Un prizonier rus explică bizara retragere a navelor lui Putin care pregăteau atacul asupra Odessei: „S-au răzvrătit pușcașii marini”

2
15847
Militarul rus căzut prizonier la ucraineni

Mărturia unui militar rus capturat de ucraineni face oarece lumină asupra unei decizii bizare: retragerea flotei ruse, care – deși părea gata de atac – a părăsit zona orașului-port Odessa și s-a regrupat spre peninsula Crimeea. Cauza pare să fi fost o revoltă a pușcașilor marini de pe navele de război care amenințau Odessa.

Joi, 10 martie, navele de război ale flotei ruse masate în jurul orașului Odesa, aflate în dispozitiv de câteva zile, s-au retras subit, deși toți experții militari așteptau un bombardament masiv, îndreptat spre zonele în care ucrainenii își construiseră punctele de rezistență.

Bombardamentul de pe mare ar fi urmat să fie urmat de debarcarea trupele ruse, cu scopul de a ataca orașul Odessa și pe cale terestră. Spre surprinderea generală, acest lucru nu s-a întâmplat.

“Navele de război rusești s-au mutat în Crimeea. Acest lucru indică faptul că nu intenționează încă să debarce trupe pe coasta regiunii Odessa, pentru că știu cum se va termina pentru ei”, a spus joi Serghei Bratciuk, un reprezentant al Cartierului General Operațional al Administrației Militare Regionale Odessa.

Motivul revoltei celor 600 de pușcași marini

Ulterior, Serviciul de Securitate al Ucrainei a făcut public interogatoriul unui militar rus căzut prizonier la ucraineni. Prizonierul vorbește despre atmosfera extrem de tensionată din rândul trupelor ruse. El a dezvăluit și o întâmplare care ar fi putut provoca schimbarea de planuri a flotei lui Putin.

Prizonierul a declarat că 600 de pușcași marini ruși s-au răzvrătit lângă Odesa și nu au coborât de pe vase, ”pentru că au înțeles ce se întâmplă”.

Prizonierul a adăugat că armata rusă este demoralizată și că se simte trădată, pentru că invazia Ucrainei nu este „o misiune de menținere a păcii”, cum li s-a spus inițial.

Militarul susține, într-un interogatoriu filmat, că regimul de la Moscova a reluat practica ”echipelor morții” – eșaloane formate din militari-vânători care vin în urma batalioanelor. Scopul lor este să-i împuște pe militarii ruși care încearcă să dezerteze, notează presa de la Kiev, citată de Ziare.com.

De la începerea invaziei Ucrainei, din 24 februarie, mai mulți prizonieri ruși au declarat că la plecare li s-a spus că ucrainenii îi vor primi ca pe niște eliberatori. Mai mult, o parte dintre ei știau că nu pleacă la război, ci la banale exerciții militare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Documente secrete: rușii de pe frontul din Ucraina sunt instruiți să lupte împotriva militarilor NATO, precum cei din SUA, Turcia sau Grecia

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* VIDEO. Militari ruși înarmați l-au răpit pe primarul din Melitopol, în apropierea Crimeei. Ivan Fedorov e considerat „terorist” pentru că și-a apărat orașul și a refuzat să coopereze cu invadatorii

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* VIDEO. Tancuri rusești spulberate pe o autostradă de lângă Kiev. Invadatorii sar din ele și fug pe câmp ca iepurii, dar sunt măcelăriți

* Maiorul rus care și-a bombardat părinții din Ucraina: „Sunt în stare de șoc”

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.