior al minorei,” mai explică Curtea de Apel Craiova. Instanţa precizează că magistraţii care au încuviinţat adopţia au analizat toate apărările făcute, inclusiv ale asistentului maternal, dar a concluzionat că „adopţia internaţională este în interesul superior al Sorinei”, relatează ziare.com.

Potrivit sursei citate, modul în care instanţa apreciază asupra interesului minorului, într-o cauza particulară, nu reprezintă un motiv de revizuire.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Ziua în care Licu a devenit procurorul Antenei 3 şi al PSD. A girat „SS-Gestapo”, prin implicarea sa în cazul Sorina

* Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Cazul Sorina. Abuz incredibil al „SS-Gestapo”, girat de procurorul general Bogdan Licu!

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

VIDEO EXCLUSIV. Primul filmuleț cu Sorina în noua ei casă, la New York. Fetița învață să cânte la pian

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

EXCLUSIV. Prima fotografie a Sorinei în America. Și primul mesaj al părinților ei, din New York: „Acum, Sorina e cetățean american!”

Smiorcăieli penibile la Propaganda TV, după plecarea Sorinei în America. Noi scenarii demente ale familiei Șărămăt

Sorina a plecat în America la exact o lună de când a fost luată de la familia Șărămăt. Marii învingători, marii învinși

DOCUMENT. În plângerea la DIICOT, asistenta maternală a Sorinei îi acuza pe soții Săcărin că sunt traficanți de minori și de organe!

VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Mafia PSD a transformat Tarom într-o bombă zburătoare. Compania a fost jefuită sălbatic și cangrenată de nepotisme

Tupeul oamenilor lui Meleşcanu: dau vina pe „agitatorii” din Diaspora pentru haosul de la vot!

GRECO prezintă planul PSD-ALDE de capturare a justiției: Secția Specială + izolarea Președintelui + ordonanțe de urgență + pensionarea magistraților + polițiști de la Carmen Dan

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Aici puteți citi integral cele două rapoarte GRECO despre România

Savonea, ce faceţi acum cu „SS-Gestapo”?

PSD răspunde Raportului GRECO prin degetele mijlocii ale lui „Ciordache – Altă Întrebare”

7 COMENTARII

 1. Imi aduc aminte ce mizerabil si arogant se purta fata de familia Sacarin acest pupincurist PSD.Oamenii aceia erau hartuiti si vlaguiti iar el ii lua peste picior.Halal procuror general,in loc sa apere justitia incrimineaza victimele si fraternizeaza cu impostorii.Pe buna dreptate si justificat acest bufon slugarnic PSD trebuie sa plateasca in justitie.

 2. Nu îmi dau seama însă care este motivul real din care procurorul general a hartuit familia Sacarin( o familie distinsa și bine intenționata).Și implicit era sa facă foarte mult rău Sorinei, dacă părinții ei nu ar fi știut sa o protejeze și sa plece cu ea din tara în singurul weekend în care s-a putut face asta.
  Dumnealui chiar credea bazaconiile pe care le invoca?
  Sau apara acțiunile secției SS, încercând sa ii găsească acesteia un rost?
  Sau a ținut isonul unor politicieni cu ochelari de cal, care nu vedeau sau nu voiau sa vadă cum Dumnezeu și-a pus mana pe umărul fetitei, prin familia Sacarin?

  • Din pãcate, în derularea procedurii legale, gestul lipsit de tact al procuroarei care nu s-a prins cã e fil(m)atã, a dat apã la moarã patrihotilor manipulatori. Un minimum de diplomatsie din partea omului legii în demersul recuperãrii Sorinei ar fi tras din plecare si definitiv presul de sub picioarele leprelor.

 3. In cazul Sorinei, ati fost primii care ati reactionat CORECT! Sincere FELICITARI, Grigore Cartianu, Laurenti Ciocazanu, intreaga Redactie. S-aveti SUCCES, in continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here