Afacerea Cernavodă: oficialii americani vorbesc despre Guvernul PSD-ALDE ca despre un grup mafiot, care face jocurile Chinei

1
3901
Adam Kinzinger (41 de ani) este congresman republican de Illinois. A fost ales prima dată în 2010, apoi reales în 2012, 2014, 2016 și 2018. A fost pilot în aviația militară americană

Dezbaterile din Congresul SUA scot la lumină lucruri terifiante. Guvernul României e pe cale să înrobească România față de China, printr-o afacere tenebroasă, netransparentă, cu accente mafiote.

Dialogul purtat între un congresman republican și un secretar de stat arată dimensiunile grozăviei ticluite la București. Într-o tăcere totală, Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă (în care Ministerul Energiei e acționar majoritar), a semnat miercurea trecută un acord preliminar cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation (CGN), pentru continuarea proiectului construirii și operării reactoarelor 3 și 4 de la centrala Cernavodă.

PSD, ALDE și propaganda lor televizată au făcut zgomot pe multe alte subiecte, unele de-a dreptul ridicole, dar n-au suflat o vorbă despre înțelegerea cu chinezii.

Americanii au aflat și s-au alarmat. Trupele americane din Dobrogea apără integritatea teritorială a României, avioanele și navele americane înfruntă agresivitatea rusească din Marea Neagră, iar la câteva zeci de kilometri distanță sunt invitați chinezii, să controleze domeniul nuclear al României!

Gravitatea situației este redată foarte bine în întrebarea pusă de Adam Kinzinger, congresman republican de Illinois, secretarului Energiei, Rick Perry, într-o dezbatere din Subcomisia pentru energie a Congresului SUA.

Kinzinger a făcut mai întâi o scurtă informare: „Sunt îngrijorat că aliații noștri români iau serios în calcul să facă afacerea cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation. Săptămâna aceasta, România a semnat un acord preliminar cu firma chineză pentru construcția a două noi reactoare, în valoare de câteva miliarde de dolari. Avem companii americane care își doresc să construiască, dar oferta lor a fost refuzată de Guvernul României din cauza influenței crescânde a Chinei în România. Pentru a înrăutăți lucrurile și mai mult, cele două noi reactoare nucleare sunt amplasate lângă Marea Neagră, la câțiva kilometri de baza MK (Mihai Kogălniceanu – n. red.), unde avem soldați americani”.

Apoi, congresmanul Kinzinger a lansat întrebarea: „Din punctul de vedere al securității naționale, sunteți îngrijorat din cauza acestei investiții a Chinei în infrastructura energetică a aliatului nostru?”. Ministrul Perry a răspuns: „Da”.

Plină de substanță este și următoarea întrebare adresată de congresmanul Kinzinger secretarului Energiei: „Cum ne putem angaja cu România astfel ca procesul de selecție să fie transparent și corect?”.

Așadar, în Congresul american există bănuieli sau chiar informații că procesul de selecție, pentru Cernavodă, nu e transparent și corect.

Mai mult: oferta companiilor americane a fost refuzată de Guvernul României, fiind preferată cea a chinezilor.

Și o altă certitudine a americanilor: influența crescândă a Chinei în România

Situația e foarte gravă. America este partenerul nostru strategic, ea ne apără de eventuale pericole, dar Guvernul PSD-ALDE refuză America atunci când e vorba de investiții strategice!

Dacă ar fi fost aleasă o ofertă europeană, ar fi de înțeles: România e parte a Uniunii Europene, avem interese comune. Dar să sfidezi atât Europa, cât și SUA, adică să-ți ignori partenerii strategici, este o decizie pe cât de scandaloasă, pe atât de periculoasă pentru securitatea României.

Acesta este un caz care trebuie pus urgent pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Iar mișmașurile lui Dragnea & Tăriceanu cu chinezii trebuie oprite de urgență!

CITIȚI ȘI:

„Eşti sigur că vrei să renunţi la România?” Super-clip de apel la vot cu Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Medeea Marinescu, Marius Manole, Mihai Călin

1 COMENTARIU

  1. Borfășimea asta ar trebui spânzurată urgent! Niciun fel de milă să nu li se arate acestor ticăloși! Jeguri și trădători de țară! La eșafod nu pot fi duși, dar Dragnea, Tăriceanu și toate celelalte gunoaie PSD-iste trebuie înfundați pe viață în cea mai adâncă ocnă a României. Cu regim de pâne și apă. Atât. Legați în lanțuri. Dracu să vă ia, ticăloșilor! Duminică merg să votez împotriva voastră, borfașilor, criminalilor și trădătorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here