O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

4
17777
Mircea Rusu - Lucian Romașcanu

Actorul Mircea Rusu, directorul interimar al Teatrului Național din București, a respins toate propunerile actorilor de ajutor sau solidarizare cu Ucraina. Ba mai mult, l-a trimis pe unul dintre ei, Mihai Călin, la Cernăuți și Cahul, „să vadă ce le fac ucrainenii românilor”!

Mizeria clocită de directorul TNB a explodat pe pagina de Facebook „Corupția Ucide”, care precizează că interimarul Mihai Rusu ”are, din păcate, toate șansele să devină director permanent”.

Conform sursei citate, directorul interimar al TNB a spus că afișarea steagului Ucrainei pe clădirea TNB, așa cum au procedat sute de instituții și clădiri simbolice din întreaga lume, ar fi doar o ”manifestare emoțională inutilă”.

Anunțul făcut de „Corupția Ucide”

„Directorul Teatrului Național, Mircea Rusu (deocamdată interimar, dar, din păcate, cu toate șansele să devină director permanent), a respins propunerile actorilor de ajutor pentru Ucraina și nu le-a dat voie nici măcar să afișeze steagul Ucrainei. Apoi l-a trimis pe Mihai Călin la Cernăuți să vadă ce le fac ucrainenii românilor și i-a mai spus că ar fi doar o «manifestare emoțională inutilă».

Demisia!”

 

Actorul Mihai Călin: „Pe TNB nu avem voie să proiectăm steagul ucrainean, pentru că «ucrainenii ne-au făcut destule rele»!”

Comunicatul comunității „Corupția Ucide ” preia și o postare a actorului Mihai Călin, de pe Facebook.

Mihai Călin

Mihai Călin: „Sindicatul Actorilor din TNB a propus campania «TNB pentru Ucraina». Directorul general interimar a refuzat, argumentând că teatrul are alt rol, că noi nu facem politică, și m-a invitat să mă duc la Cernăuți și Cahul ca să văd «ce pățesc românii din cauza ucrainenilor». Iar pe TNB nu avem voie să proiectăm steagul ucrainean, ci doar tricolorul românesc, «pentru că suntem patrioți români, iar ucrainenii ne-au făcut destule rele»! Noapte bună!”.

Precizare: orașul Cahul se află în Republica Moldova, chiar dacă județele Cahul, Izmail și Bolgrad (vechiul Bugeac), aflate în sudul basarabiei și luate cu japca de URSS, se află în Ucraina.

În acest timp, e cultivat intens putinistul Dan Puric

Dar Teatrul Național București nu se oprește aicu surprizele neplăcute, sub comanda lui Mircea Rusu. Pe 27 martie, TNB va prezenta un nou spectacol al putinistului Dan Puric, intitulat „M-am întors”, informează PressHub. Puric este un anti-occidental violent, un rusofil înrăit, care promovează peste tot ideea că salvarea neamului românesc vine de la Răsărit (a se înțelege: de la Moscova), iar „Uniunea Europeană e mai rea decât Uniunea Sovietică”.

Mari instituții de cultură din Europa și de pe alte continente au găsit diverse modalități simbolice de a-și exprima solidaritatea cu Ucraina.

Mari artiști ruși care nu s-au desolidarizat de acțiune brutale ale lui Vladimir Putin în Ucraina au fost concediați de la prestigioase instituții culturale din Occident.

Un sondaj realizat recent de INSCOP arată că peste 75% dintre români cred că Rusia este vinovată de ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și sunt de acord cu sancțiunile care au fost impuse țării conduse dictatorial de Putin.

E director de o lună, numit de PSD-istul Romașcanu

Mircea Rusu (65 de ani) a fost numit luna trecută director interimar al TNB, după moartea lui Ioan Onisei (68 de ani). Acesta îi succedase altui decedat, Ion Caramitru (79 de ani), în septembrie 2021. Așadar, fostul deputat Onisei (PD, 2000-2004) a condus Teatrul Național, tot cu statut de interimar, doar 5 luni.

Mircea Rusu a fost numit director interimar pe 7 februarie 2022, la patru zile după moartea lui Ioan Onisei. Numirea sa a fost făcută de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu (PSD), dat fiind că Teatrul Național aparține de acest minister.

Lucian Romașcanu

Mircea Rusu s-a născut pe , la Săcele, județul Brașov. Este actor de teatru, film, radio, televiziune și voce. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1986, la clasa profesorului Ion Cojar.

A jucat pe scenele teatrelor din Piatra Neamț, Arad, Târgoviște și bucurești. În Capitală a susținut spectacole la teatrele Levant, Metropolis, Bulandra, la Teatrul Evreiesc de Stat și la Teatrul Național.

Mircea Rusu este căsătorit cu jurnalista Marina Constantinescu, cunoscută de la emisiunea „Nocturne” de la TVR.

Filme în care a jucat Mircea Rusu

 • Dreptate în lanțuri (1984)
 • Cale liberă (1987)
 • Începutul adevărului (Oglinda) (1994)
 • Stare de fapt (1995)
 • Terente – regele bălților (1995)
 • Punctul zero (1996)
 • Prea târziu (1996)
 • Triunghiul morții (1999)
 • Ambasadori, căutăm patrie (2003)
 • Păcatele Evei (2005)
 • A doua șansă (2006)
 • Black Sea (2006)
 • Cu un pas înainte (2007)
 • My friend Christi (2008)
 • Renovare (2009)
 • Mănuși Roșii (2010)
 • Visul lui Adalbert (2011)
 • Iubire elenă (2011)
 • Visul lui Adalbert (2011)
 • Trei zile până la Crăciun (2012)
 • Kira Kiralina (2014)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sufocată, Rusia a cerut Chinei ajutor militar și economic. Americanii presează Beijingul să refuze. Prin invadarea Ucrainei, Putin a reușit un singur lucru: să-și subordoneze țara chinezilor!

* Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

* Un reputat regizor și jurnalist american, colaborator al HBO, NBC și „New York Times”, a fost omorât de ruși în Ucraina, după ce scăpase teafăr în Afganistan, Irak, Africa și Mexic

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

* Cei 8 trădători ucraineni care au predat orașul Melitopol invadatorilor ruși. „Vor răspunde în fața Domnului și a Curții poporului!”

* Un prizonier rus explică bizara retragere a navelor lui Putin care pregăteau atacul asupra Odessei: „S-au răzvrătit pușcașii marini”

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* VIDEO. Tancuri rusești spulberate pe o autostradă de lângă Kiev. Invadatorii sar din ele și fug pe câmp ca iepurii, dar sunt măcelăriți

* Maiorul rus care și-a bombardat părinții din Ucraina: „Sunt în stare de șoc”

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

4 COMENTARII

 1. Mai mult ca sigur va primi pentru asta inca un premiu UNITER. Teatrul românesc de azi a ajuns sa fie controlat de coana Marina și de sotul sotiei sale. O rusine! DEMISIA!

 2. Asa aflam si noi cine sunt sobolanii. Ca pe timp de pace par oameni normali.
  Asta deja cred ca ia bani de la rusi. Ca si socarina. Din pacate sunt si mult prea multi „sceptici” ce lucreaza din convingere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here