miercuri, mai 29, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPutin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care...

Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

-

Invazia comandată de criminalul Vladimir Putin asupra Ucrainei ar fi trebuit să se desfășoare ca la carte, cu tancuri defilând pe străzile marilor orașe, inclusiv în capitala Kiev, dar s-a transformat într-un război sângeros. Una dintre cauzele prestației rușinoase a „marii armate ruse” o reprezintă eșecul planului de acțiuni subversive în Ucraina.

Fostul colonel KGB e foc și pară pe acoliții săi. Cei mai apropiați dintre ei l-au trădat, risipind 5 miliarde de dolari. Atât a alocat despotul de la Kremlin pentru organizarea de acțiuni subersive în Ucraina, în perioada 2014-2022, adică din anul fugii președintelui pro-rus Viktor Ianukovici la Moscova și al anexării Crimeei printr-un referendum fals, dezvăluie site-ul ucrainean Obozrevatel.com.

Voia să captureze Kievul prin crearea unei agenturi secrete pe modelul generalului spaniol Franco

Cele 5 miliarde de dolari ar fi trebuit să preîntâmpine masacrele în rândul populației civile și să-i faciliteze lui Putin o acaparare a Kievului fără nicio complicație. Dar nu s-a întâmplat așa. Pentru acest motiv, el a ordonat să fie investigată deturnarea de fonduri destinate pentru a crea „Coloana a 5-a” în Ucraina.

Ce este „Coloana a 5-a”? O denumire dată agenturii secrete a generalului Franco. Ea activa în Republica Spaniolă în perioada războiului civil dintre anii 1936-1939. Pe un astfel de model a marșat și Putin. Sumele uriașe alocate de la buget urmau să fie cheltuite pe recrutarea de agenți secreți (spioni, teroriști, „cozi de topor”, diversioniști, provocatori, agenți de influență și alții), care să dezbine populația ucraineană, să organizeze proteste anti-UE, anti-SUA și să pregătească terenul pentru o invazie „pacificatoare”, așa cum s-a produs în Crimeea.

- Advertisement -

Iar în urma ei să fie reinstalat șef la Kiev fugarul pro-rus Viktor Ianukovici, cel care n-a știut o boabă de ucraineană în perioada exercitării mandatului de președinte, între 2010-2014. Vorbea doar limba rusă.

Printre suspecții de deturnare de fonduri se afă un fost consilier prezidențial și doi generali, dintre care unul a fost plasat deja în arest la domiciliu

Sursele site-ului Obozrevatel.com relatează că, în această lună, Vladimir Putin i-a instruit pe Dmitri Șalkov (șeful departamentului de control și audit al Administrației Prezidențiale), Alexander Bastrikin (șeful Comitetului de anchetă al Federației Ruse), Igor Krasnov (procurorul general) și Serghei Korolev (prim-adjunct al directorului FSB) să efectueze un audit amănunțit al utilizării fondurilor alocate pentru activități subversive în Ucraina și formarea „Coloanei a 5-a” între 2014-2022.

Acoliții lui Putin care s-au ocupat de „direcția ucraineană” și sunt suspectați de deturnare de fonduri:

 • Vladislav Surkov – fost consilier prezidențial;
 • generalul Vladimir Cernov – fostul șef al departamentului pentru cultură și relații publice cu țările vecine;
 • Igor Maslov – succesorul lui Cernov în acea funcție;
 • generalul Serghei Beseda – șeful Serviciului 5 FSB (aflat deja în arest la domiciliu);
 • Evgheni Primakov – șeful Agenției Federale pentru Comunitatea Statelor Independente, Compatrioții care locuiesc în străinătate și Cooperarea Umanitară Internațională (Rossotrudnicestvo);
 • Mihail Babici și Iana Lantratova – foști curatori ai direcției ucrainene din subordinea Ministerului Dezvoltării Economice;
 • Inal Ardzinba – actualul „ministru al Afacerilor Externe al Abhaziei” (regiune separatistă din Georgia, aflată sub ocupație militară rusească);
 • alte persoane.

În 2004, soția dictatorului de la Kremlin a botezat-o pe fiica lui Medvedciuk 

Unul dintre trădătorii lui Vladimir Putin este politicianul ucrainean pro-rus Viktor Medvedciuk (67 de ani), ales deputat în 2019. Cei doi se cunosc din 2000, de când Putin a devenit președinte al Rusiei. În același an, Medvedciuk era vicepreședinte al Radei Supreme de la Kiev. În 2004, Svetlana (soția de atunci a dictatorului de la Kremlin) și Dmitri Medvedev (marioneta favorită a lui Putin în acei ani) au botezat-o pe Daria, fiica lui Medvedciuk. Într-un interviu acordat pentru Deutsche Welle, Medvedciuk spunea că Putin este „un bun naș”.

- Advertisement -

Una dintre întâlnirile lui Putin cu Medvedciuk a avut loc la casa din Crimeea a actualului deputat. S-a întâmplat înainte de 2014, anul anexării peninsulei. Medvedciuk a povestit cum Putin i-a făcut cadou fiicei sale, Daria, un ursuleț de pluș. Acolo s-ar fi definitivat și tot procedeul final de capturare al Crimeei fără luptă, cu numeroase trădări organizate în tabăra armatei ucrainene.

