10 August: cum am ajuns să acceptăm demolarea fiinţei noastre spirituale? Vom fi din nou în Piaţă!

1
367
Jandarmii au încălcat legea, folosind periculos gaze lacrimogene

Acum un an mă aflam în Piaţa Victoriei, cu batista udă la gură şi lacrimi pe obraz. Eram mulţi, ţin minte. Peste 300.000 de români, aruncaţi de soartă în toate colţurile lumii, veniţi la Bucureşti să-şi ia porţia de “acasă”.

În schimb, ce au primit ştim. Gaze, bastoane, caii Jandarmeriei Române călcând în picioare mame cu copii în braţe şi tunul cu apă care lovea mulţimea. Bătuţi şi hăituiţi până noaptea târziu, oamenii au gustat nu din România închipuită cu dor pe vreun mal de ocean american, ci din cea reală, captivă unui cartel mafiot ce a reuşit să o deturneze în favoarea propriilor interese infracţionale. Întreg mapamondul a încremenit văzând un nou “Tiananmen”, doar că nu în China comunistă, ci în România democrată, membră a Uniunii Europene şi NATO, dar păstrătoare a reflexelor totalitar – opresive din trecutul comunist. 

Dincolo de orice, grotescul evenimentelor din 10 August 2018 obligă la întrebări fundamentale. Cum a reuşit Liviu Dragnea, dovedit de Justiţie ca infractor, să acceadă la cele mai importante funcţii în stat şi să confişte o ţară întreagă, folosind împotriva poporului român tocmai instituţiile ce au menirea de a-l proteja? Cum am ajuns, la 30 de ani de la Revoluţie, să o avem în fruntea României pe Viorica Dăncilă, o marionetă semianalfabetă, a cărei loc e la gura borcanului cu murături şi nicidecum pe fotoliul de prim-ministru, la Palatul Victoria? Sau un Florin Iordache, stăpân la Justiţie? Ori o Carmen Dan, matroană la Interne? Petre Daea, filosoful de la Agricultură? Ai cui continuatori sunt aceştia, ca mentalitate şi atitudine? Cum s-a ajuns aici, pe buza prăpastiei? Cât din vină aparţine chiar celor bătuţi şi gazaţi în Piaţa Victoriei, părinţilor, bunicilor?

Răspunsurile există, dar se pierd în negura timpului, în cei aproape 50 de ani de comunism atroce, care a lichidat valorile româneşti şi morala creştină, cocoţând în funcţiile înalte ale statului drojdia societăţii, a cărei singură însuşire era obedienţa oarbă faţă de Stalin şi comunismul bolşevic rusesc, adus cu tancurile diviziei “Tudor Vladimirescu”. Atunci s-a produs mutaţia, deturnarea de sens. Minciuna a devenit Adevăr, Răul a luat chipul Binelui, iar Diavolul locul lui Dumnezeu. 

La 10 August 2018 am cules “roadele” otrăvite ale pactului cu diavolul. Un pact semnat de către părinţii şi bunicii noştri, imediat după Revoluţia din 1989. Atunci, la 20 mai 1990, ieșiți de la slujba de duminică, părinții noștri, dintre Rațiu și Câmpeanu, l-au ales pe Iliescu. Atât au înțeles ei, oameni scăpați din comunism atroce, să trimită la cârma României pe cel care avea să o îngroape. Nevoia de ”tătuc” era mai mare decât cea de libertate. ”Tătucul”, după ce și-a șters de pe mâini sângele eroilor din decembrie, și-a ascuțit securea și a început treaba. Drumul spre nicăieri începuse. Diavolul câștigase, iar pactul era semnat. ”Duminica Orbului” ne orbise, deși acolo Isus redă vederea, nu o ia, și restaurează firea umană, nu o distruge.

Așa am ajuns la România lui 10 August 2018, țară disfuncțională și coruptă, condusă de borfași evlavioși, făcători de cruci mari la hramuri televizate. Spitale, școli, autostrăzi, trenuri, job-uri decente și o societate firească sunt un vis imposibil. Pe când corupția, impostura, sărăcia, umilința, moartea, exodul a milioane de români sunt realitatea grotescă a României cotidiene. Printre alte “daruri”, comunismul ni l-a lăsat pe cel al dedublării. Într-un fel se gândea și vorbea acasă, în cu totul alt mod la școală, la serviciu, în societatea comunistă. Altfel, riscai să sfârșești hărțuit, arestat, mort.

