Dăncilă, rușinată la Strasbourg. „Retorica anti-europeană a PSD și ALDE a fost drastic sancționată de cetățenii români la votul din 26 mai”

1
2748
Dragoș Tudorache la tribuna Parlamentului European

În ședința Parlamentului European în care Viorica Dăncilă a prezentat bilanțul președinției române la Consiliul UE, europarlamentarul Dragoș Tudorache (USR-PLUS / Renew Europe) a spus câteva lucruri de bun-simț, pentru care premierului PSD ar fi trebuit să-i crape obrazul de rușine.

Tudorache a menționat că succesul președinției române a fost unul al eșalonului tehnic (funcționari și diplomați), în vreme ce eșalonul politic a avut alte preocupări. „Actualul guvern de la București a fost mult prea preocupat de problemele cu justiția ale liderilor săi decât să asigure o președinție ambițioasă”, a spus eurodeputatul PLUS.

Tudorache a menționat și retorica anti-europeană a PSD și ALDE, care „din fericire, a fost drastic sancționată de cetățenii români la votul din 26 mai”.

Mesajul lui Dragoș Tudorache

 • „Prima președinție română a Consiliului UE a fost una a contrastelor. La nivel tehnic, funcționarii și diplomații români au reușit să finalizeze 90 de dosare legislative și non-legislative. De aceea vreau să-i felicit pe profesioniștii din spatele scenei, cei care primesc mult prea rar cuvântul «Mulțumesc» pentru munca depusă în aceste 6 luni.”
 • „Nu același lucru poate fi spus și despre eșalonul politic al acestei președinții. Cu regret trebuie să spun că actualul guvern de la București a fost mult prea preocupat de problemele cu justiția ale liderilor săi decât să asigure o președinție ambițioasă.”
 • „Această lipsă de ambiție politică a fost dublată și de o retorică anti-europeană și populistă din partea partidelor de guvernământ. Din fericire, această retorică a fost drastic sancționată de cetățenii români la votul din 26 mai.”
 • „România a dovedit că este mult mai mult decât politicienii care o reprezintă. România înseamnă în primul rând cetățenii care au stat la cozi pentru a vota pentru o Românie europeană. Cu siguranță, ei meritau mai mult de la această oportunitate care vine o dată la 14 ani.”
 • „Este nevoie de deblocarea cât mai rapidă a numirii procurorului-șef al Parchetului european. Blocajul numirii a fost unul politic, iar deblocarea trebuie să fie tot un act de voință politică. Aștept de la președinția finlandeză a Consiliului să vină cât mai repede la masa negocierilor cu Parlamentul pentru a ajunge la un acord.”

VIDEO: Discursul lui Dragoș Tudorache, de la minutul 40.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Efectul Kovesi. Dăncilă, „obsedata” antijustiţie, pusă la punct în Parlamentul UE: „România merită ceva mai bun. Nu sunteţi la înălţimea Europei”

* News ALERT: Franţa anunţă că o susţine pe Kovesi la şefia Parchetului European!

Propunerea nerușinată a lui Tăriceanu: Ramona Mănescu. O individă lacomă, care se scaldă în lux pe bani publici, nu are ce căuta în Guvern!

Propunerea PSD la Interne este o nouă mizerie! Senatorul Moga: revoluționar-impostor, omul „Mafiei lui Mazăre”, el însuși mafiot

* Alba-neagra cu impozitarea pensiilor. Orlando nu va umbla doar la „speciale”, ci la toate pensiile „peste un anumit plafon”

* PNL și-a făcut echipă-beton la Capitală: Ciucu, Băcanu, Burduja, Trăilă, Glăvan, Raețchi, Pavel Popescu

Blestemul unui baron PSD către magistrați: „Bestiilor! Viermilor! Pușcăriile nu vă vor fi suficiente!”. Amenințări cu „ce va urma”

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Victoria #Rezist: Carmen Dan a demisionat de la Interne. Nu mai apucă 10 august!

Am gazat-o pe Carmen Dan!

Pregătiri pentru mitingul din 10 august. Diaspora cheamă la protest pașnic, deși se așteaptă la diversiunii din partea Puterii PSD-ALDE

„Este Teodorovici agent rus? Altfel nu se explică de ce ia decizii care distrug România în interesul Rusiei”

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

EXCLUSIV. Trei poze noi cu Sorina. Ținută departe de scandal, fetița pare fericită. În schimb, părinții adoptivi trăiesc un coșmar

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

1 COMENTARIU

 1. Fragment final din Scrisoarea deschisa a judecatoarei Ruxandra Popescu, care scrie că astăzi este din nou în robă, dar nu vrea să uite:

  „Nu vreau să uit că, în calitate de magistrați, trebuie să rămânem permanent vigilenți. Vigilenți în fața probelor care ni se prezintă, vigilenți în fața încercărilor de distorsionare a adevărului; pentru că lipsa de vigilență poate avea urmări de neșters în viața unui om.

  Vigilenți în fața oricăror încercări de subminare a independenței noastre, în fața încercărilor de intimidare de orice fel, de , uneori chiar prin fabricarea unor dosare penale împotriva noastră.

  Iar pentru ca abuzurile comise de o serie de procurori DNA împotriva judecătorilor sunt evidente, existența și funcționarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este o necesitate imperativă pentru a-i proteja pe judecătorii și pe procurorii onești și profesioniști, tocmai de excesul de zel al unor procurori care și-au uitat demult menirea de a fi apărătorii ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenilor“.

  Ruxandra Popescu este judecător din anul 1996 si isi incepe Scrisoarea astfel:

  ///În ultimii 3 ani și 3 luni am fost: adusă cu mandat la sediul DNA- ST Ploiești în data de 22.03.2016, propusă spre arestare preventivă în aceeași zi și trimisă în judecată la data de 20.05.2016 pentru că, în opinia DNA- ST Ploiești, aș fi pronunțat o hotărâre judecătorească , pentru ca în final să fiu achitată definitiv de ICCJ la data de 13.06.2019”.////

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.