Mincinosul! Nu va „plafona” nicio pensie specială peste 10.000 de lei! Şi nici nu va acoperi gaura de la buget cu „taxa de solidaritate”

3
981
Râde Orlando, râde... Râde de noi

Ministrul de Finanţe a anunţat luni mai multe măsuri de criză, printre care şi „plafonarea” pensiilor speciale de peste 10.000 de lei. Dar tot el s-a dat singur de gol când a spus că statul va impune o „taxă de solidaritate” peste sumele ce depăşesc 10.000 de lei.

Din spusele iniţiale ale lui Eugen Teodorovici se înţelege că pensionarii „speciali” nu vor încasa mai mult de 10.000 de lei pe lună, ceea ce ar însemna într-adevăr o „plafonare”. Dar nu mai e vorba de plafonare atâta vreme cât tot el spune că va impozita sumele de peste 10.000 de lei. Deci, cei cu pensii speciale vor încasa tot cât înainte, minus „taxa de solidaritate”. O minciună în faţă rostită de Teodorovici!

Dacă era vorba realmente de o „plafonare”, adică nimeni să nu câştige pensie mai mare de 10.000 de lei, asta ar fi fost într-adevăr o măsură de impact bugetar. Aşa, cu „taxa de solidaritate”, impozitarea pensiilor mari nu va aduce nici măcar sume importante bugetului. Iar „plafonarea” mincinoasă anunţată de ministrul de Finanţe rămâne doar o măsură populistă, o tentativă de a linişti marea masă a pensionarilor care câştigă de zeci de ori mai puţin decât „specialii” creaţi de guvernările PSD.

„Taxa de solidaritate” nu rezolvă problema de fond

Intenţiile recente ale ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind impunerea unei „taxe de solidaritate” anumitor categorii de pensionari nu vor aduce suficienţi bani bugetului de pensii publice pentru a putea acoperi creşterile succesive din următorii doi ani şi recalculările ulterioare, au declarat pentru „Adevărul” surse avizate.

Măsura ar putea fi aplicată doar câtorva mii de pensionari, puţin peste 5.000, în special celor care au fost angajaţi în cadrul Aviaţiei Civile, care au o pensie medie de 10.875 lei, şi magistraţilor, care încasează în medie 18.180 lei. Chiar dacă le-ar tăia întreaga sumă care depăşeşte valoarea de 10.000 de lei lunar, tot nu se vor strânge prea mulţi bani la stat. Soluţia ar fi, din punctul meu de vedere, tăierea tuturor fondurilor suplimentare, suportate din bugetul de stat, adică din banii tuturor românilor, persoane fizice sau juridice. Atunci economiile ar fi de circa 1 miliard de lei pe an şi ar fi semnificativ”, a declarat sursa citată.

9.303 beneficiari de pensii speciale

Potrivit calculelor „Adevărul”, sumele încasate lunar de magistraţi (judecătorii şi procurorii ieşiţi la pensie), peste cele bazate pe contributivitate, sunt de peste 64,4 milioane de lei, adică de 5-6 ori mai mari decât cele pe care le-ar fi primit dacă statul nu le-ar fi suplimentat din banii românilor.

Cumulate, beneficiile financiare acordate lunar celor şase categorii de privilegiaţi, pentru care s-au emis legile speciale care în cel mai nefericit caz le dublează veniturile, ar depăşi 80,6 milioane de lei în fiecare lună, bani plătiţi de la bugetul de stat, peste cotele suportate de la bugetul de pensii publice.

Acest lucru înseamnă că, din totalul de 1,263 de miliarde de lei pe an, pe care le încasează toţi cei 9.303 beneficiari de pensii speciale (conform ultelor date ale CNPP din luna mai a.c.), 967,44 de milioane de lei sunt alocaţi de la bugetul de stat şi doar 295, 56 de milioane de lei din contribuţiile plătite de ei cât timp au fost angajaţi.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Au scos foarfeca bugetară! Guvernul PSD-ALDE anunţă primele măsuri de criză. Şi nu sunt suficiente pentru a opri dezastrul!

