Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

3
1516
Serghei Lavrov - Vladimir Putin

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat joi, în conferinţa de presă ce a urmat întâlnirii cu omologul său ucrainean Dimitro Kuleba, la Antalya (Turcia), că Rusia nu plănuieşte să atace alte ţări. În acest context, Serghei Lavrov a făcut o afirmație uluitoare, de un cinism insuportabil: „Noi nu am atacat Ucraina!”.

Incredibila minciună a fost livrată de ministrul rus de Externe în siajul unei alte promisiuni pe care, date fiind antecedentele personajului și ale șefului său Vladimir Putin, nu o crede nimeni.

„Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”, a declarat Lavrov, răspunzând unei întrebări. Jurnaliștii au rămas siderați, iar unul dintre ei – un american – i-a spus explicit, în formularea unei alte întrebări, că nivelul de credibilitate al unor asemenea afirmații este zero.

Serghei Lavrov a mai trimi avertismente către „cei care trimit arme în Ucraina”, precum și către „cei care trimit merecenari în Ucraina”.

„Trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor! Creează un pericol colosal, inclusiv pentru țările lor”, a amenințat Lavrov, reprezentantul unei țări agresoare, care în războiul din Ucraina a apelat deja la mercenari ceceni și sirieni, precum și la cei din Grupul Wagner (înființat și finanțat de Kremlin).

„Nu cred că ar putea începe un război nuclear”

Serghei Lavrov a exclus „orice fel de dependenţă viitoare de Occident” a Rusiei, pe motiv că „ştim că ne va trăda din nou, aşa cum îşi trădează propriile sale valori”, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

„Rusia nu a folosit niciodată petrolul şi gazele sale ca armă” şi „va avea întotdeauna pieţe pentru exporturile sale energetice”, a afirmat șeful diplomației de la Moscova.

Întrebat despre riscul unui război nuclear, Serghei Lavrov a răspuns: „Nu vreau să cred şi nu cred că ar putea începe un război nuclear”. Iar zvonurile despre un potenţial atac rus împotriva statelor baltice „par să fie farse vechi”.

În ce priveşte bombardarea, miercuri, a unui spital de copii din Mariupol, Lavrov a mințit în rafală, spunând că bombardamentul a avut loc după ce clădirea fusese ocupată de forţele ucrainene, iar înăuntru nu se aflau pacienţi.

Întâlnirea din Antalya, desfăşurată timp de o oră şi 40 minute, în prezenţa ministrului de Externe al Turciei, Mevlüt Çavusoglu, a fost prima la acest nivel între Moscova şi Kiev, de când Rusia a declanşat invazia în Ucraina, pe 24 februarie, cu exact două săptămâni în urmă.

Kuleba a cerut „o încetare a focului”, dar Lavrov nici n-a vrut să audă

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, s-a declarat dezamăgit de lipsa unui unui progres în urma discuţiilor de joi cu omologul său rus Serghei Lavrov.

Kuleba a spus că nu s-a putut conveni o încetare a focului în Ucraina și nici siguranța coridoarelor umanitare.

„Am evocat o încetare a focului, dar nu s-a realizat niciun progres în acest sens”, a declarat Dmitro Kuleba în faţa presei, la finalul discuțiilor cu Serghei Lavrov.

„Ucraina nu se va preda. Suntem deschişi diplomaţiei, dar, dacă aceasta nu funcţionează, ne vom apăra ţara şi poporul”, a subliniat Kuleba, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Noi doream să obţinem o încetare a focului de 24 de ore. Lavrov a spus că Moscova dorea să vorbească despre coridoare umanitare”, a spus Kuleba, precizând că este neapărat necesar un coridor pentru evacuarea civililor din Mariupol, oraş vizat de intense bombardamente, dintre care unul a lovit un spital de copii.

„Am venit aici în primul rând din raţiuni umanitare, pentru evacuarea civililor. Dar Lavrov nu a vrut să promită nimic în această privinţă”, a adăugat ministrul de Externe ucrainean.

„Sunt hotărât să continui eforturile, pentru că noi dorim ca războiul să ia sfârşit şi ca ţara noastră să fie eliberată de ocupanţi”, a mai declarat Dmitro Kuleba. Dar e nevoie de „discuţii serioase şi constructive; dacă Rusia este pregătită pentru ele, şi noi suntem”.

Conform unui comunicat anterior al Ministerului de Externe ucrainean, Kuleba urmărea să obţină „o încetare imediată a focului, o ameliorare a situaţiei umanitare la Mariupol, Harkov, Sumî, Volnovaha şi alte oraşe ucrainene, o retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei”. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin ne amenință prin gura lui Lavrov: „Țările care livrează arme Ucrainei creează un pericol colosal, inclusiv pentru ele însele”

* Un fake news rostogolit de Antena 3, parte a „războiului hibrid”, a provocat isterie națională la benzinării. Românii au făcut cozi uriașe să umple tomberoane, canistre și pungi de plastic, speriați că prețul va ajunge la 10-11 lei litrul

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Rusia intră în incapacitate de plată la mijlocul lunii viitoare. Economia e în pragul colapsului, Banca Națională impune restricții drastice. Disperați, rușii încearcă să-și vândă petrolul cu discount de 20%

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

* Directorul CIA: Putin și-a bazat decizia de a ataca Ucraina pe 4 presupuneri, toate false. Invazia nu merge cum se aștepta, iar „acum e supărat și frustrat”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Japonezii i-au prins descoperiți pe ruși și vor să-și recupereze Insulele Kurile, ocupate de sovietici în cel de-al Doilea Război Mondial!

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

Proiect de lege: în „situație de criză”, toți bărbații între 18-60 de ani pot fi încorporați. Armata primește puteri sporite

3 COMENTARII

    • Criminal de război numește-l pe senilul Bideu, care a trimis arme RUSEȘTI în ucraina, tocmai ca să lase „amprente” rusești pe dezastrul făcut de ei. De ce n-a trimis arme din arsenalul de ultimă genwrație al SUA?? Tocmai pt că vor să ucidă cât mai mulți oameni părând că n-au făcut-o ei. Ăștia sunt criminalii.
      Naivi mai sunteți…!! Sau prost informați, sau rău-voitori de-a binelea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here