Au scos foarfeca bugetară! Guvernul PSD-ALDE anunţă primele măsuri de criză. Şi nu sunt suficiente pentru a opri dezastrul!

0
903
Teodorovici și Dăncilă

Haosul şi dezmăţul bugetar provocat de actuala guvernare se întorc şi împotriva ei – care e obligată să taie în carne vie din lipsă de bani pentru plata cheltuielilor statului (deficit) -, şi împotriva omului de rând, care va suporta măsurile de criză aflate abia la început.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a anunţat, luni, că Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi. De asemenea, limita de vârstă a studenţilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

Teodorovici şi Vâlcov au îndatorat imens România

„Putem discută limitarea numărului de călătorii în fiecare an şi alte categorii de români pentru care să se aplice aceste gratuităţi. Un număr limitat de călătorii. De asemenea vârstă până la care să se aloce această gratuitate pe calea ferată, aceea de 26 de ani. De asemenea, putem să îl corelăm şi de situaţia la învăţătură în universităţi sau facultăţi, să nu avem studenţi repetenţi sau restanţe”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a precizat că până la rectificarea bugetară vor exista discuţii cu reprezentanţii studenţilor în privinţa noilor măsuri propuse.

„Până pe 31, în momentul rectificării bugetare, se va luă o decizie şi în privinţă acestor măsuri. Sunt măsuri care trebuie să fie luate pentru că este logic şi sunt măsuri care vor asigură şi pe anii următori o sustenabilitate dorită. Nu sunt măsuri luate din lipsă de bani”, a adăugat Teodorovici, citat de Mediafax.

Adică, taie bani şi drepturi, dar nu e criză! Adică, e de bine, nu de rău, dacă ne luăm după logica ministrului.

„Plafonarea” pensiilor speciale la 10.000 de lei

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a mai anunţat, luni, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, s-a convenit, de principiu, un „plafon” de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depăşesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate”.

„Peste două zile, va fi o discuţie cu toate structurile asociative pentru rectificarea din 2019. Au fost câteva măsuri convenite în CEx. În primul rând, este vorba de ceea ce solicită românii, subiectul legat de pensiile speciale. Credem că a o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, un plafon de 10.000 lei, iar ce depăşeşte această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate. Credem că e o abordare corectă şi logică”, a anunţat ministrul Finanţelor, după şedinţa Comitetul Executiv Naţional PSD.

Eugen Teodorovici a precizat că oricum actul normativ, după ce va fi adoptat de Guvern, va ajunge la Parlament, „unde se va vedea varianta agreată”.

Declaraţia este o altă minciună. A plafona înseamnă  a nu depăşi un prag, recte cel de 10.000 de lei. Or, din ce spune Teodorovici, nu e o plafonare, ci o impozitare a sumelor de peste 10.000 de lei. Deci pensiile speciale nu vor fi plafonate, ci vor depăşi lejer 10.000 de lei, doar că statul va mai „ciupi” nişte bani din ce e peste plafonul respectiv.

Însă posesorii pe pensii speciale vor rămâne în continuare cu sume de zeci de ori mai mari decât o pensie obişnuită, fapt nemaiîntâlnit nicăieri în Europa.

Franţa, de exemplu – ţara cea mai generoasă din UE, cu diverse avantaje bugetare – are un buget mult mai mic faţă de România pentru pensii speciale (primite oricum de mult mai puţini francezi). Contribuabilii din Hexagon cotizează anual cu în jur de 50 de milioane de euro pentru pensiile speciale, în timp ce România a cheltuit numai în 2018 aproape 2 miliarde de euro pentru „speciali”!

Nu scapă nici funcţionarii

Tăierile bugetare nu ocolesc nicio categorie. Şi aproape nicio facilitate acordată pentru diverse categorii sociale. Este vorba, de exemplu, de sporurile de periculozitate pe care le încasează funcţionarii publici.

Majoritatea încasează un spor în cuantumul a 15% din salariu. Surse din guvern au explicat că în anii următori, ani în care legea salarizării unitare va duce la creşteri de salarii, sporurile respective vor pune presiune pe bugetele administraţiei centrale, motiv pentru care Guvernul vrea să stabilească o sumă fixă pentru aceste sporuri, astfel încât sporurile să nu crească odată cu salariul.

Urmează şi altele

Alte măsuri pregătite pentru a menţine deficitul bugetar sub cota de 3% privesc programe sociale precum „Cornul şi laptele”. Şi acesta va fi „reformat”, anunţă ministrul Teodorovici, de fapt o formulă eufemistică pentru a nu recunoaşte criza de bani a statului.

Cine a provocat acest dezastru în derulare, care va afecta pe toată lumea? Exact cei care anunţă acum măsuri pentru oprirea dezastrului!

