PNL și-a făcut echipă-beton la Capitală: Ciucu, Băcanu, Burduja, Trăilă, Glăvan, Raețchi, Pavel Popescu

3
2742
Violeta Alexandru, ministrul Muncii

Scorul slab obținut de PNL în Capitală, la alegerile europarlamentare din 26 mai, a determinat conducerea partidului să reclădească organizația PNL București din temelii. Construcția arată bine. Au fost cooptați oameni energici și principiali, din noul val de politicieni, majoritatea tineri.

Președintele PNL, Ludovic Orban, și președinta interimară a organizaței PNL București, Violeta Alexandru, au anunțat luni formula de conducere a partidului în cele șase sectoare ale Capitalei.

Cooptarea unor nume precum Ciprian Ciucu, Pavel Popescu, Cristian Băcanu, Bogdan Glăvan și Cristina Trăilă arată un trend sănătos pentru PNL. Cu asemenea oameni, și cu mulți asemenea lor, partidul are șanse să redevină o forță în București.

Pavel Popescu și Cristian Băcanu au produs șocuri în direct la Antena 3, când i-au înfruntat și ridiculizat pe propagandiștii lui Dan Voiculescu.

Cei 6+1 președinți de filiale PNL din Capitală

 • București: Violeta Alexandru (ex-director al IPP, fost ministru în Guvernul Cioloș)
 • Sectorul 1: Sebastian Burduja (fondatorul PACT, studii la Harvard)
 • Sectorul 2: Monica Anisie (profesoară, secretar de stat la Educație în Guvernul Cioloș)
 • Sectorul 3: Antonel Tănase (expert în infrastructură)
 • Sectorul 4: Pavel Popescu (deputat, studii la Oslo)
 • Sectorul 5: Cristian Băcanu (avocat)
 • Sectorul 6: Ciprian Ciucu (consilier general la Primăria Capitalei)

Biroul Politic interimar al PNL București

 • Bogdan Glăvan – economist, antreprenor, profesor, rectorul Facultății Româno-Americane din București
 • Daniel Ciungu – vicepreședintele PACT,  repatriat după studii în Occident
 • Victor Picu – avocat, fost președinte al filialei PNL Sector 1
 • Ovidiu Raețchi – deputat
 • Cristina Trăilă – deputat
 • Dragoș Dincă – cadru universitar

Fotografia electorală

Nevoia de reconstruire din temelii a organizației PNL București a fost dictată de rezultatele slabe de la europarlamentare (15,78% pe ansamblul Capitalei), în contrast cu cele obținute de PNL la nivel național (27%).

Alegeri europarlamentare (26 mai 2019)

 1. USR-PLUS ……… 40,59 % … 372.206 voturi
 2. PSD ………………. 16,68 ……… 152.952
 3. PNL ………………. 15,78 ……… 144.696
 4. PMP ……………….. 8,74 ……….. 74.598
 5. Pro România ….. 6,89 ……….. 63.175
 6. ALDE ………………. 4,66 ……….. 37.782

În județul Ilfov, aflat în zona limitrofă a Capitalei, PNL a fost lider, cu 30,75% (peste media națională și dublu față București), fiind urmat de USR-PLUS (28,83%) și PSD (17,57%).

Cei 6 președinți de sector, prezentați de Violeta Alexandru

Sectorul 1: Sebastian Burduja

 • „Un om în al cărui spirit de echipă cred total. Este un om care a reușit să construiască o rețea de oameni cu studii solide în străinătate, cu aplecare către problemele comunității – este vorba de echipa PACT -, și care știe să insufle oricărei echipe din care face parte dinamismul și încrederea că se poate.”
 • „Are și experiență politică. A candidat și a avut un scor foarte bun ca independent în Neamț. Este un om care știe campaniile politice din București și căruia îi pasă de comunitate.”
 • „I-am cunoscut colegii. Sunt toți oameni cu care sunt convinsă că vom propune bucureștenilor un program politic la care, de altminteri, lucrăm intens, prin consultări active, prin care bucureștenii să se asigure că într-adevăr am înțeles ce am greșit, am înțeles ce n-a funcționat și ne îndreptăm și vrem să facem treabă bună.”
Sebastian Burduja la protestele #Rezist

Sectorul 2: Monica Anisie

 • Monica Anisie

  „Un om absolut deosebit. Este vorba despre doamna profesor Monica Anisie. Un om
  despre care familiile cu copii în diferite școli din București știu, pentru că a fost tot timpul disponibilă pentru a rezolva nu numai probleme de sistem, ci și pentru a da pur și simplu un sfat familiilor care voiau să se orienteze în cariera copiilor și să își crească copiii de așa manieră încât să aibă proiecție de carieră.”

