PSD Craiova + LOV = LOVE… și nu prea

2
2128
Olguța, împărăteasa roșie a Craiovei, sancționată doar cu avertisment pentru "Iohannis, nazist" de către prietenii PSD-iști din CNCD

Comentariu de VLADIMIR MUNTEANU

Într-o atmosferă de parastas, PSD Craiova a organizat, în dimineața zilei de sâmbătă, 20 iulie – de Sfântul Ilie, sărbătoare foarte iubită în Oltenia, dar ce le trebuie păgânilor respect pentru Sfinți?! – o conferință în care, nimic surprinzător, Lia Olguța Vasilescu (LOV) a fost realeasă în funcția de președinte, iar loialul ei colaborator, încă din vremurile romantice ale PRM-ului, senatorul Radu Preda a fost ales secretar. Incapabili să-și asume dezastrul înregistrat la alegerile europarlamentare, liderii PSD Craiova dau dovadă de lipsă de bun-simț și de onoare în fața membrilor partidului.

Mai grav, Lia Olguța Vasilescu refuză, cu tupeu, să-și asume personal această vinovăție. După o ipocrită declarație gen „vina ne aparține nouă, în exclusivitate”, prin care nici nu nominalizează vinovații, nici nu-și asumă vinovăția, președinta PSD Craiova dă vina pe „militanții de pe comune, girați de organizația municipală Craiova, care pentru a îndeplini targetul electoral pe care l-ați avut în alte localități decât Craiova, ați dus acolo rudele, prietenii… ca să voteze în alte localități”.

Din această declarație rezultă că „strategii” locali care au organizat mobilizarea electoratului PSD din Craiova și-au făcut treaba de mântuială, cu indolența specifică celor care se cred deja cu „voturile în urnă”. Cine au fost acești strategi? Păi, pe cale logică și conform surselor din PSD, cei implicați în administrația locală craioveană, indivizi cu pretenții de mari vedete și cu aere de politicieni de carieră, dar care, în realitate, s-au dovedit a fi niște politicieni mediocri, incapabili să estimeze corect șansele PSD Craiova la europarlamentare și să reacționeze pe măsură.

Genoiu și Dindirică

Acești incapabili care au adus PSD Craiova la dezastruosul rezultat de la europarlamentare nu au fost pedepsiți, deși mulți dintre militanții din eșaloanele inferioare, precum și din rândul membrilor simpli de partid, au solicitat cu insistență „să cadă capetele” celor vinovați. Dimpotrivă, în stilul falimentar de conducere politică pe care PSD l-a moștenit din „epoca penală Dragnea”, mulți dintre ei și-au păstrat locul în noua conducere PSD Craiova.

Amintim din lista de lideri PSD Craiova pe cei care au fost foarte vocali și, în același timp, total ineficienți în campania electorală de la alegerile europarlamentare: Mihail Genoiu (primarul Craiovei), francmasonul Adrian Cosman (viceprimarul Craiovei), Sorin Manda (administratorul public al Craiovei și fratele nou-alesului europarlamentar Claudiu Manda), francmasonul Lucian Dindirică (consilier în Consiliul Local Craiova, director al Bibliotecii Județene din Craiova, cu soția director al Studioului TVR Craiova – „celebra” Anca Dindirică, implicată în confecționarea unui „fake-news” despre „inaugurarea lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești” în recenta campanie electorală). Toți acești membri ai elitei PSD Craiova sunt, de sâmbătă, vicepreședinți ai organizației locale de partid, în ciuda faptului că se regăsesc printre cei mai vinovați de falimentul politic al PSD în Craiova.

Mihail Genoiu – Lucian Dindirică

 

Trădările Olguței, de la Vadim la Dragnea

Căutând alte cauze ale dezastrului, LOV declara că vinovăția o poartă și „indicațiile primite de la București și de la alți oameni care ne-au cerut să aplicăm aceeași strategie perimată”. Prin această declarație, președinta PSD Craiova se dezice de Liviu Dragnea, singurul lider PSD care, înainte să intre la pușcărie, avea dreptul să „dea indicații” în partid.

De fapt, Lia Olguța Vasilescu nu face altceva decât să-și urmeze „vocația”. Nu s-a lepădat atât de Vadim Tudor (cel care a propulsat-o în politica de la centru), cât și de Victor Ponta (care i-a consolidat poziția în PSD), pe care acum îl găsește vinovat pentru minciuna PSD cu „drumul expres Craiova-Pitești”? De ce nu s-ar lepăda și de Liviu Dragnea, ocupant, la această oră, al unui pat dintr-o celulă de pușcărie și, deci, egal cu zero ca valoarea de utilizare politică?

