„Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

0
9708
Muslim Ceberloevski, liderul cecenilor pro-Ucraina, în mijlocul luptătorilor săi

Adevărații ceceni nu sunt de departe cei din tabăra președintelui „măcelar” Ramzan Kadîrov, lacheul dictatorului criminal de la Kremlin, Vladimir Putin. În timp ce „kadîrovțî” (așa cum sunt denumiți pentru actele lor barbare) îi ajută pe ruși să pună mâna pe Ucraina, opozanții înverșunați ai acestora, care nu recunosc actuala putere de la Groznîi (impusă de Putin), s-au coalizat în jurul președintelui Volodimir Zelenski și a Guvernului de la Kiev.

Cecenii pro-ucraineni sunt conduși de Muslim Ceberloevski, comandantul batalionului „Șeic Mansur”. Într-un interviu acordat publicației Realitatea Caucazului, acesta declară că Ramzan Kadîrov nu reprezintă interesele cetățenilor săi. Ceberloevski îl consideră pe Kadîrov un personaj laș, nefrecventabil.

„Dacă Kadîrov se poate numi cecen, de ce se află pe teritoriul Ceceniei, care este mai mic decât regiunea Lugansk, păzit de 100.000 de soldați ruși? Fără ei, el este un nimeni. Oamenii săi obișnuiți, care sunt ținuți ostatici pe teritoriul Ceceniei, pur și simplu l-ar scuipa și l-ar ucide dacă ar exista o oportunitate și liberul arbitru”, spune luptătorul cecen Muslim Ceberloevski.

Acesta dezvăluie de ce s-a aliat cu ucrainenii: „Am venit aici pentru a ajuta poporul ucrainean, pentru ca Ucraina să nu cadă sub influența Rusiei și să fie independentă. Astăzi, aici se decide un punct de cotitură foarte important. Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate. Astăzi, dacă Ucraina supraviețuiește, aceasta este o șansă pentru toată lumea”.

„Kadîrov a spus mereu că este «infanteristul lui Putin», «sclavul lui Putin», «soldatul lui Putin» și gata să meargă oriunde în lume să lupte pentru Putin”

Realitatea Caucazului: Ramzan Kadîrov promite 500.000 de dolari pentru capul dumneavoastră. Cum ați reacționat la asta?

Muslim Ceberloevski: Aud pentru prima dată. Nu am timp să ascult asemenea povești. El îi trimite pe acești băieți aici (în Ucraina – n. red.) pentru a fi măcelăriți, în timp ce el însuși stă și le pune niște bănuți pentru capete. El a spus mereu că este „infanteristul lui Putin”, „sclavul lui Putin”, „soldatul lui Putin” și gata să meargă oriunde în lume să lupte pentru Putin.

Realitatea Caucazului: Câți oameni aveți în echipă? Cine sunt acești luptători?

Muslim Ceberloevski: Câți dintre noi, nu voi spune. Dar batalionul a fost creat în 2014, când încă era acel război în Donbass. În timpul formării, majoritatea au fost ceceni. De aceea, l-am numit „Batalion cecen după Șeicul Mansur”. Apoi s-au adăugat oameni din tot Caucazul: inguși, daghestani, kabardieni, balkari, circasieni, azeri, oseti. Acum ne-au răspuns mulți oameni din toată lumea. Prin urmare, pregătim noi grupuri. Sunt gata să se întâlnească și cu Putin, Kadîrov, Lukașenko… Cine mai este acolo?

„Când a izbucnit războiul în Ucraina în 2014, am decis să participăm de partea Ucrainei și să ne batem cu inamicul comun”

Realitatea Caucazului: Pentru dumneavoastră, ca cecen, ca musulman, de ce acest război?