 • „Monica este omul care lucrează în comunitate. Este profesor, este omul care a pus umărul în toată cariera ei la construcția unui sistem de învățământ în București, bazat pe competență și pe meritocrație.”
 • „A fost inspector general adjunct în București și știe sistemul public. Este omul care propune soluții pentru reforma în domeniu. Din poziția de secretar de stat în Ministerul Educației, în 2016, personal, am văzut-o cum se luptă pentru ideile care servesc, în primul rând, interesele copiilor, ale părinților și ale cadrelor didactice.”
 • „Sunt onorată că Monica a acceptat. Cu experiența și cu maturitatea pe care o are, cu felul ei de a fi – și anume, orientată către nevoile cadrelor didactice și ale copiilor -, a acceptat să facă parte din echipă.”

Sectorul 3: Antonel Tănase

 • Antonel Tănase

  „Având în vedere nevoia pe care o simt de a mă sprijini și a face echipă cu colegi cu experiență în partid, cu colegi care au trecut prin toate etapele construcției filialelor, dar și a campaniilor electorale, un om care înțelege problemele de infrastructură, propunerea pe care am făcut-o Biroului executiv este pentru domnul Antonel Tănase.”

 • „Domnia sa conduce în acest moment Comisia de specialitate în infrastructură și transport a Partidului Național Liberal. Este un om pe care l-am văzut capabil să aducă în jurul mesei oameni cu expertiză, să le îmbine acestora așteptările și să scoată din toate contribuțiile oamenilor cu expertiză o propunere coerentă de politică publică – în cazul de față, în transporturi.”
 • „Văzându-l cum lucrează și cât de atent este la expertiza colegilor noștri, am toată încrederea că va lucra cu colegii care vor să pună umărul, să facă treabă în filiala noastră din Sectorul 3, va ști să adune alături oameni cu experiență tehnică din societatea civilă și să reconstruiască echipa noastră de la Sectorul 3.”

Sectorul 4: Pavel Popescu

 • „În Sectorul 4 am optat pentru un om altfel, pentru un om deschis ideilor îndrăznețe în politică. Am optat pentru un om modern, un om care în acest moment conduce echipa noastră de lucru de infrastructură pe IT, un om care are curajul să fie altfel și să-și asume un dialog activ și neconvențional cu structurile active din societatea civilă.”
 • „Pavel Popescu trăiește și lucrează în București. El mă va ajuta, cu felul lui de a fi, să ajungem la toate grupurile din societatea civilă, inclusiv la cei care nu sunt neapărat organizați sub formă de fundații sau asociații – pe care le respectăm pe deplin -, la cei care lucrează pe cont propriu. La cei care au preocupări legate de oraș, nu neapărat într-o structură organizată, dar care sunt interesați și au disponibilitate să ne dea din timpul lor și din părerile pe care le au legat de cum putem face din București un oraș civilizat.”
 • „Pavel Popescu are energia și în același timp determinarea să facă această schimbare în echipa noastră, și anume să deschidă Partidul Național Liberal către toate grupurile active din societatea civilă, să le înțeleagă limbajul, mesajul și modul în care acestea se relaționează cu mediul politic.”

VIDEO: Pavel Popescu spune la Antena 3 că Dan Voiculescu a fost securist

Sectorul 5: Cristian Băcanu

 • „Pe domnul avocat Cristian Băcanu îl știu activ în organizația noastră a PNL București, din poziția de președinte al Comisiei juridice de la nivelul Capitalei. Un om pe care,
  personal, dar și colegii mei din organizația PNL București s-au sprijinit în formularea unor puncte de vedere extrem de pertinente, legat de modul în care PSD conduce în acest moment Capitala – un mod defectuos, un mod total disprețuitor față de banul public și de rigoarea unei decizii.”
 • „Cristian Băcanu a avut răbdarea să se aplece punct cu punct pe toate lucrurile absolut deplasate pe care PSD le face în București. A avut răbdarea să se aplece asupra lor și să ne propună puncte de vedere bine documentate. Rigoarea lui este foarte folositoare echipei noastre, după cum știu că are – din toată activitatea lui de până acum – o deschidere extraordinară către tot ce înseamnă oameni voluntari din București, oameni care își dedică din timpul lor pentru acest oraș și pentru modul în care ar trebui să arate.”
 • „Cristian Băcanu face voluntariat în diverse proiecte, de la cele care vizează reprezentarea bucureștenilor în situații de abuz, pe care au fost nevoiți să le trăiască. Așa cum a fost cazul evenimentelor de la 10 august, de anul trecut, când foarte mulți oameni erau dezorientați cu privire la ce pot face ca să ceară dreptate din partea instituțiilor statului pentru modul în care au fost gazați. Cristian a fost acolo voluntar. Repet: discret, voluntar și în același timp eficient. A fost primul care a dat consultanță juridică tuturor celor care au simțit nevoia de un ajutor.”
 • „Este omul care a știut să facă echipă cu ceilalți colegi care erau în prima linie. Mă refer la oameni din activul nostru de partid, consilieri, parlamentari, și care au luat poziție publică referitor la abuzurile făcute de Gabriela Firea și de PSD în București, mă refer la companiile municipale. Cristian Băcanu a fost acolo, în spatele acestor colegi, pentru ca activitatea lor să fie eficientă.”
 • „Cu felul lui de a fi, cu energia pe care o are și pe care a demonstrat că o dedică Partidului Național Liberal, sunt absolut convinsă că la Sectorul 5 va face tot ce va putea alături de noi, ceilalți colegi, pentru a dinamiza organizația, pentru a o deschide către publicul larg.”