În pseudo-analiza cauzelor care au dus la dezastrul PSD la europarlamentare, liderii PSD Craiova, după chipul ipocrit al majorității liderilor locali și naționali ai PSD, ignoră un adevăr evident: elita locală PSD este preocupată de politică doar în campania electorală și nici atunci cu seriozitate. În restul timpului, cei mai mulți dintre cei care formează elita politică a PSD din administrația publică sau din mediul de afaceri sunt preocupați de afacerile personale, de îmbogățirea din bani publici prin orice mijloace, inclusiv cele penale, și de ronțăitul averilor astfel acumulate prin locații exotice sau trăind într-un lux de neam-prost.

Ajungem la pușcărie împreună!

Clanul Olguța-Manda și găștile de la Craiova

Dacă Lia Olguța Vasilescu ar privi cu mai multă atenție la apucăturile celor care formează elita PSD Craiova, la acumularea șocantă de averi, la găștile care infestează instituțiile administrației publice locale din Craiova, unele conduse inclusiv de oameni foarte apropiați de familia Manda-Olguța, ar înțelege de unde a venit dezastrul. Un minim bun-simț politic i-ar fi de folos politicianului Lia Olguța Vasilescu să înțeleagă faptul că dezastrul în care s-a prăbușit PSD Craiova este cauzat nu de militanți, de „indicații” și nici de simpli membri de partid, ci aparține domniei sale și colegilor ei din conducerea organizației, pe care, cu inconștiență, tocmai i-a reconfirmat în elita locală a partidului.

Pseudo-alegerile interne de la organizația PSD Craiova sunt o „repetiție cu public” a ceea ce se va întâmpla în restul structurii PSD și confirmă că liderii PSD și-au păstrat obiceiul (care nu este doar al lor, ci și al majorității politicienilor români post-decembriști): nu vor să-și asume răspunderea propriilor fapte! De fapt, liderii PSD nu sunt preocupați de cauzele dezastrului de la europarlamentare, ci se pregătesc pentru „Marele Război fratricid” de la următorul Congres al partidului, când se va decide candidatul la alegerile prezidențiale.

Vremuri grele pentru PSD, vremuri bune pentru România!

Până atunci, probabil că „dezbinarea din administrația locală și din orașul Craiova”, despre care povestea LOV la Conferința PSD Craiova, se va concretiza în finalizarea negocierilor tainice despre care se vorbește tot mai insistent că sunt angajate între anumite grupări din PSD Craiova și din țară, al căror scop final ar fi de a o înlătura pe Olguța de la conducere și poate chiar din partid, dacă rezultatul alegerilor de la Congresul din august îi va fi nefavorabil. De DNA-ul care se va relansa, după numirea lui Kovesi în funcția de procuror-șef european, nici nu mai pomenim…

Vin vremuri grele pentru PSD și, slavă Domnului, ceva mai bune pentru România!

Alte comentarii de VLADIMIR MUNTEANU:

* 14 iulie – Celebrarea Revoluției Franceze din 1789. Adevăruri incomode

Tancurile lui Trump și ipocrizia contestatarilor „pacifiști”

Diplomatul ex-comunist Teodor Meleșcanu – fantoma care bântuie relațiile externe ale României

Patriarhia Română îi condamnă definitiv pe Sfinții Închisorilor comuniste la veșnică detenție în arhivele Istoriei

Papa Francisc în România – o vizită istorică și o palmă peste obrazul ierarhilor BOR

Claudiu Manda – un habarnist populist, candidat PSD la europarlamentare (Pamflet)

PSD izolat în UE, Dragnea părăsit de amicii din Justiție. Începutul sfârșitului pentru dictatura lui Daddy?

2 COMENTARII

    • Domnu’ Goe, nu îți pare ciudat că administrația publică e infestată de frații cu șorțulețe? Din ce am citit eu pe Ziariștii.com, comentariile despre declarațiile lui PSDragnea despre masoni indicau tocmai ipocrizia. Adică, ai partidul plin de masoni, dar tu dai declarații naționaliste și bălmăjești despre Ocultă.

      Dezvăluirile privind apartenența la MLNR (Marea Lojă Națională din România) sunt binevenite. Poate așa află și Marele Maestru Radu Bălănescu (de altfel, un om de mare calitate intelectuală) ce specimene bântuie prin lojile masonice din provincie. Francmasoneria Română a avut contribuția ei importantă la progresul națiunii, dar la acest moment, este infestată de tot felul de parveniți și impostori care văd în apartenența la Francmasonerie doar o cale de a face avere prin afaceri oculte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here