Profeţia lui Băsescu: „Dacă PNL şi PMP vor lua un scor bun la alegeri, se schimbă jocul politic din iunie”

4
11443

Cozmin Guşă a reuşit să-şi mai spele din păcatele Realităţii TV. Emisiunea sa faţă în faţă cu Traian Băsescu a fost chiar una în regulă. Ca moderator, şi-a respectat fişa postului: n-a vorbit prea mult, a pus întrebări rezonabile, n-a mai vânat răspunsurile dorite anti-Kovesi&Coldea, l-a lăsat pe invitat să spună ce vrea lumea să audă: dezvăluiri din intimitatea puterii.

Iar Traian Băsescu a spus destule. Partea de politică internaţională chiar a fost chiar interesantă. Fostul preşedinte, indiferent ce i-ai reproşa, rămâne un comunicator imbatabil din punct de vedere al concreteţei mesajului şi al faptului că poate face „vandabil” chiar şi cel mai insipid ori savant subiect.

Am aflat astfel, printre altele, prin vocea lui, cum a fost capturat Nicolae Popa, infractorul FNI pentru care secţia „SS-Gestapo” i-a fabricat un dosar lui Kovesi. „A ieşit din Bali şi am fost anunţaţi imediat de un serviciu secret partener american”, a fost dezvăluirea fostului preşedinte.

Am auzit, apoi, că Traian Băsescu a ales-o pe Laura Codruța Kovesi ca procuror general pe cont propriu, „punând degetul pe un CV”, fără nicio recomandare a cuiva. Iar pe Florian Coldea l-a numit prim-adjunct al directorului SRI pentru că era „isteţel”, avea mereu răspunsurile profesioniste la el când îi aduna pe şefii instituţiei la discuţii.

Dar cel mai interesant lucru l-a spus Băsescu în finalul emisiunii. „Dragnea e viclean. Nu inteligent. Nu-l dă inteligenţa afară din casă. Şi e laş. Îi pune pe alţii să-i facă lucrurile murdare, în timp ce el dă. Le dă ceva. Din păcate, cred că PSD va câştiga alegerile cu peste 30%. PNL va fi al doilea, undeva între 20% şi 25%. Sau hai, ca să nu-i supăr, între 25% şi 30%, mai aproape de 27%”, a spus fostul preşedinte râzând.

După care a pus cireaşa pe tort: „Iar PMP va lua un scor bun, vă asigur. Dar să ştiţi un lucru: dacă PNL şi PMP vor lua împreună un scor bun, din iunie se schimbă jocul politic în România”.

O astfel de declaraţie trebuie adăugată lângă cea a preşedintelui Iohannis, înainte de Summit-ul de la Sibiu, care a promis de asemenea o schimbare „în curând”. După summit, la un forum pentru Educaţie în Iaşi, Iohannis a întărit ideea schimbării:

”Cred că după europarlamentare și referendum se va coagula o cu totul nouă abordare în politica românească care sper că va mătura și va lăsa în coșul de gunoi al istoriei, actuala guvernare eșuată”.

Se pune, aşadar, o întrebare firească: ce ştiu fostul şi actualul preşedinte şi nu ştim noi?

CITIȚI ȘI:

Iohannis, al doilea mesaj, în două zile, despre sfârşitul epocii Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu

VIDEO. Dăncilă, o nouă gafă, la masă cu „preşedintele municipiului Zalău”

VIDEO. Desfiinţaţi Jandarmeria! România se revoltă după sechestrarea de persoane de la Topoloveni. „Liviu Dragnea, opreşte-te!”

Prostituţie politică la Târgu-Mureş. Primarul intră în clubul „5 partide&5 neveste”. Nevoia de ALDE, ca scut împotriva justiţiei

Jandarmeria penală. Ce au făcut la Topoloveni este sechestrare de persoane! Într-o ţară normală, jandarmii erau în arest acum

Pofta-n cui! Vizita lui Dragnea i-a lăsat pe piteșteni fără Festivalul Mâncării. Primarul Ionică a alungat arta culinară pentru liniștea șefului de partid

VIDEO. Aurica Cobuz, primărița PSD care scoate pantoful și-ți dă cu el în cap. „Măi, tu chiar vrei bătaie!”

4 COMENTARII

 1. Sugestie pt ziaristii.co,:
  Mai acoperiti din partea de jos a imaginii, ca sa nu se mai vada pozitia asta a lui Gusa, de parvenit imbuibat care nu poate sta decat tolanit, cu genunchii in sus, ca sa se vada in mahalaua in care a copilarit ce mare mahar a ajuns el. Imi face greata.

 2. Despre Basescu
  Poate ca Gusa nu a aplicat metoda lui obisnuita. Stia ca nu-i merge cu Basescu pe calea asta, dar mai stia ca, lasandu-l liber, Basescu ii va da multe satisfactii. Si i-a dat!
  Cu viclenia lui, parand ca nu e de partea dusmanilor declarati ai lui Kovesi, s-a straduit sa o desfiinteze strecurand fitile. Interesant este ca a confirmat-o pe Udrea (inca asculta de ea!) Fugara a afirmat la Antena3 cum ca LCK ar fi bolanava psihic, iar el ca puterea ii ia mintile.
  Cu tot fariseismul cu care a declarat ca o sustine pt postul de la UE, de fapt el incearca sa introduca o uriasa suspiciune: cea despre sanatatea ei psihica sau despre devierile de comportament cand ajunge sefa .
  Este o minciuna. La toate atacurile la care a fost supusa de cand a venit Dragnea la putere, am admirat capacitatea de rezistenta si de autocontrol a d-nei Kovesi.
  A fost parsiv si cand a vorbit despre Maior. In concluzie, nu avea Gusa nevoie sa-l stimuleze, stia el ce stia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here