Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

3
2513

Sondajul INSCOP realizat în perioada 2-7 martie, în plină invazie rusească în Ucraina, arată o scădere drastică a partidului rusofil AUR (anti-UE, anti-NATO). Extremiștii au pierdut 3,5% procente față de luna precedentă, scăzând de la 22,4% la 18,9% și coborând de pe locul 2 pe 3 între partidele din România, după PSD și PNL.

Invazia rusească din Ucraina stopează brutal creșterea AUR, după 8 luni pe plus (iunie 2021 – februarie 2022). Imaginea de partid pro-rus și anti-occidental l-a tras în jos după ororile comise de armata dictatorului criminal Vladimir Putin în țara vecină.

AUR-iștii au avut reacții firave și crispate la adresa agresorului rus. În schimb, au promovat poziții violent anti-occidentale și agenda rusească în România. Iar electoratul i-a taxat.

Partid anarhist și anti-vaccinist, AUR plătește tribut și dispariției aproape totale a temei pandemiei de Covid-19 din dezbaterea publică.

Intenția de vot

(raportată la cei care au exprimat o opțiune de vot – 72,8% din totalul eșantionului)

Partidul … Martie …… Februarie ….. +/-

1. PSD ……. 32,0 ………. 32,7 ……… 0,7

2. PNL ……. 19,9 ………. 16,6 ……… +3,3

3. AUR ……. 18,9 ………. 22,4 ……… 3,5

4. USR ……. 10,8 ………. 10,3 ……… +0,5

După maximul de 36,6% atins în octombrie 2021, PSD a scăzut constant, pierzând în total 4,6%. Este exact perioada în care partidul lui Marcel Ciolacu se află la guvernare.

Creșterea spectaculoasă a PNL (3,3% în tr-o lună) e generată, de activitatea recentă intensă a președintelui Klaus Iohannis și a premierului Nicolae Ciucă, foarte vizibili pe fondul războiului din Ucraina și care beneficiază de asocierea cu repere de credibilitate precum NATO și UE, explică Remus Ștefureac, directorul INSCOP.

”Scăderea ușoară a AUR poate fi explicată prin dispariția formațiunii din prim-planul atenției publice, dublată de acuzații care au fost aduse de mass-media și de adversarii politici privind atitudini pro-ruse ale unor membri sau persoane asociate acestui partid. Nu știm în acest moment dacă efectele războiului din Ucraina asupra intenției de vot sunt temporare, datorate contextului emoțional, sau ele se vor adânci”, a mai spus Ștefureac.

USR câștigă 0,5 procente într-o lună, părând să iasă din stagnarea sau chiar descreșterea de după ieșirea de la guvernare. Partidul care în ultima jumătate de an a avut trei președinți (Dan Barna / Dacian Cioloș / Cătălin Drulă) se află totuși departe de primele trei.

Sondajul INSCOP a fost realizat în parteneriat cu Verifield. Datele au fost culese prin interviuri telefonice în perioada 2-7 martie 2022, pe un eșantion de 1.077 de respodenți. Eroarea maximă admisă este de +/-3%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Directorul CIA: Putin și-a bazat decizia de a ataca Ucraina pe 4 presupuneri, toate false. Invazia nu merge cum se aștepta, iar „acum e supărat și frustrat”

Documente secrete capturate de ucraineni arată premeditarea crimelor făcute de ruși: bombardarea de brutării, fabrici, piețe, stații de cale ferată și de autobuz

Petrolul, cărbunele și gazele rusești – interzise în SUA! Joe Biden: „Dăm o nouă lovitură puternică maşinii de război a lui Putin”. Și Marea Britanie va renunța la resursele rusești

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

Cea mai frumoasă poveste de război. Un puști de 11 ani a parcurs singur 1.300 km prin Ucraina, până la granița cu Slovacia, cu un rucsac în spate și un număr de telefon scris pe mână

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

VIDEO. Putin și-a măsluit întâlnirea cu stewardesele de la Aeroflot, pentru a arăta că stă aproape de oameni, nu ascuns într-un buncăr! Propaganda Kremlinului a suprapus filmări diferite

DOCUMENT. Militarii ruși morți în Ucraina trebuie aruncați în gropi comune din Belarus! Semnat: adjunctul ministrului Apărării din Rusia

Șeful Statului Major General al Armatei din Belarus și-a dat demisia, refuzând să-și trimită trupele să lupte în Ucraina

Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov despre fostul său prieten: „Putin e criminal de război, Rusia e țară agresoare!”

„WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

„Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Avertismentul dat de Putin la Summit-ul NATO de la Bucureşti, pe care nimeni nu l-a luat în seamă în 2008: ”Ucraina nu este un stat!”

Declarații oribile ale lui Daniel Pancu, mare admirator al lui Kadârov: „În Cecenia poți să omori femeile oricând! Ei își păstrează niște tradiții, pe care noi le-am pierdut”

„Fiica vitregă” a lui Marcel Vela, numită șefă la Ariile Naturale Protejate. Mama ei vrea să construiască microhidrocentrale într-o arie protejată

Abuz grav al Guvernului: a închis „din greșeală”, timp de 18 ore, un site pro-occidental, pe motiv că ar fi pro-rus! Concluzia: nimeni nu e vinovat

Proiect de lege: în „situație de criză”, toți bărbații între 18-60 de ani pot fi încorporați. Armata primește puteri sporite

3 COMENTARII

  1. Marea tragedie este ca in continuare 50% ar vota mizeria fesenista, slobozeaza lui Iliescu numita PSD si PNL. Si mai grav ca 20% ar vota mizeria rusofila numita AUR, acestia sunt o categorie de oameni distrusi mental, neinformati si frustrati, care actioneaza emotional nu rational.

  2. Este o diferenta enorma intre Ucraina si Romania, noi trebuia sa fim enclava sovietica pentru ca avem mentalitate bolsevica. Ucraina este mult peste Romania, mai ales la capitolul patriotism. Noi doar cu smechereala, cu individualismul, cu tiganeala si incropeala, nemunca. Drept dovada 7 milioane au ales sa plece din Romania si sa traiasca in afara pentru ca nu si-au asumat clasa politica votata de ei, de parintii lor. Acum cu razboiul avem cozi mari la pasapoarte pentru ca lasii pleaca primii. Lasi precum Cacatos care spune ca pe el il intereseaza doar familia lui. Asta este traim individualist, nu ne pasa de cei din jur, dam manele la maxim, bairame de aruncam blocul in aer. Romanii sunt neam de cacat nu s-au dezbracat de naravurile comuniste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here