Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

0
16277
Vladimir Putin - Aleksandr Bortnikov

Pe holurile Kremlinului s-a declanșat panica, din cauza lipsei unui nou plan de acțiune pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei. Elitele au început să declare deja deschis că întregul curs al războiului dus de Rusia pe frontul țării vecine este de-a dreptul sinucigaș, că militarii lui Putin sunt neputincioși să mai susțină conflictul pe termen lung, dezvăluie Obozrevatel.com.

În tot acest timp, în cadrul serviciilor speciale ale țării agresoare s-a dat drumul la represiuni, susține cunoscutul jurnalist bulgar de investigație Hristo Grozev (52 de ani). Acesta a vorbit despre dezastrul de la Moscova într-un interviu acordat canalului YouTube „Navalnîi Live”.

Potrivit șefului organizației Bellingcat, invadatorii au ratat de multă vreme Blitzkrieg-ul (războiul-fulger), ceea ce denotă că predicțiile lui s-au împlinit. Adică, Rusia a eșuat total în „Planul A”, care presupunea acțiuni militare pentru maximum 10 zile. Iar un „Plan B” nu există.

Militarii ruși sunt presați de „măcelarii lui Kadîrov” să nu dezerteze, altfel îi vor executa pe loc 

Acest lucru este indicat de absența unui al doilea eșalon de trupe ce trebuia să compenseze pierderile și să continue războiul în același ritm, precum și de lipsa rezervelor de alimente, apă și combustibil pentru militarii aflați acum pe teritoriul Ucrainei.

Mai mult, Hristo Grozev constată că trupele ruse nici măcar nu se pot retrage rapid, deoarece sunt presate de „kadîroviți” (cunoscuți ca „măcelarii lui Ramzan Kadîrov” – președintele autoproclamatei republici cecene): aceștia au primit ordin să-i execute pe dezertori. În plus, trupele ucrainene sunt gata să atace din spate.

„Nu va exista o ieșire rapidă, așa că este important să înțelegem ce se întâmplă în interiorul elitei Kremlinului, a serviciilor speciale, care acum au acceptat și au înțeles că s-a dovedit că «Planul A» a eșuat. Există un mod stand-by. Schimbările sunt zilnice, ceea ce nu indică o nouă strategie”, precizează jurnalistul bulgar.

Obozrevatel.com: „Mai multe surse i-au confirmat lui Grozev că puterea de la Kremlin l-a arestat efectiv pe șeful Serviciului 5 din FSB (Servicul Federal de Securitate – fostul KGB), generalul-colonel Serghei Besedin, care era responsabil de informațiile externe, inclusiv în Ucraina. Există, de asemenea, scurgeri de informații interne de la Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, că au loc represiuni în departament”.

Două opțiuni: Putin se va înțelege cu Zelenski sau va lovi populația civilă cu arme neconvenționale

Hristo Grozev crede că staff-ul Statului Major al Federației Ruse a luat o poziție mai încrezătoare față de Vladimir Putin, încercând să învinovățească FSB-ul pentru eșecurile sale.

„Acest lucru este interesant, pentru că în ultimii 10 ani a fost invers. FSB a încercat să câștige încrederea pe care conducerea Armatei ruse o avea înainte. Nu văd pe cineva de la Kremlin care să spună că războiul va continua într-o săptămână sau două. Va fi o schimbare, dar întrebarea este: care?”, a spus Grozev.

Investigatorul bulgar susține că există două opțiuni pentru perioada următoare:

1. Putin va fi de acord cu Zelenski în condiții mult mai compromițătoare decât au fost anunțate inițial. „Am crezut că este de necrezut, dar ultimele semnale de la Erdogan și Zelenski, că dintr-o dată există oportunități pentru un acord, indică faptul că Putin, cel mai probabil, înțelege dezastrul situației”, a explicat Grozev.

2. Putin va decide să lovească populația civilă cu arme neconvenționale pentru a forța Kievul să facă multe compromisuri și să arate țării sale rezultatul lor. În final, Grozev subliniază că, dacă totul la Kremlin arată așa cum crede el – panică fără scenariu -, atunci este în interesul lui Putin să pună capăt războiului cât mai repede posibil. Dacă da, vom vedea o mișcare către rezolvarea conflictului în următoarele două sau trei zile.

Jurnalistul Hristo Grozev a anchetat participarea ofițerilor FSB ruși la otrăvirea lui Navalnîi. A primit Premiul European de Presă

Opiniile lui Hristo Grozev trebuie luate în seamă. El este șeful Bellingcat (un grup de jurnalism de investigație cu sediul în Olanda, specializat în verificarea faptelor și informațiilor cu sursă deschisă), jurnalist de investigație despre zonele de război, dar și unul dintre principalii autori ai anchetei legate de participarea ofițerilor FSB la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi.

În 2019, Grozev a câștigat European Press Award (Premiul European de Presă) pentru identificarea a doi bărbați presupuși responsabili pentru otrăvirea lui Serghei și a Iuliei Skripal. Doi ani mai târziu, Bellingcat și CNN au primit un premiu Emmy pentru știri de investigație remarcabile privind ancheta lui Hristo Grozev în cazul otrăvirii lui Navalnîi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

* O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

* Sufocată, Rusia a cerut Chinei ajutor militar și economic. Americanii presează Beijingul să refuze. Prin invadarea Ucrainei, Putin a reușit un singur lucru: să-și subordoneze țara chinezilor!

* Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

* Un reputat regizor și jurnalist american, colaborator al HBO, NBC și „New York Times”, a fost omorât de ruși în Ucraina, după ce scăpase teafăr în Afganistan, Irak, Africa și Mexic

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

* Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

* Cei 8 trădători ucraineni care au predat orașul Melitopol invadatorilor ruși. „Vor răspunde în fața Domnului și a Curții poporului!”

* Un prizonier rus explică bizara retragere a navelor lui Putin care pregăteau atacul asupra Odessei: „S-au răzvrătit pușcașii marini”

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* Maiorul rus care și-a bombardat părinții din Ucraina: „Sunt în stare de șoc”

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here