Poți scoate oamenii din comunism, dar nu și comunismul din oameni. Vremurile s-au schimbat, dedublarea a rămas. De 30 de ani votăm, absurd, ”tătuci” corupți, cărora le încredințăm prezentul nostru și soarta generațiilor viitoare. Deși pline duminica, bisericile nu reușesc să schimbe inimi și conștiințe. Sau e doar vina noastră, care, deși în biserică, rămânem, fundamental, afară? Articulăm cuvinte precum ”Dumnezeu”, ”Adevăr”, ”Dreptate”, ”Libertate”, ”Credință”, ”Iubire”, ”Familie”, ”Patrie”. Și totuși, votul nostru se duce mereu spre personaje malefice, exponente ale nedreptății, minciunii, furtului, falsului și imposturii.

Hristos și Evanghelia Sa nu există în viața noastră reală, cotidiană, dincolo de zidurile bisericilor, colivă, sarmale și pomeni. Dedublare! ”Cum am ajuns să trăim cu atâtea falsuri în noi, să acceptăm demolarea ființei noastre spirituale? Trișăm? Dar pe cine înșelăm?”, se întreba Doina Cornea, într-o scrisoare către Radio Europa Liberă, în anii ’80.

Acum, la 30 de ani de la ”Duminica Orbului” şi un an de la masacrul lui 10 August 2018, e timpul să ne curățăm ceața de pe ochi și să ridicăm privirea dinspre pământ spre cer. Încă nu e târziu să devenim oamenii lui Dumnezeu. ”Renașterea” e posibilă doar dacă nu vom mai accepta neadevărul, impostura și corupția celor care au devenit călăii neamului românesc. Corupția este furt, iar Dumnezeu ne poruncește: ”Să nu furi!” (Ieșire 20:15). Asta trebuie să înțelegem. Bucuria adevărului este mai mare decât liniștea mediocră a unei vieți trăite în minciună. ”Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi.” (Ioan 8:32).

Sâmbătă, 10 august 2019, vom fi, din nou, în Piaţa Victoriei. Protestul nostru trebuie să fie împotriva celor care au transformat România într-un deșert spiritual. Morții din decembrie 1989, Mineriadele, tinerii arși în Colectiv, Alexandra de la Caracal, gazele și bătăile aplicate oamenilor onești în urmă cu un an în Piața Victoriei, milioanele de români care au plecat din România, umiliți și pribegi, sutele de mii de copii care adorm seara flămânzi. Toate acestea ne spun că un nou ”Pact cu Diavolul” este inacceptabil sau vom dispărea ca neam. Generațiile viitoare, încă nenăscute, sunt cu ochii pe noi. Numai trăind în Adevăr rămânem liberi!

 (Paul Palencsar este teolog ortodox, jurnalist şi realizator de film documentar)

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Monstrul din Caracal ascunde multe alte grozăvii. E bănuit că a omorât cel puțin cinci fete. Noi detalii din anchetă

Guvernul a întocmit un raport imbecil. Vei fi salvat doar dacă suni la 112, nu și dacă-ți suni mama de pe cartelă prepay!

Monstrul din Caracal stoca filme porno în calculator

Președintele Parlamentului European: „Să auzi vocea Alexandrei, care cere zadarnic ajutor, îngrozește întreaga Europă”

Avocatul lui Dragnea, al PSD și al familiei Luizei își făcea selfie la „casa groazei”! Procurorii DIICOT l-au dat afară

Diabolic! Avocatul lui Dragnea a fost trimis „să lupte” cu monstrul din Caracal, ca să acopere complicitățile dintre PSD și interlopi

Misterul celor trei telefoane a fost dezlegat. De ce le-a lăsat monstrul din Caracal în camera Alexandrei

Profilul bestiei din Caracal: „un sociopat sadic, cu IQ redus; a aplicat «tehnica de vultur»; poate fi numit «monstru»”

Ultima noapte a Alexandrei. Monstrul a violat-o și a dormit în pat. Fata a dormit pe jos, legată de pat cu sfoară pentru baloți

Monstrul către anchetatori: „Hai, că v-am plimbat toată săptămâna. Vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza”. A invocat „liniștea sufletului” său!