Muslim Ceberloevski: Nu avem nevoie de acest război nici măcar un minut, nicăieri în lume. Acest război ne-a fost impus. Republica Cecenă Icikeria, ca și alte republici care s-au separat de Uniunea Sovietică în timpul prăbușirii, și-a declarat și independența, și suveranitatea. De atunci, avem probleme cu Rusia. În 1991-1992 au început sabotajele, atacurile, exploziile. Și de atunci m-am implicat în toate acestea. În 1994, în mod oficial, Rusia, după ce și-a pierdut speranța în acești oameni de opoziție pro-ruși din Cecenia, pe care i-a aprovizionat și montat împotriva conducerii noastre, s-a atacat pe ea însăși pe 11 decembrie 1994. A trecut mult timp, dar războiul continuă. Am câștigat primul război. Lumea întreagă știe asta. Până la doilea război, în 1999, au ținut cont de greșelile lor, de neajunsuri, de coeziunea poporului cecen. Deși au fost semnate diferite acorduri, ei și-au semnat reciproc independența. Toate acestea au fost. Am fost forțați să părăsim Cecenia din diverse motive. Am pierdut patru președinți! Întregul personal de comandă, supraviețuitorii au părăsit Cecenia. Unii s-au întors. Și când a izbucnit războiul în Ucraina în 2014, am decis să participăm de partea Ucrainei și să ne batem cu inamicul comun.

Realitatea Caucazului: După conflictul din 2014, câțiva ani mai târziu, oamenii din tabăra dvs. au început să aibă probleme. Sunt pe lista de sancțiuni. Există acum garanții pentru ei în Ucraina?

Muslim Ceberloevski: Nu. Prin urmare, acum încercăm să întocmim un fel de contract pentru ca toate acestea să fie legale. Ca să nu existe întrebări. Știm din ce motive au apărut acele momente.

„Suntem pregătiți să ne apărăm împreună cu ucrainenii. Să apărăm Ucraina, Kievul”

Realitatea Caucazului: Din ce motive?

Muslim Ceberloevski: Putin plănuia un atac asupra Kievului și a restului Ucrainei. Prin urmare, când a fost anunțat un armistițiu la Minsk între 2016-2017, acorduri, în tot acest timp s-au pregătit pentru un mare atac. Deși le-am spus militarilor noștri și Serviciului de Securitate al Ucrainei: „Asta nu se va termina așa, au făcut o pauză pentru pregătiri. Am trecut prin asta pe teritoriul nostru, în războaiele noastre, că n-au timp nicio secundă, că trebuie să se pregătească”. Toate acestea au fost ignorate de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Ei spun: „Știm, căutăm, nu a existat o astfel de pregătire specifică”. Și ei, pe lângă pregătiri, au vrut să curețe Ucraina de noi din interior, ca să nu ajutăm, ca să nu ni se alăture voluntarii. Au stabilit o sarcină, au mituit pe cineva din unele straturi ale SBU sau ale Poliției. Au vrut să scape de noi cu mâinile lor. Știm că sunt mulți bani implicați. Li s-a dat sarcina: „Acuzați acești oameni de orice doriți și expulzați-i!”. Între 2018-2020, serviciile speciale ucrainene au predat Rusiei doi dintre luptătorii noștri. Ei se așteptau ca restul să fugă, dacă încep să ne trădeze, să plece, să fie jigniți. A existat un pariu pe asta. Dar nu am fugit. Realizând că este o operațiune specială a FSB, am încercat să explicăm asta ofițerilor SBU și am rămas aici. Am spus: „Dacă suntem vinovați, atunci dovediți-ne vinovăția!”. Nu au demonstrat, nu au existat dovezi. Când au început să caute cine ne-a pus pe aceste liste, nu au găsit capetele. Ofițerii SBU spun: „Nu v-am trecut pe aceste liste”. Poliția, polițistul de frontieră, serviciul de migrație spun același lucru. Acest proces se desfășoară în ultimele 6 luni și nu a fost găsită o ultimă soluție, dar știm că aceasta este opera FSB și a lui Kadîrov. Dându-ne seama de asta, nu am mers nicăieri. Ni s-a spus: „Duceți-vă în Turcia, în Europa, nu vă vom împiedica să faceți asta!”. Nu am mers nicăieri, am rămas, știind că vor veni necazurile. Acum suntem pregătiți să ne apărăm împreună cu ucrainenii. Să apărăm Ucraina, Kievul.

