Băsescu: „Atenție, au revenit clanurile țigănești de tip mafiot! Peste 6 luni ne va fi frică să ieşim pe stradă”

16
295383
Traian Băsescu

Europarlamentarul Traian Băsescu (PMP), fost președinte al României, trage un semnal de alarmă în privința violenței care crește rapid în societate. Explicația: „Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării”.

Dacă Ministerul de Interne nu acționează rapid și eficient, „este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă după căderea intunericului, sau să avem teamă a ne părăsi ziua locuinţa de frica spărgătorilor”, avertizează Băsescu într-o postare-avertisment pe Facebook.

Fostul președinte spune că „a crescut rapid numărul de locuinţe jefuite”, pentru că au intrat în acțiune „grupări de spărgători profesioniști de locuințe, specializate în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute”.

Atenție, „peste 6 luni va fi prea târziu!”, strigă Băsescu în direcția Ministerului de Interne.

Avertismentul lui Traian Băsescu

„Peste şase luni va fi prea târziu!

Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale, în zonele pe care şi le-au auto-atribuit, îi împinge la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă.

Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe, specializate în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite.

Grupările de spărgători specializaţi în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine, se mişcă şi ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale după ce s-au specializat în Europa.

Grupările ţigăneşti de tip mafiot, care încep să-şi împartă zonele în care percep taxă de protecţie de la comercianţi, îşi fac şi ele simţită prezenţa, cu atât mai mult cu cât este în plină desfăşurare şi procesul de ocupare a zonelor în care vor acţiona reţelele de cerşetori.

Deşi există, încă nu a apărut ca fenomen continuu tâlhărirea bătrânilor, a femeilor şi a copiilor în plină zi, pe stradă sau la poarta şcolii, dar nu suntem departe.

Violenţa în spaţiul public a devenit un fapt divers cotidian, care până acum câteva luni era o raritate.

În acest timp, Poliţia şi Jandarmeria nu acţionează pentru că pur şi simplu nu au informaţii. Cei 2.500 poliţişti de proximitate nu au cum să acopere toată ţara, iar falnica şi bine plătita poliţie locală raportează primarului despre gropile din asfalt şi ocoleşte cu mare grijă zonele mafiei ţigăneşti sau cartierele unde spargerile de locuinţe au devenit frecvente.

Iar peste toate, ori de câte ori în temperatura ridicată a unei intervenţii în forţă un jandarm sau un poliţist reacţionează mai bărbăteşte, să te ţii critici şi înfierări la adresa instituţiilor statului şi a oamenilor plătiţi să impună legea în stradă, dacă este nevoie făcând uz de forţă şi de armă.

Când văd un poliţist sau un jandarm lovit de un infractor, parcă am impresia că statul însuşi a primit un pumn în plină figură, dar societatea îi cere statului să răspundă proporțional la violenţa infractorului. Iar infractorul nu stă pe loc, pentru ca statul să-i răspundă proporțional. Ori mai loveşte o dată, ori fuge şi lasă statul fără răspuns proporțional.

Oare grupările de crimă organizată acţionează proporțional cu puterea victimei de a se opune când cer taxă de protecţie sub ameninţare, când sparg şi jefuiesc locuinţe, când înşală şi şantajează tinere cărora le distrug viaţa forţându-le să se prostitueze, când tâlhăresc în plină stradă bătrâni sau femei care numai ce au scos banii de la bancă sau din bancomat, când ocupă fără aprobare spaţiul public pentru a-şi desfăşura reţelele de cerşetorie?

Nu mai avem prea mult timp. Poliţiile locale trebuie să devină un partener al Poliţiei Naţionale. Trebuie să transmită zilnic la Inspectoratele de Poliţie informaţii despre grupări infracţionale din comunitate, despre distribuitorii de droguri care circulă prin cartiere mai ceva ca poştaşii, trebuie să se implice în asigurarea siguranței cetăţeanului.

