VIDEO. Până să „elibereze” Ucraina de „extremiști”, rușii „eliberează” magazinele de marfă și cotețele de găini. Invadatorii, filmați cum cară în TAB produsele jefuite

1
2977
Invadatorii ruși se luptă și cu încuietorile magazinelor, baxurile cu mâncare și găinile din cotețele localnicilor, nu doar cu armata ucraineană

Soldații ruși care au invadat Ucraina arată că nu s-au schimbat deloc față de cei pe care i-au cunoscut popoarele din Estul și Centrul Europei acum aproape 80 de ani, când Armata Roșie a „eliberat” continentul și „a uitat” să plece. Pe Twitter apar tot mai des înregistrări întâmplătoare ale camerelor de supraveghere care-i surprind pe militarii invadatorilor jefuind proprietăți private și magazine.

De la minimarketuri și bancomate până la cotețe de găini, nimic nu scapă de mâna „eliberatorilor” trimiși de Putin să „salveze” Ucraina de „neonaziști”.

Postul Nexta TV a difuzat imagini ale camerelor de supraveghere dintr-un magazin pe care militarii ruși l-au golit, pur și simplu, încărcând în transportorul blindat marfa din el. Soldații, de al căror gât se vede cum atârnă armele, nu au furat doar diversele produse, ci și banii din casa de marcat. „Eliberatorii ruși încep să elibereze de bunuri magazinele locale”, comentează administratorul contului de Twitter care difuzează filmulețul.

Acum câteva zile, un localnic ucrainean i-a filmat pe soldații ruși în curtea vecinilor, la cotețul de găini, cum alergau orătăniile, le omorau cu niște bețe și le îndesau în sac. „Ocupanții jefuiesc, fură găini și ouă”, scria cel care difuza imaginile.

În urmă cu o săptămână, tot o înregistrare a unei camere de supraveghere montată pe o clădire din fața unei bănci a suprins militari ruși care forțau intrarea, ca s-o jefuiască. O altă înregistrare, din interior, arăta doi ruși care dăduseră atacul asupra bancomatului, din care scoteau și îndesau în saci bani, după ce reușiseră să-l distrugă.

Soldații ruși, abandonați de superiori fără hrană și bani, nu pot decât să fure

Armata „eliberatoare” este înfometată, disperată și demoralizată. Sistemul logistic al rușilor a „crăpat” încă dinainte să înceapă atacul. În Rusia a izbucnit în februarie un mare scandal după ce imagini cu sute de soldați dormind îngrămădiți într-o gară de lângă Belgorod au fost publicate de o asociație a mamelor militarilor în termen. Se menționa acolo că soldații stăteau de o perioadă bună de timp în condiții absolut mizerabile, fără mâncare și apă, trăind din mila localnicilor.

Ulterior, după invadarea Ucrainei, problemele de aprovizionare au devenit atât de mari, încât au blocat, pur și simplu, înaintarea convoaielor militare. Blindatele au rămas zile în șir blocate pe șosele, fără carburanți și piese de schimb. La militarii care le deservesc n-au ajuns și mâncare, muniție și echipamente.

Cum solda recruților și a rezerviștilor ruși e de-a dreptul rușinoasă (2.087 de ruble pe lună, echivalentul a 112 lei în bani românești), acestora le rămân doar două soluții pentru a supraviețui: să cerșească sau să fure, pentru că bani să cumpere cele necesare nu au.
Așa că războiul „de eliberare” a Ucrainei s-a transformat, până la urmă, într-un raid de jefuire a locuitorilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

* Un reputat regizor și jurnalist american, colaborator al HBO, NBC și „New York Times”, a fost omorât de ruși în Ucraina, după ce scăpase teafăr în Afganistan, Irak, Africa și Mexic

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Cei 8 trădători ucraineni care au predat orașul Melitopol invadatorilor ruși. „Vor răspunde în fața Domnului și a Curții poporului!”

* Un prizonier rus explică bizara retragere a navelor lui Putin care pregăteau atacul asupra Odessei: „S-au răzvrătit pușcașii marini”

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* VIDEO. Tancuri rusești spulberate pe o autostradă de lângă Kiev. Invadatorii sar din ele și fug pe câmp ca iepurii, dar sunt măcelăriți

* Maiorul rus care și-a bombardat părinții din Ucraina: „Sunt în stare de șoc”

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here