„Voi, jurnaliștii, ați umflat importanța lui Kadîrov, de parcă ar fi o persoană independentă! Kadîrov este sclavul și «șesarul» lui Putin”

Realitatea Caucazului: Cine sunt dușmanii voștri? Rusia, rușii, Kadîrov, Putin?

Muslim Ceberloevski: În acest moment, pe pământul nostru, pentru mine principalul dușman este Putin. Regimul și anturajul lui. Cine este Kadîrov? Voi, jurnaliștii, ați umflat importanța lui Kadîrov, de parcă ar fi o persoană independentă! Kadîrov este sclavul lui Putin și „șesarul” lui Putin. Bineînțeles că suntem jigniți când se spune: „Cecenii au atacat Ucraina, cecenii au intrat”. Cecenii n-au intrat și n-au atacat. Niciodată în istorie cecenii nu au avut dușmănie cu Ucraina. Și nu va fi. Aceștia sunt nenorociți care se numesc ceceni… Și noi, cecenii plini de sânge, suntem puțin jigniți. Cecenia, luptând împotriva Rusiei în două războaie, a pierdut 300.000 de locuitori dintr-un milion! Alți 300.000 de oameni au plecat și locuiesc în afara Ceceniei. Aceștia sunt cecenii care se pot numi adevărați ceceni. Iar ticăloșii ceilalți sunt acoliții lui Putin, nu ceceni adevărați.

Dacă Kadîrov se poate numi cecen, de ce se află pe teritoriul Ceceniei, care este mai mic decât regiunea Lugansk, păzit de 100.000 de soldați ruși? Fără ei, el este un nimeni. Oamenii săi obișnuiți, care sunt ținuți ostatici pe teritoriul Ceceniei, pur și simplu l-ar scuipa și l-ar ucide dacă ar exista o oportunitate și liberul arbitru. Dar lângă Kadîrov se află o armată rusă de 100.000 de oameni. Stă în spatele lor, s-a ascuns și spune că este cecen și restaurează republica.

„Principalul pariu al lui Putin era pe ei: «Vin kadîrovțî, toți se împrăștie și iau totul în mișcare». Ce se întâmplă astăzi, vedem: sunt loviți ca niște găini pe aceste câmpuri”

Realitatea Caucazului: De ce „kadîrovțî”, adepții lui Kadîrov, apar acum peste tot? Sunt multe videoclipuri cu morți. Este clar că sunt caucazieni, da, dar din culise oamenii spun că sunt „kadîrovțî”.

Muslim Ceberloevski: Pentru că în 2008, când Rusia a atacat Georgia, Armata a 56-a a intrat apoi în Țhinvali (capitala Osetiei de Sud – n. red.), georgienii au ripostat, nu i-au lăsat să intre, s-au dat lupte. Apoi „kadîrovțî” au fost lăsați acolo, batalionul Vostok, ei au acaparat Țhinvali. Din acel moment, ei au fost dresați ca niște câini de luptă.

Realitatea Caucazului: Dar Vostok era atunci a lui Iamadaev (comandant de batalion – n. red.).

