Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

0
4651
Înaintarea Rusiei în Ucraina stagnează deja peste tot, remarcă oficiali de rang înalt din armata britanică. Alăturat, harta invaziei rusești publicată pe Twitter, în 14 martie, de Ministerul Apărării din Marea Britanie

Rusia mai are capacitatea de a susține operațiuni ofensive pentru încă „10-14 zile” în Ucraina, afirmă surse din conducere armatei britanice pentru publicația Daily Mail. După acest moment, raportul de forțe se va schimba, iar rușii vor fi constrânși să treacă în defensivă, încercând să apere teritoriile pe care le-au cucerit până în prezent.

Conform surselor militare britanice citate de Daily Mail, Kievul „a pus pe fugă” Moscova. Armata rusă ar fi în acest moment la cel mult două săptămâni distanță de „punctul culminant” al confruntării, după care „puterea de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța ofensivă a Rusiei”.

Avansul rușilor s-a oprit deja în Ucraina, invadatorii epuizând resursele umane și de tehnică militară pe care le concentraseră în vederea campaniei începute pe 24 februarie.

Rusia a rămas fără resurse umane și apelează acum la mercenari arabi

Surse occidentale insistă că Putin a cerut ajutorul dictatorului chinez Xi Jinping, solicitând urgent tehnică de luptă. În paralel, Rusia a deschis 8 centre de recrutare în Siria, pentru a suplimenta forțele angajate în luptă în Ucraina cu mercenari din țara arabă.

Dar, pe măsură ce eșecul invaziei devine tot mai evident, metodele armatei lui Putin devin tot mai brutale. Orașele asediate Harkov și Mariupol, din apropierea graniței cu Rusia, dar și capitala Kiev sunt bombardate cu furie, militarii ruși mutându-și atenția de la țintele militare la cele civile. În cursul dimineții de marți, Kievul a fost lovit de o nouă salvă de rachete. Autoritățile au anunțat că serviciile de urgență au fost solicitate în 3 cartiere. Una din rachete a lovit un bloc de apartamente, distrugându-l parțial și declanșând un incendiu care a putut fi stins abia după 8 ore.

Șeful Gărzii Naționale din Rusia a recunoscut că „nu totul decurge așa repede pe cât ne-am dori”

În timp ce Putin continuă să susțină că „operațiunea specială” din Ucraina merge conform graficului, eșecul începe să fie confirmat până și de cei mai apropiați colaboratori ai săi. Viktor Zolotov, șeful Gărzii Naționale din Rusia – nimeni altul decât fostul șef al gărzilor de corp ale lui Putin –, a recunoscut marți că „nu totul decurge atât de repede pe cât ne-am dori”. Zolotov, unul dintre fidelii cu care Putin a umplut funcțiile de conducere ale țării și care acum s-au dovedit prea incompetenți ca să-și ajute șeful în planurile sale, a adăugat însă degrabă, în declarația sa, că Rusia va învinge totuși, aplicând strategia „pas cu pas”.

Rusia a angajat în Ucraina o forță de invazie de circa 190.000 de oameni pe care a aruncat-o gradual în luptă în primele săptămâni. A întâmpinat însă o rezistență feroce la care nu s-a așteptat și pentru care armata sa nu era pregătită. S-au înregistrat pierderi grele, iar obiectivele strategice au fost ratate unul după altul. Un desant aerian asupra Kievului a eșuat în prima zi a confruntărilor.

Între timp, trupele rusești au înregistrat un incredibil colaps logistic. Soldații au fost lăsați fără carburanți, piese de schimb, muniții și hrană. Coloanele s-au blocat, iar militarii au ajuns să fure din magazine pentru a avea ce să mănânce. Aviația a suferit mari pierderi, lansatoarele sol-aer portabile de generație nouă livrate de Occident Ucrainei inhibând acțiunile aeriene ale armatei ruse.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

* O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

* Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

* Sufocată, Rusia a cerut Chinei ajutor militar și economic. Americanii presează Beijingul să refuze. Prin invadarea Ucrainei, Putin a reușit un singur lucru: să-și subordoneze țara chinezilor!

* Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

* Un reputat regizor și jurnalist american, colaborator al HBO, NBC și „New York Times”, a fost omorât de ruși în Ucraina, după ce scăpase teafăr în Afganistan, Irak, Africa și Mexic

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

* Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

* Cei 8 trădători ucraineni care au predat orașul Melitopol invadatorilor ruși. „Vor răspunde în fața Domnului și a Curții poporului!”

* Un prizonier rus explică bizara retragere a navelor lui Putin care pregăteau atacul asupra Odessei: „S-au răzvrătit pușcașii marini”

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* Maiorul rus care și-a bombardat părinții din Ucraina: „Sunt în stare de șoc”

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL recuperează spectaculos, USR crește ușor

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here