Contribuția lui Carmen Dan la tragedia Alexandrei. E vinovată de 7 ori

1
6807
Carmen Dan, PSD
Carmen Dan

Deși Ministerul de Interne este principalul responsabil pentru nenorocirile în lanț de la Caracal, Carmen Dan a scăpat mult prea ușor până acum. Vinovăția ei este uriașă. A condus ministerul doi ani și jumătate, timp în care a cangrenat instituția prin numiri politice și organizare defectuoasă.

Miercuri, 24 iulie, ora 9.30. La Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis semnează „decretul prin care se ia act de demisia doamnei Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului”.

Miercuri, 24 iulie, ora 9.57. La Dobrosloveni, județul Olt, Alexandra Măceșanu (15 ani) urcă într-o mașină „la ocazie”, pentru a ajunge la Caracal. Distanța e de 8 kilometri.

Miercuri, 24 iulie, ora 10.30. Mașina Renault Megane a lui Gheorghe Dincă (66 de ani) intră pe poarta proprietății acestuia, de pe Strada Craiovei, nr. 169. Pe bancheta din spate, în spatele geamurilor fumurii, Alexandra este legată la mâini și la picioare și are bandă adezivă la gură și la ochi.

Miercuri, 24 iulie, ora 11.05. Nicolae Moga depune jurământul ca ministru de Interne.

Un politician format în Mafia PSD de la Constanța testează o nouă trambulină politică. La 170 de kilometri distanță, spre vest, o copilă curată plonjează direct în iad, fără să știe de ce i se întâmplă asta.

Caracal – Dobrosloveni = 8 km (spre nord); Caracal – Dioști = 12 km (spre vest)

Blonda lui Dragnea

Carmen Dan și-a predat mandatul cu 27 de minute înainte ca Alexandra să urce în mașina monstrului din Caracal. Oficial, nu i se poate imputa nimic. Nu mai era ministru de Interne când s-a întâmplat nenorocirea.

Nici lui Nicolae Moga nu i se poate reproșa nimic. Abia a depus jurământul, de unde să știe el cum funcționează Poliția la Caracal?

Vinovăția lui Carmen Dan este însă enormă. A stăpânit Ministerul de Interne timp de doi ani și jumătate. Din poziția de favorită a lui Liviu Dragnea, adusă de acesta direct din iatacul din Teleorman, fosta „supprefectă” (așa a scris în CV) a avut puteri discreționare. A tăiat și a spânzurat. Nimeni nu îndrăznea să-i iasă din vorbă, pentru că toți știau „a cui este”.

Beneficiară a acestei puteri enorme, Carmen Dan putea să schimbe cum voia Ministerul de Interne. Putea să facă lucrurile să meargă bine. Dar pentru asta erau necesare două condiții: 1. să vrea; să se priceapă. I-au lipsit amândouă.