Dacă Ministerul de Interne va continua să rămână desprins de informaţia din teritoriu, în lipsa căreia nu poate acţiona, este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă după căderea intunericului, sau să avem teamă a ne părăsi ziua locuinţa de frica spărgătorilor.

Dacă acum nu cerem şi nu lăsăm Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă, peste şase luni va fi prea târziu.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

16 COMENTARII

   • Iti spun eu de ce: individul probabil nici nu a citit articolul, dar este un trol dintr-un grup care are sarcina fixa sa-l denigreze pe Basescu. Basescu a fost o teroare pentru pesedsiti, pentru multi altii. Ca a facut ce a facut, poate, in orice caz nu se compara cu nivelul PSD cum a batjocurit romania. Adica hotiile mari ale PSD, care se vad si de pe luna, palatele si domeniile lor nu au nici o valoare, dar Basescu a facut, ce naiba a facut?

 1. Cum a fost Traian Băsescu ca președinte al Republicilor așa e și Lumea de Dincolo creată de Mormântul lui Simion Robert Cristian în 29 Iulie 2012 ora 23:00.

  La 1 Decembrie 2020 închid benzina. Nimic nu e gratuit în Lumea Reală.

  Mordechai 1918

 2. In orice caz unde te duci in țara asta dai de țigani…!!,..culmea fac trafic de persoane,când tot felul de lucruri furate, intimidează clienții la ușile marketurilor… guri de metrou… interlopi, prostituție, contrabandă…nu sunt adeptul marinarului,dar în localitatea unde locuiesc exact așa se întâmplă… miliția locală e mâna în mână cu țiganii…la partu căruțe de lemne furate ,una e a milițianului, țiganii dau bani peste tot..da vedeți ce parc de mașini au milițienii.!!,.. să vedeți case , vile ..la vârsta de 30 de ani făcute din miliție… cât au salariile pe lună deși permit atâta lux??… oare de ce?… pentru voturi !!!..mase de manevre pentru câteva voturi …cred că jandarmeria română ar trebui ca sarcină primordiala sa fie distrugerea mafiei țigănești !!.. judecați pe loc și închiși în pușcării secrete…pe viață ..sau ne vom face noi dreptate că în America…ați văzut albii înarmați până în dinți … fuck You țiganilor….

  • Ai dreptate, trebuie legi severe, adaptate situatiei reale. Politistii sunt de doua feluri: corupti si dezorientati, descurajati de faptul ca infractorii gasesc multa intelegere la cateva categorii:
   – a politicienilor nerusinati, cu gandurile doar la furtisagurile lor si la voturi;
   – a justitiei corupte, care se lasa mituita de infractori
   – a l papagalilor inconstienti, care confunda rasismul cu pretentia ca toate minoritatile sa respecte legile statului si ale civilizatiei. Papagali din astia se gasesc multi si in randurile presei.

  • La legile alea si-a adus DIN PLIN aportul si el,ati uitat toti cum si-a adus o groaza de amendamente din biroul lui bica si udrea in comisia lui ciordache,sa poata sa-si salveze fratele hot ,care a nasit un clan tiganesc??L-A SCOS DIN PUSCARIE,LA PACHET CIPU INFRACTORUL ECONOMIC VOICULESCU!!!😡😡😡

 3. Nea Traiane, m-ai spart. Păi până să primească un pumn în figură un polițist (peste șase luni apreciezi mata) mie unuia mi-ai tras un croșeu în gură când te-ai aliat cu prietenii tăi comuniști și turnători în Parlament, când ați dus la bun sfârșit distrugerea legislației anticorupție. Și pentru cine? Pentru un borfet?
  Mi-e silă cu un așa europarlamentar care plânge (așa crede el) pentru poporul român și mi-e silă de un ex-președinte care m-a păcălit o singură data (2004). Mare hahaleră.

  • Pare ca apartii categoriei la care se refera Basescu. Dupa atitudine, dar si dupa limbaj.
   Cu atat mai mult Basescu are dreptate sa avertizeze statul. E real ce spune, e foarte real.

   • Valule,lasa slugarismele desantate,ca am trait si noi pe vremea ipocritului!! Si-a pus la adapost famiglia ,inclusiv cea politica-bica si udrea- caci de aceea s-a pus in capul listei si la senat,ca si la PE ! Ca senator a lucrat cot la cot cu dragnea ,ciordache si tradiceanu sa distruga tot ce a facut bun Monica Macovei si Laura Kovesi in justitie ,astea sunt fapte grave,care nu pot fi trecute cu vederea,troll pmpist!!ACEST PERSONAJ NU MAI PREZINTA NICIO CREDIBILITATE DIN MOMENTUL ACELA,IAR CU FIECARE APARITIE NU FACE DECAT SA NE REAMINTEASCA DE COSMARUL TRAIT IN EPOCA DRAGNEA-TRADICEANU -DANCILA!Sa vii si sa aperi pe garboveanca sa o recomanzi ca ministru al justitiei, sa aperi manifestarile putiniste in frunte cu penaliul catarama si puscariasul severin ,in plina pandemie,cand la inceputul ei urla disperat sa se inchida granitele in fata romanilor ce vroiau sa vina acasa,de parca toti erau infractori fugariti de politie…DECI-AUT DIN POLITICA!Ajunge, ca o ia pe urmele lui iliescu!Si ala dorea sa iasa din politica tot cu picioarele inainte si nu fac decat sa-si ingroape amandoi partidele tot agasand oamenii cu prezenta si sfaturile lor!😡😈

 4. Bre nea traiane da’ nu-i lasa cineva pe politisti si jandarmi sa-si faca treaba? Ca poate stii si cine nu-i lasa sa ne spui. Ori te dai ingrijorat ca sa nu uite electoratu’ de matale. Ce-ti mai place sa te bagi in seama!

  • N-ai inteles nimic. De altfel, este o atitudine destul de raspandita, nu numai la romani. cinismul si cruzimea bandelor interlope isi gasesc sustinatorii chiar din randul categoriei atacate.
   In loc sa fim uniti si constienti de pericol, sa contracaram mafia, noi ne atacam intre noi pe motive in fond politice.
   Semnalul dat de Basescu este real. Sper ca Vela sa se lase de campania electorala si sa se ocupe serios de domeni. Sau sa ne lase.
   Dar si avocatii inconstienti ai infractorilor. Prostia o sa ne infunde pana la urma. E mai rea decat agresivitattea bandelor.

 5. @Lia. ora 9:53
  Ar trebui, poate, sa-ti raspund in aceeasi maniera vulgara in care mi te-ai adresat, dar incerc sa evit si prefer sa-ti vorbesc logic.
  PROBLEMA CARE SE DISCUTA nu este Basecu, ci faptul ca violenta care a cuprins omenirea se intinde periculos si ca si-a aratat deja unele semne si la noi.
  Daca sustii ca ai memorie, iti amintesti si ceva intamplat mai recent: felul in care, sincronizat, diverse grupari ale categoriei respective au sfidat statul, si-au batut joc de masurile starii de urgenta, au facut din a infrunta politia o chestiune de glorie.
  Felul in care isi castiga acestie banii – furturi, cersetorie, exploatare sexuala – vin n completarea informatiilor pe care le-a dat Basescu.
  ESTE mult mai IMPORTANT, SA FIM ATENTI SI SA PREVENIM.

  Lui Basescu ii poti reprosa multe, dar nu lipsa de inteligentza sau de informatie. Defectele pe care le-ai enumerat sunt reale, iar eu POT DOVEDI ca le-am semnalat si criticat la timpul lor, chiar daca atunci era la putere.
  Dar sa le aduci in discutie acum, cand alta este problema, este sau prostie, sau intentia de a abate atentia de la subiet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.