La distanță de 6 ani, pe 7 iunie 2020, Procuratura Generală a Ucrainei a deschis un dosar penal pe numele lui Medvedciuk în temeiul articolului 111 din Codul penal („Trădare împotriva statului”), din cauza călătoriilor sale la Moscova, unde se întâlnea cu reprezentanți din conducerea Federației Ruse.

Finul Medvedciuk l-ar fi lăsat pe Putin în pagubă cu peste un miliard de dolari

În octombrie 2021, Viktor Medvedciuk a fost acuzat de înaltă trădare și de facilitarea activităților organizațiilor teroriste, fiind suspectat că a implementat între 2014-2015 „o schemă penală de furnizare a produselor din cărbune” din așa-numitele „republici populare” Donețk și Lugansk și că a raportat despre aceasta autorităților ruse. A fost trimis în arest la domiciliu.

În 2022, instanța i-a prelungit arestul la domiciliu în cazul livrărilor de cărbune din Donbass la 10 luni, deși, potrivit legii, acesta nu poate depăși 6 luni. În prezent, locația reală a lui Medvedciuk este necunoscută, fiindcă a dispărut de-acasă în timpul invaziei rusești.

Conform Obozrevatel.com, Putin s-a bazat foarte mult pe finul său Medvedciuk în „operațiunea specială” de cucerirea a Ucrainei. Politicianul ucrainean ar fi făcut parte din staff-ul recrutat de Putin pentru crearea „Coloanei a 5-a”, ținând cont că a jucat un rol decisiv în anexarea Crimeei din 2014. Numai că, în loc să distribuie banii unde trebuie, Medvedciuk i-ar fi furat, alături de alți complici.

Viktor Medvedciuk – Vladimir Putin

„Sursele noastre raportează că acești foști și actuali oficiali sunt suspectați la Kremlin că au «sifonat» aproximativ 5 miliarde de dolari, care ar fi trebuit folosiți pentru activități subversive în Ucraina. În același timp, operațiunile pentru care au fost alocate miliardele de dolari au eșuat complet. Acesta este, probabil, motivul recentelor rapoarte conform cărora Viktor Medvedciuk a încercat să se sinucidă. El ar putea fi implicat în furtul a cel puțin un miliard de dolari, bani care i-au fost alocat de Putin în acest scop”, dezvăluie Obozrevatel.com.

„Putin credea că fondurile cheltuite au fost folosite pentru a realiza o rețea puternică de indivizi care să facă opoziție, care doar așteptau momentul când rușii vor veni și-i vor elibera de opresiunea «fasciștilor» ucraineni”

Din dezvăluirile făcute de Obozrevatel.com reiese că Putin se aștepta ca armata rusă să fie întâmpinată de ucraineni ca una care-i salvează de „fasciști”.

Dezinformat de apropiații săi. „Mai mult, «executorii» – potrivit surselor noastre – l-au alimentat pe Putin cu o dezinformare flagrantă despre situația și sentimentele reale din Ucraina. Pe baza acestei dezinformări, Putin a decis în cele din urmă să trimită trupe pe teritoriul unui stat vecin suveran independent”.

Banii pentru finanțarea activiștilor pro-ruși. „Kremlinul a alocat fonduri – deturnate de personajele menționate – pentru a finanța o rețea de activiști pro-ruși, pentru a organiza mese rotunde și pentru a crea campanii de agitare a maselor”.

Mărturia interlocutorului anonim. „Putin credea sincer că fondurile cheltuite au fost folosite pentru a realiza o rețea puternică de indivizi care să facă opoziție, care doar așteptau momentul când rușii vor veni ș-îi vor elibera de opresiunea «fasciștilor». În mintea lui Putin, existau grupuri de inițiativă pentru a crea noi «republici populare», agenți printre naționaliști și așa mai departe”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un reputat regizor și jurnalist american, colaborator al HBO, NBC și „New York Times”, a fost omorât de ruși în Ucraina, după ce scăpase teafăr în Afganistan, Irak, Africa și Mexic

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Cei 8 trădători ucraineni care au predat orașul Melitopol invadatorilor ruși. „Vor răspunde în fața Domnului și a Curții poporului!”

* Un prizonier rus explică bizara retragere a navelor lui Putin care pregăteau atacul asupra Odessei: „S-au răzvrătit pușcașii marini”

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* VIDEO. Tancuri rusești spulberate pe o autostradă de lângă Kiev. Invadatorii sar din ele și fug pe câmp ca iepurii, dar sunt măcelăriți

* Maiorul rus care și-a bombardat părinții din Ucraina: „Sunt în stare de șoc”

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. Sosoaca & Co lucreaza pe gratis. Astia isi infig dorsal un steag rosu si intimpina armata „eliberatoare” pe gratis.
  Trolii autohtoni lucreaza pe bani foarte putini. Extrem de prosti dar lucreaza din convingere.
  Daca cineva mai are un dubiu sa raspunda la intrebarea de ce „sceptcii” covidioti, antivaxerii, anti-americanii si pro-rusii sunt de fapt una si aceeasi categorie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -