Surpriză de la NASA, după 50 de ani: prima poză în care i se vede fața lui Neil Armstrong în timp ce pășea pe Lună

0
6247
Neil Armstrong în fotografia-surpriză

La 50 de ani de la momentul istoric în care primul om a pus piciorul pe Lună, NASA a făcut publică o fotografie inedită. În imagine se vede chipul astronautului american Neil Armstrong în timp ce păşea pe Lună, la 20 iulie 1969, în istorica misiune Apollo 11.

Există puţine poze clare cu Neil Armstrong pe suprafaţa Lunii, pentru că el a fost cel care a şi făcut fotografiile. Imaginea în care chipul lui Armstrong se vede extrem de clar în timp ce păşea pe Lună a fost descoperită de un fotograf amator britanic, relatează The Telegraph, citat de Mediafax.

Andy Saunders, în vârstă de 45 de ani, a remarcat că expresia feţei lui Armstrong este vizibilă în trei cadre din înregistrarea video de înaltă definiţie făcută publică de NASA. Britanicul a îmbinat cadrele şi a obţinut o imagine detaliată a chipului astronautului, pe care cercetătorii l-au descris drept „tăios” şi „emoţionant”.

De obicei, astronauţii îşi păstrează coborâtă viziera căştii, pentru a evita razele solare. Dar Armstrong pare că şi-o ridicase pentru a avea o mai bună vizibilitate în umbra modulului de aselenizare. Imaginea a fost realizată la scurt timp după ce astronautul a rostit celebra frază: „Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire”.

Neil Armstrong în fotografia celebră din 1969 (nu i se vedea fața)

O persoană discretă, Armstrong a fost descris drept „un erou tăcut”, fugind mereu de lumina reflectoarelor. Considera mereu că, de fapt, el își face doar datoria.

Neil Armstrong în 1969 – pe Pământ, nu pe Lună

După ce a părăsit NASA, Armstrong a devenit profesor de inginerie spațială la Universitatea din Cincinnati, între anii 1971-1979. Din 1982 până în 1992, a fost președinte al Computing Technologies for Aviation Inc., din Charlottesville, Virginia.

A murit la vârsta de 82 de ani, în Cincinnati, Ohio, pe 25 august 2012, din cauza unor tulburări cardiace. A fost înmormîntat în mare, pentru că a făcut parte din aviația americană.

Neil Armstrong a fost comandatul misiunii Apollo 11, care i-a mai inclus pe Edwin „Buzz” Aldrin, cel de-al doilea om care a pășit pe Lună, şi pe pilotul de modul Michael Collins.

Până în prezent, pe Lună au fost doar 12 astronauți, cel mai recent în anul 1972.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* Tratament revoluţionar pentru cancer descoperit în Germania

* VIDEO. Furtuna „supercelulară” a lovit Grecia! Cum arată unul dintre cele mai înfricoşătoare fenomene meteo extreme

* VIDEO. Germania prezintă taxi-ul viitorului: electric 100%, zboară, decolează şi aterizează pe verticală

* VIDEO. Olanda lansează „la apă” prima fermă plutitoare din lume

* Primul camion fără şofer a ieşit la şosea!

* Efect incredibil al încălzirii globale: lac în vârful Alpilor format în doar 10 zile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here