Un maior rus și-a bombardat părinții din Ucraina! „Sunt în stare de șoc. Conducătorii mei m-au trimis ca momeală pentru moarte de 100%”

1
26773
Maiorul Aleksei Golovenski

Maiorul rus Aleksei Golovenski, luat prizonier după ce avionul său a fost doborât pe 5 martie în regiunea Nikolaiev, i-a criticat violent pe conducătorii de la Kremlin, în frunte cu președintele Vladimir Putin. Într-o conferință de presă desfășurată la Kiev, ofițerul rus a spus că superiorii săi i-au furnizat informații eronate despre apărarea și aviația ucraineană, care „e slabă, că acolo totul e vechi și nimic nu funcționează”, informează site-ul Obozrevatel.com.

Realitatea de pe frontul ucrainean a fost un șoc pentru mariorul Golovenski și pentreu armata rusă. „Conducerea mea m-a trimis pur și simplu ca momeală pentru moarte de 100%”, spune ofițerul luat prizonier de ucraineni.

Maiorul Golovenski are însă o vină de neiertat. El a executat ordinele criminale venite de la Moscova, deși părinții săi, amândoi bolnavi, locuiau în regiunea Poltava. Aceștia au aflat despre „isprava” fiului lor din emisiunile de știri.

Mai târziu, ofițerul rus, cu domiciliul stabil în Crimeea anexată, a recunoscut că mai avea rude și în orașul Harkov, intens bombardat de invadatorii ruși.

Când jurnaliștii ucraineni l-au întrebat pe ocupant cum a fost să-și bombardeze mama, acesta a răspuns: „Sunt în stare de șoc”.

VIDEO: Discursul spășit al maiorului Aleksei Golovenski

„Regret că am îndeplinit acele ordine penale”

Piloților ruși li s-a spus că aviația ucraineană e slabă. „Din 24 februarie până în 5 martie, am efectuat personal 7 ieșiri, al căror scop a fost recunoașterea, identificarea echipamentelor radio ale sistemelor de apărare aeriană cu emisie radio ale Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru distrugerea lor. Regimentul meu de aviație a fost însărcinat cu debarcarea forțelor de asalt amfibie de pe navele marinei pe teritoriul Ucrainei, iar eu, ca aviator, trebuia să le asigur aterizarea și sprijinul. Conducerea noastră a susținut că Ucraina are o apărare antiaeriană slabă, că totul este vechi și nimic nu funcționează”.

Doborât în timp ce detecta sistemele de apărare antiaeriană. „Pe 5 martie 2022, după ce am primit ordinul de a efectua o ieșire, am decolat de pe aeroportul Saki. Am fost trimis în regiunea Nikolaiev pentru a detecta sistemele de apărare aeriană inamice cu emisii radio, precum și pentru a identifica aeronave pe teritoriul Ucrainei. În această ieșire de o jumătate de oră, am efectuat o recunoaștere, după care am fost doborât de două rachete ale apărării antiaeriene ucrainene. M-am catapultat și am ajuns în mâinile Forțelor Armate ale Ucrainei”.

Critici la adresa conducătorilor de la Kremlin. „De aici rezultă un lucru. Conducerea mea m-a trimis pur și simplu ca momeală pentru moarte de 100%, fără să mă ajute cu nimic. Judecând după aeronavele afectate ale Forțelor Aeriene Ruse, nimeni nu auzise vreodată de asta. Apărarea aeriană pe teritoriul Ucrainei funcționează perfect”.

Își cere iertare de la ucraineni. „Fac un apel către poporul ucrainean. Vreau să spun că regret că am ajuns pe teritoriul dumneavoastră, că militarii care participă la capturarea țării dumneavoastră vă supun morții, ard orașe, creează haos complet. Regret că am îndeplinit acele ordine penale”.

Apel către camarazii ruși. „Fac un apel la angajații din armata rusă. Aș dori să-i îndemn pe toți să se oprească de urgență. Zeci de avioane și elicoptere au fost deja doborâte, sute de mii de familii au fost distruse – atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia. Le cer, îi rog să se oprească, să-și schimbe gândirea, să retragă trupele, să oprească orice fel de ostilități pe sol și în aer”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Documente secrete: rușii de pe frontul din Ucraina sunt instruiți să lupte împotriva militarilor NATO, precum cei din SUA, Turcia sau Grecia

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* VIDEO. Militari ruși înarmați l-au răpit pe primarul din Melitopol, în apropierea Crimeei. Ivan Fedorov e considerat „terorist” pentru că și-a apărat orașul și a refuzat să coopereze cu invadatorii

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* VIDEO. Tancuri rusești spulberate pe o autostradă de lângă Kiev. Invadatorii sar din ele și fug pe câmp ca iepurii, dar sunt măcelăriți

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here