Muslim Ceberloevski: Cui îi pasă? Era în fruntea batalionului, dar era și „kadîrovit”, omul lui Putin. Cu ajutorul lui Iamadaev și al altora, „kadîrovțî” au ajuns la putere, s-au întărit și apoi i-au omorât ei înșiși. Este important. S-au folosit de Iamadaev. Familia Kadîrov nu a avut astfel de oportunități, iar Iamadaevii au purtat primul război de partea noastră. Erau cinci sau șase frați. Pe valul „kadîrovților”, unii au vrut să treacă aici în 2014, când au fost trimiși în Ucraina. Au fost puțini, 200-300 de oameni. Au fost loviți, și-au pierdut pofta de mâncare și au fost luați. Dar nu pentru a se retrage complet din Ucraina, ci pentru a se pregăti. Au fost trimiși în Siria, unde au avut loc acțiuni militare. Au fost antrenați, pregătiți să fie aruncați aici. Principalul pariu al lui Putin era pe ei: „Vin kadîrovțî, toți se împrăștie și iau totul în mișcare”. Ce se întâmplă astăzi, vedem: sunt loviți ca niște găini pe aceste câmpuri. Și nu sunt doar ceceni. Au recrutat din tot Caucazul, i-au condus pe toți aici sub marca „kadîrovților”. De ce a permis Putin nelegiuirea oamenilor lui Kadîrov în toată Rusia? Vin în orice oraș – orice primar, deputat își cere scuze în fața lor. Totul a fost pregătit pentru această operațiune. Se presupune că sunt duri, invincibili, pot face orice.

„Ceea ce se spune oficial în Cecenia despre numărul celor uciși este o prostie. Sute dintre ei au pierit aici. Sunt ascunși în morgi din Belarus, nu sunt trimiși acasă”

Realitatea Caucazului: Cum ați reacționat la informația că un alt batalion, deja cel de-al treilea batalion de voluntari, se formează lângă Lvov?

Muslim Ceberloevski: Noi, de exemplu, luăm oameni pe care-i cunoaștem personal sau oameni în care avem încredere 100%. Se garantează pentru ei. Nu luăm pe nimeni altcineva. Prin urmare, pur și simplu am refuzat și i-am refuzat pe mulți. Acesta este probabil motivul pentru care cei care au vrut să ni se alăture au apelat în altă parte. În orice caz, nu interferează. Să fie o altă echipă. Cu cât mai mult, cu atât mai bine, doar ne va fi mai ușor. În 2014 am ajuns în grabă aici, totul era verbal, nu erau acte. Cei care ne-au chemat aici în ajutor – de la serviciile secrete, s-ar putea spune, cele ucrainene – fie au demisionat între timp, fie au fost transferați în altă parte. Fără documente oficiale, avem o astfel de situație. Pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple din nou, încercăm să rezolvăm problema, astfel încât totul să fie în conformitate cu legea, astfel încât să existe ordine. Pentru a putea avea încredere unul în celălalt.

Realitatea Caucazului: Aveți informații despre numărul cecenilor morți în armata rusă?

Muslim Ceberloevski: Nu avem informații specifice, dar ceea ce se spune oficial în Cecenia despre numărul celor uciși este o prostie. Sute dintre ei au pierit aici. Sunt ascunși în morgi din Belarus, nu sunt trimiși acasă. De aceea, îi spunem lui Kadîrov: „Dacă vrei să ne termini sau pe oricine altcineva, vino singur aici! De ce te ascunzi acolo ca un laș și îi trimiți pe acești băieți la măcel?!”

„Nu am venit aici sub steagurile lui Zelenski sau Poroșenko. Am venit pentru a ajuta poporul ucrainean, pentru ca Ucraina să nu cadă sub influența Rusiei”

Realitatea Caucazului: A spus că are 70.000 de oameni gata să meargă oriunde în lume oricând, dacă este necesar.