Vinovățiile lui Carmen Dan

 1. Politizarea Poliției. Carmen Dan a instituit un sistem de numiri politice la conducerea inspectoratelor județene de poliție, ca și la polițiile orășenești. A rezolvat totul prin „delegări”, a evitat concursurile pe post. La fel s-a întâmplat și la IPJ Olt, și la Poliția municipală Caracal. Funcțiile de conducere au fost încredințate unor indivizi fără pricepere, fără morală, dar recomandați de la partid. În cazul de față, recomandați de Paul Stănescu (senator, fost ministru), Florin Iordache (deputat, fost ministru), Dan Ciocan (deputat) și Darius Vâlcov (fost ministru). Toți, vajnici reprezentanți ai Oltului. Toți, rechini PSD.
 2. Interlopizarea Poliției. Ca ministru, Carmen Dan nu a făcut nimic pentru a rupe legăturile bolnăvicioase dintre șefii Poliției Olt/Caracal și clanurile interlope din zonă. Nu a fost un caz singular, aceeași tactică a fost aplicată în multe județe. Comisarii-șefi au fost conectați la lumea interlopă, pe care au protejat-o în schimbul unor avantaje materiale consistente. Și unii, și alții au prosperat pe nenorocirea oamenilor, inclusiv a copilelor Alexandra și Luiza.
 3. Încurajarea infractorilor periculoși. Indivizi precum Gheorghe Dincă trebuie depistați la timp și ținuți sub observație. De ce există „polițist de proximitate” (fostul „sectorist”)? Ce face el? Cum a acționat „sectoristul” de pe Strada Craiovei dacă în atâția ani nu a văzut nimic dubios la un individ precum Gheorghe Dincă? Era datoria Ministerului de Interne, condus de Carmen Dan, să asigure o monitorizare eficientă a psihopaților periculoși.
 4. Dezastrul 112. Serviciul de urgență 112 deservește în primul rând Poliția, deci Poliția trebuia să se asigure că acesta funcționează. Or, în „cazul Alexandra”, ce am văzut? Nu doar operatoarea, ci și polițiștii erau complet neinstruiți. N-au fost în stare să-i pună fetei sechestrate câteva întrebări esențiale. N-au știut s-o ajute din punct de vedere psihologic și uman. Au fost un dezastru. Și nu e un caz particular. Pur și simplu, polițiștii nu sunt instruiți în mod real cum trebuie să procedeze în asemenea situații, nu au proceduri, iar programarea – unul pe tură – e criminală. Carmen Dan avea puterea de a se bate, în partid și în Guvern, pentru ca 112 să fie eficient. N-a făcut-o; dimpotrivă, a stricat și ce funcționa cât de cât.
 5. Tolerarea taximetriștilor clandestini. Oriunde în lume, copiii și femeile sunt vulnerabili când urcă în mașina unui necunoscut. De aceea, Poliția are obligația de a monitoriza taximetria de orice fel – legală sau clandestină. Nu poate fi lăsat orice psihopat să facă transport de persoane.
 6. Lipsa listei de suspecți. În cazurile Luiza și Alexandra, Poliția n-a avut din start o listă de suspecți. Cercul căutărilor s-ar fi restrâns foarte mult dacă la Poliția Caracal ar fi existat o asemenea listă, pe zone infracționale: posibili hoți, tâlhari, violatori, prădători sexuali, ucigași etc.
 7. Falimentul șefului de post. Atât polițiștii din Dioști (Dolj), cât și cei din Dobrosloveni (Olt) au dat dovadă de iresponsabilitate maximă. Cei din Dioști au ținut dosarul Luizei două luni și n-au făcut nimic, nici măcar n-au fost în stare să afle cine e proprietarul acelui Renault Megane în care urcase fata. Șeful de post din Dobrosloveni i-a trimis acasă pe părinții Alexandrei, pentru că era ora 20.30 și se încheiase programul. Le-a spus să vină a doua zi. S-au pierdut astfel 12 ore. Pe agent nu l-a dus capul să informeze măcar Poliția din Caracal sau pe cea județeană. Și nici măcar nu l-a ânvățat pe tatăl Alexandrei să sune atunci la 112, să nu mai lase să treacă o noapte.

BONUS: Haosul transportului rural. Alexandra și Luiza au plătit cu viața și pentru că au fost nevoite să meargă la cel mai apropiat oraș, Caracal, cu „ia-mă, nene”. Pentru ele, „nenea” s-a dovedit a fi o bestie. Guvernările PSD au contribuit din plin la distrugerea sistemului de transport județean, crescând infracționalitatea la autostop. Carmen Dan a fost ministru influent doi ani și jumătate. Fiind vorba de infracționalitate, adică de jobul ei, ar fi putut pune problema într-o ședință de guvern. N-a făcut-o.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

* Monstrul din Caracal ascunde multe alte grozăvii. E bănuit că a omorât cel puțin cinci fete. Noi detalii din anchetă

Guvernul a întocmit un raport imbecil. Vei fi salvat doar dacă suni la 112, nu și dacă-ți suni mama de pe cartelă prepay!

Monstrul din Caracal stoca filme porno în calculator

Președintele Parlamentului European: „Să auzi vocea Alexandrei, care cere zadarnic ajutor, îngrozește întreaga Europă”

Avocatul lui Dragnea, al PSD și al familiei Luizei își făcea selfie la „casa groazei”! Procurorii DIICOT l-au dat afară

Diabolic! Avocatul lui Dragnea a fost trimis „să lupte” cu monstrul din Caracal, ca să acopere complicitățile dintre PSD și interlopi

Misterul celor trei telefoane a fost dezlegat. De ce le-a lăsat monstrul din Caracal în camera Alexandrei

Profilul bestiei din Caracal: „un sociopat sadic, cu IQ redus; a aplicat «tehnica de vultur»; poate fi numit «monstru»”

Ultima noapte a Alexandrei. Monstrul a violat-o și a dormit în pat. Fata a dormit pe jos, legată de pat cu sfoară pentru baloți

Monstrul către anchetatori: „Hai, că v-am plimbat toată săptămâna. Vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza”. A invocat „liniștea sufletului” său!

Se confirmă scenariul macabru: monstrul a ars-o și pe Luiza în același cazan. Cenușa și oasele nearse complet le-a aruncat la marginea pădurii, aproape de „casa groazei”

Amenințări pentru prietena Luizei: „Îi iau capu’ și îl pun în poarta liceului! Să umble cu lumânarea după ea!”. Poliția doarme

Ce bine că ne dai voie să protestăm pe 10 august, „Unchiule”! Îți mulțumim, JEGULE!

„Misiunea specială” a jandarmilor din Craiova, pentru care au refuzat s-o salveze pe Alexandra: mitingul din 10 august!

Votați PSD! Votați monstrul din Caracal!

VIDEO. Băsescu către Lazarus: „Faci jocuri politice, derbedeule! Ești prea mărunt pentru subiectul ăsta”

După ce a omorât-o pe Alexandra, monstrul s-a dus în oraș să cumpere pastile de carbid, ca s-o incinereze

Până și Cumpănașu, omul PSD, insinuează că Paul Stănescu și „Ciordache” sunt pe mână cu interlopii din Caracal!

Bunicul Luizei: „Să vină Iordache! Să vină toți politicienii care au făcut legi pentru criminali! Au dat legi să scape niște nemernici din pușcărie!”

Cadavrul Alexandrei a ars în 5-6 ore. Monstrul a folosit vaselină și carbid, obținând temperatura de 1.000 de grade

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

Contribuția primarului PSD din Caracal la tragedia Alexandrei: a cumpărat 48 de camere de supraveghere, dar nu le-a montat

Interlopii din Caracal, protejați de Poliție, aduc voturi pentru PSD. Verigile-cheie: Paul Stănescu și Dan Ciocan

Alexandra putea fi salvată în 40 de minute. Era atât de simplu! Dar polițiștii de la 112 nu i-au pus întrebarea salvatoare

Am dezlegat misterul! Alexandra la 112: ora 11.05 – „A venit, a venit, a venit!”; ora 11.51: „Vine, vine!”. Acum știm cine „a venit”!

RECONSTITUIRE. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Șeful Poliției Olt a avut mai mult încredere într-un lider interlop din Caracal decât în DOS sau STS, instituții ale statului!

„Cazul Alexandra” decimează Guvernul PSD-ALDE. Al doilea ministru plecat în 3 zile. Motivul: o declarație tembelă

VIDEO. Monstrul a mințit-o pe Alexandra: nu s-a dus la farmacie, ci la Craiova. A luat o cartelă și a sunat-o pe mama fetei

Șeful Poliției Caracal e premiat cu pensionarea la 51 de ani! Ca să ia 12.000 de lei pe lună, a fost demis doar din vorbe

Un criminolog analizează apelurile Alexandrei la 112. „O fată de 15 ani, răpită, violată şi bătută, e tratată cu o răceală dezarmantă”

Monstrul din Caracal și-a legat soția în lanțuri. Tatăl lui s-a spânzurat, iar fiica lui are un fond de vânătoare

Curtea Constituţională Criminală. La cererea lui Ciorbea, CCR a respins legea care obliga posesorii de cartele pre-pay să-şi dea datele personale. Monstrul din Caracal folosea cartele

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

Ghinionul teribil al Alexandrei: n-a ajuns la noptiera în care se afla buletinul expirat al soției monstrului! Ar fi putut da adresa exactă la 112

EXCLUSIV. „Monstrul va fi găsit mort în celulă. Săpaţi mai adânc, până la Ciordache! Alexandra n-a fost salvată din cauză că poliţiştii s-au temut să nu dea peste o reţea cu ramificaţii la vârful PSD”

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

AUDIO. Vocea îngerului. O auzi pe Alexandra și îți vine să-i sari cumva în ajutor. Doar polițiștii de la 112 au fost de piatră…

Încă un indiciu vital ratat de Poliție: telefonul dat de ucigaș mamei Alexandrei, cu o oră și jumătate înainte de a-i omorî fata

Presimțire sumbră a Alexandrei? Mesaj cu 5 zile înainte de a fi răpită: „S-a zis cu mine”. Pasărea străpunsă de suliță

Al doilea monstru din Caracal

VIDEO. Băsescu: „Doar Ministerul de Interne și SRI au echipamente cu care o puteau localiza cu precizie pe Alexandra”

PSD-ule, uită-te-n oglindă: tu ești monstrul din Caracal!

