Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

2
10055
Trei premieri: Justin Trudeau (Canada) - Boris Johnson (Marea Britanie) - Mark Rutte (Olanda), după întâlnirea de luni, de la Londra

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat un „plan internațional de acţiune” pentru a determina eșecul invaziei ruse în Ucraina. În acest scop, el îşi va intensifica întâlnirile diplomatice, în această săptămână, la Londra, a anunțat oficial Guvernul britanic.

Preşedintele rus Vladimir Putin „trebuie să eşueze” şi „trebuie să ne asigurăm că eşuează în acest act de agresiune”, a declarat prim-ministrul britanic într-un comunicat.

„Nu este suficient să ne exprimăm sprijinul pentru ordinea internaţională bazată pe reguli, ci trebuie s-o apărăm de tentativele persistente de a rescrie regulile prin forţă militară”, a adăugat el.

Planul lui Boris Johnson are 6 puncte și nu presupune ca aliații occidentali să se angajeze în acțiuni militare împotriva Rusiei, ci vizează îngenunchierea economică a Moscovei, scrie The Guardian.

Marea Britanie a accelerat sancționarea oamenilor de afaceri ruși, iar un prim pas a fost trimiterea în Parlament, luni, a pachetului de măsuri în acest sens.

Boris Johnson propune o coaliție umanitară internațională pentru a ajuta civilii din Ucraina, sprijin pentru capacitățile de autoapărare ale țării și o presiune economică mai mare exercitată asupra lui Vladimir Putin.

Calea diplomatică este cea preconizată pentru a obţine dezescaladarea, dar, în același timp, Boris Johnson vrea lansarea unor demersuri „rapide” pentru a consolida securitatea în zona euro-atlantică.

Premierul britanic va încerca să mobilizeze comunitatea internațională în acest scop.

Astfel, el s-a întâlnit cu prim-miniștrii Canadei și Olandei, iar marți urmează să-i primească la Londra pe liderii din Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia (grupul de la Vișegrad) – țări care se confruntă cu un aflux de refugiați cauzat de invazie.

Cele 6 puncte ale planului propus de Boris Johnson

1. Mobilizarea unei coaliții umanitare internaționale pentru Ucraina.

2. Sprijinirea Ucrainei în eforturile sale de a-și asigura propria apărare militară.

3. Maximizarea presiunii economice asupra regimului lui Putin.

4. Prevenirea transformării Ucrainei în ruine, ceea ce face Rusia acum.

5. Urmărirea căilor diplomatice către detensionare, dar numai pe baza participării depline a guvernului legitim al Ucrainei.

6. Demararea unei campanii rapide de consolidare a securității și rezilienței în zona euro-atlantică.

Se pregătește lovitura de grație: renunțarea totală la petrolul și gazele din Rusia

Boris Johnson a făcut luni un anunț suplimentar: nu e exclus un embargo privind cumpărarea de petrol și gaze naturale din Rusia. Această măsură ”e o soluție aflată pe masa discuțiilor”, a spus luni premierul britanic, conform „The Guardian”.

Primul oficial occidental care a anunțat această soluție extremă a fost secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, în timp ce cancelarul german Olaf Scholz a respins această măsură.

”Nu cred că Tony Blinken a greșit. Cu toții ne mișcăm foarte repede și facem lucruri care în urmă cu 3-4 săptămâni păreau imposibile”, a spus Boris Johnson într-o conferință de presă.

”Trebuie să vedem cum putem scăpa cât mai rapid cu putință de dependența de hidrocarburile rusești – gaze naturale și petrol. Toată lumea face asta. Unele țări o vor putea face mai ușor decât altele, asta e tot”, a mai spus premierul britanic.

Prețurile petrolului și gazelor au atins luni noi recorduri în Europa și pe piețele globale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Cea mai frumoasă poveste de război. Un puști de 11 ani a parcurs singur 1.300 km prin Ucraina, până la granița cu Slovacia, cu un rucsac în spate și un număr de telefon scris pe mână

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

VIDEO. Putin și-a măsluit întâlnirea cu stewardesele de la Aeroflot, pentru a arăta că stă aproape de oameni, nu ascuns într-un buncăr! Propaganda Kremlinului a suprapus filmări diferite

DOCUMENT. Militarii ruși morți în Ucraina trebuie aruncați în gropi comune din Belarus! Semnat: adjunctul ministrului Apărării din Rusia

Șeful Statului Major General al Armatei din Belarus și-a dat demisia, refuzând să-și trimită trupele să lupte în Ucraina

Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov despre fostul său prieten: „Putin e criminal de război, Rusia e țară agresoare!”

„Militarii ruși dorm 2-3 ore pe zi. Le e frică, știu că vor fi împușcați de la fiecare fereastră”. Telefoanele invadatorilor sunt ascultate de ucraineni

Lovitură de teatru: bancherul ucrainean infiltrat la negocierile cu rușii nu e trădător, ci erou! El n-a fost executat de serviciile secrete de la Kiev, ci a murit în timpul unei misiuni speciale pentru Ucraina

Trei tentative eșuate ale lui Putin de a-l asasina pe Zelenski, prin grupul Wagner, cecenii lui Kadârov și armata Rusiei

VIDEO. Deputatul ucrainean pro-rus bătut de un jurnalist în direct, la TV, a fost arestat pentru trădare. El le-ar fi divulgat rușilor pozițiile militarilor ucraineni

„WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

“Nu-i adevărat! Nu e niciun război, Rusia salvează Ucraina de naziști!” Părinții care se uită la televiziunile lui Putin refuză să-și creadă copiii, care le spun că armata lor face masacru în Ucraina

Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

„Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Cum vrea Germania să scape de dependența gazelor rusești. Ce plan au pregătit nemții

Declarații oribile ale lui Daniel Pancu, mare admirator al lui Kadârov: „În Cecenia poți să omori femeile oricând! Ei își păstrează niște tradiții, pe care noi le-am pierdut”

Abuz grav al Guvernului: a închis „din greșeală”, timp de 18 ore, un site pro-occidental, pe motiv că ar fi pro-rus! Concluzia: nimeni nu e vinovat

AGENȚII HAOSULUI (7). Grupul parlamentar Ro-Exit, aripa PSD. Susținătorii proiectului legislativ inițiat de sputnik-ul Dan Chitic

2 COMENTARII

  1. L-as crede daca ne-ar spune si CUM vor indeplini aceste obiective.
    1. Despre Anglia, s-a auzit ca a decis sa nu primeasca refugiati din Ucraina. Poate ca dupa „Mobilizarea unei coaliții umanitare internaționale pentru Ucraina”. Pana cand se va aplica Punctul unu, sa inghete la granitele Europei. Romania, din toata saracia ei, a primt si a gazduit toti refugiatii care au ales sa vina,
    2. „Sprijinirea Ucraina in eforturile…” Cum? Dandu-le arme. ca sa se prelungeasca razboiul si sa moara si mai multi? De ce nu opresc ei razboiul, negociind direct cu Putin?
    …ETC…

  2. Lipseste un lucru deosebit de important, care ar putea intoarce situatia: informarea rusilor pe orice cale despre ceea ce se intampla si cine este de vina. O contraofensiva la manipularea la care sunt supusi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here