Muslim Ceberloevski: Să-i adune pe acești 70.000, dar să-i conducă chiar el! Să-i trimită pe toți aici și el să stea acasă – aceasta poate face doar ultimul laș. Eu nu-mi trimit luptătorii undeva. Sunt în tranșee cu ai mei! Eu mănânc ce mănâncă ei, dorm unde dorm ei. Ies cu ei la recunoaștere, nu-i trimit singur, deși sunt mult mai tineri și mai rapizi. Îmi este greu să mă înțeleg cu ei, dar, totuși, o fac. Nu pot să stau acasă, să trimit oameni undeva, apoi să aștept să văd cine dintre ei se va întoarce și cine nu. Și acest ateu (Kadîrov – n. red.) stă acasă, îi trimite pe acești oameni. Eu, personal, îi spun: este un laș, pentru că stă acasă și nu vine aici, ci îi trimite pe acești băieți. Dacă este un soldat atât de devotat al lui Putin, atunci să-i ia pe toți cei 70.000 ai săi și pe cei 100.000 de soldați ruși și să vină aici! Noi suntem aici, îl așteptăm, suntem pe loc, nu am fugit, nu ne-am retras. Așteptăm, nu doar stăm, ci îi batem pe acești luptători ca pe gândaci.

Realitatea Caucazului: În unele articole se scrie despre dvs. că oferiți răsplată Ucrainei pentru faptul că ucrainenii au apărat independența Ceceniei. Au fost mulți astfel de ucraineni?

Muslim Ceberloevski: N-am spus asta nicăieri și nu o voi spune. Ucrainenii au venit de bunăvoie în Cecenia în 1994 și au ajutat cum au putut. Când regretatul Sașko Belîi (Aleksandr Muzîciko – a condus detașamentul ucrainean pro-cecen în timpul războiului din Cecenia, fost lider al „Sectorului de dreapta” din vestul Ucrainei, interzis în Rusia, unul dintre liderii Euromaidanului – n. red.) – undeva pe internet ar trebui să existe acest videoclip – a fost în Cecenia cu detașamentul său, i s-a pus întrebarea: „Cecenii sunt musulmani, voi sunteți creștini. Ce vă leagă? De ce ați venit să-i ajutați pe ceceni?”. El a răspuns: „Am venit aici pentru că, dacă nu ar fi început războiul din Cecenia, rușii ar fi atacat Ucraina. Cu acest război, Cecenia a salvat Ucraina, a întârziat războiul asupra ei însăși, suntem obligați să ajutăm”. Așa au spus ei prin 1994-1995. Când toate acestea au început aici, nu am venit aici sub steagurile lui Zelenski sau Poroșenko, ca să sprijinim vreun președinte sau vreun partid. Am venit aici pentru a ajuta poporul ucrainean, pentru ca Ucraina să nu cadă sub influența Rusiei și să fie independentă. Astăzi, aici, se decide un punct de cotitură foarte important. Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate. Astăzi, dacă Ucraina supraviețuiește, aceasta este o șansă pentru toată lumea. Înțelegând toate acestea, privim mai departe și vedem mai departe. Nu am fost niciodată în dușmănie și nu cred că vom fi în viitor. Sperăm să spargem spatele acestui regim de la Kremlin. Și prin aceasta va începe eliberarea Caucazului nostru și a tuturor oamenilor asupriți din Rusia!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* AUDIO / VIDEO. Ofițer rus: „Regimentul 6 pierdut. Vârful convoiului a intrat în ambuscadă. Comandantul a fost lichidat”. Comunicațiile rușilor au fost interceptate de ucraineni

* Cum încearcă rușii să convingă liderii ucraineni să-și trădeze țara. Semnul trădării este „+”. Propunerea făcută de ruși primarului-erou din Irpin

* Un fake news rostogolit de Antena 3, parte a „războiului hibrid”, a provocat isterie națională la benzinării. Românii au făcut cozi uriașe să umple tomberoane, canistre și pungi de plastic, speriați că prețul va ajunge la 10-11 lei litrul

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

* Directorul CIA: Putin și-a bazat decizia de a ataca Ucraina pe 4 presupuneri, toate false. Invazia nu merge cum se aștepta, iar „acum e supărat și frustrat”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Marele campion olimpic sub steagul URSS, născut pe pământ rusesc, a plecat la război, să lupte pentru Ucraina!

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Japonezii i-au prins descoperiți pe ruși și vor să-și recupereze Insulele Kurile, ocupate de sovietici în cel de-al Doilea Război Mondial!

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here