Se confirmă scenariul macabru: monstrul a ars-o și pe Luiza în același cazan. Cenușa și oasele nearse complet le-a aruncat la marginea pădurii, aproape de „casa groazei”

Amenințări pentru prietena Luizei: „Îi iau capu’ și îl pun în poarta liceului! Să umble cu lumânarea după ea!”. Poliția doarme

Ce bine că ne dai voie să protestăm pe 10 august, „Unchiule”! Îți mulțumim, JEGULE!

„Misiunea specială” a jandarmilor din Craiova, pentru care au refuzat s-o salveze pe Alexandra: mitingul din 10 august!

Votați PSD! Votați monstrul din Caracal!

VIDEO. Băsescu către Lazarus: „Faci jocuri politice, derbedeule! Ești prea mărunt pentru subiectul ăsta”

După ce a omorât-o pe Alexandra, monstrul s-a dus în oraș să cumpere pastile de carbid, ca s-o incinereze

Până și Cumpănașu, omul PSD, insinuează că Paul Stănescu și „Ciordache” sunt pe mână cu interlopii din Caracal!

Bunicul Luizei: „Să vină Iordache! Să vină toți politicienii care au făcut legi pentru criminali! Au dat legi să scape niște nemernici din pușcărie!”

Cadavrul Alexandrei a ars în 5-6 ore. Monstrul a folosit vaselină și carbid, obținând temperatura de 1.000 de grade

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

Contribuția primarului PSD din Caracal la tragedia Alexandrei: a cumpărat 48 de camere de supraveghere, dar nu le-a montat

Interlopii din Caracal, protejați de Poliție, aduc voturi pentru PSD. Verigile-cheie: Paul Stănescu și Dan Ciocan

Alexandra putea fi salvată în 40 de minute. Era atât de simplu! Dar polițiștii de la 112 nu i-au pus întrebarea salvatoare

Am dezlegat misterul! Alexandra la 112: ora 11.05 – „A venit, a venit, a venit!”; ora 11.51: „Vine, vine!”. Acum știm cine „a venit”!

RECONSTITUIRE. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Șeful Poliției Olt a avut mai mult încredere într-un lider interlop din Caracal decât în DOS sau STS, instituții ale statului!

„Cazul Alexandra” decimează Guvernul PSD-ALDE. Al doilea ministru plecat în 3 zile. Motivul: o declarație tembelă

VIDEO. Monstrul a mințit-o pe Alexandra: nu s-a dus la farmacie, ci la Craiova. A luat o cartelă și a sunat-o pe mama fetei

Șeful Poliției Caracal e premiat cu pensionarea la 51 de ani! Ca să ia 12.000 de lei pe lună, a fost demis doar din vorbe

Un criminolog analizează apelurile Alexandrei la 112. „O fată de 15 ani, răpită, violată şi bătută, e tratată cu o răceală dezarmantă”

Monstrul din Caracal și-a legat soția în lanțuri. Tatăl lui s-a spânzurat, iar fiica lui are un fond de vânătoare

Curtea Constituţională Criminală. La cererea lui Ciorbea, CCR a respins legea care obliga posesorii de cartele pre-pay să-şi dea datele personale. Monstrul din Caracal folosea cartele

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

Ghinionul teribil al Alexandrei: n-a ajuns la noptiera în care se afla buletinul expirat al soției monstrului! Ar fi putut da adresa exactă la 112

EXCLUSIV. „Monstrul va fi găsit mort în celulă. Săpaţi mai adânc, până la Ciordache! Alexandra n-a fost salvată din cauză că poliţiştii s-au temut să nu dea peste o reţea cu ramificaţii la vârful PSD”

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

AUDIO. Vocea îngerului. O auzi pe Alexandra și îți vine să-i sari cumva în ajutor. Doar polițiștii de la 112 au fost de piatră…

Încă un indiciu vital ratat de Poliție: telefonul dat de ucigaș mamei Alexandrei, cu o oră și jumătate înainte de a-i omorî fata

Presimțire sumbră a Alexandrei? Mesaj cu 5 zile înainte de a fi răpită: „S-a zis cu mine”. Pasărea străpunsă de suliță

Al doilea monstru din Caracal

VIDEO. Băsescu: „Doar Ministerul de Interne și SRI au echipamente cu care o puteau localiza cu precizie pe Alexandra”

PSD-ule, uită-te-n oglindă: tu ești monstrul din Caracal!

CCR confirmă: PSD și ALDE au modificat Codurile penale pentru infractori precum monstrul din Caracal

Paradox dureros: telefoanele date de Alexandra la 112 i-au grăbit moartea. Fata a fost ucisă la scurt timp, joi la prânz

Boule-cu-epoleți, Luiza nu fugise cu Făt-Frumos! O răpise Monstrul, o violase și omorâse, o arsese în butoiul de tablă!

Monstrul din Caracal scapă mai devreme cu ajutorul PSD-ALDE! Chiar dacă va fi condamnat pe viaţă, va beneficia de legea penală mai favorabilă

„Tatăl ucidea cai, el câini. Îi plăcea să-i vadă cum se chinuie”. Mărturii despre viaţa monstrului din Caracal

Amănuntul care-i înfundă definitiv pe polițiști: Alexandra le-a dat numărul de telefon al monstrului. De ce nu l-au folosit pentru identificare?

GALERIE FOTO. Ea e Alexandra, fata zâmbitoare din Ansamblul „Dor de Romanați” din Caracal

Alexandra e o eroină. Curajul ei a salvat de la moarte alte fete. Fără telefoanele ei la 112, monstrul din Caracal n-ar fi fost prins

Procurorii acuză: scoaterea din joc a SRI, prin decizia CCR, a făcut imposibilă localizarea exactă a Alexandrei

* Doi criminali: monstrul din Caracal și statul român. O fată de 15 ani a fost răpită ieri și găsită tranșată azi, deși a sunat la 112

DEZVĂLUIRI. După 10 august 2018, coordonatoarea diversiunii „Jandarmerița paralizată” a fost Alessandra Stoicescu

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

AUDIO. Baronul Oprișan spune că protestatarii anti-PSD ar putea fi bătuți din nou, pe 10 august, în Piața Victoriei!

„Reforma” PSD e o oroare: găzarul Cucoș – șef la Jandarmeria Capitalei, pensionarul special Pelmuș – jupân la Interne!

Schimbări precipitate înainte de 10 august: patru demiteri în Ministerul de Interne. Au plecat și adjuncții lui Carmen Dan

După bâlbâieli nesfârșite, s-a decis: școala începe luni, 9 septembrie. Programul semestrelor și al vacanțelor

Barometrul IMAS pe partide: PNL și USR se bat pentru primul loc, PSD e prăbușit sub 20%

Sondaj IMAS pentru prezidențiale: Iohannis 41,7%, Barna+Cioloș 19,8%, Tăriceanu 13,8%, Ponta 12,9%, Dăncilă 7,5%

Dreptatea socială adusă de PSD: îi plătim pensie de peste 15.000 de euro pe lună unui fost procuror comunist

Fiica bulibaşei loveşte din nou, din Guvern. Acum, antisemit, cu „Iohannis = Hitler”. Statul român, penetrat de clanuri la vârful lui

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

FOTO-VIDEO. Un zâmbet larg de peste Ocean. Sorina a scăpat de spaimele unei Românii care-și terorizează copiii

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

  

 

1 COMENTARIU

  1. Absolut adevarate cuvinte si pline de durere dar si de speranta. Textul e bun de transmis la cat mai multi romani!!! Sper sa aducem cele mai inspirate lozinci in Piata Victoriei, in spiritul acestui text!!! Mesajul multimii adunate e ideal sa fie percutant, dar nu vulgar, ci sa denote DREPTATEA DE A NE PLANGE DE MAFIA PERICULOASA CE PERSISTA DE ATATA AMAR DE ANI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here