Toate măsurile populiste luate de la guvernarea PSD-ALDE – de la majorarea exagerată a salariilor bugetare (vezi dezmăţul din primării), legea pensiilor, ajutoarele sociale pentru studenţi, pensionari, tichete şi vouchere etc. – au condus la criza de bani.

Adăugaţi aici OUG 114, care a afectat clienţii băncilor şi ai companiilor din comunicaţii, energie, plus acţiunile de atac la justiţie (încă în derulare) şi avem imaginea aproape clară a haosului provocat de cele două partide care compun puterea actuală.

Semnalul de alarmă tras de economistul Florin Cîţu

    • „România, mai RISCANTĂ ca Grecia!Теодорович este DISPERAT! Gaura la buget este imensă. Chiar dacă a introdus taxe, supraaccize, a introdus OUG 114 etc., GAURA la buget creşte”
    • „Теодорович ne-a ÎNDATORAT la CELE MAI MARI DOBÂNZI din UE în EURO! Din nou. Împreuna cu echipa sa de “specialişti” din MFP, a decis să plătească oricât, numai să facă rost de bani. Şi a plătit”
  • „Pentru împrumutul de 30 de ani a plătit mai mult cu 40 de puncte de bază decât plăteşte GRECIA!!!”
  • „Poate nu aţi înţeles. Grecia are rating JUNK şi se împrumută mai ieftin ca România”
  • „Dobânzile la care se împrumuta Grecia au scăzut în ultimii doi ani, în timp ce dobânzile la care se împrumută România AU CRESCUT!”
  • „De ce se întâmplă asta? În primul rând, investitorii profesionişti înţeleg că România este în CRIZĂ şi că Теодорович este DISPERAT după bani”
  • „Investitorii profesionişti mă confirmă şi spun că România în era PSD+ALDE este mai RISCANTĂ ca Grecia pentru investitori. În al doilea rând, Теодорович şi specialiştii lui nu înţeleg cum funcţioneaza pieţele financiare şi sunt luaţi de fraieri de fiecare dată. Toată echipa din MFP care a permis aceste împrumuturi pleacă după Теодорович. Vă garantez!”
  • „Atât timp cât ne împrumutăm la dobânzi mai mari ca Grecia, avem doar o singură destinaţie – O CRIZĂ ECONOMICĂ MULT MAI MARE DECÂT A AVUT GRECIA. Puneţi-vă centurile de siguranţă, că o sa doară rău!”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* „România este în CRIZĂ. Gaura la buget e imensă. Ne împrumutăm deja mai scump decât Grecia! Теодорович este DISPERAT”

* Tăriceanu (4%)+Ponta (6%)= 3%. De ce plus cu plus egal minus în orice combinaţie cu ALDE

* #şîeu??? Cuc, ministrul tamponat. Blestemul şoferilor jupuiţi de taxe şi blocaţi pe drumuri de ţară bananieră

* Cuc, mincinosule! Şeful uzinelor Ford s-a săturat de promisiunile electorale ale PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

EXCLUSIV. Trei poze noi cu Sorina. Ținută departe de scandal, fetița pare fericită. În schimb, părinții adoptivi trăiesc un coșmar

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

„Cine este acest GRECO? Parlamentul să facă o Comisie de anchetă!” Bazaconiile lui Relu Balamuc, impostorul care a înfrățit PNȚCD cu PSD

Mafia PSD a transformat Tarom într-o bombă zburătoare. Compania a fost jefuită sălbatic și cangrenată de nepotisme

Tupeul oamenilor lui Meleşcanu: dau vina pe „agitatorii” din Diaspora pentru haosul de la vot!

GRECO prezintă planul PSD-ALDE de capturare a justiției: Secția Specială + izolarea Președintelui + ordonanțe de urgență + pensionarea magistraților + polițiști de la Carmen Dan

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Aici puteți citi integral cele două rapoarte GRECO despre România

Savonea, ce faceţi acum cu „SS-Gestapo”?

Simona Halep, pentru a doua oară în semifinale la Wimbledon! A 7-a semifinală de Grand Slam din carieră

PLUS nu vrea fuziune, USR cere paritate 2 la 1. Ce puncte delicate apar în negocierile privind listele comune la alegerile parlamentare

Penalul Tăriceanu, un nou atac la Kovesi – „mărul otrăvit”. Ca procuror european va avea „rol principal” să blocheze accesul României la fondurile UE!

De ce-a intrat Udrea în ţară pe la Giurgiu, la 6 dimineaţa?! „Vreau să îmi cresc copilul acasă”

Cristoiu îl bagă pe Băsescu în afacerea întoarcerii Elenei Udrea. Vorbeşte de „un efort planetar” de a fi eliberată

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here