* „România este în CRIZĂ. Gaura la buget e imensă. Ne împrumutăm deja mai scump decât Grecia! Теодорович este DISPERAT”

* Tăriceanu (4%)+Ponta (6%)= 3%. De ce plus cu plus egal minus în orice combinaţie cu ALDE

* #şîeu??? Cuc, ministrul tamponat. Blestemul şoferilor jupuiţi de taxe şi blocaţi pe drumuri de ţară bananieră

* Cuc, mincinosule! Şeful uzinelor Ford s-a săturat de promisiunile electorale ale PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

EXCLUSIV. Trei poze noi cu Sorina. Ținută departe de scandal, fetița pare fericită. În schimb, părinții adoptivi trăiesc un coșmar

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

„Cine este acest GRECO? Parlamentul să facă o Comisie de anchetă!” Bazaconiile lui Relu Balamuc, impostorul care a înfrățit PNȚCD cu PSD

Mafia PSD a transformat Tarom într-o bombă zburătoare. Compania a fost jefuită sălbatic și cangrenată de nepotisme

Tupeul oamenilor lui Meleşcanu: dau vina pe „agitatorii” din Diaspora pentru haosul de la vot!

GRECO prezintă planul PSD-ALDE de capturare a justiției: Secția Specială + izolarea Președintelui + ordonanțe de urgență + pensionarea magistraților + polițiști de la Carmen Dan

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Aici puteți citi integral cele două rapoarte GRECO despre România

Savonea, ce faceţi acum cu „SS-Gestapo”?

Simona Halep, pentru a doua oară în semifinale la Wimbledon! A 7-a semifinală de Grand Slam din carieră

PLUS nu vrea fuziune, USR cere paritate 2 la 1. Ce puncte delicate apar în negocierile privind listele comune la alegerile parlamentare

Penalul Tăriceanu, un nou atac la Kovesi – „mărul otrăvit”. Ca procuror european va avea „rol principal” să blocheze accesul României la fondurile UE!

De ce-a intrat Udrea în ţară pe la Giurgiu, la 6 dimineaţa?! „Vreau să îmi cresc copilul acasă”

Cristoiu îl bagă pe Băsescu în afacerea întoarcerii Elenei Udrea. Vorbeşte de „un efort planetar” de a fi eliberată

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

3 COMENTARII

 1. Soluția mea de la 01.01.2020: Preşedintele României salariu de 400.000 dolari sau lei brut lunar. Este o excepție de regulă… fiindcă Delaware face regulile.
  Am cumpărat cu 80.000.000 dolari fabricile europenilor din României.

  Am adus First Bank Texas în România. Mormonii

  Salariile procurorilor 90.000 lei net lunar.
  Salariile judecătorilor 100.000 lei net lunar.
  Excepții de la regula de paritate salariu în mediul privat – salariu mediu bugetar.
  Cerința mea a CIA: un dosar în civil soluționat în 1 an şi 2 ani în penal.

  Director CIA Olivian Simion

  • Nomades dumneata Bati câmpii , întâi rezolvam cine a făcut praf PRIVATIZAREA ROMÂNIEI CARE NE COSTA 4000 MILIARDE DE EURO ( de doua ori PIB-ul ITALIEI ) și NU Răspunde nimeni!!! Suntem o țara cu conducători iresponsabili, Mark Twain spunea ca dacă vrei sa Reușești in viața trebuie sa fi ignorant și sa ai încredere in tine. Cam așa si cu acești așa ziși conducători de dou bani care au distrus România, au distrus doua generații , ne-au făcut culegători de căpșuni in Spania, de varza in Danemarca , asta ca ne-au UMILIT ACEȘTI NENOROCIȚI DE INDIVIZI DE DUPĂ 1989!!!! Când vor răspundă in fata justiției și judecătorii ăștia ii vor bagă la pârnaie atunci sa le dau salarii de peste 18/24.000 lei pe luna altfel nu merita nici la sfert!!!!
   Du
   Negru sa-i blesteme pe toți cei care au jefuit ROMÂNIA și i-a făcut pe romani străini și săraci in propria țara !!!!!!!!!!!!!!

  • Update: Am ofertat capitalul european la Bucureşti cu suma de 80.000.000.000 dolari. Europenii au cerut 100.000.000.100.000.000.000 dolari şi Pergament Masonic de protecție şi prietenie cu americanii. Am acceptat.

   Salariile minime în firmele americane din România vor fi de la 01.01.2020 de minim 1000 dolari net. Nu pot face salariul minim la magazinul din satul Brădiceni de 1000 dolari net fiindcă vânzările adică încasările sunt de 2000 dolari lunar. Salariul minim creşte pe măsură ce satele României se repopulează ceea ce înseamnă investiții pe orizontală în următorii 15 ani. Mâncare e destulă.

   Director CIA Olivian Simion

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here