CCR confirmă: PSD și ALDE au modificat Codurile penale pentru infractori precum monstrul din Caracal

Paradox dureros: telefoanele date de Alexandra la 112 i-au grăbit moartea. Fata a fost ucisă la scurt timp, joi la prânz

Boule-cu-epoleți, Luiza nu fugise cu Făt-Frumos! O răpise Monstrul, o violase și omorâse, o arsese în butoiul de tablă!

Monstrul din Caracal scapă mai devreme cu ajutorul PSD-ALDE! Chiar dacă va fi condamnat pe viaţă, va beneficia de legea penală mai favorabilă

„Tatăl ucidea cai, el câini. Îi plăcea să-i vadă cum se chinuie”. Mărturii despre viaţa monstrului din Caracal

Amănuntul care-i înfundă definitiv pe polițiști: Alexandra le-a dat numărul de telefon al monstrului. De ce nu l-au folosit pentru identificare?

GALERIE FOTO. Ea e Alexandra, fata zâmbitoare din Ansamblul „Dor de Romanați” din Caracal

Alexandra e o eroină. Curajul ei a salvat de la moarte alte fete. Fără telefoanele ei la 112, monstrul din Caracal n-ar fi fost prins

Procurorii acuză: scoaterea din joc a SRI, prin decizia CCR, a făcut imposibilă localizarea exactă a Alexandrei

* Doi criminali: monstrul din Caracal și statul român. O fată de 15 ani a fost răpită ieri și găsită tranșată azi, deși a sunat la 112

CITIŢI ŞI:

* DEZVĂLUIRI. După 10 august 2018, coordonatoarea diversiunii „Jandarmerița paralizată” a fost Alessandra Stoicescu

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

AUDIO. Baronul Oprișan spune că protestatarii anti-PSD ar putea fi bătuți din nou, pe 10 august, în Piața Victoriei!

„Reforma” PSD e o oroare: găzarul Cucoș – șef la Jandarmeria Capitalei, pensionarul special Pelmuș – jupân la Interne!

Schimbări precipitate înainte de 10 august: patru demiteri în Ministerul de Interne. Au plecat și adjuncții lui Carmen Dan

* După bâlbâieli nesfârșite, s-a decis: școala începe luni, 9 septembrie. Programul semestrelor și al vacanțelor

Barometrul IMAS pe partide: PNL și USR se bat pentru primul loc, PSD e prăbușit sub 20%

Sondaj IMAS pentru prezidențiale: Iohannis 41,7%, Barna+Cioloș 19,8%, Tăriceanu 13,8%, Ponta 12,9%, Dăncilă 7,5%

Dreptatea socială adusă de PSD: îi plătim pensie de peste 15.000 de euro pe lună unui fost procuror comunist

Fiica bulibaşei loveşte din nou, din Guvern. Acum, antisemit, cu „Iohannis = Hitler”. Statul român, penetrat de clanuri la vârful lui

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

FOTO-VIDEO. Un zâmbet larg de peste Ocean. Sorina a scăpat de spaimele unei Românii care-și terorizează copiii

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

1 COMENTARIU

 1. Și aceasta duduie pe nume Carmen Dan care a condus catastrofal MAI timp de doi ani și jumătate sa fie trasa la răspundere pentru faptul ca a mandat prin numiți interimari in 25% din Inspectoratele județene de pilitie tocmai pentru a pune in funcții osmeni mediocri , incompetenți și nu sa pună oameni cu experiența care puteau mișcă lucrurile!
  Sa răspundă și dumneai care are și acum un CV de nu înțeleg numic ce a absolvit psna la varsta de 30 de ani , i facuktate de drept de la o Universitate anonima.
  O sluga credincioasa a condamnatului Liviu Dragnea care a preferat sa pună la conducerea ministerelor doar oameni slabi , incompetenți, credincioși in îndeplinirea planurilor de a conduce dictatorial PSD-ul. Dar cum nimic nu merge PSNA la infinit s-a spart și ulciorul care după cum am văzut nu Merge demult ori la apa.!
  Justiția , procurorii sa nu o uite pe aceasta incompetenta si trebuie ca și dumneai trebuie sa răspundă in fata justiției dacă tot vorbim de statul de drept.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.