VIDEO: Cristian Băcanu le dă celor de la PSD și Antena 3 steaguri ale PCR

Sectorul 6: Ciprian Ciucu

 • Ciprian Ciucu

  „Cel care îi dă pur și simplu coșmaruri doamnei Gabriela Firea, Ciprian Ciucu, va fi la fel de combatant în tot ce privește administrația din Sectorul 6. Va fi omul curajos, care nu se va feri să spună lucrurilor pe nume. Va face, alături de noi toți, opoziție totală la
  PSD în București.”

 • „Ciprian este pregătit să-și asume alături de mine acest obiectiv. Vom face opoziție totală, vom fi extrem de atenți la orice derapaj al PSD și ALDE în București și vom reacționa scurt, la obiect, prin acțiuni ferme.”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Propunerea nerușinată a lui Tăriceanu: Ramona Mănescu. O individă lacomă, care se scaldă în lux pe bani publici, nu are ce căuta în Guvern!

Propunerea PSD la Interne este o nouă mizerie! Senatorul Moga: revoluționar-impostor, omul „Mafiei lui Mazăre”, el însuși mafiot

Blestemul unui baron PSD către magistrați: „Bestiilor! Viermilor! Pușcăriile nu vă vor fi suficiente!”. Amenințări cu „ce va urma”

Au scos foarfeca bugetară! Guvernul PSD-ALDE anunţă primele măsuri de criză. Şi nu sunt suficiente pentru a opri dezastrul!

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Victoria #Rezist: Carmen Dan a demisionat de la Interne. Nu mai apucă 10 august!

Am gazat-o pe Carmen Dan!

Pregătiri pentru mitingul din 10 august. Diaspora cheamă la protest pașnic, deși se așteaptă la diversiunii din partea Puterii PSD-ALDE

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

„Cine este acest GRECO? Parlamentul să facă o Comisie de anchetă!” Bazaconiile lui Relu Balamuc, impostorul care a înfrățit PNȚCD cu PSD

„Este Teodorovici agent rus? Altfel nu se explică de ce ia decizii care distrug România în interesul Rusiei”

Să crape fierea în borfași: Codruța Kovesi va fi procurorul-șef al Europei! Francezul Bohnert primește o funcție mare la Paris

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

EXCLUSIV. Trei poze noi cu Sorina. Ținută departe de scandal, fetița pare fericită. În schimb, părinții adoptivi trăiesc un coșmar

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

GRECO prezintă planul PSD-ALDE de capturare a justiției: Secția Specială + izolarea Președintelui + ordonanțe de urgență + pensionarea magistraților + polițiști de la Carmen Dan

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

3 COMENTARII

 1. Cristina Trăilă e sora lui Iepurilor
  Dar Iepurilor se jură că nu fură
  Şi Mura cu alură de Movila
  Zise sec… mai avem un Iepurilă.

  Iepurilă se hlizea la o cișmea
  Pesedimea murea de oftica mea
  Fiindcă Iepurilor morcovi mânca
  Afirma cu e multă apă pe Glogova.

  Minciuna nu se afla la o măsea
  Din birou Iepurilă nu mai zicea
  Că Pesedimea e foarte rea
  Măsea Măsea… orbire de mucava.

  Liniștit masonul american nu era
  Visa un bard pe linia cea mai grea
  Pesedimea nu se prindea
  Că Trăilă l-a pasat pe Iepurilă.

  Iepurilă sigur nu e Maricica Trăilă
  Zăpuşilă zbiera la Mândrilă
  Că tumoarea e Zâmbilă
  Un orbete suav ca Trăilă.

  Trăilă e soră cu Normilă
  Din prea mult soare Trăiră
  Dolarii sunt munte de Alură
  Şi vaca rupea dîn Zmucitură.

  Tra-la-li Tra-la-la… vai de steaua mea.
  Tra-la-li Tra-la-la… curva nirezo ha.

 2. PNL-ule, nu mai puneti toti prostii sa scrie texte ce le dati publicitatii, c-o sa ajungeti ca dancila. Astfel, Bogdan Glăvan, nu este rectorul FACULTATII Româno-Americane din București…poate Rectorul Universitatii. Rector este conducatorul unei universitatii, iar conducatorul unei facultati se numeste decan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here